Nogomet

'Rdeči vragi' v norem zaključku do zmage po izteku igralnega časa, Chelseaju le točka

Brighton in Hove, Birmingham, 26. 09. 2020 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., A.V.
Komentarji
9

Nogometaši Manchester Uniteda so po zaslugi zadetka portugalskega napadalnega vezista Bruna Fernandesa slavili prigarano zmago na gostovanju pri Brighton & Hove Albionu (3:2). Brighton je v 95. minuti izenačil, nato pa je z zadnjo potezo na tekmi končni izid z enajstih metrov postavil Fernandes, ko se je igralni čas že iztekel. Eden od glavnih pretendentov za naslov angleškega prvaka, londonski Chelsea, pa je na gostovanju pri West Bromwichu dolgo časa zrl porazu v oči, a je na koncu po velikem preobratu uspel izvleči točko (3:3).

Rashford (v rdečem dresu) je v drugem polčasu zabil za prvo vodstvo Uniteda na tekmi.
Rashford (v rdečem dresu) je v drugem polčasu zabil za prvo vodstvo Uniteda na tekmi. FOTO:

Brighton je odlično začel z dvobojem na stadionu Amex, kjer je Leandro Trossard s strelom z levico zadel vratnico po osmih minutah igre. Gostujočega vratarja Davida de Geo je okvir vrat samo v prvem polčasu rešil še dvakrat, enkrat tudi po zaslugi Trossarda, a na koncu je bil United tisti, ki je kot prvi zatresel mrežo. V 33. minuti je Mason Greenwood premagal Matthewa Ryana, a je po ogledu posnetkov postalo jasno, da je bil nekaj sekund prej v prepovedanem položaju Marcus Rashford in glavni sodnik Chris Kavanagh gola ni priznal. "Galebi" so zasluženo prišli do vodilnega zadetka sedem minut kasneje, ko je Bruno Fernandes z nerodnim posredovanjem zakrivil najstrožjo kazen po prekršku nad Tariqom Lampteyjem. Neal Maupay je z delikatnim strelom po sredini ukanil De Geo, ki je krenil v svojo levo stran in izid je bil 1:0.

A vodstvo je trajalo vsega nekaj napadov. Fernandesov poskus s prostega strela je namreč za hrbet Ryana pospravil Lewis Dunk, ki se je pred vrati pomeril s Harryjem Maguirejem. Kavanagh je moral s sodelavci spet sprejeti težko odločitev na začetku drugega polčasa, ko je v kazenskem prostoru Uniteda padel Aaron Connolly, ki ga je podrl Paul Pogba. Po ogledu posnetkov je Kavanagh spremenil svojo prvotno odločitev in ni dosodil enajstmetrovke, razočaranje pa se je hitro preselilo tudi med "rdeče vrage", ki so v 52. minuti proslavljali gol Rashforda, ki pa je bil v trenutku podaje Greenwooda v prepovedanem položaju in tudi ta gol ni obveljal.

Rashford je tri minute kasneje stvari le postavil na svoje mesto s čudovitim posamičnim vložkom po podaji Fernandesa, angleški reprezentant pa je nato "zaplesal" mimo branilcev Brightona v kazenskem prostoru in zadel z levico. Solly March je imel lepo priložnost za izenačenje po uri igre, ko ga je v prostoru zaposlil Maupay, a je zavit poskus Marcha zadel vratnico, nato pa se je žoga skotalila ob črti in je na srečo gostov ni prečkala. To je bil šele začetek drame, saj je March v 95. minuti izenačil in zdelo se je, da se bo moral United zadovoljiti z vsega točko, a je nato v 97. minuti po podaji iz kota in strelu Maguireja poskus gostujočega kapetana z roko nepremišljeno blokiral Maupay. Po posredovanju VAR je tekla že 99. oziroma 100. minuta, ko je Fernandes lahko na belo piko položil žogo in jo v svojem slogu zanesljivo poslal v zgornji kot vrat za zmago z (dobesedno) zadnjim dejanjem na tekmi.

Tammy Abraham (desno) se veseli izenačujočega zadetka na tekmi med 'njegovim' Chelseajem in West Bromwichem.
Tammy Abraham (desno) se veseli izenačujočega zadetka na tekmi med 'njegovim' Chelseajem in West Bromwichem. FOTO: AP

WBA sanjsko odprl tekmo, na koncu reševal točko proti Chelseaju
Pred velikim presenečenjem so bili nogometaši West Bromwicha, ki so v novo sezono Premier lige sicer vstopili z dvema prepričljivima porazoma, zaradi česar se je v medijih že začelo špekulirati o prihodnosti hrvaškega strokovnjaka Slavena Bilića na klopi trenutno šestnajstouvrščenega moštva lige. 

Toda varovanci nekdanjega selektorja hrvaške izbrane vrste so sanjsko odprli srečanje na domačem Hawthornsu, saj so že v 4. minuti prek Calluma Robinsona povedli z 1:0. Ta je z natančnim udarcem z razdalje premagal nemočnega Wilfreda Caballera, ki je dobil prednost pred Kepo Arrizabalago. Čeprav je imel Chelsea večji del tekme občutno več žoge v svoji posesti (77:23), je bil za vsako napako na svoji obrambni polovici kaznovan z novim zadetkom v svoji mreži. Tako je v 25. minuti znova natančno meril razpoloženi Robinson za povišanje vodstva domačih na 2:0, in ko je le dve minuti pozneje na neverjetnih 3:0 povišal še Kyle Bartley, je za modre iz Londona, ki so se pred letošnjo sezono okrepili z nekaterimi eminentnimi imeni (Kai Havertz, Thiago Silva, Timo Werner ...),  vrag odnesel šalo. 

Ob vrnitvi na zelenico je Chelsea še bolj pritisnil proti domačim vratom, kar se mu je obrestovalo v 10. minuti nadaljevanja, ko je na 3:1 znižal Mason Mount. Dodaten pritisk je obrodil sadove v 70. minuti, ko je gol upanja za goste dosegel Callum Hudson-Odoi, za piko na i velikega preobrata pa je v tretji minuti sodnikovega dodatka poskrbel Tammy Abraham.  

Izid 3. kroga angleške Premier League:
Brighton & Hove Albion ‒ Manchester United 2:3 (1:1)
Maupay 40./11-m, March 90.; Dunk 43./avt., Rashford 55., Fernandes 90./11-m

West Bromwich - Chelsea 3:3 (3:0)
Robinson 4., 25., Bartley 27.; Mount 55., Hudson-Odoi 70., Abraham 93.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
27. 09. 2020 15.22
-2
kako dolgočasen je nogomet postal! najbolje da vse ukinejo!!
TITO 50
27. 09. 2020 11.16
+6
Lopov sodniški je podaljšal tekmo za 5 minut nato pa še 2 minuti čakal da je Manchester izenačil.
Sortegilio
27. 09. 2020 08.28
-3
Kadar ta Christensen špila, Chelsea vedno prejme veliko golov. Tudi Kovačić ne paše v ekipo.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
27. 09. 2020 08.00
+4
Tammy Tammy Tammy Abraham, OHHHH TAMMY TAMMY
Sisli288
27. 09. 2020 11.24
+0
ne pozabi da je chelsea izgubil točke proti WBA, ki bo težko ostal v ligi
KeepTheBlueFlagFlyHigh
27. 09. 2020 15.28
-1
Ne pozabi, da je tvoj NOT glory United zgubil z Palacom
Sisli288
27. 09. 2020 17.01
+0
ne vem od kod teb da sem navijač Uniteda? Ampak glede na tvoj odziv predvidevam da si otrok in ti je pač opravičeno da se malo veseliš
AS1983
26. 09. 2020 18.22
-8
Prav zanimivo, da v premierligi se ni bilo remija na nobeni tekmi do sedaj
KeepTheBlueFlagFlyHigh
26. 09. 2020 17.24
-8
Ah moje Fpl točke so na vrhuncu, gremo Fernandes kapetan