Nogomet

Pri Ajaxu priznali: Tagliafico, Onana in Van de Beek na izhodnih vratih

Amsterdam, 30. 06. 2020 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Ajaxu se v poletnem prestopnem roku obeta čistka. Trener nizozemskih prvakov Erik Ten Hag je tamkajšnjim medijem priznal, da bodo klub zelo verjetno zapustili trije zelo pomembni nogometaši – levi bočni branilec Nicolas Tagliafico, vratar Andre Onana in vezist Donny van de Beek.

Donny van de Beek se je evropski javnosti predstavil z izjemnimi predstavami v Ligi prvakov v sezoni 2018/2019.
Donny van de Beek se je evropski javnosti predstavil z izjemnimi predstavami v Ligi prvakov v sezoni 2018/2019. FOTO: AP

Za prvega je Erik Ten Hag dejal, da bo skoraj zagotovo zapustil klub. Nicolas Tagliafico pri 27 letih ni več najmlajši, njegova tržna vrednost pa je ocenjena na 28 milijonov evrov, kar je za bočnega branilca, ki ne nastopa v eni izmed petih najmočnejših evropskih lig, precejšnja vsota denarja. Za Argentinca naj bi se zanimali številni veliki klubi, predvsem iz angleške Premier League.

Bolj pod vprašajem sta usodi Andrea Onane in Donnyja van de Beeka. Prvi jih šteje 24, tako da si lahko obeta še veliko let, ko bo sposoben braniti na najvišjem nivoju. Po podatkih portala Transfermarkt njegova vrednost trenutno znaša 36 milijonov, kar Onano uvršča na osmo mesto v konkurenci najdražjih vratarjev. Prvi je z 80 milijoni naš Jan Oblak

Od Ajaxovih nogometašev je trenutno najvišje – na 44 milijonov – ocenjen Van de Beek, ki pa bi lahko poleti prav tako zapustil Amsterdam. Za napadalnega vezista se najbolj zanima Manchester United, poroča Sky Sports.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ten Hag je na vprašanje nizozemskega Het Paroola  o poletnih načrtih na nogometni tržnici odgovoril: "Večina najmočnejših lig se trenutno nadaljuje, s tem pa se ohranja pritok denarja. Nadejamo se, da bodo največji klubi ponovno veliko zapravili, sploh ker bodo cene nogometašev nekoliko nižje kot sicer. Prav vsi od omenjene trojice (Tagliafico, Van de Beek, Onana, op. a.) bi nas lahko v poletnem prestopnem roku zapustili."

Ob koncu sezone bo Amsterdam zapustil tudi bržčas prvi zvezdnik kluba Hakim Ziyech, ki se je že pozimi dogovoril s Chelseajem. "Izgubili smo unikatnega posameznika. Ziyech lahko v trenutku odloči tekmo, česar so sposobni le redki," je priznal Ten Hag. 50-letni strateg je razkril še, da bo odhod Tagliafica po vsej verjetnosti "pokril" Lisandro Martinez, ki lahko zaigra na praktično vseh pozicijah v zadnji vrsti, in da novih bočnih nogometašev ne bodo kupovali. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HalaCr77
01. 07. 2020 08.55
-3
KeepTheBlueFlagFlyHigh
30. 06. 2020 15.55
+2
Škoda za Alex, juhu za nas!🔵