Nogomet

City z minimalno zmago še utrdil vodstvo, derbi med topničarji in vragi razočaral

Liverpool, 30. 01. 2021 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., M.G.
Komentarji
1

Nogometaši Manchester Cityja so v 21. krogu angleške Premier League na domačem Etihadu premagali zadnjeuvrščeno zasedbo Sheffield United. Edini zadetek na tekmi je že v deveti minuti zabil Gabriel Jesus. City se je na vrhu lestvice utrdil v vodstvu s 44 točkami. V derbiju kroga sta se Arsenal in Manchester United razšla brez zadetkov (0:0).

Gabriel Jesus
Gabriel Jesus FOTO: AP

Manchester City je proti zadnjeuvrščeni ekipi lige, ki je v prejšnjem krogu presenetila drugo manchestrsko zasedbo (United) in ji odvzela pomembne točke v morebitnem boju za naslov prvaka, pričakovano prevladoval v posesti žoge, a imel precej težje delo, kot je marsikdo pričakoval. Strnjena obramba gostov je večji del tekme dobro zapirala pot sinjemodrim napadalcem do gola, napako si je privoščila le v deveti minuti obračuna, ko je preveč prostora postila Ferranu Torresu. Ta je opravil večino dela, podal do Gabriela Jesusa, ki mu ni bilo težko zadeti. City se z golom Brazilca vpisal nov komplet treh točk, to je bila že trinajsta zmaga varovancev Pepa Guardiole v tej sezoni. Na vrhu lestvice imajo 44 točk. 

Derbi razočaral
Težko pričakovani derbi med Arsenalom in Manchester Unitedom se je zaključil z nogometno najmanj priljubljenim izidom: 0:0. Gledalci sicer resda niso videli golov, v tolažbo pa jim lahko je veliko število strelov na obeh straneh, a merilne naprave nogometašev ekip tokrat pač niso bile umerjene.

V prvem polčasu so bili gosti boljši, a niso izkoristili nekaj priložnosti. V drugem delu je bila igra bolj izenačena, gol bi lahko padel na eni ali drugi strani. Za Manchester je najlepšo priložnost zapravil Edinson Cavani, na drugi strani pa je v eni od priložnosti Alexandre Lacazette zadel okvir vrat.

Delitev točk je seveda bolj ustrezala Arsenalu, ki se po zares skromnem začetku sezone vzpenja v svoji formi in je zdaj z 31. točko sezone že na osmem mestu. Topničarji so v Premier League neporaženi že vse od 19. decembra, ko so morali priznati premoč Evertonu. Rdeči vragi, ki so se v tej sezoni povzpeli celo na prvo mesto lestvice, z osvojeno 41. točko (vsaj začasno) ostajajo na drugem mestu.  

Newcastle presenetil visokoleteči Everton
V prvi tekmi 21. kroga je Newcastle na gostovanju presenetil visokoleteči Everton, ki se bori za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Srake so slavile z 2:0, oba zadetka je v drugem delu dosegel Callum Wilson. Everton je s porazom zapravil možnost, da se odlepi Tottenhamu in pride tik za četrti Liverpool. Karamele imajo po 19 odigranih tekmah 33 točk in so na šestem mestu izenačene s Spursi. So pa tri točke še kako prav prišle četi Stevea Brucea, ki je pred tem zabeležila štiri zaporedne poraze. Newcastle ima sedaj 22 točk, štiri več od 17. Brightona, ki bi si, če bi se prvenstvo končalo danes, kot zadnji še zagotovil obstanek. 

Callum Wilson je zadetka dosegel v 73. in 93. minuti.
Callum Wilson je zadetka dosegel v 73. in 93. minuti. FOTO: AP

Premier League, 30. januar, izidi: 

Everton – Newcastle United 0:2 (0:0) 
Wilson 73., 90. 

Crystal Palace – Wolverhampton 1:0 (0:0)
Eze 60.

Manchester City – Sheffield United 1:0 (1:0)
Jesus 9.

Statistika tekme Man City - Sheffield Utd
Statistika tekme Man City - Sheffield Utd FOTO: Sofascore.com

West Bromwich Albion – Fulham 2:2 (0:1)
Bartley 47., Pereira 66.; Reid 10., Cavaleiro 77. 

Arsenal – Manchester United 0:0

Statistika tekme Arsenal - Man Utd
Statistika tekme Arsenal - Man Utd FOTO: Sofascore.com

Southampton – Aston Villa 0:1 (0:1)
Barkley 41.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
30. 01. 2021 16.50
+0
Škoda da bin salman ni prevzel klub....