Nogomet

Poker golov v drugem polčasu pustil vse odprto za povratni obračun

Barcelona, 16. 02. 2023 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec, Nina Mihalič
Komentarji
120

Po Ligi prvakov se je na Kanal A in VOYO vrnila tudi Liga Evropa. Obračun dveh velikanov na Camp Nouu med Barcelono in Manchester Unitedom je bila prava paša za oči, saj sta se soočili moštvi, ki sta trenutno med najbolj vročimi v evropskem nogometu. Po prvem polčasu, v katerem sta mreži mirovali, se je v drugem polčasu moštvoma odprlo in po dveh zadetkih v vsaki mreži se je tekma končala brez zmagovalca.

Nogometna velikana Barcelona in Manchester United evropsko sezono rešujeta v Ligi Evropa. Katalonci so v drugorazredno evropsko klubsko tekmovanje padli s tem, ko so v skupini C Lige prvakov osvojili šele tretje mesto. Manchester United, ki je evropsko sezono že začel v Ligi Evropa, pa je v skupinskem delu osvojil drugo mesto in se s tem uvrstil le v play off. Zmagovalec para si bo tako zagotovil igranje v osmini finala, kamor so se uvrstile ekipe, ki so osvojile prvo mesto v skupinskem delu Lige Evropa.

Vodstvo nogometnega kluba Barcelone je sporočilo, da bodo na domači navijaški tribuni vsi rekviziti nasprotnega moštva strogo prepovedani. V klubu si želijo preprečiti navijaški fiasko, ki se je lanskega leta pripetil na nogometni tekmi z Eintrachtom.

Nekdanji nogometaš Barcelone sedaj pa trener Xavi se je odločil za klasičnih 4-3-3: Marc-Andre ter Stegen v vratih, Jules Kounde, Ronald Araujo, Marcos Alonso in Jordi Alba v obrambi, Pedri, Frenkie de Jong in Franck Kessie v vezni vrsti in Raphinha, Robert Lewandowski in Gavi v napadu.

Xavi
Xavi FOTO: AP

Erik Ten Tag pa se je odločil za naslednjo začetno enajsterico: David De Gea v golu, Aaron Wan-Bissaka, Raphael Varane, Luke Shaw in Tyrell Malacia v obrambi, Casemiro in Fred na položaju defenzivnih vezistov, Jadon Sancho, Bruno Fernandes in Marcus Rashford v vlogi ofenzivnih vezistov ter Wout Weghorst v napadu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S sredine so krenili gostje, ki so takoj zapretili po desni strani, aje bil po dobrem predložku Fernandesa Fred prepočasen pri vtekavanju v osrčje kazenskega prostora Kataloncev. United, ki je tekmo začel odločno, je v šesti minuti zapretil še drugič na tekmi. Z leve strani je podal Rashford, Fernandes pa je bil tokrat v vlogi strelca, a je njegov poskus blokiral Alba, ki je bil dobro postavljen.

V 9. minuti je do prve priložnosti prišla tudi Barcelona. Lewandowski je po podaji Albe žogo sprejel na robu kazenskega prostora gostov, prehitel Shawa in z levico močno sprožil, a je bil na pravem mestu De Gea. Domači nogometaši so nato pritisnili in Gavi je ob Fredu priigral prosti strel z ugodnega položaja. Z levico je poskusil Alonso, a je meril prek vrat. Tako kot Alonso je pet minut kasneje z levico prek vrat meril tudi Gavi, ki je poskusil z volejem.

Potem pa so se znova prebudili tudu Angleži. Wan-Bissaka je na desni strani lepo preigral Gavija in podal v kazenski prostor, kjer je bil prvi pri žogi Sancho, ki je streljal z desnico, a žogo slabo zadel in ta je letela mimo leve Ter-Stegnove leve vratnice. Nemški vratar pa se je moral dve minuti kasneje izkazati, saj se je po izvrstni podaji Fernandesa pred njim sam znašel Weghorst, ki pa je zapravil najlepšo priložnost v prve pol ure igre. Ter Stegen se je moral pošteno potruditi tudi v 33. minuti, ko je z leve strani po podaji Sancha s strelom v oddaljen kot zapretil Rashford. 

Marcus Rashford
Marcus Rashford FOTO: AP

Na drughi strani si je nato napako privoščil Wan-Bissaka, ki je Albi prepustil žogo, nato pa se je v zadnjem trenutku izkazal z drsečim štartom in Barcelona je dobila le kot. Xavi je moral kmaliu zatem opraviti prvo menjavo prisilne narave, saj se je poškodoval Pedri. Namesto mladega vezista je v igro vstopil izkušeni Sergi Roberto. Do konca prvega polčasa, ki je bil podaljšan za dve minuti, sta mreži mirovali.

Drugi polčas je z volejem iz obrata otvoril Raphinha, ki je tako poskrbel za atraktiven začetek drugega dela, a žoga je zletela kakšen meter mimo leve vratnice gostov. Takoj zatem pa je na drugi strani zapretil Sancho, ki pa je iz precej bolj ugodnega položaja kot Brazilec pred njim, meril mimo vrat. Prav Raphinha je po priložnosti Sancha Barcelono popeljal v hiter napad in Blaugrani priigral kot z desne strani. Izvedel ga je že omenjeni Brazilec, na oddaljeni vratnici pa je bil najvišji Marcos Alonso, ki je z natančnim strelom z glavo poskrbel za vodstvo Kataloncev.

Marcos Alonso je poskrbel za vodstvo Kataloncev
Marcos Alonso je poskrbel za vodstvo Kataloncev FOTO: AP

A veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo. Nekaj manj kot tri minute kasneje, je United namreč izenačil. Fred je lepo zaposlil vtekajočega Rashforda, ki je z nizkim strelom iz težkega kota ob bližnji vratnici premagal, čuvaja mreže Barcelone. Unitedu ali bolje rečeno Rashfordu se je povsem odprlo. angleški reprezentant je najprej priigral kot, prejel kratko podajo, mojstrsko preigral Raphinho in podal v kazenski prostor Barcelone, kjer je žoga po sicer nekoliko srečnem odbitku od Koundeja, še drugič v sedmih minutah končala v mreži Barcelone.

Veselje Marcusa Rashforda
Veselje Marcusa Rashforda FOTO: AP

Barcelona se je po nekaj minutah šoka le pobrala in z željo po izenačenju pritisnila na plin. Lewadowski, ki je bil med manj vidnimi nogometaši na igrišču je v 68. minuti poskusil z močnim strelom s prostega strela, a ni bil natančen. Barcelonin strateg Xavi pa se je ob zaostanku odločil za kar trojno menjavo. Kessie, Alonso in Alba so svoje mesto na zelenici prepustili Alejandru Baldeju, Andreasu Christensenu in Ansuju Fatiju.

Spremembe so se Barceloni obrestovale in v 76. minuti so Katalonci izkoristili izgubljeno žogo gostov. Raphinha je želel s predložkom zapostiti Lewandowskega in čeprav je poljski napadalec žogo zgrešil, je podaja prevarala tudi De Geo in končala v golu Rdečih vragov. Izid je bil tako slabh 15 minut pred koncem rednega dela znova poravnan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V igro sta nato vstopila Ferran Torres na eni in alejandro Garnacho na drugi strani. Elan je bil v zadnjih minutah na strani Barcelone, ki si je najpre po igri z roko Freda zaželela enajstmetrovka, a njena želja ni bila uslišana, nato je Kataloncem  veselje preprečila vratnica, za konec pa je sprožil še Fati, čigar strel pa je De Gea obranil. Fati je nevarno sprožil še v 93. minuti in De Gea je s konicami prstov žogo potisnil v kot.

Prvi obračun play-offa za uvrstitev v osmino finala Lige Evropa se je tako končal z 2:2, kar je še peti remi na 14 medsebojnih tekmah Barcelone in Manchester Uniteda. Odločitev o potniku v osmino finala bo padla čez teden dni na Old Traffordu.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

Hvala, ker ste nas spremljali! Bodite z nami tudi prihodnji teden na povratnem obračunu!

konec tekme

Igralec tekmo po izboru Sofascore je postal Raphinha!

konec tekme

Poglejmo si statistiko današnje tekme:

konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90+4'

KONEC TEKME, ZMAGOVALCA BOMO DOBILI NA OLD TRAFFORDU (2:2)!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
17. 02. 2023 17.31
+6
Tekme nisem gledal. Sam ko sem vidu postavo, mi je blo takoj jasn. Bom pa napisu, zakaj jst mislim, da ga je Xavi včeraj usral. Kot prvo, s friendom Vladom nisva zvedla, a je Christensen taprau, ker proti ManU praktično ni špilal. Zgovarjat se na rotacije, se mi ne zdi pametno. Skoraj vsi pravjo, da se gre tekmo po tekmo. Pol pravjo, da se ekipe, ki zmaguje, ne menja. Zdej, rotacije so mu prnesle, da praktično pol taboljše ekipe, ne bo špilal. Poleti si bo Xavi zaželel okrepitev. Glavne tarče Zubimendi, Foyth, Amrabat, al neki tajga, Roque, da ne naštevam dalje. Nimajo dnara, LaLiga jih uničuje s svojim FFP, on se pa špila s tistim, kjer bi bil zaslužek največji. Če je z Alonsom podaljšal zato, da bo proste strele izvajal, pol je res genij. V nedeljo ma tekmo, kjer bi lahko rotiral. Če se mu bo izšlo, bom jst srečen. Sej je on manager in ne jaz. Na povratni je vse možno, kot tudi v prvenstvu in pokalu.
Vladimir.Krutov
18. 02. 2023 13.15
+3
Luc.....sem gledal tekmo.....to je tempirana bomba.....za danca boma kmalu izvedela kje je domet....zame ni slab...ampak so bile boljše izbire....barca se lahko premaga le sama...
manucao
17. 02. 2023 14.06
+2
V Manchesteru bo predvsem pomembno kako ustaviti Rashforda?Včeraj jim je delal praktično kar je želel.Glede na manjko v vezni liniji so možnosti Barce precej upadle.
Kollerik
17. 02. 2023 17.00
+3
No vidiš. Tisti wishey, ki čaka že od svetovnega prvenstva, boš končno lahko odprl
manucao
17. 02. 2023 21.10
-3
HALAcR7
17. 02. 2023 09.06
-11
Ker nisem gledal tekem vprasam vas,ali je res xavi tekel do sodnika z papirjem ,ki je bil spsisek iz banke,da so sodniku nakazali dogovorjen znesek,,,,
mptour
17. 02. 2023 10.35
+3
A to je vse kar premoreš? Copy-paste pod vsak članek. O odkritju tvojega (realovega ) časopisa. General Franko.
Kollerik
17. 02. 2023 09.05
+0
Na enemu od portalov je blo zasledit, da Torres hodi z Xavijevo hčerko... Morda od tod jeza Raphinhe ..
Franci123
17. 02. 2023 11.02
+4
Baje da mu je Enrique tast, zato toliko šans na španskih tekmah dobi.
manucao
17. 02. 2023 14.03
+2
Torres hodi s hčerko od Louis Enriquea.Zato ga je tudi poklical v reprezentanco!!!
Kollerik
17. 02. 2023 17.00
+1
Tam piše z Xavijevo.... sicer pa novinarjem itak ni vse za verjet...
mmickica
18. 02. 2023 17.28
+1
Upam, da nima cesa tudi s Fatijevo mamo, ker ta Fati je tudi cisto mimo, ceprav so nekater v njem videli 2.Messija.😄
Trembalajek
17. 02. 2023 09.03
-3
A Messi in Ronaldo sta poskodovana, da nista igrala?
17. 02. 2023 08.59
-2
United včeraj dokazu,da počasi dviguje svojo formo samo mislm,da kar se tiče Premier lige prepozno mogoče v Ligi evropi napreduje glede na to da igra doma....možno je vse tudi napredovanje Barcelone.... 😀Samo malo dvomim,da jim bo uspelo...
cripstoned
17. 02. 2023 08.36
-14
halo kdo sploh gleda liga Evropa!?
ledr
17. 02. 2023 09.18
+9
Ti očitno jo, da si z vsem tako ne tekočem!
cripstoned
17. 02. 2023 09.25
-10
zadihaj, zberi se in potem napiši da te bom razumel
STDB
17. 02. 2023 09.50
+10
crips, zadihaj ti, pa kaj konstruktivnega napiši. Ali pa tudi če ne.
mptour
17. 02. 2023 10.37
+6
Kripsl, ja razumevanje je tvoj največji problem.
Jevgenij Suhov
17. 02. 2023 14.12
+5
STDB, ne moreš krip.lu postavljat takih vprašanj, s tako zahtevnimi besedami, kot je konstruktivno.... Že dve uri googla in išče, kaj ta beseda pomeni 🤣🤣🤣🤣
Kollerik
17. 02. 2023 08.23
+5
Frišne novice so, da XXX a ne bo zaradi poškodbe verjetno do sredine marca. Za nedeljsko tekmo v La Ligi pa se vrača buski...
mptour
17. 02. 2023 08.19
+8
Smešni ljubčki reala šimfajo Xavija in Barco, ki real šišata za 8-11 pik. Kolk je šele real slab.
Kollerik
17. 02. 2023 09.04
+8
Premal so brihtni, da bi skapirali kako sami sebe negirajo 😁
mptour
17. 02. 2023 08.17
+5
Gledal zadnjih 15 min. Barca prikrajšana za 11m. Kljub VARu.
mmickica
16. 02. 2023 21.48
+5
Na povratni tekmi ne bo Gavija in ce tudi Pedrija ne bo, nimajo kaj iskat. Tudi v napadu ziva zalost, odkar Lawandowskemu noce vec zoga v gol. Fati Tores, skoda besed...Rafihna se sicer izboljsuje, ampak na vsake 3 dobre poteze naredi eno slabo. Obramba deluje ce sta zadnji par Araujo in Cristiansen, sicer pogreb. Pa Albo na klop. Se dobro, da je Ter Stegen spet v formi, ker zadnji dve leti je bil malo out. V glavnem nisem ravno optimist pred povratno tekmo.
zmerni pesimist
16. 02. 2023 21.11
+4
Zgleda da niso podkupili sodnike
Jevgenij Suhov
17. 02. 2023 14.14
+3
mmickica
19. 02. 2023 14.20
Michael Jordan
16. 02. 2023 21.09
+1
Jaz sem samo kolikor toliko vesel, da je United vsaj malce konkurenčen proti kao top ekipam, Barca je prva v Španiji,, zatojo načeloma moram štet med top ekipe!!
TvojPrijatelj
16. 02. 2023 21.04
+1
Eno izmed NAJSLABŠIH sojenj ki sem jih kdajkoli videl. Edini zadetek ki je bil OK je bil od Rashforda. Prvi zadetek na tekmi (Alonso) se je jasno slišalo da se je komentator v živo povezal v Rtv dnevnik da je podal izjavo kar pomeni, da bi moral biti zadetek razveljavljen. Tretjega na tekmi je dal Kounde torej bi morali zadetek pripisati Barceloni in ne Man Unitedu. Pri četrtemu (Raphinha) pa je Lewandowski zakrival pogled De Gei in posledično vplival na igro. Zadetek bi moral biti razveljavljen pa ni bil. Poleg tega bi Casemiro moral dobiti dva rumena kartona, torej rdečega, pa je dobil le en rumen. Da o roki Freda, ki ni bila nastreljanja, ne govorimo. Ogoljufani sta bili obe ekipi. Predvsem Barcelona, pa tudi Man United.
zapiramvamusta
16. 02. 2023 21.07
-17
Barca in sodniki?To je logično.Preberi članek od včeraj.Nič več skrivnosti vse črno na belem:)
MesOjediPinGvin
16. 02. 2023 21.11
+15
Spet mešaš Barco in Real. Ti bom napisal z velikimi tiskanimi črkami za laćje razumevanje. GENERAL FRANCO.
dark horse
16. 02. 2023 21.34
+13
Ko so realovci veseli ko barca remizira z utd medtem ko real premaguje elche, al hilale in podobne super močne ekipe 🙈
Brgolino
16. 02. 2023 21.50
+10
Zapiram dej raje o igri kaj napisi, nabijanje o sodnikih je ze dolgocasno ratalo.
17. 02. 2023 09.00
-5
Real osvaja Klubsko svetovno prvenstvo medtem,ko ga vi lahko osvojite samo na listu papirja😅💪
Kollerik
17. 02. 2023 17.01
+2
Klubsko svetovno z bambus ekipami.... res je dober ta Real...
Fuzbaler
16. 02. 2023 20.56
+0
Realno in posteno, kot navijač Barce povem, da po videnem nocoj sploh ni slučaj da sta oba kluba v Evropski ligi. Koliko osnovnošolskih napak enih in drugih pri kratkih podajah in sprejemih žoge pa res že dolgo ne. Wan bisaka in Alba sta kar tekmovala kdo bo odigral slabšo tekmo. Xavi pa je povsem brcnil v temo, ko je dal Arauja na desni bok, da bi kril Rasforda, a ta sploh ni igral na levem krilu. In tu bi moral takoj zamenjati s Kundejem. Tudi vstop Roberta popolnoma zgrešen. Človek čisto vsako podajo poda nazaj. Na povratni tekmi bo velik problem na sredini brez Gavija in Pedpija. Če bo začel Roberto bo katastrofa. Tudi nevem kaj se ima Raphinha za pritozevati nad menjavo, z izjemo srečnega zadetka je odigral katastrofalno tekmo, da ne govorim o tem kaj mu je Rashford naredil pri drugem golu Uniteda. Še en pokazatelj o tem kako je na žalost španska liga slaba, da ima ta Barca 8 točk naskoka plus da na lar 16ih tekmah niso prejeli gola. Noro.
zapiramvamusta
16. 02. 2023 21.00
-13
manucao
16. 02. 2023 21.00
-5
Pametan komentar pametnega navijača Barcelone. Res je napisano praktično vse korektno in na mestu.
manucao
16. 02. 2023 21.05
-9
Ne morem a da še enkrat ne pohvalim tale komentar.
Brgolino
16. 02. 2023 21.47
+10
Fuzbaler ne vem kero tekmo si ti gledal...tak dobre tekme ze dolgo nisem gledal, oba kluba na polno, itak de delajo tud napake, tempo se je izmenjaval, pokrivanje skor celo tekmo po celem igriscu...ne vem kaj pricakujete se drugega od nogometa. caka pa Barco tezko gostovanje, sploh brez gavija, pedrija, buskeca in dembeleja kot kaze.
igyyp
17. 02. 2023 09.43
+6
Brgolino: meni tudi tekma bila ok. 1. Polčas je bilo bol neko otipavanje, 2 pa je bil vsaj za moje pojme zelo dober.
Brgolino
17. 02. 2023 11.07
+5
manucao
16. 02. 2023 20.48
-5
Raphinho zamenjal z Torresom. E moj Xavi,nisi dorasel da treniraš Barco.
Kollerik
16. 02. 2023 20.51
-3
S kom pa naj zamenja Raphino, s teboj? Daj spelji že enkrat s svojimi neumnostmi...
zapiramvamusta
16. 02. 2023 20.53
-6
Zakaj si jezen zdej Kollerik?Človek je pač napisal svoje mnenje:))
manucao
16. 02. 2023 20.56
-2
Neumnosti govoriš kar sam.V drugem polčasu se je zbudil in igral solidno.Pa saj si videl njegovo reakcijo.Umiri se in se ne razburjaj ker nimaš pojma žal.
manucao
16. 02. 2023 20.58
-1
Pač,takšen je žal. Vsi so videli,da je Xavi naredil napako razen tega pametnjakoviča Kolerika.
Kollerik
17. 02. 2023 17.02
Blesarije, ki jih ti pišeš ne dosegajo niti mojih najbolj brezveznih štosov...
zapiramvamusta
16. 02. 2023 20.45
-7
Napeta zanimiva tekma.Drugi gol Barce spet čista sračka.Sreča za njih da se ne šteje več gol v gosteh:))
Kollerik
16. 02. 2023 20.43
+0
Huh, drugi polcajt na turbo pogon.., Barca spet s smolo, prečka pa Kounde z avtogolom. V old trefordu bo pekel...
zmerni pesimist
16. 02. 2023 20.43
-1
denis pohoric
16. 02. 2023 20.41
+2
temu se pa rece poslastica…vrhunska tekma…je pa barca ostala brez sredine…zanimivo bo