Nogomet

Pri Newcastlu navijače prosijo, naj bodo 'kulturno primerni', Bruce že bivši

Newcastle, 20. 10. 2021 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
3

Vodstvo angleškega nogometnega kluba Newcastle, ki je pred dnevi dobil lastnike iz Savdske Arabije, je zaprosilo svoje navijače, da na tekmah ne nosijo oblačil v arabskem slogu, ker bi to lahko žalilo druge privržence kluba. Obenem so črne srake odpustile dosedanjega trenerja Steva Brucea, kdo ga bo nadomestil, še ni znano.

Steve Bruce je prejel kar osem milijonov evrov odpravnine.
Steve Bruce je prejel kar osem milijonov evrov odpravnine. FOTO: AP

Odziv kluba je povzročila tekma s Tottenhamom, kjer so nekateri navijači na tribunah nosili tradicionalna arabska oblačila in pokrivala, s čimer so hoteli pokazati zadovoljstvo nad novimi lastniki.

"Gesta je bila simpatična in pozitivno sprejeta, kljub temu pa ostaja možnost, da je tako oblačenje kulturno neprimerno, in tvega, da bi povzročilo žalitev drugih ljudi. Navijače kluba pozivamo, da nosijo vse, kar je običajno za njihovo kulturo ali vero," so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki angleškega premierligaša, ki je ostal brez trenerja Steva Brucea, saj se je s klubom zaradi slabih rezultatov sporazumno razšel, ob tem pa na račun odpravnine zaslužil kar osem milijonov evrov. 

"Ti si, brez dvoma, eden najbolj prijaznih ljudi, ki sem jih spoznal v svetu nogometa. Držal si besedo, bil pošten in nikoli nisi okleval, ko nas je bilo treba zaščititi. Nikoli ne bom pozabil, kako si ravnal z mano," je na Twitterju ob tem zapisal zvezdnik Newcastla Allan Saint-Maximin

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

obožeobože
21. 10. 2021 08.07
Je še kak klub v angleških rokah?
Mcmrtfg
21. 10. 2021 10.25
+1
je huddersfield utd.sicer so v 4 konferenčni ligi vzhod ampak je angleški
Definbahija
20. 10. 2021 20.42
U rt jim lezete,