Nogomet

Prenova Maksimira: bo Dinamo evropske nasprotnike gostil v Osijeku?

Osijek, 05. 11. 2019 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dinamo Zagreb naj bi kmalu začel s prenovo stadiona Maksimir. Dolgoletno domovanje Zagrebčanov zagotovo potrebuje obsežno prenovo, a navijače bolj skrbi, kje bodo v tem času spremljali domače tekme svojega kluba. Morda bodo pri Dinamu evropska srečanja v prihodnji sezoni gostili celo na novem stadionu rivala iz Osijeka.

Stadion Maksimir, na katerem domujejo nogometaši Dinama, je vse prej kot moderen objekt.
Stadion Maksimir, na katerem domujejo nogometaši Dinama, je vse prej kot moderen objekt. FOTO: Damjan Žibert

Pri NK Osijek bodo predvidoma prihodnje poletje otvorili moderni kompleks Pampas, ki bo poleg stadiona, na katerem bo prostora za 12 tisoč duš, ponujal kar sedem igrišč za trening. Predsednik kluba Ivan Meštrović pa je, kot poročajo hrvaški mediji, stadion velikodušno ponudil rivalom iz Zagreba: "Nikakršnih težav nimamo s tem, da bi Dinamo svoje tekme Lige prvakov v prihodnji sezoni igral na našem novem objektu Pampas. Ravno nasprotno, vsaki hrvaški ekipi smo pripravljeni pomagati na tak način."

Aktualni hrvaški prvaki bodo po vsej verjetnosti med prenovo Maksimira prvenstvene tekme igrali na stadionu Kranjčevićeva, ki sprejme slabih devet tisoč ljudi, na njem pa domuje NK Zagreb. Stadion, zgrajen davnega leta 1914, ne ustreza zahtevam UEFE, zato evropske tekme tam ne pridejo v poštev. Ogorčena Dinamova nasprotnika Rijeka in predvsem Hajduk skoraj zagotovo ne bi bila pripravljena odstopiti Rujevice oziroma Poljuda, zato se edina logična možnost za evropske dvoboje zdi prav Osijekov Pampas. Nekateri hrvaški mediji so v preteklosti celo namigovali, da bi lahko Zagrebčani evropske preizkušnje igrali v Sloveniji ali na Madžarskem, za kar pa obstaja majhna verjetnost. 

Meštrović je sicer opozoril, da bi ponudba hitro padla v vodo, če bi se tudi Osijeku uspelo kvalificirati v Ligo prvakov. Hrvati bodo namreč v kvalifikacijah za najprestižnejše klubsko tekmovanje prihodnje leto prvič imeli kar dva predstavnika. Med Osijekom in Zagrebom je sicer slabe tri ure vožnje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
05. 11. 2019 17.45
-8
dinamo na prvih 3 tekmah letosnje lige prvakov zbral vec pik,kot pa vsi Slovenski klubi v zgodovini..in ja cas je ze,da najboljsi klub Regije dobi ta prav evropski stadion z vsaj 35 tisoc mesti
AtleticoSLO
05. 11. 2019 17.55
+7
Pa kaj Slovenija nikoli ni bila nogometni narod...aja tudi članek (temo) si zgrešil....amapak vsako tele ima svoje vesele pravijo...
mormnekipisat
06. 11. 2019 08.24
+0
najboljsi klub v regiji ze ima stadion. In to tak kot mora biti. Imenuje se Marakana
mormnekipisat
06. 11. 2019 08.25
-1
Dinamo v prejsnih sezonah dobil toliko golov v LP kot jih vsi Slo klubi ne bodo se naslednjih 10 let.pac kanta za nabijanje,ki ima koncno lahko skupino
mackon08
07. 11. 2019 18.19
+1
mariomandzukic Kako pa je bilo malo nazaj? Kanta za nabijanje to si pa že pozabil, kaj se pa tiče stadiona maksimir eden najgrših kar jih je možno za videti.
mackon08
07. 11. 2019 18.24
+0
Liga prvaka 2016/2017 Dinamo zagreb 6 zekem gol razlika 0:15 takšne sramote si nobeden drugi klub ni priigral, zato ššššššššššššššššššš.