Nogomet

Rafa ustavil City, Manu pa Liverpool: razlika na vrhu spet le tri točke

London, 04. 02. 2019 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vodilni Liverpool se z gostovanja pri West Ham Unitedu vrača z remijem (1:1), po katerem branilec naslova Manchester City na lestvici Premier League zaostaja le še za tri točke. Po tem, ko so navijači "Redsov" še nedavno proslavljali zmago Newcastle Uniteda in njihovega nekdanjega trenerja Rafaela Beniteza nad Cityjem, je bil bivši trener "Meščanov" Manuel Pellegrini tokrat pretrd oreh zanje.

Antonio (v sredini) proslavlja že četrti gol na peti premierligaški tekmi proti Liverpoolu, ki je njegova najljubša "stranka".
Antonio (v sredini) proslavlja že četrti gol na peti premierligaški tekmi proti Liverpoolu, ki je njegova najljubša "stranka". FOTO: AP

Po spodrsljaju na domači tekmi z Leicester Cityjem je Jürgen Klopp s Fabinhom, Jamesom Milnerjem in Adamom Lallano osvežil začetno postavo vodilnega Liverpoola, ki je obračun na londonskem olimpijskem stadionu začel z vsega dvema točkama naskoka pred prvim zasledovalcem Manchester Cityjem. Lallana ligaške tekme ni začel vse od lanskega oktobra, nekdanji trener Man. Cityja Manuel Pellegrini pa je poskušal bivšim delodajalcem uslugo storiti brez enega tehnično najbolj podkovanih varovancev Avstrijca Marka Arnautovića, ki si ni opomogel po manjši poškodbi, zamenjal ga je Javier "Chicharito" Hernandez.

TEKMA

In že v tretji minuti je West Ham s hitro akcijo skozi sredino rdeče obrambe prišel do prve večje priložnosti na tekmi, a je Mehičan, nekdanji član velikega Liverpoolovega tekmeca Manchester Uniteda, za las zgrešil z zavitim strelom mimo oddaljenejše vratnice. Kljub temu, da so gostje nato prevzeli pobudo, so imela "kladiva" hitro še eno priložnost: v deseti minuti je po novi slabi reakciji liverpoolske zadnje vrste do strela prišel Aaron Cresswell, ki pa je z roba kazenskega prostora zgrešil približno za toliko kot pred njim Hernandez. Ta je v 16. minuti še enkrat nevarno zapretil po izmenjavi podaj z Robertom Snodgrasssom, ko je močno udaril z več kot 18 metrov, Alisson Becker pa je bil na mestu.

Mane zadel za (sporno) vodstvo, takoj izenačenje Antonia
Liverpool je v 20. minuti odgovoril prek Roberta Firmina, ki pa je v zelo ugodnem položaju po prodoru v sredino kazenskega prostora streljal zelo slabo, točno v Lukasza Fabianskega. A že dve minuti kasneje gostje napake niso ponovili, ko je Lallana v sicer očitnem (in nedosojenem) prepovedanem položaju zaposlil Milnerja, ta pa Sadia Maneja, ki je suvereno zatresel mrežo. Sledil je ekspresen odgovor domačih in izenačujoči gol Michaila Antonia, ki je po prostem strelu Felipeja Andersona ušel nepozornim čuvajem in bogati zbirki zadetkov proti Liverpoolu dodal še enega z natančnim strelom ob daljšo vratnico. Do konca polčasa je golu West Hama še enkrat zapretil Mane, spet po podaji Milnerja, a je bil njegov poskus z glavo po prostem strelu preslab.

V drugem polčasu so prvi zapretili Londončani, Issa Diop je v 48. minuti zgrešil z glavo, potem ko se Liverpoolčani niso izkazali po še eni v nizu prekinitev. Dve minuti kasneje so gostje zahtevali enajstmetrovko, potem ko je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Angela Ogbonno, toda sodniki se povsem pravilno niso odzvali. Večji del tekme nenevarni Mohamed Salah se je "prebudil" v 52. minuti, ko je v slogu minule sezone prišel do strela z levico znotraj kazenskega prostora, a je bil na mestu Fabianski. 

West Ham je imel do zaključka tekme več (pol)priložnosti iz protinapadov, a se Antonio s Hernandezom v 66. minuti ni najbolje znašel, Mark Noble pa je zapravil najlepšo situacijo, ko je po prodoru Andersona sprožil iz osrčja 16-metrskega prostora, a meril previsoko. Klopp je nekaj minut prej aktiviral še Xherdana Shaqirija, ki je zamenjal Lallano, toda opaznejšega napredka v igri ni bilo. V enem zadnjih napadov bi Becker kmalu predal žogo Londončanom, a so se gostje rešili, tako kot nato West Ham, potem ko je v zadnji akciji na tekmi sam pred vratarjem ostal Divock Origi, a streljal točno v Fabianskega. Stranski sodnik tudi v tem primeru ni signaliziral očitnega prepovedanega položaja. 

Izidi 25. kroga Premier League:

West Ham United ‒ Liverpool 1 : 1 (1 : 1)
Antonio 28.; Mane 22.

POSTAVI

Manchester City ‒ Arsenal 3 : 1 (2 : 1)
Agüero 1., 44., 61.; Koscielny 11.

Leicester City ‒ Manchester United 0 : 1 (0 : 1)
Rashford 9.

Chelsea ‒ Huddersfield Town 5 : 0 (2 : 0)
Higuain 16., 69., Hazard 45./11-m, 66., Luiz 86.

Tottenham Hotspur ‒ Newcastle United 1 : 0 (0 : 0)
Son 83.

Cardiff City ‒ Bournemouth 2 : 0
Everton ‒ Wolverhampton Wanderers 1:3
Crystal Palace
 ‒ Fulham 2 : 0
Burnley ‒ Southampton 1 : 1
Brighton & Hove Albion ‒ Watford 0 : 0

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
05. 02. 2019 12.19
-1
Saj to mora prit...tudi ostali klubi to poznajo...sam tajming takih padcev je druga pesem...
idiu3krasne
05. 02. 2019 12.17
+3
Mogoče pa Rafo potegne Perez nazaj v Rojal.
Dany75
05. 02. 2019 10.19
+2
Mirhollio , z svojim vedenjem si povedal VSE,trdno upam da bos kdaj odrastel,ker si zame en naveden f.ro.c!
Mirhollio
05. 02. 2019 10.47
+0
Dany75
04. 02. 2019 22.59
-1
Najvecji LoLeki so tile iz Liverpoola ... obicajno tega ne pisem,ampak tokrat res moram,ko se vecina zna delat norca le iz Reala ... Liverpool je v oceh vecine ze bil prvak ..tudi lige prvakov,no koncno pa se sedaj kaze vse tisto kar sem osebno napovedal mesec dni nazaj,ko sem napisal da bo Liverpool se kar nekaj krat kiksal in da se bo za prvaka se moral mocno potrudit ..ampak res zalostno da takih ekip ne morejo premegat,ne doma,ne v gosteh ... pa se nekaj takih tekem bo ... slabo slabo ... bi jim kar mesecno placo vzel !
Mirhollio
05. 02. 2019 07.16
+12
Kdor je mesec dni razglasal liverpool prvak je bed.k.ti se kar lepo za spance brigaj dalje. Je cudno ko vidis da je v angliji vsak trd oreh. No kaka je situacija v spaniji pa tak vemo vsi. Stala madrid
Dany75
05. 02. 2019 08.10
-7
Stalo mas ti mogoce doma... brigal se pa bom za tisto kar bo meni pasalo... Ja vsi so pisali da Liverpool kao nima konkurence in da bo z lahkoto prvak... slabo citas... glede Reala pa tebi ne mislim nekaj posebej razlagat,ker dejstva vse povedo... V Angliji je vsaka ekipa trd oreh?? uh pa res ja,zato pa so vsi tako uspesni v Evropi... spremljaj raje sah,ker nogomet ni zate 😁🥴
metallica-one
05. 02. 2019 08.15
+10
Ma kdo je to govoril, ker jaz tega nisem zasledil . V angliji ne moreš reči da ni konkurence in se klubi so izenačeni. Tudi konkurenca biksa tako da niso samo loleki iz liverpoola kot ti pravis. City je pogorel proti Newcastlu kateri se bori za obstanek. Kaj so tudi oni loleki. Chelsea zgubi par lahkih tekem United se komaj zvlece zadnjič. Potem so zate valjda vsi loleki.
flamengo
05. 02. 2019 08.39
+1
No no dany nikar tako o enemu od največjih klubov. :)
Dany75
05. 02. 2019 10.21
+2
Smilis se mi,ker si tak otrocji.... za tebe je RM osvojil vse kar se osvojit sploh da,zate pa bi clovek tezko sploh kaj povedal,ko imas obnasanje in iq na ravni kokosi !
Dany75
05. 02. 2019 10.22
+3
Nimam nic proti njim,moti me le to,da vas vecina blati vse ostale klube,za Liverpool pa ste ze pred mesec dni bli prepricani da nima konkurence in da bo pometel z vsemi.... previdno raje drugic... da nebote pol vi smesni izpadli!
Dany75
05. 02. 2019 10.26
+3
Ja lahko bi se tako reklo... najprej jih povzdigujete in hvalite,pol pa na domacem terenu ne morejo premagat najslabsega v ligi... no to ...sezonski navijaci ... zalostno je le to,da znate blatit le Real,na koncu pa lahko kriza obisce prav vsakega... Karma poskrbi za vse,zato ne