Nogomet

Tottenham in Arsenal uspešno začela novo leto, Brighton po drami do remija z volkovi

London, 02. 01. 2021 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
2

Nogometaši Tottenhama so v svoji prvi tekmi v novem letu z 3:0 ugnali vselej neugodni Leeds United. V prvem polčasu sta za ugodno vodstvo Spursov poskrbela prva zvezdnika ekipe Harry Kane in Heung-Min Son, na začetku drugega dela pa je končni izid postavil Toby Alderweireld. Brighton je doma uspel iztržiti remi proti Wolverhamptonu, čeprav je ob polčasu zaostajal z 1:3. V zadnji sobotni tekmi pa je Arsenal na gostovanju pri WBA-ju prišel do tretje zaporedne zmage. Bilo je 0:4.

Heung-Min Son je bil znova med strelci.
Heung-Min Son je bil znova med strelci. FOTO: AP

Londončani spet niso prikazali spektakularne predstave. Proti napadalno usmerjeni ekipi Leedsa, ki je imela tudi tokrat več posesti, so se v glavnem osredotočali na protinapade in izkoriščanje napak tekmecev. Teh je bilo ogromno, predvsem pri podajah na svoji polovici, domači pa so jih v večji meri znali kaznovati.

Prvo v 29. minuti, ko je gostujoči vratar Illan Meslier podaril žogo tekmecem, Makedonec Ezgjan Alioski je na robu kazenskega prostora zrušil Nizozemca Stevena Bergwijna, posnetek pa je pokazal, da je prekršek storil znotraj kazenskega prostora. Najstrožjo kazen je že 16. zaporedoma izkoristil Harry Kane. To je bil njegov deseti gol v sezoni.

V 43. minuti je nato poskrbel še za svojo deseto asistenco, ko se je Londončanom spet obrestovala agresivnost. Po odvzeti žogi in protinapadu je Kane z desne strani natančno podal Južnokorejcu Heung-Minu Sonu, ki je z natančnim strelom in 12. zadetkom v sezoni – zdaj za najboljšim strelcem Mohamedom Salahom zaostaja le za gol – povišal vodstvo.

Tretji gol je padel v 50. minuti, ko je po kotu, ki ga je izvedel Son, do strela z glavo prišel Belgijec Toby Alderweireld, Meslier pa je slabo posredoval – žoga se mu je pod telesom izmuznila za golovo črto.

Gostitelji so imeli do konca še nekaj priložnosti, Meslier je ubranil strela Bergweijna in Kana, toda izid se ni spremenil. Gosti na vsej tekmi niso bili posebej nevarni, sprožili so sicer veliko strelov, vendar ti niso predstavljali večje nevarnosti za vratarja Huga Llorisa. Domači so tekmo končali z desetimi igralci, v sodniškem podaljšku je sodnik izključil Matta Dohertyja.

Pol ducata zadetkov na južni obali
Srečanje med Brightonom in Wolverhamptonom se je začelo sijajno za domačine, ki so v 13. minuti prek Aarona Connollyja prišli do vodstva. Le nekaj minut kasneje so prvič na tekmi "ugriznili" volkovi, ko je asistenco Nelsona Semeda izkoristil Romain Saiss. V 34. minuti so gostje povedli po avtogolu Daniela Burna, tik pred koncem prvega dela igre pa je za dvojno prednost enajstmetrovko unovčil Ruben Neves

Kazalo je, da bo Wolverhampton prišel do vseh treh točk, a so domači galebi hitro odgovorili. Že v prvi minuti nadaljevanja so prišli do strela z bele točke. Odgovornost je nase prevzel prvi napadalec moštva Neal Maupay, ki je uspel znižati. V 70. minuti pa smo videli še zadnji zadetek na tekmi, za končnih 3:3 je po asistenci Leandra Trossarda zabil centralni branilec Lewis Dunk

Statistika tekme WBA - Arsenal
Statistika tekme WBA - Arsenal FOTO: Sofascore.com

Arsenal na krilih mladeničev in Lacazetta do tretje zaporedne zmage
Mikel Arteta je očitno na klopi Arsenala le našel recept za uspeh. Topničarji so namreč prišli do še tretje zaporedne prvenstvene zmage, ob kateri so zopet blesteli mladeniči. 19-letni Bukayo Saka je bil strelec drugega zadetka na tekmi, pri katerem mu je asistiral leto starejši Emile Smith-Rowe. Ofenzivni vezist je presenetljivo dobil priložnost od prve minute na obračunu s Chelseajem, sedaj pa je začel še tretjo zaporedno tekmo v Premier League in prav na vseh je Arsenal slavil. V le nekaj dneh si je zacementiral mesto v začetni Artetovi enajsterici. 

Vrhunec obračuna smo sicer videli pri rezultatu 0:0 v 23. minuti. Kieran Tierney je dobil žogo na levi strani Arsenalovega napada, nato kar dvakrat izvrstno preigral Darnella Furlonga, vse skupaj pa je škotski branilec kronal z izjemnim strelom s slabšo desno nogo v levi zgornji kot vrat Sama Johnstonea za vodstvo topničarjev. Londončani so prednost povišali po sijajni ekipni akciji, ko so s serijo podaj "na prvo" povsem izigrali domačo obrambo, tako da je Saka za 0:2 žogo le potisnil v prazno mrežo. 

V drugem polčasu je na svoj račun prišel še Alexandre Lacazette, ki je dosegel dva zadetka. Pri prvem mu je asistiral Kieran Tierney, pri drugem pa se je žoga na njegovo nogo odbila po pravi zmedi v kazenskem prostoru. Francoski napadalec je na zadnjih treh tekmah v prvenstvu dosegel štiri gole. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi okužb v taboru Fulhama tekma z Burnleyjem odpovedana
Zaradi okužb z novim koronavirusom v ekipi Fulhama je bila nedeljska tekma 17. kroga angleške Premier League z Burnleyjem odpovedana in prestavljena na za zdaj še neznan poznejši termin. Ekipa iz britanske prestolnice ni sporočila števila in imen tistih, ko so morali v karanteno.

Že 30. decembra so morali odpovedati londonski obračun med Fulhamom, ki je zaprosil za preložitev tekme zaradi več primerov okužb v moštvu, in Tottenhamom. To je bil tedaj drugi podoben primer v 48 urah, saj niso odigrali niti tekme med Evertonom in Manchester Cityjem zaradi več okužb pri slednjem

Premier League, 2. januar, izidi: 

Tottenham – Leeds United 3:0 (2:0)
Kane (11-m) 29., Son 43., Alderwiereld 50.

Crystal Palace – Sheffield United 2:0 (2:0)
Schlupp 4., Eze 45. 

Brighton – Wolverhampton 3:3 (1:3)
Connolly 13., Maupay (11-m) 46., Dunk 70.; Saiss 19., Burn (ag.) 19., Neves (11-m.) 45.

West Bromwcih Albion – Arsenal 0:4 (0:2)
Tierney 23., Saka 28., Lacazette 60.. 64.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MASTERSS
03. 01. 2021 17.08
+2
Lepo da se united počasi vrača,kakšna liga prvih pet na 4 pike razlike.Potem pa od 6. mesta do 14. spet samo 4 pike razlike,noro.To so posledice ,ko se denar v ligi pošteno razdeli.Če bo šlo tako naprej bo angleška liga postala super liga k neki NBA v nogometu.
Iniesta
03. 01. 2021 12.29
+2
Muri je Totnhem dvignil na visjo raven ...