Nogomet

Remi na Etihadu: De Bruyne zapravil 11-metrovko, prvi zdaj Leicester

Birmingham, London, Manchester, 08. 11. 2020 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K., J.B.
Komentarji
2

S 150. premierligaškim golom kapetana Harryja Kana je Tottenham prišel do zmage na gostovanju pri West Bromwich Albionu in za nekaj ur prevzel vodstvo na lestvici (1:0). A kasneje je Londončane z vrha izrinil Leicester City, ki je z istim rezultatom doma premagal Wolverhampton, "lisjaki" so prvi ostali tudi po zaslugi remija med Manchester Cityjem in Liverpoolom (1:1). V večerni tekmi pa je Aston Villa na Emiratesu osramotila Arsenal (0:3).

De Bruyne (na fotografiji) je žogo s kazenskega strela poslal mimo vrat Alissona Beckerja.
De Bruyne (na fotografiji) je žogo s kazenskega strela poslal mimo vrat Alissona Beckerja. FOTO: AP

Na zelo dinamičnem derbiju kroga v Manchestru se je na koncu vse vrtelo okoli enajstmetrovk. Svojo je za vodstvo Liverpoola v 13. minuti izkoristil Mohamed Salah, medtem ko je po mojstrskem izenačenju Gabriela Jesusa v prvem polčasu z enajstih metrov zgrešil Cityjev kapetan Kevin De Bruyne. Belgijec je povsem zgrešil vrata s strelom po tleh, rezultat pa se v drugem polčasu kljub nekaj lepim priložnostim na obeh straneh ni več spremenil.

Kyle Walker je z nespametno potezo v 11. minuti zakrivil že skupno 40. enajstmetrovko v najmočnejšem otoškem nogometnem tekmovanju v tej sezoni, ko je z iztegnjeno nogo podrl prodirajočega Sadia Maneja. Salah je odgovornost prevzel na svoja pleča in kljub temu, da ga je vratar Ederson Moraes "prebral", z močnim strelom v njegovo desno stran storil dovolj, da je bil Brazilec nemočen. Raheem Sterling bi lahko proti nekdanjim delodajalcem izenačil v 25. minuti, a se je preveč obiral, na koncu pa mu je Alisson tudi malce srečno ustavil strel, ki bi se kmalu izmuznil med Brazilčevi nogi v mrežo.

Statistika tekme Manchester City - Liverpool.
Statistika tekme Manchester City - Liverpool. FOTO: Sofascore.com

Poškodba Alexander-Arnolda
Sinje modri so proti ekipi, ki jim je po dveh zaporednih slavjih lani preprečila nov naskok na državni prestol, ki ga je sama zasedla prvič v eri Premier League, zasluženo izenačili v 31. minuti, ko je Jesus po podaji s strani s peto mojstrsko preigral Joëla Matipa in v polnem iztegu nato uspel še matirati Alissona. Sodnik Craig Pawson je v 40. minuti spet pokazal na belo piko po ogledu VAR-posnetkov, saj je predložek De Bruyneja v kazenskem prostoru v roko zadel Joeja Gomeza. Kljub temu, da je pretental vratarja, je De Bruyne zgrešil Brazilčevo desno vratnico in izid se do konca polčasa ni spremenil.

Z napadalno igro sta moštvi starih rivalov Josepa Guardiole in Jürgna Kloppa nadaljevali tudi v drugem polčasu, Ederson pa se je moral izkazati v 50. minuti, ko ga je po neprepričljivem posredovanju ob strelu Salaha preizkusil "vroči" Diogo Jota. V vedno hujšem nalivu je tempo v zaključku dvoboja precej padel, tako da je bila najodmevnejša novica tista, ki je vključevala očitno poškodbo zadnje stegenske mišice angleškega reprezentančnega branilca Trent Alexander-Arnolda. Ta je obležal po tem, ko je želel uloviti rojaka Sterlinga, s katerim očitno ne bo odpotoval na prihajajoči reprezentančni zbor. Liverpoolčani so s točko zdaj na lestvici tretji, izenačeni z drugim Tottenhamom, medtem ko ima City s tekmo manj na svojem računu 12 točk.

Kane (na fotografiji) je v 88. minuti zabil edini gol na tekmi v Birminghamu.
Kane (na fotografiji) je v 88. minuti zabil edini gol na tekmi v Birminghamu. FOTO: AP

Kane s 150. golom spet rešitelj Tottenhama
Jose Mourinho je na gostovanju pri ekipi hrvaškega trenerja Slavena Bilića, ki ni mogel računati na z novim koronavirusom okužena Branislava Ivanovića in Matheusa Pereiro, prvič začel tekmo z zvezdniškim napadom s Harryjem Kanom, Son Heung-minom in Garethom Balom v glavnih vlogah. A je bil WBA v prvem delu tekme morda celo nevarnejši od favoriziranih Londončanov, ki jih je Eric Dier v 26. minuti s posredovanjem v zadnjem hipu rešil pred zaostankom, ko je nekaj prostora dobil Callum Robinson in s podajo mimo Huga Llorisa iskal Karlana Granta, a ga je Dier požrtvovalno ustavil z glavo.

V drugem polčasu je bilo precej bolj razburljivo kot v zadržanem prvem, rezervist Tottenhama Giovani Lo Celso, ki je zamenjal poškodovanega Tanguyja Ndombeleja, bi kmalu zadel v 67. minuti, potem ko je mimo vrat z neposredne bližine poslal odbitek po strelu Sergia Reguilona. Na drugi strani je okvir vrat zatresel Conor Gallagher, medtem ko je ime Lloris tudi veliko dela s posredovanjem po strelu z glavo Darnella Furlonga, Grant pa na srečo francoskega vratarja in njegovih soigralcev odbitka ni pospravil v mrežo. Bale je v 78. minuti zapustil igro, zamenjal ga je Lucas Moura, ki je lahko čez deset minut proslavljal zmagoviti zadetek Kana z glavo, v trenutkih, ko je bil WBA spet nevarnejši od svojih nasprotnikov. Matt Doherty je z desnega boka poslal predložek v sredino, Kane pa je prehitel neodločnega domačega vratarja Sama Johnstona in žogo prek njega poslal v mrežo za končnih 1:0.

Statistika tekme Arsenal – Aston Villa.
Statistika tekme Arsenal – Aston Villa. FOTO: Sofascore.com

Polom Arsenala proti razigranim levom
Nogometaši Aston Ville so v zadnji nedeljski tekmi na Emiratesu povsem osramotili londonski Arsenal. Že v prvi minuti je v polno za Villo meril John McGinn, a je sodnik Martin Atkinson s sporno odločitvijo ob posredovanju VAR-a gol razveljavil. Moštvo iz Birminghama je kljub temu nadaljevalo s pritiskom, nemočni Arsenal pa ni imel pravih idej. 

V 25. minuti sta Ross Barkley in Jack Grealish kombinirala na levi strani napada in izigrala domačo obrambo, žoga je nato prišla do Matta Targeta, ki je poslal oster predložek pred vrata Bernda Lena, kjer je Bukayo Saka nespretno posredoval in si zabil avtogol. Pa tudi če se Saka žoge ne bi dotaknil, bi jo za 0:1 skoraj zagotovo v gol pospravil Trezeguet, ki je bil dobro postavljen. S takšnim izidom se je tudi končal prvi polčas, v drugem pa so levi vse odločili med 72. in 72. minuto, ko je dvakrat v polno meril Ollie Watkins. Prišlek iz Brentforda je očitno strup za velike klube, saj je pred tedni hat-trick zabil proti Liverpoolu, sedaj pa je z dvema goloma potopil še Arsenal. 

Izidi 8. kroga Premier League:

Manchester City – Liverpool 1:1 (1:1)
Jesus 31.; Salah 13./11-m
Kevin De Bruyne (Man. City) je v 42. minuti zapravil enajstmetrovko.

Leicester City – Wolverhampton Wanderers 1:0 (1:0)
Vardy 15./11-m
Jamie Vardy (Leicester) je v 39. minuti zapravil enajstmetrovko.

West Bromwich Albion – Tottenham 0:1 (0:0)
Kane 88.

Arsenal – Aston Villa 0:3 (0:1)
Saka (ag.) 25., Watkins 72., 75.

Chelsea – Sheffield United 4:1 (2:1)
Abraham 23., Chilwell 34., Silva 77., Werner 80.; McGoldrick 9. 

Everton – Manchester United 1:3 (1:2)
Bernard 19.; Fernandes 25., 33., Cavani 90.

West Ham United – Fulham 1:0
Crystal Palace – Leeds United 4:1
Southampton – Newcastle United 2:0
Brighton & Hove Albion – Burnley 0:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
08. 11. 2020 21.12
+3
Obeta se zelo izenacena sezona premierlige, upam da odloca zadnje 38.kolo
Anticripstoned
09. 11. 2020 13.52
+1
Tako je...vidt je da bodo tudi la liga in serie A izanečeni...bo res zanimivo