Nogomet

Wolverhampton v peti minuti dodatka ugnal Chelsea, City le remiziral z WBA-jem

Wolverhampton, 15. 12. 2020 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvem obračunu 13. kroga angleške Premier League med Wolverhamptonom in Chelseajem je dolgo kazalo na delitev točk. V 95. minuti pa so domači izpeljali hiter protinapad, po katerem je za velike tri točke zabil Pedro Neto. Na drugi torkovi tekmi je Manchester City doma le remiziral z West Bromwich Albionom (1:1).

Statistika tekme Wolverhampton - Chelsea
Statistika tekme Wolverhampton - Chelsea FOTO: Sofascore.com

Prvo razburjenje na tekmi smo dočakali v 33. minuti, ko naj bi domači kapetan Conor Coady igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Sodnik Stuart Attwell je pustil, da se igra nadaljuje, iz VAR sobe pa je do naslednje prekinitve dobil sporočilo, da je bilo vse po pravilih. Tik pred koncem prvega dela je imel izjemno priložnost Kurt Zouma, ki je po strelu z glavo stresel okvir vrat. 

Kar mu ni uspelo v prvem, je Chelseaju kmalu na začetku drugega polčasa. Olivier Giroud je potreboval vsega štiri minute, da je v svojem slogu v kazenskem prostoru po strelu "s prve" ugnal Ruia Patricia. Vodstvo gostov je trajalo vse do 66. minute, ko je po fantastični solo akciji zabil Daniel Podence. V 81. minuti je Attwell po prekršku Reeca Jamesa pokazal na belo točko, a je nato podobno kot v prvem delu dobil sporočilo iz VAR sobe. Glavni sodnik si je posnetek ogledal in naposled pokazal, da tudi tokrat ni šlo za najstrožjo kazen. 

Kazalo je na delitev točk, šele v 95. minuti pa so domači volkovi prišli do zadetka za zmago. Vitinha je po hitrem protinapadu asistiral Pedru Netu, ki se je na levi strani odlično znašel in je Edouarda Mendyja v vratih Chelseaja uspel matirati za velike tri točke domačih. 

Guardiola se je znova opekel
Na drugi torkovi tekmi so vsi pričakovali sprehod Manchester Cityja do novih treh točk, a se je WBA, ki je prav letos napredoval iz druge v prvo angleško ligo, izkazal za zelo žilavega tekmeca. Ilkay Gundogan je sicer domače popeljal v vodstvo v 30. minuti, a je tik pred koncem prvega dela avtogol za izenačenje dosegel Ruben Dias. V drugem polčasu, predvsem v samem zaključku, je imel City še kar nekaj zrelih priložnosti, a jih ni uspel izkoristiti. Kot zadnji je dvakrat v sodniškem dodatku zapretil prav Gundogan, a brez uspeha. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 15. december, izida: 

Wolverhampton – Chelsea 2:1 (0:0) 
Podence 66., Neto 90.; Giroud 49.

Manchester City – West Bromwich Albion 1:1 (1:1)
Ilkay Gundogan 30.; Ruben Dias 43. (ag.)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
16. 12. 2020 12.43
+0
Kolko god nekateri forsirajo City in ga uvrščajo med kandidate za vse lovorike ampak meni le ta letos res nikakor ne deluje prepričljivo. Na vsaki tekmi se prav mučijo. Skoraj tako kot Barca. No, malo boljši so še vseeno ampak nič kaj posebnega.