Nogomet

Mourinho po čudežnem preobratu Uniteda rešil stolček, utišal kritike in prehitel Fergusona

London, Leicester, 06. 10. 2018 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 8. krogu angleškega prvenstva je Tottenham gostil Cardiff, po porazu v Ligi prvakov, ranjeni spursi pa so zacelili rane z minimalno zmago (1:0). Everton je na gostovanju v Leicestru iztržil tri točke (1:2). Nogometaši Manchester Uniteda so po zaostanku v prvem polčasu le uspeli vknjižiti zmago proti Newcastlu ter s tem ublažili krizo na Old Traffordu (3:2).

Tekma s srakami na Old Traffordu se je za United začela vse prej kot obetavno. Rdeči vragi so v prvih desetih minutah na domači zelenici prejeli kar dva zadetka, kar se vse doslej še ni zgodilo.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

Pod prvega se je v 7. minuti podpisal Kenedy, ki je sprejel čudovito podajo, se z lahkoto prebil skozi domačo obrambo in ustrelil v oddaljeni kot vrat Davida De Gee. Kriza vragov se je še poglobila tri minute kasneje, Yoshinori Muto je brez težav preigral Ashleyja Younga in še drugič zatresel mrežo varovancev Joseja Mourinha. Portugalec je bil besen, medtem ko so navijači na stadionu prepevali o njegovem odstopu je bližnjo kamero namočil s plastenko vode.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Z zmago proti Newcastlu je Mourinho vknjižil že štiristoto zmago v svoji trenerski karieri. Po novih treh točkah pa ima Portugalec tudi najboljši odstotek zmag na trenerskem stolčku, ta znaša 60.3%. Za razliko od Alexa Fergusona z 60.1%.

Tekma se je razživela v drugem polčasu. Rdeči vragi so se razigrali in se s številnimi napadi prebijali pred vrata Newcastla. Do udarca je v 51. minuti prišel Paul Pogba, gostujoči vratar strel uspel odbiti, a le do Nemanje Matića, slednji pa ni izkoristil priložnosti in žogo poslal čez vrata. United je še naprej pritiskal, kar se je vragom tudi obrestovalo. V 70. minuti je z izjemnim udarcem s prostega strela mrežo gostov zatresel Juan Mata, ki je v igro vstopil že v 19. minuti namesto Erica Baillyja. Šest minut zatem pa so se domači veselili novega zadetka. Po kombinaciji Pogbaja in Anthonyja Martiala se je slednjemu odprlo nekaj več prostora, kar je izkoristil za strel v spodnji desni kot vrat Martina Dubravke.

Manchester United - Newcastle
Manchester United - Newcastle FOTO: AP

Pravo olajšanje pa je na Old Trafford prinesel Alexis Sanchez v zadnjih minutah tekme. Čilenec, ki sicer vse od prestopa v vrste Uniteda ne blesti je v 90. minuti po predložku posredoval z glavo in usmeril žogo v mrežo Newcastla za končnih 3:2.

Everton do zmage v Leicestru, Tottenham do treh točk

Nogometaši Tottenhama, ki so bili napadalnejši večji del tekme proti Cardiffu, so si priigrali skromno zmago že v 7. minuti tekme, ko je mrežo zatresel Eric Dier. Kljub igralcu več na zelenici, v 58. minuti je po prekršku z igrišča moral oditi Joe Ralls, spursi vse do konca niso uspeli povišati vodstva. 

Na King Power Satdiumu je gostoval Everton, ki si je že v sedmi minuti tekme, s strelom Richarlisona v sredino gola, zagotovil prednost. Domači so po prvotnem šoku postali podjetnejši, a šele v 40. minuti uspeli izničiti vodstvo gostov, po čudoviti samostojni akciji se je med strelce vpisal Ricardo Pereira. Kljub temu v drugem polčas udomači niso bili kos gostom, ki so si v 77. minuti po zadetku Gylfija Sigurdssona priigrali zmago. 

Izidi 8. kroga:

Manchester United – Newcastle 3:2 (0:2)
Mata 70., Martial 76., Sanchez 90.; Kenedy 7., Muto 10.

Tottenham - Cardiff 1:0 (1:0)
Dier 8.

Leicester - Everton 1:2 (1:1)
Pereira 40.; Richarlison 7., Sigurdsson 77.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
09. 10. 2018 16.39
Ta tekma je bila zelo slaba. Muri style, zgubljali smo 0:2, ko pa je celo spremenil taktiko pa je bilo 3:2. Upam, da se je Muri kaj iz tega naučil.
Maximus
07. 10. 2018 14.56
+0
To je bilo prvih 30 gledljivih minut Manchester Uniteda v tej sezoni. Ne podpiram uporništva in jezikanja trenerju, ampak mu, Pogbaju, dam pa prav. United je klub ki igra napadalen nogomet. Muri je nakupil ekipo, ki je uničevalno napadalna on pa z njo igra partije šaha. Če bi ob svoji avtobusni taktiki vsaj zmagoval, ampka ne, zato je bolje, da vsaj poiskusi še kako varianto ne pa da se drži tega svojega mislenega ustroja kot pijanec plota. Že od vsega začetka Jožetu nisem naklonjen, smatram, da pač ne paše v naš klub. Osebno mnenje. Tudi opevane lovorike...dajte no. Evropska liga in neki drugorazredni pokal. Lepo vas prosim, Ferguson je te osvajala za češnjo na torti, ne pa da bi se znjimi hvalil kot z edinimi lovorikami. United je top klub, ki spada v najožji krog velikih, ne pa da se bori za drobtinice. Ne pravim, da je Jože slab trener, pravim le da ni pravi za United. Ja smo razvajeni, imamo tudi dober razlog za to. Kdo pa ob potezah Beckamov, Giggsov, Roonyjev, Van Nistelroyev, Coleov, Cantonajev, Van Persijev...... Scolesov, ne bi bil. Trdim, da je kvaliteta ševedno tu, bi se sdalo kupit še kaj vrhunskega, ampak zagotovo pa sem mnenja, da bi se sto ekipo dalo doseči več. Murijev ego je desetkrat večji kot njegovo nogometno znanje in ko pridejo neuspehi je jasno, da se začnejo nekateri igralci bunit. Naj neha špilat zvezdnika i naj poštima stvari pred pragom. Naj osvoji vsaj eno premier ligo, pol naj se pa kiti kolikor se hoče.
Rade 74
07. 10. 2018 11.41
+5
Mislim, da je glavni vzrok za blamažo Uniteda ameriško vodstvo kluba, ki nima pojma kaj je Angleška liga in kaj je nogomet. To so klasični kapitalisti, ki gledajo samo na dobiček. Če bi se kaj razumeli v nogomet, bi bil prvi na spisku za odstrel Pogba. Tip je navaden nastopač, absolutno preplačan igralec, ki ni vreden niti 5 milijonov. Jezik ima pa dolg da laja, za njim bi morala oditi še komplet obrambna vrsta, razen Valencie in pa tisti čupasti klovn od Felainija Od kar ni Vidića in Ferdinanda, pri Unitedu niso sposobni odigrati prave obrambe.
Maxx365
06. 10. 2018 22.25
+0
Muri je bil vidno prestrašen do zadnje minute, zdaj bo pa spet glavni
mpk2
06. 10. 2018 21.48
+6
Kako pa kaj Bayern danes?
Maxx365
06. 10. 2018 22.24
+8
Fuzbaler
06. 10. 2018 21.41
+4
Everton do zmage,Totenham pa do treh tock 😂
Fuzbaler
06. 10. 2018 20.51
-5
Newcastle bi pri 0-2 moral imeti penal po namerni roki Younga u zivem zidu.
U.K.
06. 10. 2018 21.01
+2
Se strinjam.. rekel sem zato ker so 2 polcas red odigrali napadalno
mpk2
06. 10. 2018 21.14
+8
Res je, United pa bi iz enakega razloga moral imeti 2x 11m, ampak sodnik je bil danes očitno imun na roke v kazenskem...
U.K.
06. 10. 2018 20.37
+3
Postena zmaga.. ampak spet se bo hvalu da je number 1....nej gre u malo šolo s takim obnašanjem