Nogomet

Sturridge z evrogolom preprečil modro slavje, Mourinho ne najde poti iz krize

London, Manchester, Huddersfield, 29. 09. 2018 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Derbi kroga v Premier League na Stamford Bridgu se je končal z remijem, potem ko je gol Edena Hazarda v enem zadnjih napadov izničil Daniel Sturridge za točko Liverpoola (1:1). Manchester United je izgubil na gostovanju pri West Hamu, to pa je še povišalo pritisk na plečih Joseja Mourinha (3:1). Ostali favoriti so bili zanesljivi: zmagali so Arsenal, Tottenham in Man. City.

Hazard proslavlja svoj zadetek pred navijači Liverpoola.
Hazard proslavlja svoj zadetek pred navijači Liverpoola. FOTO: AP

Liverpool je bil blizu prvemu porazu v novi sezoni Premier League, a je rdeče z izjemnim golom v 89. minuti na Stamford Bridgu rešil nekdanji napadalec Chelseaja Daniel Sturridge. Po zaslugi remija dveh še naprej nepremaganih ekip je vodilni položaj na lestvici spet zavzel Manchester City. Rdeči so začeli podjetneje in Mohamed Salah je v peti minuti preizkusil zbranost najdražjega vratarja na svetu Kepe Arrizabalage, ki je bil brez večjih težav kos poskusu Egipčana.

Salah je pet minut kasneje zapretil še enkrat s strelom prek vrat baskovskega vratarja in modri so delovali vse prej kot zanesljivo, so pa si priigrali prvo večjo priložnost na tekmi, ko je David Luiz s podajo prek obrambe gostov zaposlil rojaka Williana, tretji Brazilec v tej zgodbi, vratar rdečih Alisson Becker, pa je s hitrim "izletom" iz vrat preprečil vodstvo modrih. A ko je Edena Hazarda, ki je med tednom odločil pokalni dvoboj na Anfieldu, v priložnost po lepi akciji celotne ekipe poslal Mateo Kovačić, rešitve ni bilo: Belgijec je precej z leve strani natančno zadel ob vratnico za 1:0.

IGRALEC TEKME

Sturridge in soigralci proslavljajo po izjemnem golu birminghamskega napadalca za 1:1.
Sturridge in soigralci proslavljajo po izjemnem golu birminghamskega napadalca za 1:1. FOTO: AP

Sturridge zagrenil življenje bivšim delodajalcem
A Liverpoolčani, ki so dobili sploh prvi gol v prvih polčasih v letošnji ligaški sezoni, so silovito odgovorili, spet je bil v osrčju akcije Salah, ki je že preigral Arrizabalago in streljal, a je žogo na črti vrat izbil Antonio Rüdiger. Drugi polčas se je razživel po uri igre, ko je Arrizabalago preizkusil Sadio Mane, na drugi strani pa sta Williana s skupnimi močmi ustavila Joe Gomez in Virgil van Dijk. Alisson je moral po prostem strelu N'Goloja Kanteja ustaviti nov poskus Hazarda, rezervist Xherdan Shaqiri, ki je v 66. minuti zamenjal Salaha, bi moral v eni svojih prvih akcij zadeti za 1:1, a je švicarski reprezentant po podaji s strani zapravil "nemogoče".

PRIMERJAVA

Luiz je z golove črte izbil strel Roberta Firmina in Liverpool je silovito lovil izenačenje, vse skupaj pa bi s slabo podajo vratarju kmalu pokvaril Georginio Wijnaldum, a je Alisson nekako uspel prehiteti Alvara Morato. Ko se je že zdelo, da je Chelsea storil dovolj za zmago, pa je udaril Sturridge, ki je z okoli 25 metrov z levico poslal neustavljiv projektil prek Arrizabalage v daljši kot za končnih 1:1.

Slavje Marka Arnautovića in soigralcev po golu avstrijskega reprezentanta za 3:1.
Slavje Marka Arnautovića in soigralcev po golu avstrijskega reprezentanta za 3:1. FOTO: AP
Manchester United je s porazom z 1:3 pri West Hamu izenačil najslabši začetek sezone v zgodovini Premier League. Po sedmih odigranih tekmah so rdeči vragi osvojili vsega deset točk. Slavni angleški klub je enako slabo začel sezono 2013/14, ko je postavil rekord za najslabši začetek sezone. Takrat je sicer imel malce boljšo razliko v golih. Trener v sezoni 2013/14 David Moyes ni dočakal konca sezone na klopi rdečih vragov.

Pellegrinijevo sladko maščevanje Mourinhu, ki je na robu
Rivalstvo, ki se je začelo s prihodom Joseja Mourinha na klop madridskega Reala in s poniževalnimi izjavami Portugalca na račun Manuela Pellegrinija, ki je takrat vodil Malago, se je vnovič vzpostavilo s povratkom čilskega strokovnjaka na Otok. Južnoameričan je po osvojitvi državnega naslova z Manchester Cityjem zelo slabo začel s svojo epizodo v Londonu, kjer pa se njegovo moštvo zdaj izboljšuje iz kroga v krog, sobotna zmaga nad Manchester Unitedom pa je bila pika na i zadnjim nekaj uspešnim tednom in je še zagrenila življenje Mourinhu, ki je po seriji slabih izidov na začetku sezone vse bližje slovesu od Old Trafforda.

Portugalec za tekmo na olimpijskem stadionu Pellegrinijevega rojaka Alexisa Sancheza ni uvrstil niti v ekipo, Paul Pogba pa je po seriji novih informacij glede spora s svojim trenerjem začel obračun. United je tekmo katastrofalno začel in najdražji nogometaš v zgodovini West Hama Felipe Anderson je ob predložku Pabla Zabalete preusmeril žogo v mrežo za svoj prvi gol v novem dresu po manj kot petih minutah igre. Zabaleta je bil ob podaji Marka Nobla sicer v prepovedanem položaju, a je gol obveljal.

Gol Rashforda ni prinesel preobrata
Romelu Lukaku
je bil sredi polčasa blizu izenačujočemu zadetku, a je predložek Ashleyja Younga poslal v okvir vrat. Gostje so še naprej napadali za izenačenje, a veliko število predložkov Lukaszu Fabianskemu in soigralcem ni povzročalo preglavic. West Ham je za nameček na drugi strani zabil drugi gol popoldneva tik pred polčasom, ko je žoga po kotu prišla do Andrija Jarmolenka, Ukrajinčev strel pa je v visokem loku s pomočjo Victor Lindelöfa poletel v mrežo.

V drugem delu tekme je Mourinho v lov na vsaj točko krenil tudi z Marcusom Rashfordom, ki je zamenjal ravno Lindelöfa, a še po uri igre je bilo na semaforju 2:0, saj je Fabianski odlično ustavil strel z glavo Marouana Fellainija. Rashford je v 71. minuti le uspel zadeti, in sicer zgolj nekaj sekund po tem, ko sta iz igre odšla Pogba in Anthony Martial, potem ko je angleški reprezentant na bližnji vratnici v gol preusmeril podajo iz kota Luka Shawa. Toda le tri minute kasneje je bila tekma odločena: Noble se je neovirano prebil skozi Unitedovo sredino in zaposlil Marka Arnautovića, ta pa se je sprehodil do Davida de Gee in zapečatil zmago. West Ham zdaj ni izgubil že na zadnjih štirih tekmah v vseh tekmovanjih, medtem ko je United še v tretjem zaporednem poskusu ostal brez zmage.

Rezultat petih od šestih sobotnih popoldanskih tekem je bil, zanimivo, 2:0 oziroma 0:2. Arsenal je s tem izidom dobil domači obračun z mestnim tekmecem Watfordom, enim najprijetnejših presenečenj nove sezone Premier League. Spopad španskih strategov Unaija Emeryja in Javija Gracie sta z goloma v razmaku vsega dveh minut odločila Craig Catchart (avtogol) in Mesut Özil. Tudi drugi velikan severnega Londona, Tottenham, je pred derbijem z Barcelono v Ligi prvakov (prenos bo prihodnji teden na Kanalu A in VOYO) slavil, in sicer na gostovanju pri Huddersfield Townu. Oba gola, enega z enajstih metrov, je v prvem polčasu prispeval kapetan Harry Kane, slovenski reprezentant Jon Gorenc-Stanković je obsedel na klopi terierjev. Prvak Manchester City je Brighton & Hove Albion odpravil z goloma Raheema Sterlinga v 29. in Sergia Agüera v 65. minuti.

Izidi 7. kroga Premier League:

Chelsea ‒ Liverpool 1:1 (1:0)
Hazard 25.; Sturridge 89.

POSTAVI

Arsenal ‒ Watford 2:0 (0:0)
Catchart 81./ag., Özil 83.

Huddersfield Town ‒ Tottenham Hotspur 0:2 (0:2)
Kane 25., 34./11-m
Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield) je bil na klopi.

Manchester City ‒ Brighton & Hove Albion 2:0 (1:0)
Sterling 29., Agüero 65.

West Ham United ‒ Manchester United 3:1 (2:0)
Anderson 5., Lindelöf 43./ag., Arnautović 74.; Rashford 71.

Everton ‒ Fulham 3:0
Newcastle United ‒ Leicester City 0:2
Wolverhampton Wanderers ‒ Southampton 2:0

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
29. 09. 2018 21.19
+4
Kot sem že rekel, VAR nima učinka pri podkupljenem sodniku. Žoga je šla v roko na tekmi, ki je sedaj, pa sodnik noče, da se gleda posnetke.
Kvagleas
29. 09. 2018 21.04
+5
United nima leaderja, ko sta igrala še Ibra in Rooney se ni nobeden od mulcov delu majmuna.
Bofur
29. 09. 2018 20.49
+8
Daniel Starič ... :)
mpk2
29. 09. 2018 20.33
+2
Muri tak ali tak... dejstvo je da ima najslabšo obrambo lige, kar je že sam opozarjal v prestopnem roku, pa ga nihče (Ed) ni jemal resno... Smaling še koliko toliko, Lindelof,Bailly,Jones, pa so na ravni Iliča... torej "rupe"!!! Zamerim Muriju edino njbolj ker je "prehitro" odpustil kapetana WR10, kajti tudi če bi sedel na klopi pa igral na tekmo po 20.min bi več prispeval k ekipi...
SAF1
29. 09. 2018 20.43
+4
Bailly je bil vedno zid na desnem boku. Smalling je v redu, nič posebnega. Shaw ima super predore in je hiter, desna bi morala biti njegova in poleg Smallinga na CB pa bi moral biti Lindelof, ki pa je kot Smalling, v redu nič posebnega. Tako da edina rupa tukaj je Jones.
mpk2
29. 09. 2018 22.38
+2
Shaw je OK, tudi Dalot je na 2-3 tekmah kaj je igral pokazal zelo dosti, Valencia je igral vedno krilo, sedaj pa igra zadnjega bočnega. Problem je v leaderju, torej Pogba! Mata bi moral imeti več minutaže, mogoce bi tudi moral biti kapetan v dani situaciji, Pogba pa se nj ukvarja s frizurami dalje!...
CFC1
29. 09. 2018 20.28
+8
Res odlična, gledljiva tekma med Liverpoolom in Chelseajem, bojni bi lahko zmagali, zaslužen ter pravičen remi.
gizmo28
29. 09. 2018 20.25
+6
kvazi trener muri je gotof
MKII
29. 09. 2018 19.44
+2
Najbl da ManUtd vrnejo v prvo ligo. Bo manj štale.
SAF1
29. 09. 2018 17.23
+23
Muri je brez idej in če je trener brez idej, potem ni čas za odhod ampak za upokojitev.
SAF1
29. 09. 2018 17.22
+14
Dokler je glavni adut Fellaini in ofezivna igra, potem daleč itak ne moremo priti.
dajno
29. 09. 2018 17.21
+12
Veseli tisti, ki imajo Mu v skupini LP
TheMatrix1
29. 09. 2018 16.42
+12
Odkar je sel ferguson manchester lepo pocasi pada. Na koncu bo tako padu de bo sel v drugo ligo. Nakanta jih vsak proti katerikoli ekipi
Pikabalonca
29. 09. 2018 16.34
+14
Murinho Konjski mešeter...njegovo znanje, sposobnost pa kot Je-bi veter..
CUORE MILANO
29. 09. 2018 15.43
+46
The special one?? Like, kdor misli, da je bil Muri vedno le obicajen trener z veeeliko sreco...
neznanec7
29. 09. 2018 16.47
-27
pojma nimaš. To kar je on z interjem v najbolših časih barce naredu, nebi nihče drug.
fihner
29. 09. 2018 17.01
+15
Vnajboljših časih Barce je on prste porival, kamor ni treba!
Maxx365
29. 09. 2018 15.41
+27
to je zato, ker nosijo roza majčke... tudi igrajo tako
MesOjediPinGvin
29. 09. 2018 15.24
+31
Vsak, ki ima 5 minut časa odčita lekcijo Mourinhu...