Nogomet

West Ham po remiju z Brightonom v Ligo prvakov vodi le še teorija

Southampton, Brighton, Burnley, 15. 05. 2021 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brighton & Hove Albion je na tekmi 36. kroga Premier League na svoji zelenici pri remiju zadržal West Ham United, ki je tako najbrž že odločilno zaostal v lovu za četrtim mestom ter skupinskim delom Lige prvakov (1:1). Leeds United je že popoldne visoko slavil v Burnleyju (4:0), Southampton pa je premagal "odpisani" Fulham (3:1).

Welbeck (v ozadju) proslavlja po vodilnem golu v mreži West Hama.
Welbeck (v ozadju) proslavlja po vodilnem golu v mreži West Hama. FOTO: AP

Nogometaši West Hama so po 36. krogu angleške nogometne lige še dlje od Lige prvakov, ki se jim je še pred časom nasmihala. Tokrat so na gostovanju pri Brighton & Hove Albionu igrali le 1:1 in zdaj dva kroga pred koncem za četrtim mestom, na katerem je Chelsea, zaostajajo pet točk, pred njim pa je na petem mestu s točko prednosti tudi Liverpool.

Potem ko je Danny Welbeck v 84. minuti domače povedel v vodstvo, je kazalo, da bo nekdanjega trenerja Davida Moyesa, ki ga je vodil pri Manchester Unitedu, Welbeck dokončno izločil iz boja za vozovnice Lige prvakov, toda morda ključno točko je tri minute pozneje z natančnim strelom od daleč rešil Said Benrahma. "Kladiva" niso povsem varna niti v boju za vozovnice Lige Evropa oziroma novoustanovljene Konferenčne lige, saj Moyesu in varovancem še naprej grozita Tottenham in Everton, ki bi se z zmagama točkovno izenačila z njegovo ekipo, od katere imajo "spursi" tudi za deste golov boljšo razliko v zadetkih.

Na preostalih dveh tekmah je Leeds United v gosteh s 4:0 premagal Burnley, dva gola je dosegel Rodrigo, Southampton pa je bil s 3:1 boljši od "odpisanega" Fulhama.

Koronavirus pasica nova

Izidi 36. kroga Premier League:

Brighton & Hove Albion ‒ West Ham United 1:1 (0:0)
Welbeck 84.; Benrahma 87.

Southampton ‒ Fulham 3:1 (1:0)
Adams 27., Tella 60., Walcott 82.; Carvalho 75.

Burnley ‒ Leeds United 0:4 (0:1)
Klich 44., Harrison 59., Rodrigo 77., 79.

- že odigrano:
Newcastle United ‒ Manchester City 3:4 (2:2)
Krafth 25., Joelinton 45. (11-m), Willock 62.; Cancelo 39., Torres 42., 63., 66.
Joseph Willock (Newcastle) je v 62. minuti zapravil enajstmetrovko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.