Nogomet

Presrečni Stindl: Odigrali smo najslabšo tekmo, a si zaslužili napredovanje

Mönchengladbach, 10. 12. 2020 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru Borussie iz Mönchengladbacha se po porazu v zadnjem obračunu skupinskega dela Lige prvakov proti madridskemu Realu niso preveč ozirali na morda najslabšo odigrano tekmo v dozdajšnjem delu sezone najelitnejšega klubskega tekmovanja. Po za njih srečnem razpletu, saj sta na drugi tekmi skupine B Šahtar iz Donjecka in milanski Inter remizirala, veselju kapetana Larsa Stindla in druščine ni bilo videti konca.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem zadnjega kroga Lige prvakov (1. del)
    14:42
    Vrhunci sredinih tekem zadnjega kroga Lige prvakov (1. del)
  • Karim Benzema zabil tudi drugi gol na tekmi
    01:08
    Karim Benzema zabil tudi drugi gol na tekmi
  • Karim Benzema zabil za 1:0
    01:01
    Karim Benzema zabil za 1:0

 

Čeprav so nogometaši Borussie Mönchengladbach v špansko prestolnico pripotovali odločeni vzeti še en veliki skalp v letošnji sezoni elitne Lige prvakov, je dogajanje na zelenici legendarnega Alfreda Di Stefana pokazalo povsem drugačno razmerje moči v primerjavi s 13-kratnim evropskim klubskim prvakom.

Ta se je sicer na prvem medsebojnem obračunu konec oktobra resda izvlekel z remijem 2:2, a ko je bilo to najbolj potrebno – v tekmi za biti ali ne biti – so varovanci Zinedina Zidana prikazali bistveno več od zasedbe, ki jo že nekaj časa zelo uspešno vodi strateg Marco Rose. Po porazu z 2:0 so se nogometaši v temnih dresih zapodili do tabličnih računalnikov in čakali na novice iz Milana, kjer sta se za napredovanje prav tako borili moštvi Šahtarja in milanskega Interja našega Samirja Handanovića. Ko je postalo jasno, da se je obračun na San Siru končal brez zadetkov (0:0), veselju kapetana Larsa Stindla in druščine ni bilo videti konca.

Veselje nogometašev Borussie Mönchengladbach po uvrstitvi v izločilne boje elitne Lige prvakov.
Veselje nogometašev Borussie Mönchengladbach po uvrstitvi v izločilne boje elitne Lige prvakov. FOTO: AP

"Kljub najslabše odigrani tekmi v skupinskem delu menim, da smo si napredovanje v izločilne boje zaslužili," je le nekaj trenutkov po odlični novici iz Milana razmišljal kapetan Borussie iz Mönchengladbacha in nadaljeval, "V dozdajšnjem delu sezone smo pokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi evropskimi moštvi. Nihče nam ne pred ne po žrebu skupin ni pripisoval niti najmanjših možnosti za uspeh. Toda mi smo vztrajali pri začrtani poti in uspelo nam je. To je plod večletnega trdega in načrtnega dela, z jasno začrtano strategijo, kako po korakih priti v izbrano druščino najboljših moštev na stari celini." 

Stindl priznava, da je bilo spremljanje zadnjih minut dvoboja iz lombardijske prestolnice zelo stresno. "Nismo bili še v podobnem položaju, zato je bilo vse skupaj toliko bolj vznemirljivo. Do zadnjega smo verjeli, da se nam stvari lahko izidejo, a nogomet zna biti včasih tudi krut. Toda po vsem, kar smo prikazali v letošnji jeseni, je naše napredovanje iz skupine zasluženo," je ponovil presrečni kapetan nemške predstavnice v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu, ki je z mislimi že pri žrebu parov osmine finala.

"Po pravici povedano se ne obremenjujemo z naslednjim nasprotnikom. Kot sem že nekajkrat poudaril, imamo svojo pot, ki ji sledimo, saj vidimo, da prinaša uspehe. Ne vidim razloga, da bi pred izločilnimi boji karkoli spreminjali. Prepričan sem, da bomo tudi v drugem delu tekmovanja trd oreh kateremu koli tekmecu," je zaključil Lars Stindl.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zaraella
10. 12. 2020 14.27
+2
Po porazu z 2:0 so se nogometaši v temnih dresih zapodili do tabličnih računalnikov in čakali NA NOVICE IZ MILANA, kjer sta se za napredovanje prav tako borili moštvi Šahtarja in milanskega Interja.Ko je postalo jasno da se je OBRAČUN V UKRAJINI končal brez zadetkov,veselje kapetana L.S.in druščine ni bilo videti konca. Torej veleumi, se boste odločili kje je bila tekma ( v Milanu baje )
hirajem
10. 12. 2020 12.52
+2
Slaba igra, porazna. Veliko sreče