Nogomet

‘Prihod Ighaloja je dokaz, da Manchester United ne privlači več najboljših na svetu’

Manchester, 04. 02. 2020 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United je v januarskem prestopnem roku poskrbel za eno večjo okrepitev – za 55 milijonov evrov je na Old Trafford prišel Bruno Fernandes. Na zadnji dan prestopnega roka pa so se vodilni pri rdečih vragih odločili za silo zanimivo potezo, saj so se vrzel v konici napada odločili zakrpati z nekdanjim nogometašem Watforda Odionom Ighalojem.

Odion Ighalo je za nigerijsko izbrano vrsto na 35 tekmah dosegel 16 zadetkov.
Odion Ighalo je za nigerijsko izbrano vrsto na 35 tekmah dosegel 16 zadetkov. FOTO: AP

Odion Ighalo je ljubiteljem angleškega nogometa dobro znan, a vsekakor ne gre za napadalca najvišjega kova. Nigerijec je v Premier League pred tem že nastopal dve sezoni kot član Watforda, od 17 zadetkov pa jih je kar 16 zabil v svoji krstni sezoni (2015/2016, op. a.). V naslednji je občutno padel v formi – na 18 tekmah je le enkrat meril v polno – in sledil je odhod na Kitajsko. Zdelo se je, da je njegove evropske kariere pri 30 bolj ali manj konec, dokler ni na Ighalojeva vrata v zadnjih dneh januarja potrkal sloviti Manchester United. Nigerijec je s tem izpolnil otroške sanje, saj je razkril, da je za rdeče vrage navijal že kot otrok, na Old Traffordu pa bo sicer le do konce aktualne sezone, ko se mu izteče posoja s strani SH Shenhue. 

Strateg Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je bil ob oznanitvi dogovora prešerne volje, dejal je: "Odion je velik profesionalec. Njegova prezenca nam bo v napadu zagotavljala širino, poleg tega pa gre za tip nogometaša, ki ga trenutno v naši ekipi ni." Vsi pa le niso bili tako navdušeni. Navijači 20-kratnih angleških prvakov so na družbenih omrežjih bentili, saj se je njihov klub dolgo povezovalo z norveškim čudežnim dečkom Erlingom Haalandom, na koncu pa so se morali zadovoljiti s kratkoročno rešitvijo. Legendarni Islandec Eidur Gudjohnsen pa je za Sky Sports šel še korak dlje. Zanj je to dokaz, na kakšen nivo je padla nekdanja absolutna številka ena angleške Premier League. "Dvomim, da si kateri od najboljših svetovnih napadalcev še želi zaigrati za Manchester United. Časi se spreminjajo," je rdeče vrage zbodel nekdanji napadalec Chelseaja in Barcelone. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobnega mnenja je bil tudi 47-letni Nizozemec Jimmy Floyd Hasselbaink: "Ighalo je verjetno najsrečnejši človek na svetu. Dve leti in pol o tebi ni ne duha ne sluha, nato pa ti ponudbo pošlje Manchester United. Vse skupaj samo kaže na to, kako daleč od Liverpoola, Manchester Cityja in tudi Chelseaja so trenutno rdeči vragi. Pred njimi je veliko dela, če se želijo ponovno vrniti med elito."

Hasselbaink se je ob tem čudil potezi vodilnih na Old Traffordu, ki so se poleti zahvalili tako Romelu Lukakuju kot tudi Alexisu Sanchezu. "Vedeli so, da potrebujejo novega napadalca. Ne vem, koliko denarja so imeli na razpolago, a to je Manchester United. Če takoj potrebuješ zadetke, zakaj ne raje pripeljati Dannyja Ingsa ali Raula Jimeneza? Zanimali so se tudi za Haalanda, ki pa se je raje odločil za Borussio Dortmund. Ighalo je bil pripeljan po sili razmer, dvomim, da je bil med prvimi tremi željami," je zaključil nekdanji napadalec Leeds Uniteda, Atletico Madrida in Chelseaja. 

Premier League lestvica

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MEDVED7
04. 02. 2020 18.51
+9
Scousersi so itak 30 let govorili vsako leto, drugo leto bomo pa mi prvaki. No tudi slepa kura zrno najde
Mirhollio
05. 02. 2020 14.21
-2
Mislim da united tudi caka se kar nekaj taksnih sezon. In navijaci liverpola uzivamo
Lessihinav?ek
04. 02. 2020 17.48
+1
Enako se dogaja z barcelon.kdaj so kako zveneče ime pripeljali?
Štanjkol
04. 02. 2020 18.20
-1
krnekilojz
05. 02. 2020 07.36
+3
Griezmann je bolj zveneče ime od vseh v realu in ti sprašuješ neumnosti?
Lima33
04. 02. 2020 17.47
+7
United brez pravega trenerja in čistko insta igralcev nebo več zanimim za nobenega... Žalostno za tak klub s tako zgodovino in uspehi, da propada... Če bi pustili Mourinha in ga podprli pri delu, ki ga je mel v planu bi še neki ratal... Ole pa ni kaliber za United... Škoda...
mariomandzukic
04. 02. 2020 17.40
-6
Brez lige prvakov top nogometasev nebo.. Tja lahk zvabijo sam se nogometaše ala Ibra ki pa v ligi prvakov itak nikol ni bil nek faktor
Dimitrij13
04. 02. 2020 17.21
+21
Za prave gnarje pride vsak, problem je nastal da se je klub odloču da ne bo več plačeval ta vlkih kekcov ki ne dajo učinka, ala pogba, sanchez in ostali. Par prestopnih rokov pa bomo blizu.
MEDVED7
04. 02. 2020 16.57
+6
Debely
04. 02. 2020 16.49
-4
Noben igralec, ki kaj da nase, ne bo rinil v ta klub.
mpk2
04. 02. 2020 17.40
+2