Nogomet

Pri Unitedu zanikajo, da prihaja Zidane, Mourinho išče krivce

London, Manchester, 30. 09. 2018 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zinedine Zidane se vrača! To je bila ena udarnih sobotnih novic v španskih medijih, ki pa, vsaj za zdaj, poročajo zgolj o vrnitvi francoske legende v center za trening madridskega Reala, kjer si je v živo ogledal tekmo B-ekipe, za katero igra njegov sin Luca. Medtem Francoza na Otoku vedno glasneje povezujejo s prihodom na Old Trafford.

Zidane (desno), ko je še sedel na klopi Reala.
Zidane (desno), ko je še sedel na klopi Reala. FOTO: AP
Britanski dnevnik Daily Mail je v ekskluzivni zgodbi v nedeljo poročal, da so številni nogometaši Manchester Uniteda prepričani, da bi lahko že prihodnji teden Mourinho zapustil klub. Nogometaši in člani strokovnega štaba naj bi se o možnosti slovesa Portugalca odkrito pogovarjali že na vlaku iz Londona. Ob prihodu na postajo so kamere otoških medijev ujele resne obraze nogometašev, medtem ko Mourinha ni bilo na spregled.

Manchester United je za ESPN zavrnil namigovanja, da je Joseja Mourinha na klopi članskega moštva pripravljen zamenjati njegov nekdanji sodelavec in nekdanji trener ter legenda madridskega Reala Zinedine Zidane. United je v soboto izgubil še eno tekmo sredi poraznega začetka nove sezone, s 3:1 je rdeče vrage v Londonu premagal West Ham United, zato so govorice o prihodu Zidana nenadoma odmevale še močneje, sploh po tem, ko se je Francoz še pred dnevi mudil v Londonu.

STATISTIKA

"To je nesmisel," so za ESPN sporočili iz Uniteda, ki je tudi po trditvah v francoskih medijih prva Zidanova izbira po tem, ko je v treh sezonah na klopi madridskega Reala osvojil ravno toliko evropskih naslovov in enega španskega, nato pa se nenadoma poslovil po zmagi v finalu pretekle sezone Lige prvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mourinho: Martiala ste zahtevali že dolgo dolgo dolgo časa
Mourinho, s katerim sta kratek čas sodelovala pri madridskem Realu, je, kot že rečeno, pod vedno hujšim pritiskom, saj je izpadu v ligaškem pokalu proti Derby Countyju sledil še sobotni poraz z West Hamom. Rdeči vragi na lestvici že za devet točk zaostajajo za vodilnima Manchester Cityjem in Liverpoolom po vsega sedmih tekmah, premierligaško sezono pa so nazadnje tako slabo začeli leta 2013, ko je klub iz rok sira Alexa Fergusona prevzel David Moyes.

Razočarani Mourinho (levo) je tako pospremil proslavljanje Marka Arnautovića in soigralcev v Londonu.
Razočarani Mourinho (levo) je tako pospremil proslavljanje Marka Arnautovića in soigralcev v Londonu. FOTO: AP

Sloviti portugalski strateg je za sobotni poraz okrivil napako sodnikov, ki bi morali zaradi prepovedanega položaja razveljaviti vodilni gol West Hama, še zdaleč ne prvič pa se je lotil tudi francoskega napadalca Anthonyja Martiala, ki da v obrambi ni dovolj discipliniran. Veliko je bilo prelitega črnila tudi glede odnosa med Mourinhom in še enim Francozom, Paulom Pogbajem, ki je po novem napornem tednu, ko gre za odnose s Portugalcem, začel tekmo, a ga je Mourinho sredi drugega polčasa zamenjal, Alexisa Sancheza pa sploh ni uvrstil v ekipo.

MARTIAL

"Želim igrati z Martialom, to od mene zahtevate že dolgo dolgo dolgo časa," je po tekmi na londonskem olimpijskem stadionu dejal Mourinho. "Alexisa nisem uvrstil v ekipo za tekmo in mislim, da Martial ni igralec, ki bi bil zelo zelo osredotočen na svoje obrambne naloge. Mislil sem, da bi mu bilo lažje, če bi ga postavil na položaj drugega napadalca, ob istem času pa čutim, da potrebujemo kakovost na žogi pri pripravi akcij iz zadnje vrste, in Scott McTominay to kakovost z žogo ima. Ima poseben karakter. Ima posebno osebnost in ekipa v negativnem trenutku potrebuje tovrstno miselnost, ki jo ima Scott McTominay."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marveb
30. 09. 2018 11.19
+1
Bla bla bla..kot vedno..
le?o
30. 09. 2018 10.55
+3
Verjamem da trenutnemu unitedu se david coperfield ne bi mogel pomagati.
Haralmaan
30. 09. 2018 10.40
+9
Naj pogleda v ogledalo pa bo takoj našel krivca