Nogomet

Pri Juventusu kljub odvzetim 15 točkam v boj za Ligo prvakov

Torino, 23. 01. 2023 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši torinskega Juventusa in uprava kluba kljub odvzetim 15 točkam v domačem prvenstvu verjamejo, da se še vedno lahko uvrstijo v Ligo prvakov in si s tem zagotovijo boljše finančno izhodišče za naslednjo sezono, poročajo mediji na Apeninskem polotoku.

Juventus
Juventus FOTO: AP

Juventus je v petek ostal brez kar 15 že osvojenih prvenstvenih točk, razlog pa je bilo manipuliranje finančnih poročil.

Po športni plati bodo nogometaši kljubovali tej odločitvi. "Potrebujemo izredno serijo, a ta izračun je že narejen," je konec tedna dejal trener Massimiliano Allegri.

Pri tem je že doživel prvo hladno prho, saj so Torinčani konec tedna v dvoboju z Atalanto iz Bergama iztržili le točko (3:3). Zdaj za mesti, ki vodijo v Ligo prvakov, zaostajajo 14 točk, za vodilnim Napolijem pa 27.

"Juventus je kot zmaj s sedmimi glavami," je na Instagramu zapisal kapetan moštva Leonardo Bonucci. "Če mu odsekaš glavo, se vedno nekje pojavi nova. Nikoli se ne bomo predali," je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi predsednik kluba Gianluca Ferrero je trenerje in igralce pozval, naj na zelenici opravijo svoje delo. Klubska uprava se bo borila na sodiščih. Pri Juventusu so namreč že napovedali pritožbo na najvišjo nacionalno raven športnega razsojanja pri tamkajšnjem olimpijskem komiteju, kot možnost se ponuja tudi odhod na Mednarodno športno razsodišče v Lozano.

Pri italijanski nogometni zvezi so Juvenstus kaznovali, saj so bili sodniki tam mnenja, da so v klubu svoje bilance močno popravili z dvigom ocene tržne vrednosti svojih nogometašev. V klubu to zanikajo.

A klubu se obetajo nove težave. Finance bo podrobno pregledala tudi Evropska nogometna zveza, preiskuje jih tudi državno tožilstvo.

Precenjena vrednost nogometašev namreč ni edina težava v klubu. Tožilstvo preiskuje očitke, da so v klubu nogometaše v času pandemije covida-19 plačevali na črno in da naj bi na ta način v bilancah manjkalo več milijonov evrov.

Italijanski mediji pa namigujejo še na dodatne težave. Zaradi projekta nogometne Superlige ocenjujejo, da bo Evropska nogometna zveza do Juventusa v svoji obravnavi posebej stroga. To bi za Juventus lahko pomenilo večletno izključitev z evropskih tekmovanj, kamor pa se mora klub najprej sploh uvrstiti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
23. 01. 2023 14.04
+5
Me zanima koliko točk bo NZS odvzela olimpiji zaradi dolgov. Aja nič ker je to pač Olimpija.