Nogomet

'Preveč sem bil živčen, da bi užival'

Porto, 30. 05. 2021 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
5

Dogodku primerno je na finalu Lige prvakov v Portu vladalo zares imenitno vzdušje. Za navijače Cityja, ki so stadion Dragao v večini zapustili takoj po tekmi, pa je bilo rajanja konec nekoliko prej kot za privržence Chelseaja. Ti so kljub nekaterim preprekam - gostinski lokali se na Portugalskem zapirajo ob 22.30 - našli način za proslavo evropskega naslova. Eden od navijačev, s katerim smo si delili hotel, pa je zanimivo dejal, da navkljub zmagi v tekmi sploh ni užival.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: N'Golo Kante igralec tekme
    02:03
    Iz 24UR: N'Golo Kante igralec tekme
  • Iz 24UR: Evropski nogometni prestol zasedli nogometaši Chelseaja
    02:22
    Iz 24UR: Evropski nogometni prestol zasedli nogometaši Chelseaja
  • Iz 24UR: Drugi naslov za Chelsea
    00:38
    Iz 24UR: Drugi naslov za Chelsea
  • Iz 24UR: Veselje in žalost navijačev
    02:42
    Iz 24UR: Veselje in žalost navijačev
Navijači Chelseaja v navijaški coni proslavljajo zmago nad Cityjem.
Navijači Chelseaja v navijaški coni proslavljajo zmago nad Cityjem. FOTO: AP
Nogometne ljubitelje z obeh strani smo tudi dan po tekmi zasledili na Trgu Ribeiro, kjer je bilo bistveno več tistih, ki jim srce bije za Chelsea. A tudi navijači Cityja ob predajanju sončnim žarkom in kozarcem pijače niso bili pretirano razočarani.

Navijači Manchester Cityja, ki so bili že med samo tekmo bistveno tišji od Chelseajevih, so Dragao v večini razočarano zapustili tik po zadnjem sodnikovem žvižgu. Ko so njihovi ljubljenci na podelitvi prejemali medalje za drugo mesto, jih praktično ni bilo več, so pa nogometaše Cityja z aplavzom športno nagradili radostno razpoloženi Chelseajevi privrženci, katerih večina je na stadionu, zgrajenem za evropsko prvenstvo leta 2004, ostala še dobro uro po tekmi. 

Pričakovati bi bilo, da so v predstavi varovancev Thomasa Tuchla seveda uživali. A je eden od navijačev, s katerim smo se v poznih nočnih urah pogovarjali v hotelu, razkril, da temu le ni bilo tako. "Razen zadetka v tekmi sploh nisem užival. Preprosto sem bil preveč živčen. Imel sem tisti neprijeten občutek v trebuhu, ko ne veš, kaj se bo zgodilo. Kot da bil pred nečim slabim, a še ne veš, točno čim. Niti jesti nisem mogel. V celem dnevu sem zmogel en majhen sendvič, še dobro, da so imeli pivo," se je smejalo 25-letnemu Harrisonu. 

Med proslavljanjem gola si je poškodoval nogo 
Veselilo ga je tudi dejstvo, da so nekateri lokalni gostinci kljub vladnim zapovedim šli na roko navijačem. "Bili smo v centru mesta, a ni bilo tako živahno kot pred tekmo, ker so lokali zaprti. Še sreča, da so nekateri še vedno točili, čeprav so nas prosili, da se ne zadržujemo pred njihovimi bari," je o dogajanju po tekmi iz središča mesta, v katerem je bilo dopoldan sila pestro, povedal Harrison, ki je bil zadovoljen, ker so podoben posluh za navijače pokazali tudi v hotelu. 

V Porto je pripotoval z bratoma in očetom, vsi so vseživljenjski navijači modrih, skupaj pa so bili na finalnem obračunu že leta 2012, ko je Chelsea v finalu presenetil münchenski Bayern. "Ne vem, zakaj, a takoj, ko sem se prebudil na dan finala, sem pomislil na možne enajstmetrovke. Rekel sem si: 'Samo da jih ne bo.' Ne bi mogel iti še enkrat skozi vse to. Bil sem v Münchnu 2012. Končalo se je srečno, saj veste, ampak vzelo mi je nekaj let življenja," je še povedal šepajoči Harrison, ki si je, kot je povedal, nogo poškodoval med proslavljanjem zadetka Kaia Havertza.

Navijači Chelseaja zaljubljeni v Tima Wernerja 
Čeprav je nemški napadalec tudi na zadnji tekmi sezone prikazal sila skromno predstavo, je bil prava zvezda med navijači. Napevi v njegovo čast so se začeli že na ogrevanju pred tekmo in so se med njenim potekom samo stopnjevali. Zaustavili jih nista niti dve veliki priložnosti, ki ju je nemški napadalec zapravil s povsem ponesrečenima poskusoma v prvem polčasu. 

"Pojemo mu, ker čutimo, da potrebuje pomoč. Videti je, da je izjemen, a mu še ni steklo. Staviti grem, da bo prihodnjo sezono zabil vsaj 30-krat," je med polčasom tekme pojasnjeval Sam, ki ni dvomil, da se bo podpora Timu Wernerju v prihodnosti še izplačala. Harrison pa je imel za pesem, ki je nekajkrat na polčas zadonela s tribun, drugo razlago: "Preprosto gre v uho. Ne pojemo mu, ker bi ga imeli raje od ostalih." 

Navijaška pesem Chelseaja v čast Timu Wernerju: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Voja?ek123
30. 05. 2021 20.11
-2
ArkaMast
30. 05. 2021 19.50
-2
Kje je pa kakšna razdalja? .... pa maske?
I Zola
30. 05. 2021 20.15
+2
Ni je, ker ni potrebna. Nas zapirajo, a ljudje se tlacujo skupaj. Tako bi moralo biti vsak dan, nabito polno in bi vse minilo hitro ampak nam bagra satanistov po svet tega ne dovoli. A ne bojo razglasili to tekmo za samomor kot so Valencia- Atalanta?
revolucija_mb
30. 05. 2021 19.36
+3
Super naslov !!...da opiše problem današnje družbe.
Juraj Brecelj
30. 05. 2021 19.07
+2
Zaradi 22 posameznikov, ki nikoli niso odrasli in se pei 30 še vedno igraji z žogo? wau, kako bi bil šele živčen če bi šlo za kakšno resno zadevo?