Nogomet

Stari znanec Rodgers z Leicestrom na vrh, Lamparda reši le še čudež

London, Leicester, 19. 01. 2021 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Leicester City je na težko pričakovanem obračunu 19. kroga Premier League premagal Chelsea in se točno na polovici sezone vsaj začasno zavihtel celo na vrh lestvice (2:0). To je morda že odločilen udarec za trenerja Franka Lamparda na klopi Londončanov, kjer je že nekaj časa statistično najmanj uspešen trener v eri premožnega lastnika kluba Romana Abramoviča.

James Maddison (na fotografiji levo) proslavlja po golu za 2:0 v Leicestru.
James Maddison (na fotografiji levo) proslavlja po golu za 2:0 v Leicestru. FOTO: AP
Southampton je na edini torkovi tekmi pokala FA, dvoboj tretjega kroga je bil enkrat že prestavljen, na svojem stadionu izločil nižjeligaša Shrewsbury (2:0). Dvoboj je bil za goste izjemno čustven, saj je trener Steve Cotterill zaradi covida-19 pristal celo na intenzivnem oddelku. Po številnih okužbah z novim koronavirusom, ki so se decembra razširile po celotnem klubu, je tekmo vodil njegov pomočnik Aaron Wilbraham. Zadela sta Dan N'Lundulu, za katerega je bil v 16. minuti to prvenec v članskem moštvu, in James Ward-Prowse v 89. minuti.

Kdo ve, morda je bil obračun z dolgoletnim sodelavcem Brendanom Rodgersom zadnji za Franka Lamparda na klopi Chelseaja. Rodgers je bil občasni pomočnik Joseja Mourinha, sicer pa trener mladih ekip oziroma B-ekipe v morda najslavnejšem obdobju londonskega kluba, ko je ta s Portugalcem na čelu in z Lampardom v osrčju vezne vrste začel serijsko osvajati naslove, od katerih pa se zdijo modri v tem trenutku oddaljeni svetlobna leta. Lampard, ki je z mlado ekipo modrih tako obetavno začel z minulo in tudi z aktualno sezono, je že nekaj časa (točkovno) najslabši trener v obdobju Romana Abramoviča, poraz v Leicestru pa je njegov izkupiček še poslabšal. Kako dolgo bo sicer kronično nepotrpežljivi mogotec še vztrajal z Lampardom, ki ga z varovanci februarja in marca čakata tudi obračuna osmina finala Lige prvakov z močnim Atletico Madridom?

Statistika tekme Leicester City - Chelsea.
Statistika tekme Leicester City - Chelsea. FOTO: Sofascore.com

Leicester si je točko prednosti na vrhu lestvice Premier League priigral z goloma v prvem polčasu na domačem stadionu King Power, kjer so prvaki iz leta 2016 prehiteli tako Manchester City kot Manchester United, ki imata tekmo manj od "lisjakov". V šesti minuti je z izvrstnim strelom, ki je zadel tudi vratnico, z roba kazenskega prostora zadel Wilfred Ndidi, štiri minute pred iztekom rednega dela prvega polčasa pa je po dolgi žogi Marca Albrightona mimo Edouarda Mendyja hladnokrvno meril še James Maddison. To je bil že 50. gol, ki so ga modri prejeli pod Lampardom od julija 2019, ko je nekdanji angleški reprezentant prevzel vodenje članskega moštva. Več jih je v tem obdobju iz svoje mreže pobral samo Newcastle United (52). Ko se je že zdelo, da bo po zadetku rezervista Tima Wernerja v 86. minuti obračun postal precej zanimivejši, so sodniki gol v zadnjih tednih povsem nerazpoloženega Nemca razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Pasica osmina finala Lige prvakov

Na lestvici šele osmi Chelsea, ki ga od devetega Southamptona loči le boljša razlika v golih, bi na obračunu pokala FA z Luton Townom v nedeljo že lahko vodil nov trener, sicer pa se bo moral Lampard poleg obračuna z nižjeligašem "reševati" vsaj še tri dni kasneje v prvenstvu, ko na domači Stamford Bridge prihajajo vedno neugodni Wolverhampton Wanderersi.

Koronavirus pasica november

Izidi 19. kroga Premier League:

Leicester City ‒ Chelsea 2:0 (2:0)
Ndidi 6., Maddison 41.

Arsenal ‒ Newcastle United 3:0 (0:0)
Aubameyang 50., 77., Saka 60.

West Ham United ‒ West Bromwich Albion 2:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
20. 01. 2021 10.55
+8
Groza je videti tak Chelsea nisem njihov fen, a mislim da stako igro proti Atleticu ne bodo imel možnosti...pa čeprav bodo vrjetno dodatno motivirani...mora biti pa tudi Atletico na nivoju
Sortegilio
20. 01. 2021 12.07
+2
S takim coachom nismo nevarnost. Atletico je predober.
Sisli288
20. 01. 2021 13.35
+2
Sortegilio kje igras da nisi nevernost atleticu?
Sortegilio
20. 01. 2021 17.27
+1
Sortegilio
20. 01. 2021 08.59
+2
Chelsea je skorajda zmagal. Rabil je samo 3 gole, da bi zmagal. Smola. Modrim bi prav prišel napadalec tipa Diego Costa. Werner enostavno ni dovolj samozavesten in zanesljiv.
Iniesta
20. 01. 2021 08.23
+5
Frank ne izgubil kompas ... Verner in Haverc sta cisto izgubljena ...
Sortegilio
20. 01. 2021 08.58
+3
Franku manjka tudi samozavesti, čeprav bo to zanikal. V resnici je pa precej negotov. Kdo danes lahko opravlja tako funkcijo s toliko negotovosti, povrh vsega pa še pomanjkanje trenerskih izkušenj?
Sortegilio
20. 01. 2021 08.00
+3
Kaj Abramovič čaka na naslednji Božič, da bo odpustil Lamparda? Igra brez borbe ter energije, Lampardu pa primanjkuje izkušenj in taktike. Prehitro je stopil v prevelike čevlje. Začeti bi moral kot pomočnik trenerja Chelseaja in šele nato na mesto glavnega trenerja.