Nogomet

Liverpool z golom Origija v sodniškem dodatku prehitel Chelsea, City na vrh lestvice

London, 04. 12. 2021 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., N.M., STA
Komentarji
8

Sobotni spored 15. kroga v Premier League sta z londonskim derbijem otvorila West Ham United in Chelsea. Aktualni zmagovalci Lige prvakov so dvakrat vodili, kladiva so obakrat izenačila, po zvrhani meri sreče v 87. minuti pa je četa Davida Moyesa prišla do popolnega preobrata in velikih treh točk. Nogometaši Liverpoola so gostovali pri Wolverhamptonu, zmago so si z zadetkom Divocka Origija priigrali v sodnikovem dodatku (0:1), ter se vsaj začasno zavihteli na vrh angleške lestvice. Toda kaj kmalu je prišlo do spremembe v vodstvu. Na prvo mesto se je prebil Manchester City, ki je izkoristil spodrsljaj Chelseaja in na gostovanju Watford premagal s 3:1.

City je predvsem v prvem polčasu tekmeca povsem nadigral. Že do odmora sta Raheem Sterling z glavo po podaji Phila Fodena in Bernardo Silva poskrbela za vodstvo z 2:0, to bi bilo lahko še dosti višje, samo Jack Grealish je zapravil štiri lepe priložnosti.

Zgodba iz prvega se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, priložnosti za ekipo Pepa Guardiole so se vrstile, Silva pa je dosegel še en gol, potem ko je po prodoru z desne strani zadel desni zgornji kot domačih vrat. Domači so v 75. minuti zaostanek znižali, a zmage tekmecev niso ogrozili, čeprav so imeli še eno lepo priložnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liverpool do zmage v izdihljajih tekme

Domači so še enkrat pokazali, da imajo odlično obrambo. Ta je v prejšnjih 14 krogih prejela le 12 golov, dolgo časa je kazalo, da ji do živega ne bo prišla niti ekipa, ki ima v dosedanjem delu prvenstva daleč najboljši napad. Wolverhampton je varovancem Jürgena Kloppa preprečil, da pokažejo prepoznavno igro. Gosti so sicer imeli terensko premoč, toda tekmecem niso dovolili veliko priložnosti.

Nekaj pa vendarle. V prvem sta ju imela Trent Alexander-Arnold, angleški reprezentant je streljal čez gol, in Diogo Jota, ki je žogo z glavo poslal mimo gola.

Prav Portugalec je v drugem delu zapravil skoraj nemogoče. Po hudi napaki domačega vratarja in enega od branilcev, ki sta ostala za njim, je krenil proti vratom, kjer sta gol branila dva igralca. Lahko bi ju vprašal, kam naj pošlje žogo, a je na golovi črti le zadel Conorja Coadyja.

Na njegovo srečo pa je ob koncu tekme napake napadalcev vendarle popravil rezervist Origi. Mohamed Salah mu je z desne strani podal žogo pred gol, Belgijec jo je s hrbtom obrnjen proti golu sprejel, po obratu pa jo s strelom po tleh poslal v mrežo.

Wolverhampton - Liverpool
Wolverhampton - Liverpool FOTO: Sofascore.com

West Ham šokiral Chelsea

Na olimpijske stadionu sta obe ekipi srečanje začeli previdno. West Ham je imel lepo priložnost po kotu, ko je do strela prišel Craig Dawson, a je Chelseajeva obramba uspela razčistiti. Na drugi strani pa je bil v 29. minuti v skoku najvišji Thiago Silva, njegov strel je Lukasz Fabianski sicer uspel doseči, a mu je žogo uspelo odbiti le do vratnice, od katere je na koncu pristala za njegovim hrbtom. Brazilec je s tem postal najstarejši Chelseajev strelec v zgodovini Lige prvakov, že v naslednji minuti pa je bil znova junak, ko je po strelu Vladimirja Coufala odbil z golove črte. 

Michail Antonio se ni vpisal med strelce, a je bil zopet med boljšimi na igrišču.
Michail Antonio se ni vpisal med strelce, a je bil zopet med boljšimi na igrišču. FOTO: AP

Kmalu zatem pa si je veliko neumnost privoščil Edouard Mendy, ki po povratni podaji Jorginha ni želel odbiti, odločil se je, da bo žogo zadržal, a je do nje prišel Jarred Bowen, potem pa je vratar gostov storil prekršek za enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo realiziral Manuel Lanzini. Kazalo je, da bosta moštvi na odmor odšli pri neodločenem izidu, a je v 44. minuti goste zopet v vodstvo popeljal Mason Mount. Hakim Ziyech ga je lepo našel z visoko podajo z leve strani, Mount pa je na desni odlično zaključil s strelom "iz prve". Fabianski je bil še drugič brez moči. 

Na nadaljevanje festivala zadetkov ni bilo treba dolgo čakati. Neodločna Chelseajeva zadnja vrsta v 56. minuti ni uspela izbiti, do žoge je na robu kazenskega prostora prišel Bowen, ki je sprožil močan in predvsem dovolj natančen strel, da Mendyju ni uspelo posredovati. Prav strelec izenačujočega gola je imel sredi nadaljevanja sijajno priložnost, da bi kladiva popeljal v vodstvo, a je po podaji Michaila Antonia z desne strani nekoliko zamudil, tako da mu ni uspelo boljše zaključiti in ostalo je pri 2:2.

Varovanci Davida Moyesa so bili v zaključku odločnejši tekmeci in nagrada za napadalno predstavo je prišla v 87. minuti. Arthur Masuaku je na levi strani hitro izvedel podajo iz avta, žogo mu je vrnil Antonio, nato pa je bočni branilec želel poslati predložek, a mu je to uspelo tako slabo, da je na napačni nogi ujel celo vratarja Mendyja, ki je lahko le s pogledom pospremil let žoge v svojo mrežo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

4. december, Premier League, izidi:

West Ham United - Chelsea 3:2 (1:2)

Newcastle United - Burnley  1:0 (1:0) 

Southampton - Brighton 1:1 (1:0)

Wolverhampton - Liverpool 0:1 (0:0)

Watford - Manchester City        1:3 (0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
04. 12. 2021 18.23
-1
liverpool z veliko srece danes...zelo napet boj za angleskega prvaka bo letos ...v kolikor city danes zmaga watford v kar ne dvomim bo city skocil na 1.mesto ...chelsea, liverpool, city bi potemtakem imeli 15 tekem in city 35tock, liverpool 34 in chelsea 33 tock..
Od Halerja ati
04. 12. 2021 19.24
+3
Bravo Albert Einstain hihihi Kje je pa United z 2. najbolsim na svetu? oz uradno z 6 🤭🙈
Konan
05. 12. 2021 15.02
+3
Kak si pa ti brihten, kak to da te ne ukrade kdo, lupcka od Messija😘
Sortegilio
04. 12. 2021 17.47
+3
Jorginho dela prehude napake. Tuchel ga preveč forsira.
Vladimir.Krutov
04. 12. 2021 15.42
+1
Ali je bila chelsa kompletna....tuchel..rudiger..jurjinho..n kante...
Trend01
04. 12. 2021 16.14
+0
KeepTheBlueFlagFlyHigh
04. 12. 2021 16.14
+0
Jorginho manjka, Chilwell manjka, Lukaku ni pripravljen za 90 min, Werner manjka
Trend01
04. 12. 2021 16.18
+0