Nogomet

Zaključek nogometne tržnice: Choupo-Moting in Costa okrepila Bayern, Telles ManUtd

Barcelona, 05. 10. 2020 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
J.B., T.Š., STA
Komentarji
7

V večini najboljših nogometnih lig je danes zadnji dan poletnega prestopnega roka. Pri madridskem Realu se kadrovanja ne pričakuje več, kar pa ne velja za Barcelono in Atletico Madrid. Na Camp Nouu si želijo branilca, spogledujejo pa se tudi z Lyonovim kapetanom Memphisom Depayjem. Pri Colchonerosih je na vrhu spiska želja Lucas Torreira. Dve okrepitvi ima tudi Bayern.

Koga bo na zadnji dan še dobil Ronald Koeman?
Koga bo na zadnji dan še dobil Ronald Koeman? FOTO: AP

V Nemčiji rojeni kamerunski reprezentant Eric Maxim Choupo-Moting je zapustil francoski PSG, svojo nogometno pot pa bo nadaljeval pri Bayernu iz Münchna. Dres bavarskega velikana bo ponovno oblekel tudi Brazilec Douglas Costa, v zadnjih treh letih član Juventusa iz Torina. V Münchnu bo igral kot posojen igralec."Izjemno vesel sem, da bom ponovno igral za Bayern in upam, da mu bom pomagal do novih naslovov," je ob vrnitvi v München dejal 30-letni brazilski krilec. Choupo-Moting je v Nemčiji že igral za HSV Hamburg, Mainz, Nürnberg in Schalke, pred odhodom v Francijo pa tudi za angleški Stoke City. Pred Kameruncem in Brazilcem so letos v München prišli tudi Leroy Sane, Tanguy Nianzou, Alexander Nübel in Marc Roca.

Španski As poroča, da Barcelona še vedno ni obupala nad povratkom branilca Manchester Cityja Erica Garcie. 19-letnik je katalonsko prestolnico zapustil leta 2017, ko se je preselil na Otok, kjer je lani pri Cityju dočakal prvo resnejšo priložnost v članski konkurenci. Trenutno je ocenjen na 16 milijonov evrov. 

Glavna tema pogovorov v Barceloni pa je v ponedeljek zagotovo prihodnost Memphisa Depaya. Vodilni možje Lyona so sicer pred dnevi zanikali njegov odhod, a je športni direktor kluba Juninho za Telefoot v nedeljo razkril drugo plat zgodbe. "Depay se je dogovoril z Barco. Tega ne bom skrival. Ne vem pa, ali nas bo zapustil že letos. Če bo ostal, nam bo v veliko pomoč," je bil iskren legendarni Brazilec. 

Depay naj bi bil sicer velika želja novega trenerja Kataloncev Ronalda Koemana, ki napadalca dobro pozna iz nizozemske reprezentance. 26-letnik ima s polfinalisti lanske sezone Lige prvakov pogodbo sklenjeno le še za eno sezono. Če bo ostal v Franciji, pa bo lahko prihodnje poletje delodajalca zamenjal brez odškodnine. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dembele ostaja, Rafinha odhaja
RMC piše, da bo Ousmane Dembele zagotovo ostal član Barcelone tudi po današnjem dnem. Zanj so se v zadnjih dneh najbolj zanimali pri Manchester Unitedu, kjer so si ga želeli pripeljati na posojo,. A Francoz je, kot še dodaja isti medij, popolnoma osredotočen na prihodnost v Barceloni z novim trenerjem. To pa še ne pomeni, da rdeči vragi danes nebodo trgovali. Bočni branilec Alex Telles in napadalec Edinson Cavani sta že v Manchesteru, kjer opravljata zdravniške preglede.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Simeone išče vezista, odhaja Kalinić
Atletico Madrid se že dalj časa spogleduje z vezistom Arsenala Lucasom Torreiro, a za prestop Urugvajca obstaja vse manj možnosti. Za njegov prihod bi namreč morali v rdečem delu Madrida najprej prodati enega od trenutnih nogometašev. Morda bosta Wando zapustila Thomas Lemar in/ali Hector Herrera, čeprav v tem poletju nista imela veliko snubcev. As poroča, da sta njuni selitvi malo verjetni tudi zaradi enormnih plač, ki jih prejemata. 

Nekdanji hrvaški nogometni reprezentant Nikola Kalinić je zapustil Atletico Madrid, dvaintridesetletni hrvaški napadalec bo poklicno pot nadaljeval v italijanski Veroni, z njo je podpisal dvoletno pogodbo."Kondor", kot kličejo Dalmatinca, dobro pozna italijanski nogomet. V preteklosti je igral za Fiorentino in AC Milan, v minuli sezoni pa kot posojen igralec tudi za Romo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Realu neobičajno mirno
Na drugi strani Madrida novih okrepitev zagotovo ne bo. Real se strogo drži politike, ki jo je začrtal zaradi koronavirusa. Po več desetletjih se bo namreč zgodilo, da galaktiki ne bodo pripeljali niti ene poletne okrepitve. Edini novinci na Santiago Bernabeuu so tako povratniki s posoj Martin Ødegaard, Alvaro Odriozola in ukrajinski vratar Andrij Lunin. Morda bo Real tik pred zdajci kot posojen nogometaš zapustil napadalec Mariano, a je tudi to postalo malo verjetno, potem ko se je ponovno poškodoval Eden Hazard.

Evertonov znova globoko segel v žep
Klub z Goodison Parka, ki je v novo sezono Premier League zakorakal s štirimi zaporednimi zmagami, je na zadnji dan pripeljal še eno veliko okrepitev. Po Jamesu Rodriguezu, Abdoulayou Doucoureju in Allanu je nov nogometaš Evertona nadarjeni branilec Ben Godfrey. 22-letnik je stal 27,5-milijona evrov, če pa bo izpolnil določene pogoje, bo Norwich z morebitnimi bonusi lahko zaslužil do 33 milijonov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Porto Parižanom posodil Pereiro
Nogometaš Danilo Pereira se iz Porta seli k Paris Saint Germainu. Kot so potrdili pri francoskih prvakih, sta se kluba dogovorila, da bo 29-letni Pereira v letošnji sezoni igral za Parižane, pogodba pa predvideva tudi možnost odkupa naslednje leto, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Prestop v enega največjih klubov v Evropi in na svetu je tudi uspeh zame in velik korak v moji karieri. Zame je to velik izziv in upam, da bom lahko dal veliko veselja klubu in njegovim navijačem," so veznega nogometaša iz Gvineje Bisaoa povzeli pri francoskem klubu.

PSG je okrepil tudi Brazilec Rafinha Alcantara, ki se seli iz Barcelone, kjer nanj trener Koeman ne računa več. Barcelona naj bi zanj dobila tri milijone evrov ter nato še 35 odstotkov od naslednje prodaje.

De Sciglio iz Juventusa v Lyon
Italijanski nogometni reprezentant Mattia De Sciglio je po treh letih zapustil Juventus iz Torina in se preselil v francoski Lyon. Sedemindvajsetletni bočni branilec je pred prihodom v Juventus 2017 igral tudi za AC Milan, za italijansko izbrano vrsto pa je zbral 39 nastopov."Po treh letih, 62 odigranih tekmah, treh naslovov italijanskega prvaka ter po eni pokalni in superpokalni zmagi je prišel čas, da se poslovimo od Mattie," je na svoji spletni strani zapisal italijanski nogometni velikan iz Torina.

Chelsea znova posodil Bakayoka
Tik pred koncem podaljšanega nogometnega poletnega prestopnega roka je nov klub našel tudi 26-letni francoski vezist Chelseaja Tiemoue Bakayoko, ki bo kot posojen igralec v sezoni 2020/21 igral za Napoli. Parižan je za londonsko zasedbo nazadnje igral pred tremi leti, zadnji dve sezoni pa je bil na posoji v Milanu in Monacu. Bakayoko se je 15. julija 2017 iz Monaka preselil k Chelseaju za petletno pogodbo vredno 44 milijonov evrov, a ni navdušil zahtevnih Londončanov ter se je že kmalu znašal na stranskem tiru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manchester United pripeljal Tellesa
Angleški nogometni prvoligaš Manchester United se je s portugalskim Portom dogovoril za prestop 27-letnega Brazilca Alexa Tellesa, ki se je z Manchestrom dogovoril za štiriletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja za še eno leto, poročajo angleški mediji. Vrednost pogodbe je 15 milijonov evrov, še dodatna dva milijona evrov pa so različni bonusi. Telles je za Porto dosegel 26 golov in ustvaril več kot 50 podaj, potem ko se je leta 2016 pridružil Portugalcem iz Galatasaraya. Telles je Unitedova druga okrepitev v poletnem prestopnem roku po septembrskem prihodu nizozemskega vezista Donnyja van de Beeka iz Ajaxa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

seloveroni
05. 10. 2020 15.25
+3
noben ne prihaja noben ne odhaja, od mene ste slisal :)
Johnny_J
05. 10. 2020 14.28
+7
Na depayevem položaju je taka konkurenca, da ne razumem kako lahko nekdo sploh pomisli, da bi ga pripeljal.
blueboy0
05. 10. 2020 14.49
+5
Pomojem verjetno le ob potencialnem odhodu Dembeleja v Man Utd.
Johnny_J
05. 10. 2020 14.58
+2
Dembele skoraj zagotovo ne gre nikamor, saj razmišlja le o prihodnosti v barci razen, če pride do sprememb v zadnjem trenutku.
Johnny_J
05. 10. 2020 14.59
+2
Raje naj iščejo kvaliteto v vezni liniji, ker busquets in de Jong igrata zelo slabo.
bububu123
05. 10. 2020 18.34
+2
jonny_J imajo Pjaniča, vendar nevem zakaj nima večje minutaže. De jong bo igral, je le Nizozemec... Busquets pa zelo slabo igra!
Johnny_J
05. 10. 2020 19.23
+1
Bubu.. Ja vem in moral bi poskusiti s pjanicem, ter Puigom, ker busquets in de Jong sta v zelo slabi formi, sploh busquets je na vseh tekmah do zdaj razočaral, tako kot griezmann, de Jong pa tudi včeraj nič od nič, oziroma nič je več od tega kar je on pokazal.