Nogomet

60-letni predsednik in obenem kapetan kluba igra na stadionu, ki nosi njegovo ime

Moengo, 22. 09. 2021 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
7

60-letni podpredsednik Surinama Ronnie Brunswijk je vse prej kot običajen politik. V lasti ima enega od tamkajšnjih prvoligašev, ki domuje na stadionu, poimenovanem po njem. Obenem je tudi predsednik kluba in njegov kapetan. Nedavno je v mednarodnem tekmovanju CONCACAF League 54 minut odigral proti Olimpii iz Hondurasa, po tekmi pa je med nasprotnike v garderobi razdelil nekaj denarja, čeprav so ga ti premagali s kar 6:0.

V CONCACAF League nastopajo tudi klubi iz Surinama, Gvajane in Francoske Gvajane. Te tri države spadajo geografsko v Južno Ameriko, a so iz geopolitičnih razlogov polnopravne članice združenja CONCACAF.

Inter Moengotapoe je trenutno druga ekipa v surinamskem prvenstvu. Nastopa tudi v tekmovanju CONCACAF League, ki je nekakšna Liga Europa za klube iz Severne in Srednje Amerike ter tiste, ki prihajajo iz karibskih držav. 

Njen predsednik je nekdanji gverilski vodja, ki so mu v preteklosti očitali tudi vpletenost v preprodajo drog, Ronnie Brunswijk. Pri 60 letih je tako navdušen nad nogometom, da ga še vedno aktivno igra. In to celo na najvišji ravni v državi, ki je nogometu med drugim dala nekdanja nizozemska reprezentanta Clarencea Seedorfa in Edgarja Davidsa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brunswijk je proti Olimpii na sredini igrišča odigral 54 minut. Njegov Inter do zadetka ni prišel, so pa jih zato gostje dosegli kar šest in si pred povratnim srečanjem, ki bo prihodnjo sredo, skoraj že zagotovili napredovanje v naslednji krog. Po odhodu kapetana so imeli domači sicer na voljo enajstmetrovko za zmanjšanje razlike, a so jo zapravili. 

Zanimivo je tudi dejstvo, da v konici napada za klub igra Brunswijkov sin Damian, rojen leta 2000, a je igrišče iz neznanega razloga zapustil že v 28. minuti. The New York Times je nedavno objavil profil Brunswijka starejšega in med drugim zapisal, da naj bi se mu doslej rodilo že najmanj 50 otrok. 

Brunswijk, kot še pišejo pri The New York Timesu, že dlje časa deli surinamsko javnost. Nekateri ga imajo za dobrosrčneža, ki je v državo pomagal pripeljati demokracijo, spet drugi za prevaranta, ki je do premoženja prišel s preprodajo nedovoljenih substanc.

Je pa svojo radodarno plat pokazal takoj po tekmi z Olimpio, ko je prišel v garderobo gostujočega moštva in začel nogometašem deliti gotovino. S tem je verjetno poskrbel, da si bodo ti gostovanje na Ronnie Brunswijkstadionu, ki je dobil ime prav po klubskem predsedniku in kapetanu, zapomnili še po čem drugem kot le po visoki zmagi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
22. 09. 2021 12.41
+0
Onemanband...Mokre sanje Janeza Kranjskega
Definbahija
22. 09. 2021 12.06
+1
To dela Bregar szi Krima. Tala dnar vsem da je lahko sploh še trener
revolucija_mb
22. 09. 2021 12.06
+1
Kradljivi manipulanti na oblasti, ki pod lažno pretvezo da želijo dobro ljudem, kradejo denar. Kot....nekaj mi je znano.
Blue Dream
22. 09. 2021 11.35
+4
kdaj bo albanez debitiral za reprezentanco
slim386
22. 09. 2021 11.55
+2
Po frizuri sodeč ogromno trenira z glavo. Celo toliko da mu je lase začelo ba vrhu pobirat...
Diegol14
22. 09. 2021 11.19
+5
Sej Mandarič ni nč drugač
zelopameten
22. 09. 2021 11.11
+3
Ta vsaj ne skriva, da prireja rezultate...