Nogomet

Manchester City zaploskal prvakom in jih nato razbil

Manchester, 02. 07. 2020 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester City je doma s 4:0 razbil nove prvake iz Liverpoola. Prvič po letu 2015 se je zgodilo, da so Redsi že v prvem polčasu prejeli kar tri zadetke, četrtega pa so si v nadaljevanju zabili kar sami. Na drugi četrtkovi tekmi je Sheffield na domačem Bramall Laneu s 3:1 ugnal Tottenham in se s tremi točkami vrnil v boj za "evropska" mesta.

Špalir nogometašev Manchester Cityja za nove prvake iz Liverpoola.
Špalir nogometašev Manchester Cityja za nove prvake iz Liverpoola. FOTO: AP

Uvod v obračun bivših in novih prvakov je bil za navijače slednjih naravnost sanjski. Varovanci Pepa Guardiole so se razvrstili v špalir in z aplavzom na igrišče pospremili nogometaše Liverpoola – nove prvake Premier League.

Za nekatere pričakovano, za druge presenetljivo, pa je na Etihadu tokrat povsem prevladovala domača zasedba. Nogometašem Liverpoola se je poznalo, da z glavo niso več pri stvari, čeprav je Jürgen Klopp na igrišče poslal najmočnejšo zasedbo, vključno z atomskim napadom Roberto Firmino, Mohamed Salah in Sadio Mane

Prav Egipčan je bil tisti, ki je imel prvo večjo priložnost. Njegov strel z roba kazenskega prostora v 20. minuti je zadel okvir vrat, ki je rešil nemočnega Edersona. Pet minut kasneje pa so domači iz prve zares ugodne situacije prišli do zadetka. Raheema Sterlinga je podrl Joe Gomez, sodnik Anthony Taylor pa ni okleval in je pokazal na najstrožjo kazen. Odgovornost je nase pričakovano prevzel Kevin De Bruyne, ki je Alissona poslal v eno, žogo pa v drugo smer za 1:0. 

Kevin De Bruyne je proti Liverpoolu naravnost blestel.
Kevin De Bruyne je proti Liverpoolu naravnost blestel. FOTO: Sofascore.com

Sterling je v 35. minuti rezultat povišal na 2:0. Nekdanji član Redsov je proti bivšemu klubu zabil sploh prvič na deveti tekmi, kronal pa je nesebično asistenco Phila Fodena. Nadarjeni vezist je bil tik pred koncem prvega dela tudi sam v vlogi strelca. Domačini so v prepoznavnem slogu ekip Pepa Guardiole kombinirali na kakšnih 20 metrih od vrat gostov, Foden in De Bruyne sta si nato izmenjala dvojno podajo, po kateri je obramba Redsov izpadla, 20-letnik pa je sijajno akcijo kronal z natančnim zaključkom. 

V 66. minuti je bil po protinapadu v odlični situaciji znova Sterling, njegov strel je že zaobšel Alissona, nato pa je žogo v lastno mrežo preusmeril nesrečni Alex-Oxlade Chamberlain za končnih 4:0. Za goste bi lahko bil izid še hujši, saj je v sodnikovem podaljšku za 5:0 zabil še Riyad Mahrez, a je na srečo Liverpoola posredoval VAR, tako da je ostalo pri 4:0. 

Sterling: Danes se je začela nova sezona
"Letos smo velikokrat razočarali, prav zato smo si tokrat še toliko bolj želeli pokazati, česa smo sposobni. Danes se je za nas začela nova sezona in mi smo jo odprli odlično," je za BBC po tekmi povedal eden od junakov srečanja Raheem Sterling.

Statistika tekme Manchester City - Liverpool
Statistika tekme Manchester City - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Klavrna sezona Joseja Mourinha se nadaljuje
Na srečanju med Sheffieldom in Tottenhamom je prvi v 31. minuti zabil Sander Berge, ki je kronal lepo ekipno akcijo domačih. Spursi so odgovorili že dobro minuto kasneje, ko je po srečnem odbitku Deana Hendersona premagal Harry Kane. A posredoval je VAR, ki je opazil, da je Lucas Moura, od katerega se je žoga odbila do Kana, igral z roko. Ostalo je pri 1:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. 

Rezila, ki v tej sezoni nogometne romantike navdušujejo s sila preprosto – lahko bi rekli kar angleško – igro, so v svojem slogu nadaljevala v drugem polčasu. Nogomet, ki od igralcev ne zahteva čarovnij in je pisan na kožo trenutni zasedbi Sheffielda, je sadove drugič obrodil v 69. minuti. Kombiniranje domačih na levi strani napada je privedlo do podaje v kazenski prostor, kjer je bil popolnoma osamljen Lys Mousset. 15 minut kasneje je bilo srečanje odločeno. Oli McBurnie je v akciji, ki je bila sila podobna tisti za drugi zadetek, dobil natančno podajo po tleh z desne strani, po kateri je bilo težje zgrešiti kot zadeti. Kot asistent se je izkazal Berge. 

Častni zadetek je v 90. minuti dosegel osmoljenec prvega dela Kane. Sheffiled je z zmago preskočil tako Tottenham kot Arsenal in je trenutno sedmi. Spursi imajo na devetem mestu dve točki zaostanka. 

Statistika tekme Sheffield United - Tottenham
Statistika tekme Sheffield United - Tottenham FOTO: Sofascore.com
Statistika junaka srečanja Sanderja Bergeja.
Statistika junaka srečanja Sanderja Bergeja. FOTO: Sofascore.com

Premier League, 2. julij,  izida:

Sheffield United – Tottenham 3:1 (1:0)
Berge 31., Mousset 69., McBurnie 84.; Kane 90. 

Manchester City - Liverpool 4:0 (3:0) 
De Bruyne 25., Sterling 34., Foden 45., Oxlade Chamberlain (ag.) 66.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
04. 07. 2020 12.17
Rezultatsko so nas "razbili", to je pa tudi vse. Če bi bili fantje vsaj malce bolj z glavami v igri, bi bilo vsaj neodločeno. Priložnosti smo imeli več kot dovolj že v prvem polčasu. Kdor ni gledal tekme, nima pravice komentirati tekme!
KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 12.24
-3
Pirova zmaga Šittya.
flamengo
03. 07. 2020 11.08
-2
Kaj je pa več važno. Naslov zagotovljen.
Roglič šampion
03. 07. 2020 09.12
+12
Vem da se bo moj komentar zdel smesen ob taki prednosti redsov. A imam obcutek da ce bi city takrat zmagal na anfieldu bi se prvensrvo odvilo v njihovo korist. In ce bi bilo pravilno odsojeno seveda verjetno bi zmagali. Zakaj? Po zmagi bi city se takrat redsom priblizal na 2 tocki. Psiholosko razmerje pa bi bilo povsem drugacno kot je bilo sicer. Ne bom trdil da bi city zagotovo bil prvak. A imam obcutek tak. No pa vseeno cestitke liverpoolu za naslov in cityju za vcerajsnjo zmago
flamengo
03. 07. 2020 11.09
-3
Liverpoolu padla motivacija, ker ne potrebujejo več točk za naslov.
Roglič šampion
03. 07. 2020 13.24
+1
Kakor pivedano mislim da bi morala ze tekma na anfieldu iti v roke cityja. Pa so sodniske napake prinesle zmago liverpoolu. In tukaj je bil prelomni trenutek prvenstva.
random1
03. 07. 2020 08.04
+10
Če bi jaz igral za lpool bi kar sam predal pokal cityu po tej blamazi. Strasni prvaki res. Utrpali im 5 komada hahah
AS1983
03. 07. 2020 08.01
+12
Polom liverpoola, ki ze 5 tekem zapored ni dau niti gola v gosteh, city je biu motiviran