Nogomet

Liverpool na krilih junaka Adriana po loteriji enajstmetrovk do nove evropske lovorike

Carigrad, 14. 08. 2019 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Liverpoola so po streljanju enajstmetrovk v Carigradu v okviru Uefinega superpokala premagali domačega rivala Chelseaja s skupnim izidom 7:6. Redni del obračuna, ki ga je z ekipo prvič v zgodovini zelo dobro sodila francoska sodnica Stephanie Frappart, se je končal brez zmagovalca (2:2), nato pa je v zadnji seriji strelov z bele točke vratar redsov Adrian ubranil strel Tammyju Abrahamu.

Več videovsebin
  • Zadetek Olivierja Giroulda v 36. minuti za vodstvo Chelsea z 1:0
    01:34
    Zadetek Olivierja Giroulda v 36. minuti za vodstvo Chelsea z 1:0
  • Izenačujoči zadetek napadalca Liverpoola Sadia Maneja (1:1)
    01:33
    Izenačujoči zadetek napadalca Liverpoola Sadia Maneja (1:1)
  • Sadio Mane zadel še drugič na tekmi (2:1)
    01:28
    Sadio Mane zadel še drugič na tekmi (2:1)
  • Jorginho je rutinirano zadel z bele točke za novo izenačenje na 2:2 v 95. minuti
    03:02
    Jorginho je rutinirano zadel z bele točke za novo izenačenje na 2:2 v 95. minuti
  • Rezervni vratar Liverpoola Adrian veliki junak loterije enajstmetrovk
    09:34
    Rezervni vratar Liverpoola Adrian veliki junak loterije enajstmetrovk

Legendarni vezist londonskih modrih Frank Lampard se je kljub rezultatskemu potopu na uvodu v novo sezono angleške Premier lige na gostovanju pri Manchester Unitedu (0:4) odločil za odprto taktično različico z Olivierjem Girouldom v konici napada in dvema hitrima krilnima napadalcema, Christianom Pulisicem na desni oziroma Pedrom Rodriguezom na levi strani.

Njegov trenerski kolega na nasprotni strani Jürgen Klopp je ostal zvest dolgoletni taktični različici 4-3-3 z eno spremembo na desni strani napada, kjer je Alex Oxlade-Chamberlain zasedel mesto Brazilca Roberta Firmina. Od uvodnega žvižga francoske sodnice Stephanie Frappart sta moštvi krenili v odprt boj za zmago; prvi je na srečanju na stadionu Bešiktaš Park zapretil Liverpool, ko je v 6. minuti Joel Matip lepo sprejel visok predložek Andrewa Robertsona, a je bil njegov strel prešibak. Le pet minut pozneje so do prve priložnosti prišli tudi nogometaši Chelseaja, ko je z oddaljenosti približno 25 metrov streljal Pedro, toda žoga je zletela mimo Adrianovih vrat. V 16. minuti je po lepi kombinaciji s kapetanom redsov Jordanom Hendersonom do zaključnega strela z bližine prišel Mohamed Salah, a je bil čuvaj mreže londonskih modrih Kepa Arrizabalaga na pravem mestu. Že v naslednjem napadu je na drugi strani po lepi diagonalni globinski podaji Jorginha poskusil zelo agilni Girould, a je ob njegovem zaključku žoga švignila mimo leve vratnice Liverpoolovih vrat. 

TEKMA

Pedro zatresel vratnico, Girould popeljal modre v vodstvo
V 22. minuti pa smo priča izjemno domiselni kombinaciji Giroulda, ki je lepo odložil žogo za Pedra, ki je iz neposredne bližine zadel vratnico. Po pobudi aktualnega evropskega prvaka v uvodnih 30 minutah je vajeti igre v svoje noge prevzel Chelsea, še posebej so bili modri blizu zadetka v 33. minuti, ko je Pedro z globinsko podajo lepo zaposlil vtekajočega Matea Kovačića, a je bil slednji za las prekratek, tako da Adrianu ni bilo težko žoge izbiti proti sredini igrišča. Terensko premoč so varovanci trenerja Franka Lamparda kronali v 36. minuti, ko je Pulisic z diagonalno globinsko podajo našel Giroulda, ki je z natančnim strelom v levi spodnji kot premagal nemočnega Liverpoolovega čuvaja mreže. Chelsea je do konca prvega polčasa uspel še enkrat zatresti mrežo tekmeca, a je bil ob strelu Christian Pulisic v prepovedanem položaju.

Začetek drugega polčasa po okusu evropskega prvaka
Tudi nadaljevanje obračuna je ponudilo odprto igro z obeh strani, kar je v 48. minuti izkoristil Sadio Mane za izenačenje na 1:1. Po podaji Joela Matipa se je do žoge namreč dokopal rezervist Roberto Firmino, ki je nekaj minut pred tem zamenjal Oxladeja - Chamberlaina, lepo podaljšal do omenjenega Saneja, kateremu ni bilo težko zatresti prazne nasprotnikove mreže. Po obdobju malce bolj umirjene igre je bil Liverpool zelo blizu prvega vodstva na srečanju, ko je v 75. minuti po pravem 'fliperju' v kazenskem prostoru Chelseaja po strelu Virgila Van Dijka žogo v vratnico preusmeril vratar modrih Arrizabalaga. Redni del srečanja v Carigradu se je tako končal brez zmagovalca, a smo že v 5. minuti prvega podaljška videli drugi zadetek Sadia Maneja, ki je izkoristil novo natančno podajo Roberta Firmina za vodstvo redsov z 2:1. Ko se je zdelo, da bi to lahko zadostovalo za zmago moštva iz mesta Beatlov, je bil to račun brez krčmarja.

Veselje Liverpoolovih nogometašev s trenerjem Jürgenom Kloppom po osvojeni novi evropski lovoriki.
Veselje Liverpoolovih nogometašev s trenerjem Jürgenom Kloppom po osvojeni novi evropski lovoriki. FOTO: AP

Podaljška in enajstmetrovke
Natančneje  brez nogometašev Chelseaja, ki so vrnili udarec že tri minute pozneje, ko je glavna sodnica Frappartova po domnevnem prekršku nad Tammyjem Abrahamom pokazala na belo točko. Najstrožjo kazen je rutinirano v novo izenačenje spremenil Jorginho. Če je bil prvi podaljšek še zanimiv, pa je drugi postregel s precejšnjo utrujenostjo glavnih akterjev, ki so na nocojšnjem obračunu pustili zadnje atome moči za izjemno gledljivo nogometno predstavo.

Ta je ponudila epilog v obliki loterije strelov z enajstih metrov, v kateri so bili za odtenek srečnejši aktualni evropski klubski prvaki iz Liverpoola. Natančneje povedano, rezervni čuvaj mreže redsov Adrian je po odličnem posredovanju v zadnji, peti seriji ubranil strel z bele točke Tammyju Abrahamu za novo, veliko slavje navijačev Liverpoola. Ti se po dveh mesecih veselijo nove evropske lovorike, ki bo zagotovo dala krila njihovim ljubljencem, da v novi sezoni dosežejo ali celo presežejo zastavljene cilje.      

Uefa Superpokal, Carigrad, izid:
Liverpool - Chelsea 7:6 (0:1, 2:2)
Girould 36., Jorginho 95./11-m; Mane 48., 95.

Enajstmetrovke: za Liverpool so v polno merili Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold in Salah. Za Chelsea pa so bili uspešni Jorginho, Barkley, Mount, Emerson, medtem ko je v zadnji seriji Adrian ubranil strel Tammyju Abrahamu.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.50

Liverpool slavi po enajstmetrovkah v Istanbulu. Poznan prizor?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.47
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.47
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
23.46

Konec tekme: Liverpool 2:2 Chelsea (7:6 po enajstmetrovkah)

23.43

ADRIAN BRANI! Liverpool je zmagovalec superpokala v letu 2019!

Tammy Abraham je osmoljenec letošnjega superpokala po tem, ko je v peti seriji zastreljal enajstmetrovko. Adrian je krenil v pravo smer in z nogo obranil strel mlademu angleškemu napadalcu. Adrian je po poškodbi prvega vratarja moštva Alissona zasedel mesto med vratnicama in postal junak Liverpoola! Kakšen zaključek. Liverpool se še četrtič veseli lovorike superpokalne lovorike.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
15. 08. 2019 15.03
-1
In ženske za sodnice, alo ???.. Še en dokaz, da gre feministična zahodna civilizacija pomehkužencev in možač v franže.
Kollerik
15. 08. 2019 15.01
+4
Kakšna tekma!!!! Napadi, nenehne akcije, podaje, streli.... Čestitke Lampardu za takšno ekipo! Mislil sem, da jih bo Liverpool povozil, pa so se Kloppovi fantje za las rešili... Kakorkoli, angleški nogomet se je v zadnjem času mnogo dvignil, ni kaj.
mmmmmmmnnnnnnmmm
15. 08. 2019 10.19
+0
Se vidi da bo nogomet postal ženski šport..
Carrasco
15. 08. 2019 08.47
-1
Bedarija, Slovenc je hotu bit pametn. Ženske ne sodijo k moškim nihče ni rekel da sodijo slabo ne gre se za to! Še mal pa neham gledat to sranje od Čeferinov ki uničujejo šport. Tam zaperi Platinjja in Blatterja komu s podarili prvenstva ne pa da ženske tiščiš k moškim da se delaš pomembnega ker nisi - Mafija od UEFE in FIFE
golf-tdi
15. 08. 2019 07.45
-13
Nezasluženo amen
Sortegilio
15. 08. 2019 07.34
-3
Ross Barkley bi moral od začetka igrati, ampak to je spet Frank. Kakšen strel in tehniko ima Ross. Neverjetno.
Fuzbaler
15. 08. 2019 09.00
+6
Meni se je pa Barkley zdel najslabsi pri Chelseaju. Storil je veliko napak po vstopu v igro. Nekako so ostali hitrejsi in bolj uigrani.
Sortegilio
15. 08. 2019 07.32
-4
Chelsea izgubi še tekmo ali dve pa bo hitro pritisk medijev pa navijačev zrasel. Ne verjamem, da bo Abramovič prenašal take izide. Sam povem.
Sisli288
15. 08. 2019 07.29
+6
kdaj bo UEFO izučil in bodo nehali eksperimentirat, ženske pač ne morejo soditi moškega nogometa in to so včeraj so tudi to pokazale
Sortegilio
15. 08. 2019 07.20
+1
Chelseajeva obramba brez Luiza ni nič boljša. Vsako tekme prejmejo več kot en gol. Tudi na prijateljskih tekmah so pokasirali veliko golov.
Sortegilio
15. 08. 2019 07.19
+7
Lampard je dobil lekcijo. Postaviti Abrahama za streljanje enajstmetrovke in to kot zadnjega je velika napaka. Batshuayi bi se bolje odrezal. Sicer pa dokaj dobra in konkurenčna igra modrih. Redsi še niso ujeli prave forme.
26277
14. 08. 2019 21.58
-7
Še Honved ima večjo tradicijo...lp
Iniesta
14. 08. 2019 21.57
+11
Ucna ura nogometa Frankovega Čelsija ... bravo Lamps!
Sortegilio
15. 08. 2019 07.33
+10
Prava učna ura, na koncu pa zmaga za Kloppa.
Kliko7
14. 08. 2019 21.57
-1
Pejte raj na sport Live stream in bote zastonj gledali
Fuzbaler
14. 08. 2019 21.55
+17
Neverjetno zelo zelo dobra igra Chelsija. Liverpool v obrambi mocno plava. Hitra uletavanja Chelsijevih igralcev jim povrozajo ogromno tezav.
26277
14. 08. 2019 21.50
-12
Chelsea je umeten klub, brez tradicije...samo šminkerji navijajo za take....
NPC24ur
14. 08. 2019 21.52
+4
Chelsea je Milan.na San Siru lomil se preden je prisel Abramovic, o zgodovini nigometa mas pa razgledanost na nivoju 14 letnika.. ko bi ti vedel kaksni igralci so igrali za Chelsea....
26277
14. 08. 2019 21.55
-5
Precej slabši od C. Zvezde, dej pohiti zapirajo..
NPC24ur
14. 08. 2019 21.49
+11
Tista tekma z Unitedom, ki je mimogrrde bila polna sodniskih napak v grozno korist uniteda, je bila nic drugega kot ogromna sreca za United. Chelsea, ce bo pustil, da Lamps dela svoje, bo v roku 3-5 let velesila nigometa.... Tako, da tista tekma z vragi ni nic druega kot malce nesrece, United bo pa kmalu prisel na realna tla.
Sortegilio
15. 08. 2019 07.34
-9
Mal preoptimistcna izjava. Dobri igralci bodo po sezoni dveh odšli. In kaj bodo potem? Odoi je recimo že v Bayern skoraj odšel.
NPC24ur
15. 08. 2019 08.15
+5
26277
14. 08. 2019 21.42
+0
Itak bo zmagal Liverpool, kolko je kvota v živo?
er0nixx
14. 08. 2019 21.42
+12
Chelsea ga pa trga dans, Sem prav presenečen
FCL
14. 08. 2019 21.50
+3
Sortegilio
14. 08. 2019 21.42
+7
Samo da ni Abrahama. Giroud je velik boljši pa se svetovni prvak s Francijo.
Kollerik
14. 08. 2019 21.41
+7
eeeeh, razveljavljen zadetek Pulišića...