Nogomet

City pred osem tisoč navijači do zmage v ligaškem pokalu, le točka Uniteda v prvenstvu

Leeds, 25. 04. 2021 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., J.B.
Komentarji
6

Manchester CIty je zmagovalec angleškega ligaškega pokala, potem ko je v finalu z 1:0 ugnal Tottenham. Srečanje je na Wembleyju potekalo pred osem tisoč navijači, ki so pripravili zelo dobro vzdušje. V 33. krogu Premier League pa je Manchester United gostoval pri Leedsu in remiziral brez zadetkov.

Čeprav je bil na kultnem Wembleyju zapolnjen le vsak deseti sedež, je zavoljo osem tisoč navijačev, ki so dobili vstopnice za finale ligaškega pokala, vladalo neprimerno boljše vzdušje, kot smo ga vajeni v koronskih časih. Na koncu pa so domovanje angleške reprezentance zadovoljnejši zapuščali navijači Manchester Cityja, saj so njihovi ljubljenci več kot zasluženo prišli do prve letošnje lovorike in še četrte zaporedne v tem tekmovanju. 

Odločil je zadetek Aymerica Laporta v 82. minuti. Kevin De Bruyne je bil izvajalec prostega strela s strani, francoski osrednji branilec pa je preskočil rojaka Mousso Sissokoja in nato z glavo natančno meril v malo mrežico vratarja Huga Llorisa

Čeprav so na koncu meščani vpisali minimalno zmago, pa ta izid nikakor ne odraža realnega stanja na travnati zelenici. City je bil tako prvi kot drugi polčas neprimerno boljši nasprotnik in le sreči ter vratarju Llorisu se lahko Spursi zahvalijo, da so prejeli zgolj en zadetek, medtem ko na drugi strani skoraj niso nevarneje zapretili. Pri Tottenhamu, ki ga do konca sezone vodi 29-letni Ryan Mason, je vseh 90 minut igral tudi do nedavnega poškodovani Harry Kane, a niti on ni uspel preprečiti neizbežnega poraza.

O stanju na igrišču veliko pove tudi statistika. Četa Pepa Guardiole je imela 62 odstotkov posesti, sprožila pa je kar 21 strelov, od tega 4 v okvir, proti Tottenhamovim dvem, od katerih je le eden šel v vrata Cityja. 

Statistika srečanje Manchester City – Tottenham
Statistika srečanje Manchester City – Tottenham FOTO: Sofascore.com

"Dominirali smo, imeli smo posest in si podajali žogo, tako da je bila zmaga vsaj po mojem mnenju povsem zaslužena. Seveda je treba biti previden, ker je Tottenham odlična ekipa, a danes smo bili 'tisti pravi'. Igrali smo samozavestno in na koncu smo dobili nagrado," je po tekmi za BBC dejal krilni nogometaš Cityja Riyad Mahrez

Prvič po izbruhu novega koronavirusa se je v Angliji zgodilo, da so nogometaši osvojeno lovoriko lahko proslavljali tudi z navijači. Kot že rečeno, jih je bilo na Wembleyju osem tisoč, od tega po dva tisoč od vsake ekipe. "Naredili so ogromno razliko. Že osem tisoč je bilo izjemno, kaj bo šele, ko jih bo več. Komaj čakam," je bil navdušen Mahrez. 

Tottenhamu se tveganje ni izplačalo 
Pred dnevi je Tottenham le nekaj ur po naznanitvi Superlige odpustil Joseja Mourinha. In to prav v tednu, ko je Spurse čakala najpomembnejša tekma sezone. Izkušenega Portugalca je zamenjal 29-letnik brez pravih izkušenj na tem nivoju, kar se je vsaj doslej izkazalo za zgrešeno potezo. 

Navijači so zaradi tega, še bolj pa zaradi pristopa kluba v projekt Superliga, vse bolj nezadovoljni z upravo. Na vrhu kluba sicer že leta kot predsednik sedi nezamenljivi Daniel Levy, s katerim pa so navijači vse manj zadovoljni, oziroma bolje rečeno: nezadovoljni so. To se je izkazalo tudi tokrat, sej je bilo mogoče kar nekajkrat slišati napeve: "We want Levy out", ali po slovensko "Levyja si želimo proč od kluba"

Unitedov Marcus Rashford in Leedsov Luke Ayling v boju za žogo.
Unitedov Marcus Rashford in Leedsov Luke Ayling v boju za žogo. FOTO: AP

Brezzobi United le remiziral
Manchester United zanesljivo vztraja na drugem mestu na ligaški lestvici, rdeči vragi so v 33. krogu gostovali pri Leedsu. United ni doživel poraza na zadnjih 12 tekmah Premier League, zadnja tekma obeh tekmecev se je končala z visoko zmago rdečih vragov (6:2). United je nadaljeval serijo brez poraza, za vodilno ekipo prvenstva, mestnim tekmecem Manchester Cityjem, pet krogov pred koncem zaostaja deset točk.

Trener Ole Gunnar Solskjaer je lahko znova po poškodbi računal na napadalca Marcusa Rashforda in je na igrišče poslal naslednjo postavo: Dean Henderson, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelof, Harry Maguire, Luke Shaw, Scott McTominay, Fred, Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Daniel James, Marcus Rashford.

Prvi polčas ni ponudil veliko vznemirjenj in tudi obe mreži sta mirovali. Omeniti velja morda le Rashfordovo priložnost po izvedenem prostem strelu ob koncu polčasa, a je bil na mestu vratar Illan Meslier.

Burnley je na uvodni tekmi dneva na gostovanju visoko, s 4:0 premagal Wolverhampton. Gostje so večino dela opravili že v prvem polčasu, ko so vodili s 3:0, vse tri gole je dosegel Chris Wood. Končni izid tekme je postavil Ashley Westwood v 85. minuti.

Statistika tekme Leeds - Man Utd
Statistika tekme Leeds - Man Utd FOTO: Sofascore.com

Angleški ligaški pokal, finale: 

Manchester City – Tottenham 1:0 (0:0)
Laporte 82. 

Izidi nedeljskih tekem v Premier League:
Wolverhampton – Burnley 0:4 (0:3)
Wood 15., 21., 44., Westwood 85.

Leeds United – Manchester United 0:0 (0:0)

Aston Villa - West Bromwich – : –

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
27. 04. 2021 09.01
+1
Sej pri nas če odprejo tribune bo tud brez omejitev slo. Unih 300ljudi na stadionu na 2000ljudi. Se ni za bat
Zentrum
25. 04. 2021 19.28
+7
Virus je že tako pameten, da loči med finalom ligaškega pokala in tekmo premier lige. Svašta.
grmi?
25. 04. 2021 19.33
-1
Zentrum
25. 04. 2021 19.49
+4
Misliš Elland Road. Sprejme 37 000 gledalcev.
prava resni.ca
25. 04. 2021 20.07
+1
najbl pa loči med ovcami in spletnimi intelektualci
grmi?
25. 04. 2021 20.08
-1