Nogomet

Aubameyang s hat-trickom junak Arsenala, le točka za bledi United na Hawthornsu

London, 14. 02. 2021 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predzadnja ekipa angleškega prvenstva WBA je v 24. krogu presenetljivo remizirala z Manchester Unitedom. Na Hawthornsu je bilo 1:1, potem ko so domačini že v drugi minuti povedli, tik pred koncem prvega dela pa je za rdeče vrage s sijajnim zadetkom izenačil Bruno Fernandes. Arsenal pa je zatem brez težav ugnal Leeds United s 4:2, s hat-trickom je zablestel Pierre-Emerick Aubameyang. V zadnji nedeljski tekmi je Fulham z 2:0 na gostovanju presenetil Everton.

Statistika tekme WBA – Manchester United
Statistika tekme WBA – Manchester United FOTO: Sofascore.com

West Bromwich Albion je srečanje začel naravnost sanjsko. Že po slabi minuti in pol igre je Conor Gallagher z leve strani poslal uporaben predložek, ki ga je v sredini kazenskega prostora gostov v zadetek pretvoril Mbaye Diagne. V 28. minuti bi lahko bila prednost domačih še višja, ko je z glavo streljal še Robert Snodgrass, a je njegov poskus s fantastičnim posredovanjem zaustavil David de Gea. Tik pred koncem prvega dela pa je sicer bledi United uspel izenačiti. Luke Shaw je z leve strani podal visoko žogo v kazenski prostor, Bruno Fernandes pa je z izjemnim volejem z levico premagal nemočnega Sama Johnstona.

V drugem delu sprememb nismo več videli, pa čeprav je sodnik Craig Pawson v 63. minuti dosodil najstrožjo kazen v korist gostov. A ogled počasnega posnetka s sistemom VAR je razkril, da Semi Ajayi ni storil prekrška, tako da enajstmetrovke ni bilo in je ostalo pri izidu 1:1. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil strelec prvega zadetka Diagne, ki je v 88. minuti meril mimo vrat.

Preobrat volkov pri Southamptonu
Še pred tem je Wolverhampton po preobratu v drugem delu igre v gosteh premagal Southampton. Svetniki so ob polčasu vodili z 1:0 po zadetku Dannyja Ingsa, rezultat pa sta v drugem delu obrnila Ruben Neves z enajstmetrovke in Pedro Neto, ki je v 66. minuti postavil končni izid 1:2. 

Statistika tekme Arsenal – Leeds United
Statistika tekme Arsenal – Leeds United FOTO: Sofascore.com

Aubameyang zablestel po odsotnosti zaradi zdravstvenih težav svoje mame
Topničarji so v srečanje z Leedsom vstopili s slabo popotnico, saj so izgubili zadnji dve premierligaški srečanji. Tokrat pa so bili bistveno bolj zanesljivi in so četo Marcela Bielse, ki je pred tem na zadnjih štirih tekmah slavila kar trikrat, pokopali že v prvem polčasu. V 13. minuti je po asistenci Granita Xhake, preigravanju in natančnem zaključku prvič v polno meril Pierre–Emerick Aubameyang, ki se je vrnil v prvo postavo topničarjev po nekaj tekmah odsotnosti. V 41. minuti je Gabonec še drugič zadel, ko je žogo z bele točke poslal v malo mrežico Leedsovih vrat. Tik pred koncem polčasa smo videli še en zadetek Arsenala. Po sijajni ekipni akciji je Dani Ceballos v kazenskem prostoru lepo našel rojaka Hectorja Bellerina, ta pa je v slogu najboljših napadalcev hladnokrvno matiral Illana Meslierja, ki je pred tem zakuhal situacijo za Arsenalovo enajstmetrovko. 

Dvomi o zmagovalcu so bili dokončno razblinjeni v drugi minuti nadaljevanja, ko je Aubameyang z glavo dosegel še svoj tretji zadetek, tokrat pa se je kot asistent izkazal mladi Emile Smith-Rowe. Do konca je Leeds preko Pascala Struijka in Helderja Coste sicer dosegel dva zadetka, a Arsenala resneje ni več ogrozil. 

V zadnji nedeljski tekmi je Fulham na Goodison Parku z 2:0 presenetil Everton. Junak Londončanov je bil Nigerijec Josh Maja, ki je dosegel oba zadetka. In to na prvi tekmi, ki jo je v Premier League začel v prvi postavi. Obenem je bila to sploh prva ligaška zmaga Fulhama na gostovanju pri Evertonu v 28. poizkusu, za nameček so kočarji pred tem zabeležili kar 22 zaporednih porazov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 14. februar, izidi:

Southampton – Wolverhampton 1:2 (1:0)
Ings 25.; Neves 53.; Pedro Neto 66.

West Bromwich Albion – Manchester United 1:1 (1:1)
Diagne 2.; Fernandes 44.

Arsenal – Leeds 4:2 (3:0)
Aubameyang 13., 41. (11-m.), 47., Bellerin 45.; Struijk 58., Costa 69. 

Everton – Fulham 0:2 (0:0)
Maja 48., 65.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitja999
14. 02. 2021 17.13
+4
Gol wba neregularen in ogromno srece ampak vseeno si niso zasluzili zmage... Prebleda igra