Nogomet

Pri rdečih vragih 'zaenkrat še zaupajo' Mourinhu, Zidane zgolj govorica

Manchester, 21. 08. 2018 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po zadnjih informacijah iz tabora Manchester Uniteda vodstvo rdečih vragov kljub nepričakovanemu porazu v Premier League še naprej zaupa glavnemu trenerju Joseju Mourinhu. Naj bi pa v kratkem manjše spremembe doživela klubska hierarhija z novim tehničnim direktorjem, ki bi predstavljal vez med slačilnico in pisarnami.

Mourinho (levo) z branilcem Philom Jonesom. V poletnem prestopnem roku je bojda pričakoval vsaj enega novega člana obrambe.
Mourinho (levo) z branilcem Philom Jonesom. V poletnem prestopnem roku je bojda pričakoval vsaj enega novega člana obrambe. FOTO: AP

V zadnjem času se ime Zinedina Zidana zelo pogosto pojavlja v kombinacijah s klopjo Manchester Uniteda. Nekdanji vezist in trener madridskega Reala je po koncu minule sezone, v kateri je z belim baletom na klopi osvojil še tretji zaporedni naslov v Ligi prvakov, presenetljivo zapustil stadion Santiaga Bernabeua in je vse od tedaj brez službe.

Francoz naj bi si pred naslednjo potezo vzel leto premora, toda težave, v katere je na klopi Manchester Uniteda zapadel njegov stari znanec Jose Mourinho, se zdijo iz dneva v dan večje. Minuli konec tedna so rdeči vragi izgubili prvo tekmo v novi sezoni Premier League, na južni obali jih je presenetil Brighton & Hove Albion (3 : 2), izid pa je še dodatno podkrepil govorice, da v taboru rdečih vragov ni vse v najlepšem redu.

'Zaenkrat mu še zaupa'
Toda po informacijah ESPN, ki citira vire blizu Unitedove uprave, ta še vedno povsem zaupa portugalskemu trenerju, trdijo tudi, da se o Zidanu kot nasledniku Mourinha sploh še niso pogovarjali. Prvi operativec kluba, podpredsednik Ed Woodward, naj bi "zaenkrat še zaupal", da bo Mourinho, ki United vodi že tretjo sezono, uspel izvleči člansko moštvo iz zagate.

Francoski dnevnik L'Equipe se je nazadnje razpisal o Zidanovi želji, da prevzame Man. United.
Francoski dnevnik L'Equipe se je nazadnje razpisal o Zidanovi želji, da prevzame Man. United. FOTO: Twitter

Med Woodwardom in Mourinhom je v zadnjem času poletelo kar nekaj iskric, sploh po Portugalčevih ponavljajočih se kritikah glede neposrečenega iskanja poletnih okrepitev. Njegove želje po novem srednjem branilcu mu Woodward s sodelavci ni izpolnil, potem ko je Mourinho januarja podpisal novo pogodbo kar do leta 2021. Številne stavnice so v tem trenutku prepričane, da bo ravno Mourinho prvi trener, ki bo v novi sezoni izgubil službo.

United ostaja zvest tradiciji
Nova težka preizkušnja je že pred vrati: United se bo na Old Traffordu udaril s Tottenhamom, ki ga vodi podobno nezadovoljni Mauricio Pochettino. Argentinec, ki nikoli ni skrival občudovanja do Mourinha, je namreč kot prvi trener v zgodovini Premier League ostal brez ene same okrepitve v poletnem prestopnem roku.

Se pa bodo reči pri Unitedu očitno v kratkem malce spremenile, vsaj kar se tiče organizacije. Klub naj bi do konca leta najel novega tehničnega direktorja, ki bo predstavljal vez med trenerjem in upravo z Old Trafforda. United za razliko od številnih angleških rivalov še naprej zaupa tradicionalni ureditvi, ki je značilna za britanski nogomet, in sicer, da za okrepitve skrbita trener (menedžer) in izvršni direktor. Na ta način je sir Alex Ferguson na klopi rdečih vragov ostal kar 27 let, a vsi nasledniki legendarnega Škota v petih letih zaenkrat niso prepričali.

Novo ime do januarja
Od slovesa sira Alexa so pri Unitedu prenovili ogledniško službo, zdaj pa naj bi Woodward s svojimi zaupniki spoznal, da potrebuje okrepitve tudi v iskanju okrepitev. Možnosti prihoda tehničnega direktorja je bojda naklonjena tudi družina Glazer, ki je lastnica kluba, saj želijo nekoga, ki bi delal skupaj ob Woodwardu in Mourinhu in ne na lastno pest.

Woodward bi imel več časa za svoje druge zadolžitve, potem ko je Mourinho med poletno turnejo po Združenih državah Amerike večkrat izrazil nezadovoljstvo, ker je zaposlenega podpredsednika, ki je skakal med Anglijo in ZDA, težko dobil na telefon. Novo ime naj bi United javnosti predstavil do januarja, to pa naj bi bil pomemben korak k izboljšanju komunikacije med trenerjevo pisarno in klubsko hierarhijo, je še poročal ESPN.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
21. 08. 2018 11.54
+5
nevem kaj dela temu man utd. ampak nic dobrega vec kot ocitno dokler se ne resijo tega plevela od sarlatana in vecnega negativca murinja jim trda prede