Nogomet

Mladeniči brez Aubameyanga Arsenal popeljali na četrto mesto

London, 15. 12. 2021 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Arsenal je na derbiju sredinih tekem v Premier ligi premagal gostujoči West Ham. Topničarji so se z zmago zavihteli na četrto mesto. Crystal Palace in Southampton sta se razšla brez zmagovalca (2:2). Wolverhampton pa je premagal Brighton.

Derbi kroga sta na stadionu Emirates odigrala domači Arsenal in West Ham. V kadru domačih pričakovano ni bilo zdaj že nekdanjega kapetana Pierra-Emericka Aubameyanga. Vlogo vodje na igrišču je prevzela njegova zamenjava v konici napada Alexandre Lacazette.

Najzanimiveši dogodek v prvem polčasu se je zgodil v 25. minuti, ko je Arsenal bil zelo blizu enajstmetrovke. Bukayo Saka je po lepem prodoru poskušal ustreliti proti golu, a njegov strel je z nogo ustavil Arthur Masuaku. Sodnik kljub dotiku branilca z napadlacem prekrška ni dosodil. 

Arsenal je večino časa imel žogo v svoji posesti, ampak najbližje zadetku je bil gostujoč igralec Pablo Fornals. Španec je v 34. minuti proti vratom Aarona Ramsdala usmeril enega tistih strelov, ki je v očeh vseh na stadionu in pred televizijskimi ekrani namenjen zgolj zmenku z mrežo, a na srečo Arsenala je žoga poletela mimo zunanje strani okvira vrat.

V 41. minuti je še lepše in bolj natančno od Fornalsa proti vratom West Hama ustrelil Kieran Tierney. Po odličnem posredovanju Lukasza Fabianskega je žoga zatresla okvir vrat gostov. Igra se je občutno razživela, saj je v 45. minuti po strelu Lacazetta najbližje zadetku bil mladi Gabriel Martinelli, ki pa je svojo napako kmalu popravil.

Gabriel Martinelli je proti Southamptonu dosegel svoj drugi zadetek na zadnjih petih tekmah. Zadetkom je dodal tudi dve podaji.
Gabriel Martinelli je proti Southamptonu dosegel svoj drugi zadetek na zadnjih petih tekmah. Zadetkom je dodal tudi dve podaji. FOTO: AP

Martinelli nadaljuje z odlično igro

V 49. minuti je kapetan Arsenala Lacazette na sredini igrišča odlično našel izjemno hitrega Martinellija, ki branilcem West Hama ni pustil veliko možnosti, da ga ujamejo, vratarju pa še manj, da ujame njegov izjemno natančen strel. Arsenal je nadaljeval z boljšo igro v drugem polčasu, West Hamovi igralci pa niso zlahka našli poti do vrat Ramsdala.

Domači so v 66. minuti končno dočakali toliko željeno enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru gostov Vladimir Coufal s prekrškom zaustavil Lacazetta. Češki branilec je bil dodatno kaznovan tudi z drugim rumenim kartonom.Francoski napadalec je kar sam sreljal z enajstih metrov in podarjeno darilo zapravil, saj mu je nekdanji vratar Arsenala Fabianski odlično ubranil strel.

West Ham je v 67. minuti ostal brez branilca Vladimirja Coufala, ki je prejel svoj drugi rumeni karton na tekmi.
West Ham je v 67. minuti ostal brez branilca Vladimirja Coufala, ki je prejel svoj drugi rumeni karton na tekmi. FOTO: AP

Topničarji so zmago potrdili šele v 87. minuti, ko je po hitrem protinapadu z natančnim strelom izven kazenskega prostora mrežo zatresel še en mladi up domačih Emile Smith Rowe

Crystal Palace po preobratu Southamptona le izenačil

Crystal Palace je obračun s Southamptonom začel odlično, saj je njegov prvi zvezdnik Wilfried Zaha že v tretji minuti dosegel čudovit zadetek. Londončani kljub številnim spremembam v igralskem kadru pred sezono, pod taktirko legendarnega Patricka Vieire igrajo bolje kot lani.

Veselje igralcev Southamptona
Veselje igralcev Southamptona FOTO: AP

A njihov dober začetek tekme so gostje uničili v zgolj štirih minutah pred koncem prvega polčasa. Najprej je s čudovito izvedenim prostim strelom v 32. minuti mrežo Jacka Butlanda zatresel James Ward-Prowse. Štiri minute pozneje je Albanec Armando Broja s najlepšim zadetkom na tekmi z velike razdalje premagal Butlanda in postavil končni izid v prvem polčasu, 1:2. Crystal Palace je izenačil v 65. minuti, ko je po podaji Odsonna Edouarda, zadel Jordan Ayew.

Na južni angleški obali je gostujoči Wolverhampton proti domačemu Brightonu povedel v prvi minuti podaljška v prvem polčasu. Zadel je Maročan Romain Saiss, ki je tudi postavil končni izid 0:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi sredinih tekem v angleški Premier ligi:

Brighton - Wolverhampton 0:1

Crystal Palace - Southampton 2:2

Arsenal - West Ham 2:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.