Nogomet

Pri Liverpoolu jezni na navijače

Liverpool, 27. 06. 2020 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleški nogometni klub Liverpool je skupaj s policijsko upravo Merseyside okrcal navijače zaradi neodgovornega slavja po osvojitvi naslova državnih prvakov. Navijači so v zadnjih dneh zasedli dele mesta in v nasprotju s higienskimi priporočili za zajezitev novega koronavirusa proslavili prvi naslov po 30 letih.

V skupni izjavi policije in kluba iz mesta Beatlov so zapisali, da je mesto še vedno v krizi javnega zdravstva in da je bilo obnašanje navijačev v zadnjih dveh večerih "popolnoma nesprejemljivo". Klub in organi pregona so sicer že več tednov opozarjali navijače, naj se ne zadržujejo v mestu in raje ostanejo doma z družinami, ko bo napočil čas za slavje naslova angleških prvakov, poroča francoska tiskovna agencija

"Še vedno obstaja nevarnost drugega vala okužb, zato moramo vsi skupaj ravnati odgovorno in storiti vse, da ne pokvarimo, kar nam je uspelo storiti med vsesplošnim zaprtjem," so še zapisali v izjavi za javnost. V zadevi se je oglasil tudi župan mesta Joe Anderson, ki je izpostavil, da je pretirano in številčno slavje navijačev in nespoštovanje ukrepov "vrglo slabo luč na Liverpool in odvrnilo pozornost od ostalih težav". Rdeči so sicer naslov prvaka, prvega po sezoni 1989/90, osvojili po zmagi Chelseaja proti Manchester Cityju (2:1), kar je Liverpoolu zagotovilo neulovljivo prednost 23 točk pred zadnjimi sedmimi krogi.

Navijači Liverpoola ob proslavljanju naslova angleških prvakov.
Navijači Liverpoola ob proslavljanju naslova angleških prvakov. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metallica-one
28. 06. 2020 11.17
+3
To se je vedelo. Ampak to je bilo slavje in veselje ne razbijanje da bi se obsojalo.
AS1983
27. 06. 2020 18.42
+5
Prav je tako, da so si navijaci dali duska, po dolgih 30 letih
Al83
27. 06. 2020 17.28
+10
Kakšna nagravžna dvoličnost. Čez podiralce kipov in razbijalce izložb, požigalce biznisov Black Lives Matter pa nihče nič ne reče. Politiki še z njimi hodijo protestirati. Kdo se tam socialno distancira? Noben! Marš, levičarski državno sponzorirani terorizem. Polcija bo šla pa lovit ljudi, ki hočjo iti delat al pa v nedeljo v cerkev. Par dni nazaj so v Južni Angliji razglasili izredne razmere, ker se je preveč ljudi za sončen dan znašlo nac plaži. Liberalskim teroristom, ki že en mesec razgrajajo po Londonu in uničujejo državno lastnino pa ni rekel nihče nič. Karantene je v Angliji konec, in je je konec že od takrat, ko se je župan Sadik Khan odločil, da bo na ulice spustil leve teroriste. Ta vlak je odpeljal. Nimate se kaj več pritoževat.
krneki_123
27. 06. 2020 15.51
+39
Jih je tudi treba razumet. 30 let je res dolga doba. Še enkrat čestitke.