Nogomet

Pri PSG se ne bojijo kazni Uefe: Al-Kelaifi napovedal okrepitve

Pariz, 23. 02. 2019 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik Paris Saint-Germaina in njegov izvršni direktor Naser Al-Kelaifi je v zadnjem intervjuju zatrdil, da prva zvezdnika kluba, napadalca Neymar in Kylian Mbappe, ostajata v Parizu. Medtem so se že začele širiti govorice, da bi Parižane in Manchester City v naslednjih mesecih doletela podobna kazen kot nedavno Chelsea, ki do julija 2020 ne sme registrirati novih nogometašev. 

Predsednik PSG Naser Al-Kelaifi.
Predsednik PSG Naser Al-Kelaifi. FOTO: Uefa
Pod preiskavo Mednarodne nogometne zveze (Fifa) naj bi se po poročanju otoških medijev znašli še vsaj štirje angleški premierligaši, ki jim grozi podobna kazen kot Chelseaju. Tudi v njihovih primerih naj bi šlo za kršenje pravil pri novačenju mladih nogometašev.

Evropska nogometna zveza (Uefa) bi lahko vodilne pri Paris Saint-Germainu in Manchester Cityju v poletnem prestopnem roku primorala v prodajo katerega od največjih zvezdnikov zaradi ponavljajočega nespoštovanja pravil tako imenovanega finančnega fair playa (FFP). To je grožnja, ki je sicer v zraku že dolgo, toda organizacija, ki ji predseduje grosupeljski pravnik Aleksander Čeferin, zaenkrat še ni resneje udarila po mizi, nedavno pa je veliko obrvi dvignila tudi poteza z imenovanjem predsednika PSG Naserja Al-Kelaifija v izvršni odbor Uefe.

PSG

Pri PSG so bili zadnji dnevi zelo pestri, saj se je nenadoma končalo sodelovanje z glavnim pokroviteljem na dresih, letalskim prevoznikom Fly Emirates, ki ga je s triletnim in več kot dvakrat donosnejšim dogovorom nasledila hotelska veriga Accor Live Limitless (ALL). Šlo naj bi za 60 milijonov evrov na leto, s čimer so se francoski prvaki prebili med štiri evropske klube, ki s pokroviteljevim napisom na svojih dresih zaslužijo največ denarja.

'Mbappe in Neymar bi ostala tudi brez Accorja'
Z večjimi prihodki bo lahko PSG seveda še lažje upravičil zvezdniške nakupe, samo leta 2017 sta klub okrepila Neymar in Kylian Mbappe, takrat člana Barcelone oziroma AS Monaca, ki sta Parižane skupaj stala okoli 400 milijonov evrov. Najverjetneje tudi zato je v zadnjem intervjuju za ESPN FC Al-Kelaifi samozavestno napovedal, da bo njegov klub poleti prej kupoval kot prodajal najdražje nogometaše na svetu.

MBAPPE

"Kylian in Neymar sta igralca PSG. Ostala bosta igralca PSG in tako bi bilo z ali brez Accorja," je dejal Al-Kelaifi. Ta je ob podpisu dogovora na stadionu Parc des Princes zbral (skoraj) vse največje ase pariškega kluba, poleg trenerja Thomasa Tuchla so mu družbo delali Mbappe, Edinson Cavani, Thiago Silva, Marquinhos, Gianluigi Buffon in Marco Verratti, vezni člen dogovora pa je nekdanji predsednik PSG Sebastien Bazin, ki je zdaj predstavnik Accorja.

Zagotovo bodo kupili (še) več igralcev
"Zagotovo bo to še povečalo naše prihodke in nam dovolilo večje investicije," je nadaljeval Al-Kelaifi. "To je za nas velik posel. S povišanjem prihodkov bomo gotovo kupili več igralcev. Govorili bomo s trenerjem in odkrili, katere igralce si želi. Prezgodaj se je še odločiti, katere igralce bomo kupili ali ne, a bomo videli, kaj si želi trener. Glede FFP pa ... Vedno ga spoštujemo. Zato nas FFP ni skrbel, tudi brez dogovora z Accorjem."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Al-Kelaifi je ob tej priložnosti izrazil tudi zadovoljstvo nad "izjemnim" Neymarjem, ki še okreva po poškodbi stopalnice, a naj bi se soigralcem še pravočasno priključil v odločilnem delu sezone, ki Parižanom po zmagi z 2 : 0 na prvi tekmi osmine finala nad Manchester Unitedom najverjetneje prinaša tudi igranje v četrtfinalu.

NEYMAR

"Veste ... Neymarju gre tu izjemno. Zelo je vesel tukaj pri PSG in smo zelo, zelo zadovoljni z njim," je dodal Al-Kelaifi. "Neymar je klubu prinesel izjemno vrednost, tako na kot ob igrišču. Kar je Neymar do sedaj storil s PSG, je izjemno. Veliko reči si želi storiti tukaj. Želi osvojiti še več trofej in tudi mi si tega želimo. Kar se tiče njega, je izjemna oseba. Kot igralec je vrhunski profesionalec, talentiran. Ne bom govoril o njegovih talentih, a lahko vidite, kaj prinese v klub. Zdaj ga pogrešamo, a res sem navdušen, da bo kmalu nazaj."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
23. 02. 2019 16.50
+5
No arabski denar diši evropskim navijačem. Dokler ga imajo , ne bodo osvojili LP.
CFC1
23. 02. 2019 11.51
-15
PSG, City, Barcelona, Real to ne bo doletelo, kljub temu, da so slednji v preteklosti že večkrat kršili različne predpise, vključno z FFP, pač dvojna merila. Potem pa naj Čeferin, ki sem ga še ne dolgo nazaj res zagovarjal govori in nabija neresnice o tem, kako se trudijo nogomet narediti bolj enakovreden, z manjšim izstopanjem velikanov, z podporo PSG-ju, City-ju Realu in podobnim pa dokazujejo ravno nasprotno. Dvojna merila … Lp.
A.P.
23. 02. 2019 12.36
+3
30.12.2014: CAS dismisses FC Barcelona's transfer ban appeal
resnicaosvobaja
23. 02. 2019 13.18
+9
Za enake stvari kot Chelsea sta bila kaznovana z 2 prestopnima rokoma Atletico Madrid in Barcelona, Real tudi, ampak so seveda samo njemu zmanjšali kazen na le en prestopni rok. Zanimivo?
Anticripstoned
23. 02. 2019 22.23
+1