Nogomet

West Ham presenetil še Leicester, Tottenham ponižal vrage, Villa pa prvake

Leicester, 04. 10. 2020 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., M.J., STA
Komentarji
4

Leicester City, ki je v prvih treh tekmah vpisal devet točk, je tokrat doma visoko izgubil z West Hamom. Bilo je 3:0 v korist kladiv, v prvem delu sta zabila Michail Antonio in Pablo Fornals, v drugem pa je piko na i postavil Jarrod Bowen. Arsenal je z 2:1 ugnal Sheffield United, ki tudi po četrtem krogu ostaja brez točk. Nogometaši Manchester Uniteda nadaljujejo klavrne predstave na začetku novega angleškega državnega prvenstva. Na svoji tretji tekmi so še drugič izgubili, tudi tokrat na domačem igrišču. Tottenham, ekipa njihovega nekdanjega trenerja Joseja Mourinha, jih je povsem ponižal, zmagal je kar s 6:1. Podobno sramoto so doživeli aktualni prvaki iz Liverpoola v Birminghamu (2:7).

Nogometaši West Hama proslavljajo enega od zadetkov proti Leicestru.
Nogometaši West Hama proslavljajo enega od zadetkov proti Leicestru. FOTO: AP

Kladiva, ki so v sezono vstopila z dvema porazoma, se očitno pobirajo. Po presenetljivi domači zmagi nad Wolverhamptonom s 4:0, so sedaj z zadetkom manj premagala še Leicester. Favorizirani Leicester tokrat enostavno ni razvil svoje igre, West Ham pa je bil v napadalnih akcijah strupen. Izkoristil je tri. Michail Antonio je zabil z glavo, Pablo Fornals je izkoristil napako domače obrambe, ki je zaspala, in je iz oči v oči premagal Kasperja Schmeichela. Podoben zadetek kot Španec v prvem pa je za 3:0 zabil Jarrod Bowen v drugem polčasu. 

Bukayo Saka je bil eden od junakov Arsenala.
Bukayo Saka je bil eden od junakov Arsenala. FOTO: AP

Arsenal je na domačem Emiratesu v prvem polčasu pokazal bore malo, gostujoči Sheffield ga je tako zadovoljen sklenil z rezultatom 0:0. Jasno je bilo, da bo četa Chrisa Wilderja zadovoljna že s točko, a topničarji so v drugem polčasu le pokazali nekaj več. Mikel Arteta je z zamenjavo v 58. minuti, ko je na igrišče namesto Eddiea Nketiaha poslal Nicolasa Pepeja. Lanski prišlek iz Lillea je zavzel mesto na desni strani napada, Bukayo Saka pa se je pomaknil na levo krilo. In prav ta dvojica je v 61. oziroma 64. minuti poskrbela za ugodno vodstvo domačih, ki so ga zadržali vse do konca. 

Najprej je Saka zadel po lepi ekipni akciji. Kot asistent se je izkazal Hector Bellerin, mladenič, ki je pred dnevi prejel prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto Anglije, pa ni imel težav za 1:0. Tri minute kasneje je Pepe zabil po samostojnem prodoru, ko je z levico v slogu Arjena Robbna žogo poslal tik ob desni vratnici gostujočega vratarja Aarona Ramsdala. David McGoldrick je pred koncem sicer znižal na 2:1, a to je bilo tudi vse, kar so nogometaši Sheffielda tokrat zmogli. Wolverhampton je z 1:0 premagal Fulham, strelec edinega gola je bil Pedro Neto v 56. minuti, Southampton pa je bil z 2:0 boljši od West Bromwich Albiona, med strelce sta se vpisala Moussa Djenepo in Oriol Romeu.

Heung-Min Son
Heung-Min Son FOTO: AP

Vragi na Old Traffordu "popili" šest golov, Liverpool pa v Birminghamu kar sedem
Nogometaši Manchester Uniteda nadaljujejo klavrne predstave na začetku novega angleškega državnega prvenstva. Na svoji tretji tekmi so še drugič izgubili, tudi tokrat na domačem igrišču. Tottenham, ekipa njihovega nekdanjega trenerja Joseja Mourinha, jih je povsem ponižal, zmagal je kar s 6:1. Gosti, ki bi glede na priložnosti lahko zmagali še z višjo razliko, so si zmago zagotovili že v prvem polčasu, dobili so ga 4:1. Od nastanka premier lige se je prvič zgodilo, da je United na Old Traffordu v prvem polčasu prejel štiri gole. Tekma se je sicer za domače začela sanjsko. Že v prvi minuti je Davinson Sanchez v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Anthonyja Martiala, enajstmetrovko je v vodstvo spremenil Bruno Fernandes. A gosti so hitro odgovorili in že v sedmi minuti vodili. Najprej je v polno zadel Tanguy Ndombele, nato pa še Heung-Min Son. Odločilni trenutek pa se je zgodil v 28. minuti, ko je Martial v prerivanju v kazenskem prostoru udaril Erika Lamelo in si prislužil rdeč karton.

Številčno premoč so gosti izkoristili že nekaj sekund pozneje. Po poigravanju domače obrambe je žogo prestregel Harry Kane, isti igralec je v nadaljevanju akcije tudi izkoristil podajo Sona. Slednji je še v prvem delu dosegel svoj drugi gol, Kane pa je drugega dosegel v drugem polčasu iz enajstmetrovke. Vmes se je med strelce vpisal še Serge Aurier.

Liverpool je v Birminghamu nastopil oslabljen, manjkala sta poškodovani prvi vratar Alisson Becker, zamenjal ga je Adrian, in napadalec Sadio Mane, ki se je okužil z novim koronavirusom. Prvaki so prvo negativno presenečenje doživeli že v četrti minuti, ko je enega od svojih treh golov na tekmi dosegel Ollie Watkins. Isti igralec je povišal na 2:0, v 33. minuti je zaostanek znižal Mohamed Salah. Na +2 je svojo ekipo vrnil John McGinn, Watkins je postavil izid polčasa. Za 5:1 je zadel Ross Barkley, Salah je nato dosegel še svoj drugi gol, z dvema zadetkoma je odgovoril Jack Grealish.

Izidi, Premier League, 4. krog:
Manchester United - Tottenham  1:6 (1:4)
Fernandes 2./11-m; Ndombele 4., Son 7., 37., Kane 31., 79./11-m, Aurier 51.
RK: Martial 28./Man. United

Leicester City – West Ham United 0:3 (0:2)
Antonio 14., fornals 34., Bowen 83.

Southampton – WBA 2:0 (1:0) 
Djenepo 41., Romeu 69.

Arsenal – Sheffield 2:1 (2:1) 
Saka 61., Pepe 64.; McGoldrick 84.

Wolverhampton – Fulham 1:0 (1:0)
Neto 56.

Chelsea - Crystal Palace 4:0 (0:0)
Chilwell 50., Zouma 66., Jorginho 77./11m, 82./11m

Everton - Brighton  4:2 (2:1) 
Calvert-Lewin 16., Mina 45., Rodriguez 52., 70.; Maupay 41., Bissouma 92.

Leeds - Manchester City 1:1 (0:1)
Rodrigo 59.; Sterling 17.

Newcastle - Burnley  3:1 (1:0)
Saint-Maximin 14., Wilson 65., 77.: Westwood 61.

Aston Villa - Liverpool  7:2 (4:1)
Watkins 4., 22., 39., McGinn 35., Barkley 55., Grealish 66., 75.; Salah 33., 60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ElPapo
05. 10. 2020 16.44
+1
pa kako lahko zmago ville date sele na tretje mesto v clanku, brez njihove fotografije!? pa tega ni uspelo se nikomur, kar je villi vceraj!
Iztok Draksler
05. 10. 2020 09.01
+5
coalsack
04. 10. 2020 21.14
+2
Dober je united
Anticripstoned
04. 10. 2020 19.50
+4
Bravo Murinjo