0°C

Pri Realu besni: Zaprli so nas kot hrčke

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
187
Osrednja Španija je vstopila v vremensko izjemno težaven konec tedna z velikimi količinami snega, kakršnih v tem stoletju ne pomnijo. A vodstvo ligaškega tekmovanja kljub viharju Filomena vztraja pri izvedbi tekem, čeprav je madridski Real v petkovih poznih večernih urah komaj prišel do Pamplone. V soboto dopoldne je kot prva odpadla tekma Atletico Madrid ‒ Athletic Bilbao.

Z nogometaši je v Pamplono odpotoval tudi trener Zinedine Zidane (na fotografiji), ki je bil za nekaj ur v samoosamitvi zaradi stika z okuženo osebo.
Z nogometaši je v Pamplono odpotoval tudi trener Zinedine Zidane (na fotografiji), ki je bil za nekaj ur v samoosamitvi zaradi stika z okuženo osebo.FOTO: AP

LaLiga je v soboto dopoldne potrdila, da je popoldanska tekma med Atletico Madridom in Athletic Bilbaom (ob 16.15) preložena. Letališče Barajas je namreč za soboto že zaprlo svoja vrata, kar onemogoča prihod baskovskega kluba, povsem zasnežena pa je bila v zadnjih dneh tudi zelenica stadiona Wanda Metropolitano.

Člansko moštvo madridskega Reala je bilo več kot dve uri "ujeto" na letalu, ki mu zaradi poledenele vzletne steze niso dovolili poleteti proti Pamploni, kjer španske prvake v soboto zvečer čaka ligaški dvoboj z Osasuno. Madridčani, zaenkrat neuspešno, poskušajo zagotoviti, da bi bila tekma na sporedu že v zgodnjih popoldanskih urah.

"Povedali so nam, da ne kaže dobro, da so vzletne steze zaprte in da vozila za čiščenje ledu uporabljajo za pristanke,"je ESPNcitiral sporočilo predstavnika za stike z javnostjo pri Realu. "Ocenjujemo, da smo tu že več kot dve uri. Jeza je tolikšna, da je ni mogoče tajiti,"je dodal.

Športni dnevnik ASje v soboto poročal, da so pri Realu izjemno jezni na vodstvo tekmovanja (LaLiga), ki kljub črnogledim vremenskim napovedim vztraja pri izvedbi sobotnih in nedeljskih tekem. Madridčani so nato le poleteli proti Pamploni, kjer so pristali nekaj čez 23. uro. Po ocenah madridskega časnika je članska ekipa na letalu na letališču Barajas sicer čakala kar štiri in ne samo dve uri.

Večerni posnetki povsem zasneženega letališča Barajas:

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

"Vse skupaj je kaos, to je nekaj nepojasnljivega," je za ASpovedal neimenovani vir iz ekipe, ki je bil na letalu. "Tu nas imajo zaprte kot hrčke, ne vemo niti tega, ali bomo lahko poleteli, kdaj se bo to zgodilo ali kdaj bomo prišli. Pilot je brez moči, nihče nam ničesar ne pove ..."

Letalo z nogometaši Reala, ki čaka na dovoljenje kontrolorjev za začetek priprav na vzlet:

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Zidane se je vrnil, čakalo pa ga je nekaj neprijetnih vprašanj
Čeprav se je že vnaprej vedelo, da bo glavna "zvezda" tega konca tedna vreme, je bilo veliko pozornosti zaradi stika z okuženo osebo pred tokratnim krogom tekmovanja usmerjene tudi k Realovemu trenerju Zinedinu Zidanu. Po negativnih testih in enodnevni samoizolaciji zaradi stika z okuženo osebo se je vrnil na petkovem treningu, ki je potekal na skoraj povsem zasneženi zelenici, veliko prahu pa je v zadnjih dneh dvigoval še en Francoz, napadalec Karim Benzema, potem ko je postalo jasno, da se bo moral zaradi domnevnega sodelovanja pri izsiljevanju nekdanjega reprezentančnega kolega Mathieuja Valbuenezagovarjati na sodišču v Versaillesu.

"Ima mojo popolno podporo," je o rojaku v petek povedal dobro razpoloženi Zidane. "Vem, da to ni lahka situacija. Pomembno pa je tisto, kar vidim sam – in vidim, da je v redu. To so težke situacije in želimo si, da bi se vse skupaj razrešilo čim prej za vse vpletene. On se zna osredotočiti na svoje delo in svojo družino. Počne tisto, kar ima rad, želi osrečevati ljudi, ko je na igrišču." 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

'Upam, da se vse čim prej razreši'
Zidane je spregovoril tudi o neuspešnih pogovorih za podaljšanje pogodb s klubskim kapetanom Sergiem Ramosomin enim najboljših posameznikov aktualne sezone, krilnim nogometašem Lucasom Vazquezom. Obema se pogodbi iztečeta konec junija in oba se lahko že od 1. januarja neovirano pogajata z (morebitnimi) novimi delodajalci.

"Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Ne želim razmišljati tako (da bi odšla, op. a.). V nogometu nikoli ne veš, kaj bi se lahko zgodilo. Upam, da se uredi. Za svoje igralce si želim, da se vse čim prej razreši. Za zdaj sta Lucas in Sergio tu, jutri pa nas čaka tekma. Moji igralci so pripravljeni igrati, trenirati, dobro opravljati stvari, to pa je tisto, kar je zame pomembno,"je še povedal Zidane.

"Pričakujemo, da bomo lahko igrali, in da bo igrišče dobro pripravljeno. Naši delavci so opravili veliko dela, da smo lahko danes (v petek, op. a.) trenirali. Ne vemo, kaj se bo zgodilo z vremenom, a pripravljamo se, kot da tekma bo. Slabo vreme pa ne bo spremenilo veliko glede izbire prve postave, to zame ni kriterij," je sklenil Zidane. 

Koronavirus pasica november