Nogomet

VIDEO: Predsednik Rastoder kritičen do razmer v slovenskem nogometu

Ljubljana, 22. 07. 2013 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./A.H./T.Š./STA
Komentarji
103

Predsednik Olimpije Izet Rastoder se je na novinarski konferenci v Ljubljani po nedeljskem remiju v Kopru (1:1) ostro odzval na razmere v slovenski ligi in pravi, da razmišljajo celo o stavki, če se razmere ne bodo uredile.

V prvi vrsti, tako Izet Rastoder, ga je zmotil sodniški kriterij na uvodnik tekmah, obenem pa je opozoril na številne nepravilnosti, s katerim se po njegovem mnenju sooča prvoligaški nogomet. "Po tekmi z Rudarjem smo bili tiho, čeprav smo bili oškodovani, saj se napake v sezoni običajno izenačijo," je začel Rastoder, a dodal, da je bila današnja reakcija nujno, saj je bila Olimpija po njegovem mnenju v Kopru vnovič oškodovana, ko je tekmečev branilec z roko zbil žogo z golove črte. A kot se je izkazalo, je bila sodniška odločitev le kamenček v mozaiku, ki moti prvega moža ljubljanskega prvoligaša. "Nogomet je ugrabljen s strani posameznikov na NZS in sodniške organizacije. Sprašujem se, ali igramo za navijače ali za posameznike, ki pobirajo dobiček. Ali ima sploh še smisel vztrajati?" se sprašuje Rastoder. Ob tem je opozoril na po njegovem mnenju nesprejemljivo delegiranje tekem, kot je bila nedeljska v Kopru ob 18. uri pri 35 stopinjah Celzija, saj je termin za navijače popolnoma nesprejemljiv. A nesmisli v delegiranju se po njegovem mnenju le nabirajo. Pri tem je spomnil na lanski jesenski derbi z Mariborom, kjer so klubi NZS opozarjali, da so razmere za tekmo nemogoče, na dan tekme je bila ta nato odpovedana, Olimpija pa je bila z organizacijo derbija kljub temu ob 50.000 evrov.

Izet Rastoder
Izet Rastoder FOTO: Damjan Žibert

"Te razporede delajo ljudje v klimatiziranih prostorih, ki jim je super lepo, mi pa se sprašujemo, kaj počnemo. Klubi ne vemo, od kod naj vzamemo denar za varovanje na tekmah, termini pa so razporejeni tako, da gledalce odvračajo od ogleda." Pri tem je Rastoder opozoril tudi na po njegovem mnenju nesprejemljiv termin prvega derbija nove sezone med Olimpijo in Mariborom, ki je predviden za 3. avgust. "Dobili smo informacije, da naj bi bil derbi ob 16. uri. Termin je povsem neustrezen tudi zaradi dopustov, saj so mesta prazna. Sami podcenjujemo svojo ligo," je še dejal in opozoril, da so predlagali spremembo tega termina, a doslej niso dobili nobenega odgovora. Ob tem Rastoder ni skrival, da klubi s TV-prenosi zaslužijo po 50.000 evrov, a kot pravi, jim po tem, ko seštejejo stroške za sodniško organizacijo, ostane le še kakšnih 10.000 evrov. Prav stroški sodnikov pa so prav tako na spisku dejavnikov, ki motijo v ligi, saj je bilo za tekmo v Kopru delegiranih šest sodnikov, sojenje pa slabo. "Nastaja vtis, kot da nekateri sodniki igrajo na stavnicah. Glede na storjene napake dvomimo, ali gre res za človeško napako ali pa za namerno," še pravi Rastoder.

V Olimpiji poudarjajo, da nihče ne dela na rešitvah. V klubu napovedujejo, da bodo do septembra poskušali najti rešitve v pogovorih z odgovornimi, naslednji korak bi bil sestanek klubov, kjer bi ugotovili, kako naprej, zadnja možnost je celo "stavka pred nogometno zvezo". "Drugače bom šel iz nogometa," še pravi Rastoder in dodaja, da svojega denarja ne bo zapravljal za ozek krog ljudi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko Peleter
23. 07. 2013 14.42
+4
Nisem navijač ne Maribora ne Olimpije, temveč slovenske reprezentance. Kakšen nogomet se igra v slovenski prvi ligi?Ga na žalost ne spremljam, ker je na nivoju 5. ali 6. lige v Italiji. IN kdo je kriv za to? NZS. Zdaj jo kritizira MB, drugič Olimpija. Pa vendarle se mi zdi, da imata Zahovič in Rastoder nekaj skupnega.Oba sta kritična do slovenske nogometne sodniške organizacije. In mislim da zelo upravičeno. Poglejmo razloge: 1. Stroški za nogometne sodnike v SLO so, v primerjavi s tem koliko zaslužijo nogometaši in v kakšnem finančnem stanju so klubi , bistveno previsoki. Ne moremo se primerjati z močnejšimi ligami! 2. Za tak nivo nogometa v SLO ligi nikakor ne potrebujemo 4.sodnika, ki samo podraži sojenje. 3. V SLO ligi je večina delegatov bivših nogometnihsodnikov, namesto , da bi bili to predstavniki klubov 4.Kadrovanje v vrstah nogometnih sodnikov je pod vsakim nivojem. Hitro napreduješ le če je l tudi sodnikov oče bivši nogometni sodnik. Starejši ljubitelji nogometa to dobro vedo. 5. Funkcionarji v sodniški organizaciji so nezamenjivi, kar pomeni, da je v bistvu le peščica tistih, ki odločajo kdo bo sodil katere tekme. 6. Za slabo sojenje dobi sodnik podporo sodniške organizacije, namesto, da bi ga za nekaj časa suspendirali, tako kot je to v tujini in nam bližji Hrvaški. 7. Neumnost, predstavniki klubov in trenerji ne smejo komentirati slabega sojenja. Če to naredijo so denarno kaznovani. Pa kdo je zaradi koga prisoten. Nogomet zaradi sodnikov ali sodniki zaradi nogometa. Skratka, nikakor ne obsojam ne Zahoviča ne Rastoderja. Mislim, da jih je potrebno samo pohvaliti, ker si upata javno povedati kje je rak rana slovenskega nogometa
badi 27
23. 07. 2013 16.24
eden najbojših komentarjev nasploh. sicer pa MBFC
deathbite
23. 07. 2013 12.36
-3
Kakršen fuzbal-toliko gledalcev! Ura ni važna. Tut klub ne! Lj, Mb, Kp....daleč od pravega nogometa! Da pa sodniška org. pobere 40 jurjev na tekmo!? Ja, ni čudno, da se govori, da je "sodstvo" podkupljivo!
aki10
23. 07. 2013 11.49
+4
Izplačal se je "napad" Rastoderja na NZS. Derbi, ki bi se moral igrati 3.8. (v času največje sezone dopustov) je "zaradi evropskih tekem" prestavljen na kasnejši termin.
DediDPitbul
23. 07. 2013 01.46
+3
Sicer pa preden vse tako samozavestno označite za "kmete" , Pohorce in omejence: Polno ime vašega kluba se je nedolgo nazaj glasilo. Kmečka Družba Olmpija... Torej so po tej logiki najhujši kmetavzi bili iz centra ?
deathbite
23. 07. 2013 12.25
-2
Takrat so pod Pohorjem še iz blata potičke delali!
DediDPitbul
23. 07. 2013 01.41
+4
Aja seveda, ko je pa na to opozoril ZZ je bil pa zapit, jokica in p*, ker je vam v Lj tako pasalo... in ste stopili v bran sodnikom in NZS! A ni on tudi govoril o problemih, ki so se tikali vseh klubov... Zdaj ko pa vi skačete zaradi dveh nedosojenih rok, namesto da bi pogledali svoje napadalce, ki jim je cilj prej falit gol to pa ne. A zdaj bi pa morali vsi sočustvovati s klubom , ki ima prazno vitrino od ustanovitve kluba in se cmeri čez sodnike kot en dojenček, po vzoru vsi krivi mi nedolžni? Kar se pa delegacije tiče vam je pasalo ko ste igrali pred dvemi leti proti MB, pa je imel ta celo postavo še pijano po slavju nad Rangersi in uvrstitvi v ligo Europa (NZS pa ni prestavil tekme)... Marifor in podobne bedarije ste se drli (vitrina pa je še naprej polna ščurkov in pajkov). Vi ste pa igrali proti bogemu Kopru in se stopili od vročine (res jako hud derbi) Smo sredi julija, v prestolnici pa že -5 brrrrrrrrr! očitno bo edina srebernina v vitrini letos prazna piksna Uniona in kanta od uvoženega bananinga kompota. Raj se pobrigajte in začnite serijsko premagovat male klube, na pa vas vozi Mura, Triglav in ostali palčki in je do konc jeseni -12 (pol je treba kanto samo še taktično pripeljat na Štajersko, brez prave borbe za naslov).
ghee
23. 07. 2013 08.02
-1
dej se kej povej prosm ...nisi dost dolgo napisu
dsopakdsafj
23. 07. 2013 08.13
+3
Jah samo da se je Zaho drl da so za vse krivi toti zabari, ljubljanski lobiji, pripravlja se pot Olimpiji proti vrhu itd itd. Kdo te bo potem jemal resno - sploh zabari sami :) Bistvena razlika... Olimpija ne obtozuje Maribora nicesar. Na stvar gledajo rahlo bolj objektivno ( ce izpustimo sodnike) in v treznem stanju.
aki10
23. 07. 2013 00.53
+3
Sam je res večina pohorcev tuki na forumu tok zakompleksanih proti Olimpiji in Ljubljani, da ne opazijo, da Rastoder govori o problemih s katerimi se srečujejo vsi klubi, ne samo Olimpija!! Človek hoče, da se stvari v SLO nogometu izboljšajo, da bo vsem klubom lažje. Sam itk pohorci ste posebna vrsta ljudi, k jih nikjer na svetu ne najdš. Še Aborigini pa Bušmani bi dojel o čem človek govori, za vas je pa kot kaže dovolj le, da vidite, da je človek iz Olimpije in takoj gremo pljuvat... V enciklopediji kjer piše "omejenci" je gor slika posameznih pohorcev s tega foruma. PS: Interista in ostali njegovi pajdaši, če niste dojeli kaj sem napisal, preberite še enkrat, da ne boste pisali spet neumnosti, ker ste jih že tako preveč. Pa lep pozdrav v provinco iz Metropole!! ;)
ANTIŽABAR89
23. 07. 2013 07.35
-1
aki10
23. 07. 2013 00.33
+9
aki10
23. 07. 2013 00.32
+1
OLIMPIJA LJUBLJANA!!!
ANTIŽABAR89
23. 07. 2013 07.35
-2
DediDPitbul
23. 07. 2013 00.21
+6
Sam a ni malo ironično, da mora temnopolti napadalec nositi dres kluba, katerega glavni sponzor je uvoznik banan?
mpk2
22. 07. 2013 23.38
+2
haha, zdaj je pa ura kriva če 100 navijačev na zapufanem stadonu gleda tragedijo od nogometa!!!
nets372
22. 07. 2013 22.34
+11
Rastoder prvo je treba znati stavek povedati v slovenskem jeziku,kar se pa tiče vaše olimpije je pa to realna slika olimpije,ne vem zakaj zdaj jamrate,treba bo v klub pripeljati ljudi ki se spoznajo na nogomet-za vzor si vzamite Maribor pa če vam je prav ali ne-samo tukaj se dela evropsko in za klub od uprave igralcev do navijačev,vi pa imate na domači tekmi 500 gledalcev,v mariboru jih je toliko na treningu,ker mesto živi za klub.Pripeljati je treba okrepitve ne pa iztrošene igralce(zeba).Ko je Zahovič grajal NZS ste vsi govorili da joče,kaj pa zdaj Rastoder,ki mimogrede Zahotu ne seže niti do malega prsta na nogi.Lepo vas prosim -nogomet pač ni za vsakega!!!
Klemenqwsqq
22. 07. 2013 22.19
+0
Derby banane so zakon. Banana država, banana klub...
GUZONJA999
22. 07. 2013 18.17
-4
KOSICA BI OBDRZU ZDJ SE PA JOKA ZA OBSTANK SE BOJO BORIL KER TAKA IGRA NI ZA V 2 LIGO
GUZONJA999
22. 07. 2013 22.09
+0
hahahha talate minuse nasledn let boste pa 2 ligo osvajal z razdrhom hahahhahahaaha
aki10
23. 07. 2013 00.18
+4
ghee
23. 07. 2013 08.04
+3
stevilo na koncu imena je stevilo guženj bi js reku , velka cifra zato se hval pa pise zravn imena :)
rambek
22. 07. 2013 17.38
+4
Olimpija se naj zbere če bo šlo tako naprej .Bodo se res borili za obstanek
Debely
22. 07. 2013 16.42
-2
Nekateri komentarji so za kozlat. Ve se iz katerega konca Slovenije so pametnjakoviči, ki so jih napisali.
mušmula 1
22. 07. 2013 16.41
-8
texranger
22. 07. 2013 19.01
+5
deathbite
23. 07. 2013 12.29
+0
JožaZportoroža
22. 07. 2013 16.39
+3
kaj bo te reko zaj ko bo vrocinski val čez vikend pa bo se vec ko 35stopinj xp
Uporabnik487511
22. 07. 2013 16.33
+5
Italijanska liga in pa Španska liga se vćasih začneta tudi v zgodnjih popoldanskih urah, tako da ne vem kaj temu ni jasno? Pa glede na to, da je vaš propadli objekt vreden 100 milijonov, bi lahko namontirali še klimo za vsakega igralca posebej..
deathbite
23. 07. 2013 12.30
+2
Stožice so zakon! Z ali pa brez fuzbala! Ti si pa verjetno štajerski monocefalus?!
Guardian990
22. 07. 2013 16.27
+17
Določene stvari ima prav. Sploh tista tekma v snegu med Olimpijo in Mariborom. Pa sojenje nasploh... En klub - ena čast - gremo Maribor
Vance
22. 07. 2013 16.09
-4
Bilo bi bolje,da bi bila Olimpija tiho.Vedno so jim bili naklonjeni sodniki,zato se tudi težko sprijaznijo s kakšno dvomljivo odločitvijo,ki ni bila njim pogodu.
ghee
22. 07. 2013 16.47
-1