Nogomet

Mladi Slovenci dvakrat vodili, Rusi v Ljudskem vrtu izvlekli remi

Maribor, 17. 11. 2020 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je pod vodstvom novega selektorja Milenka Aćimovića odigrala drugo pripravljalno tekmo pred domačim evropskim prvenstvom, ki bo prihodnje leto. Slovenci so proti izbrani vrsti Rusije povedli tako v prvem kot drugem polčasu, a se na koncu morali zadovoljiti z remijem (2:2).

Nik Prelec (desno) proslavlja po zadetku za vodstvo z 1:0 v Mariboru.
Nik Prelec (desno) proslavlja po zadetku za vodstvo z 1:0 v Mariboru. FOTO: Damjan Žibert

Za Slovenijo sta zadela Nik Prelec v 17. minuti, ko je napadalec sprejel podajo s strani in jo iz obrata od vratnice poslal v mrežo, in David Brekalo (69.), ki je predložek s prostega strela spremenil v novo vodstvo v drugem polčasu. Rusi so sprva izenačili prek Soltmurad Bakajeva v 65. minuti, nato pa je po hitrem odgovoru Slovencev prek Brekala podobno ekspresno udarec vrnil tudi Danil Glebov. Ta je v 73. minuti izkoristil luknjo v slovenskem "živem" zidu in po uigrani akciji s prostega strela postavil končni izid. Slovenski nogometni upi so pod vodstvom novega selektorja Milenka Aćimovića, ki je pred kratkim na tem položaju zamenjal Primoža Gliho, še drugič remizirali. Prejšnji teden so se na pripravljalni tekmi v Braunschweigu z Nemci razšli z 1:1.

Na tekmi proti Rusiji so bili v uvodni postavi Igor Vekić, Žan Rogelj, Dušan Stojinović, Brekalo, Žan Zaletel, Timi Max Elšnik, Tamar Svetlin, Aljoša Matko, Žan Celar, Aljaž Ploj in Prelec. V nadaljevanju so v igro vstopili še Domen Gril, Sandi Ogrinec, David Zec, Martin Pečar in Žan Kolmanič.

'Zadovoljen sem s celotnim tednom, obema tekmama in pristopom'
Torkova tekma v Ljudskem vrtu je bila v sklopu priprav za evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija drugo leto priredila skupaj z Madžarsko. Skupinski del evropskega prvenstva bo na sporedu med 24. in 31. marcem, tekme na izločanje pa med 31. majem in 6. junijem.

"Zadovoljen sem s celotno tekmo. V kratkem času smo odigrali še eno zahtevno preizkušnjo proti vrhunskemu nasprotniku, ki je že uvrščen na evropsko prvenstvo. Odigrali smo dobro tekmo, garali smo, na trenutke tudi trpeli, vendar smo imeli tudi svoje trenutke, ki so bili zelo dobri. Zadovoljen sem s celotnim tednom, obema tekmama in pristopom fantov," je po obračunu v štajerski prestolnici dejal selektor Aćimović.

Izid:

Slovenija U21 ‒ Rusija U21 2:2 (1:0)
Prelec 17., Brekalo 69.; Bakajev 65., Glebov 73.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Domendo
17. 11. 2020 20.35
+2
Dobro so igrali. Borbeno. Oboji so igrali ostro in vsaka čast našim, da so jim vračali tako kot se spodobi za ruse. V obrambi morajo biti zbrani do konca tekme pa bo. Marsikateri je danes pokazal, da si zasluži članski dres namesto Kurtiča in še nekaterih. Še to. Večina jih je iz Slovenske lige in se lepo vidi, da znajo igrati nogomet.