Nogomet

Pričakovano: Lewandowski izbran za najboljšega nogometaša v Nemčiji

Berlin, 20. 07. 2020 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kapetan poljske reprezentance in nogometaš münchenskega Bayerna Robert Lewandowski je po pokalu za najboljšega strelca Bundeslige prejel še drugo trofejo. V tradicionalnem izboru najboljšega nogometaša, ki ga prireja revija Kicker, je kar 42 odstotkov od 270 nogometašev ocenilo, da je bil 31-letni Poljak najboljši igralec v sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Robert Lewandowski krepko prehitel konkurenco. Jadon Sancho iz Borussie Dortmunda je od soigralcev in tekmecev prejel 14 odstotkov glasov, drugi Bayernov nogometaš Joshu Kimmich pa 12. V pravkar minuli sezoni je Lewandowski dosegel 34 golov. Do absolutnega rekorda Gerda Müllerja iz sezone 1971/72 mu jih je zmanjkalo šest. Morda mu to uspe v naslednjih letih, saj ima pogodbo z Bavarci sklenjeno do leta 2023.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
20. 07. 2020 14.50
+3
Lewandowsky ni samo najboljši nogometaš Nemčije ampak tudi Evrope. V dosedanjih izborih za naj nogometaša Evrope so novinarji, zmeraj privilegirali nogometaše z južno ameriškimi priimki, kajti ti so prinašali zmeraj bolj pikantne novice, razne lepotice v mini bikinijih, škandali v družini ali z raznimi ljubimkami, pijača in droga po disko klubih ,partnerice ki z golo zadnjico, ki jo je sicer lepo videti, obešajo perilo na sušila, seveda samo minutko za kamere, kasneje so to delo opravile Filipinske pomočnice. Pri Lewandowskem tega pač ne boste videli, videli pa boste umetnika z žogo na nogometnem igrišču, izrednega strelca, in fer nogometaša, mislim da bi se najboljši nogometaš moral izbirati striktno po teh kriterijih in ne po drugih priveskih v nogometaševem življenju, nogomet in samo nogomet naj bo pravilo.