Nogomet

Usoda angleške Premier League še naprej nejasna: ključni bodo igralci in trenerji

London, 01. 05. 2020 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glede morebitnega zaključka aktualne sezone v angleški Premier League so se na petkovi videokonferenci sestali predstavniki vseh 20 prvoligašev, ki po štirih urah konstruktivne izmenjave mnenj in stališč še niso prišli do ustreznih rešitev.

Zaradi pandemije koronavirusa angleške nogometne zelenice mirujejo od 9. marca, današnja videokonferenca predstavnikov vseh 20 prvoligašev pa ni prinesla bistvenih premikov na bolje. 

Čeprav si vsi ključni deležniki želijo vrnitve na nogometne zelenice in zaključka letošnje sezone (do konca je ostalo še 9 prvenstvenih krogov), je realnost takšna, da bo treba opraviti še kar nekaj podobnih sestankov, dokler ne bodo izpolnjeni najnujnejši pogoji za igranje nogometa pred praznimi tribunami.  "Kot vse kaže, bo končna odločitev v rokah nogometašev in trenerjev moštev, saj so oni glavni protagonisti v tej zgodbi," je po sestanku sporočilo vodstvo Premier lige. "Na tokratni videokonferenci delničarjev in predstavnikov klubov ni bila prejeta nobena rešitev. Šlo je zgolj za izmenjavo stališč v zvezi z morebitnim nadaljevanjem državnega prvenstva. V naslednjih dneh in tednih bodo pod drobnogledom prvi manjši koraki, povezani s postopno vrnitvijo k treningom, vse v skladu z vladnimi odredbami in priporočili medicinske stroke. Na koncu pa bodo pri končni odločitvi svoje morali povedati tudi nogometaši in trenerji klubov," je še zapisalo vodstvo lige.

Bodo predstavniki angleških nogometnih prvoligašev naposled dosegli skupen jezik o zaključku letošnjega državnega prvenstva?
Bodo predstavniki angleških nogometnih prvoligašev naposled dosegli skupen jezik o zaključku letošnjega državnega prvenstva? FOTO: AP

Večina predstavnikov klubov je naklonjena ideji, da bi se treningi lahko pričeli 18. maja, prve tekme pa, v kolikor bodo izpolnjeni omenjeni pogoji, 8. junija. kar pomeni, da bi se prvenstvo zaključilo sredi meseca julija. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
02. 05. 2020 11.47
+2
Upam, da speljejo sezono do konca,
kadabra
01. 05. 2020 21.08
-1
Razveljavit sezono pa bo :))
Debely
01. 05. 2020 21.06
+0
Liga se bo nadaljevala 13.junija.
MEDVED7
01. 05. 2020 21.35
+3