Nogomet

Preporod rdečih vragov na norveški pogon: bo Solskjaer trajnejša rešitev?

Manchester, 06. 01. 2019 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so na zadnjih petih tekmah svoje tekmece nadigrali z rušilno močjo. Novi (začasni) trener rdečih vragov Ole Gunnar Solskjaer z vsakim dnem uživa vse večje zaupanje zelo kritične otoške javnosti, ki je prepričana, da si 45-letni norveški strokovnjak zasluži naziv glavni trener.

Po vrsti so pred zasedbo Manchester Uniteda v zadnjih petih tekmah 'pokleknili' Cardiff (5 : 1), Huddersfield (3 : 1), Bournemouth (4 : 1), Newcastle (2 : 0) v Premier League in nazadnje v FA-pokalu še moštvo Readinga (2 : 0).

Čeprav omenjeni tekmeci, razen morda 'srak' iz Newcastla, ne vzbujajo strahospoštovanja, so dosežki ekipe, ki je še do pred kratkim zelo težko igrala proti moštvom podobne kakovosti ali celo slabšim od teh, zavidanja vredni, saj so plod dela novega stratega, sicer klubske legende Olea Gunnarja Solskjaerja. Odkar je 45-letni Norvežan sedel na vročo trenersko klop rdečih vragov, so se nekateri največji zvezdniki moštva povsem prerodili in naposled le začeli izkazovati ves svoj potencial. Kot na primer zlati francoski reprezentančni vezist Paul Pogba, ki je bil z nekdanjim trenerjem Josejem Mourinhom na bojni nogi, zdaj pa ob proslavi svojih ali zadetkov soigralcev dela trojne salte in s tem kaže vidne znake zadovoljstva.

Norveški strokovnjak Ole Gunnar Solskjaer za zdaj več kot upravičuje zaupanje vodstva Manchester Uniteda, potem ko je z moštvom z Old Trafforda nanizal pet zaporednih zmag.
Norveški strokovnjak Ole Gunnar Solskjaer za zdaj več kot upravičuje zaupanje vodstva Manchester Uniteda, potem ko je z moštvom z Old Trafforda nanizal pet zaporednih zmag. FOTO: AP

Legendarni Shearer ne dvomi
Zaostanek za vrhom angleške Premier League je sicer še vedno visok, a za četrtim mestom, ki še pelje neposredno v skupinski del Lige prvakov v naslednji sezoni, Manchester United zaostaja 'le' še za šest točk. Sicer kritična nogometna javnost na Otoku z vsakim dnem izkazuje vse več simpatij do novega trenerja rdečih vragov in se upravičeno sprašuje, ali bo izvršni direktor kluba Ed Woodward v primeru nadaljevanja pozitivnega rezultatskega trenda posegel po (pričakovanem) scenariju in Solskjaerju ponudil dolgoročnejšo pogodbo o sodelovanju.

Ko so novinarji po četrti zaporedni prvenstveni zmagi nad Newcastlom Olea Gunnarja Solskjaerja vprašali, ali bo dejansko po koncu sezone zapustil Veliko Britanijo in odšel nazaj k Möldeju, je jasno in glasno odgovoril: "Želel bi ostati na klopi Manchester Uniteda."

Nekdanji vrhunski napadalec 'srak' in angleške nogometne izbrane vrste Alan Shearer je podal zanimiv pogled na nadaljevanje sezone rdečih vragov in morebiten scenarij, po katerem bi Solskjaer nadaljeval svoje trenersko poslanstvo na Otoku. "Pred Manchester Unitedom so sicer zelo pomembne in neprimerljivo zahtevnejše tekme, kot so bile zadnje pod vodstvom novega trenerja, ki pa si po mojem mnenju zasluži pravo priložnost. Ne glede na izjemno učinkovitost moštva z Old Trafforda v zadnjih nekaj obračunih pa se po drugi strani bojim, kako bodo rdeči vragi delovali v obrambnem delu igre. Tu ima Solskjaer z ekipo namreč še ogromno prostora za napredek. Kaj pa če Ole (Gunnar Solskjaer, op. a.) do konca sezone osvoji še kakšno lovoriko? Me prav zanima, kako bi se takrat odzvalo klubsko vodstvo," se sprašuje legendarni Shearer. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fuzbaler
06. 01. 2019 14.26
+3
Super zacetek ,je pa res, da so imeli najlazje mozne nasprotnike. Bomo videli kako bo proti Spursom.
TvojPrijatelj
06. 01. 2019 12.21
-8
kakšen preporod?
woche
06. 01. 2019 12.33
+6
TvojPrijatelj
06. 01. 2019 15.14
-4
se hecaš, ne? kakšnih zmag? Nobena zmaga ne odtehta da imamo na posoji namesto opravljeni permanentni prodaji ( ! ) tako Tuanzebeja kot Borthwick-Jacksona. Pri drugem niti ni takega velikega problema ker je, hvala bogu, njegovo ime odstranjeno iz edinega 100% verodostojnega seznama igralcev prve ekipe. Pri Tuanzebeju je pa problem ker je še vedno uradno član Man Uniteda in je še vedno na seznamu. Dokler imamo/jo takšne igralce na seznamu, pa tudi Darmiana, Fellainija, De Geo, McTominaya, Jonesa, Smallinga, Granta, pa še kdo bi se našel, so morebitne zmage ničte.
nisde357
06. 01. 2019 15.36
+6
De geo? Clovek vas ze 3 sezone resuje pred izpadom iz lige, najbolj nehvalezni navijac.
woche
06. 01. 2019 11.43
+15
Trener slovenske medobčinske lige bi nizal trenutno boljše rezutate kot muri z bunkerjem. Pravi test bo pa sedaj naslednjo nedeljo z Tottenhamom.
Sisli288
06. 01. 2019 11.12
+31
Videlo se bo ko bo prišel kašenj bolj konkreten nadsprotnik
Rudar
06. 01. 2019 13.34
+2
Bolj konkretnih kot v angleški ligi boš težko našel.