Nogomet

Henderson ob remiju besen na sodnike, City odpihnil Burnley

Brighton, 28. 11. 2020 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Brightona so na prvi sobotni tekmi v Premier League doma izvlekli točko proti Liverpoolu. Diogo Jota je v 60. minuti Redse sicer popeljal v vodstvo, a je v sodnikovem podaljšku najstrožjo kazen za domače izkoristil Pascal Gross za končnih 1:1. Po remiju je bil ogorčen kapetan gostov Jordan Henderson, ki je dejal, da nikakor ni šlo za enajstmetrovko. Manchester City pa je zatem brez težav doma ugnal Burnley s 5:0.

Pascal Gross je v 92. minuti poskrbel za delitev točk.
Pascal Gross je v 92. minuti poskrbel za delitev točk. FOTO: AP

Prva sobotna tekma je bila odigrana v Brightonu, kamor je prišel aktualni prvak Liverpool. Redsi so bolje začeli srečanje, saj so si do tretje minute priigrali kar dve lepi priložnosti. Ob prvi je odlično odreagirala domača obramba, ob drugi pa je strel Mohameda Salaha šel mimo Brightonovih vrat. V 10. minuti so tudi domači prvič zapretili, ko je imel Aaron Connolly situacijo ena na ena, a je tudi on meril mimo Alissonovih vrat. 

V 20. minuti je gostujoči branilec Neco Williams podrl prav Connollyja, sodnik Stuart Attwell pa je brez oklevanja pokazal na belo točko. Odgovornost nase je prevzel Neal Maupay, ki je Alissona sicer poslal v napačno smer, a je za malenkost zgrešil njegova vrata. Kmalu zatem je 24-letni Francoz staknil še poškodbo, tako da je moral predčasno zapustiti igrišče. Salah je imel drugič na tekmi priložnost v 34. minuti, ko je uspel premagati vratarja Matthewa Ryana, a je nato na sceno stopil VAR, ki je Egipčanu zadetek zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavil. Tako je do odmora ostalo pri 0:0.

Statistika obračuna Brighton - Liverpool
Statistika obračuna Brighton - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Tudi v drugi del so bolje krenili gostje, ki so v 60. minuti le prišli do zadetka. Po podaji z leve strani je Salah lepo prepustil žogo Diogu Joti, ta pa je nato preigral dva branilca Brightona in žogo neubranljivo poslal v spodnji desni kot Ryanovih vrat. Prednost gostov je bila v 84. minuti še višja, ko je podajo Andrewa Robertsona s prostega strela v zadetek pretvoril Sadio Mane, a se je kasneje izkazalo, da je bil Senegalec podobno kot Salah v prvem delu v prepovedanem položaju.

VAR, ki je imel danes ogromno dela, je zadnjič posredoval v 90. minuti. V na videz nenevarni akciji je Robertson izbijal žogo iz svojega kazenskega prostora in ob tem nespretno brcnil Dannyja Welbecka. Igra se je nadaljevala, a je po počasnem posnetku Attwell odločil, da je šlo za prekršek. Drugo enajstmetrovko je izvajal Pascal Gross, ki je bil za razliko od Maupaya natančen in je tako poskrbel za veliko točko Brightona. 

"Ne želim priti v težave, a ..." 
Kapetan Liverpoola Jordan Henderson je tik po tekmi za BBC povedal, kaj si misli o sporni sodniški odločitvi v izdihljajih tekme. "Po mojem mnenju ni bilo enajstmetrovke. Ne želim priti v težave, zato več kot to čez sodnike ne bom povedal, lahko pa povem še nekaj drugega. Welbeck mi je sam priznal, da ni bilo prekrška. Da sodnik spremeni svojo odločitev, mora biti prekršek jasno razviden. Tokrat o tem ni niti govora. Vsaj štiri ali pet nogometašev Brightona meni, da ni bilo prekrška," je bil po tekmi jezen Henderson, ki je bil sicer zadovoljen s predstavo svojega moštva, dejal je, da so si zaslužili vse tri točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

City vse rešil v prvem polčasu, v drugem Mahrez do hat-tricka
Manchester City je doma proti Burnleyju, ki je letos v mizerni formi, začel silovito. Že v šesti minuti je po asistenci Kevina De Bruyna svoj prvi zadetek dosegel Riyad Mahrez. Alžirec je bil znova na delu v 22. minuti, ko se je kot asistent izkazal Kyle Walker. Bočni branilec je ob izvajanju avta videl, da je obramba Burnleyja povsem pozabila na Mahreza, ki se je za povrh še odlično znašel in po preigravanju zabil za povišanje prednosti. Do konca prvega dela je svojo drugi asistenco vpisal De Bruyne, ko je v polno meril Benjamin Mendy

Vsega je bilo dokončno konec v 76. minuti. Walker je z desne strani podal do Gabriela Jesusa, ta pa je žogo nesebično prepustil Ferranu Torresu, ki je z novim zadetkom potrdil odlično formo v zadnjih tednih. Le dve minuti kasneje je do hat-tricka prišel Mahrez, ki je z glavno unovčil odlično podajo Phila Fodna. Vratar gostov Bailey Peacock-Farrell si je v 76. minuti zabil še avtogol, ki pa ga je VAR na njegovo srečo razveljavil, saj je bil pred tem Jesus v prepovedanem položaju. Na koncu je tako ostalo pri petardi v mreži Burnleyja. 

Statistika tekme Manchester City - Burnley
Statistika tekme Manchester City - Burnley FOTO: Sofascore.com

Premier League, 28. november, izidi: 

Brighton – Liverpool 1:1 (0:0)
Gross (11-m) 90.; Jota 60.

Manchester City – Burnley 5:0 (3:0)
Mahrez 6., 22., 69.; Mendy 41., Torres 67. 

Everton – Leeds United 0:1 (0:0)

West Bromwich Albion – Sheffield United 1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
28. 11. 2020 18.15
+2
VAR uničuje fuzbal, Liverpool pa bo imel letos še velike težave s zgoščenim urnikom tekem, favoriti bojo še kiksali
Barca17 1
28. 11. 2020 21.20
+1
VAR je zgolj orodje sodnikov, tako da so sodniki bolj razlog ... pa še to, zakaj pa v drugih ligah nimajo takih problemov ? saj ne rečem, da je vse brezhibno, ampak samo v angliji delajo katastrofalne napake ...
FH540
28. 11. 2020 16.54
+0
metallica-one
28. 11. 2020 15.31
+3
Temu se reče kraja. Sramota.