Nogomet

Pri Chelseaju prepričani: 'Slab začetek tekme nam je odnesel zmago proti Liverpoolu'

London, 03. 01. 2022 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleška nogometna velikana Chelsea in Liverpool sta odigrala lepotico 21. kroga tamkajšnje Premier League. Po mnenju mnogih pa kar najspektakularnejši dvoboj na angleških nogometnih zelenicah v dozdajšnjem delu sezone, v katerem so varovanci Jürgena Kloppa prišli do zgodnjega vodstva z 2:0, na koncu pa morali celo trepetati za osvojeno točko (2:2).

Londončani so še pred iztekom prvega dela igre uspeli izničiti zaostanek 0:2 in so bili v nadaljevanju tekme za odtenek boljši nasprotnik, dokončnega preobrata pa jim ni uspelo zrežirati.

"Redko komentiram sojenje, a tokrat moram omeniti 20. sekundo prvega polčasa, ko bi moral Sadio Mane za udarec s komolcem prejeti rdeči karton. Tu izgovorov ne bi smelo biti, to je prekršek za neposredni rdeči karton," je bil po koncu obračuna na Stamford Bridgeu kritičen na račun določenih odločitev glavnega delivca pravice trener Chelseaja Thomas Tuchel, ki je med drugim izpostavil zelo slab začetek tekme svojih varovancev, ki so v nadaljevanju obračuna le prišli do svoje igre in uspeli izvleči remi proti evropskemu klubskemu prvaku iz leta 2019. "Oboji smo imeli svoje priložnosti za dosego odločilnega zadetka. Po slabšem vstopu v tekmo nam ni preostalo drugega, kot da napademo na vso moč, kar se nam je nenazadnje obrestovalo še pred iztekom prvega polčasa. Fante lahko zgolj pohvalim za vloženi trud in voljo, da so se po rezultatskem zaostanku uspeli vrniti v tekmo," je dejal nemški strokovnjak na klopi aktualnega evropskega klubskega prvaka, ki z desetimi točkami zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel v pogovoru z Mateom Kovačićem po koncu derbija 21. kroga angleške Premier League proti Liverpoolu.
Trener Chelseaja Thomas Tuchel v pogovoru z Mateom Kovačićem po koncu derbija 21. kroga angleške Premier League proti Liverpoolu. FOTO: AP

To je bil pravi derbi angleškega klubskega nogometa med moštvoma, ki gojita napadalni slog igre. "Kdor si ni ogledal dvoboja v živo, je veliko zamudil. Na koncu ostaja grenak priokus, saj bi lahko prišli celo do zmage. A tudi točka po vsem, kar se je dogajalo v uvodnih 25 minutah igre, je zadovoljiv dosežek. Počasi se nam vračajo nosilci, kar se takoj pozna v naši igri. Tokrat je blestel Mateo Kovačić, drugič bo izstopal nekdo drug ... Pomembno je, da se zavedamo svoje kakovosti ter da v nadaljevanju sezone aktiviramo številne rezerve," je še pristavil Tuchel.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
04. 01. 2022 11.24
+1
Bomo videli kaj bo lp spacal ko nebo salaha pa maneta...
Sortegilio
03. 01. 2022 14.29
+4
Mož tekme: Sadio Mane s potezo sezone na začetku tekme. Taylor je malo zamižal.
Debely
03. 01. 2022 14.19
+0
Slabo nadaljevanje je odneslo zmago Liverpoolu.
edenhazard
04. 01. 2022 11.22
Sortegilio
03. 01. 2022 14.11
+3
Chelseaju se pozna odsotnost bočnih igralcev - Chilwell pa James.
rCharles
03. 01. 2022 13.39
bravo sherlock 🕵️‍♂️
mojcd
03. 01. 2022 13.38
+3
aja kot da niso imeli dovolj še 45 minut.....v prvih 45 so pa dva dali. Jao jao kake izjave