Nogomet

Bale morda zadnjič zadel za Real, Roma slavila po 11-metrovkah

Rim, 11. 08. 2019 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom ligaške sezone so odigrali tudi nogometaši madridskega Reala, ki so na rimskem olimpijskem stadionu remizirali z Romo (2:2). Četa Zinedina Zidana na čelu z novim zvezdnikom ekipe Edenom Hazardom spet ni blestela, Rimljani pa so jo za nameček premagali po izvajanju enajstmetrovk (7:6).

Marcelo (levo) proslavlja vodilni zadetek za Real v Rimu.
Marcelo (levo) proslavlja vodilni zadetek za Real v Rimu. FOTO: AP

Zinedine Zidane je luknjičasto obrambo madridskega Reala poskušal že na drugi zaporedni tekmi "zakrpati" s postavitvijo 3-5-2, v kateri sta priložnost od prve minute dobila branilec Nacho Fernandez in vezist Federico Valverde. Najbolj je že pred prvim sodnikovim žvižgom na rimskem Olimpicu sicer odmevala novica, da se je na klop "kraljevega kluba" vrnil Gareth Bale, ki vse od neuspešnega prestopa v kitajski Jiangsu konec julija ni stopil na zelenico. Roma z novim trenerjem Paulom Fonseco, ki je po triletnem vodenju Šahtarja Donecka nasledil Eusebia Di Francesca oziroma Claudia Ranierija, je na začetku povsem zasenčila blede Madridčane, po strelu Aleksandra Kolarova že v tretji minuti žoge proti vratom ni uspel spraviti Lorenzo Pellegrini, potem ko je Kolarov zadel Daniela Carvajala.

TEKMA

V osmi minuti je Cengiz Ünder zadel še prečko, potem ko je Turek po izvrstni akciji z desnega krila mimo Nacha prodrl vse do Thibauta Courtoisa, ga že premagal, a meril malce previsoko, "odbitek", ki ga je proti njemu nato poslal Diego Perotti, pa je bil lahek plen za Belgijca. V 12. minuti je spet poskusil Perotti, a je bil Courtois na mestu, nato pa se je Real prebudil in tri minute kasneje je od daleč le za las zgrešil Casemiro, nekdanjega vratarja Espanyola in Betisa ter novinca v golu Rome Paua Lopeza pa je že minuto kasneje uspel premagati Casemirov brazilski rojak Marcelo, ki ga je na levem boku zaposlil Luka Modrić, izkušeni branilec pa si je iznajdljivo nastavil strel z desnico in natančno zadel v daljši kot.

Real dvakrat povedel, Roma dvakrat izenačila
Roma je nadaljevala s konkretnejšo igro in nizanjem priložnosti, predložek s strani je Edin Džeko v 23. minuti poslal preblizu Courtoisu, v 34. minuti pa so "sinovi volkulje" zasluženo izenačili: Nicolo Zaniolo je z izvrstno potezo brez večjih težav izkoristi. napako v Realovi obrambi, se sprehodil ob Casemiru in na oddaljenejši vratnici zaposlil Perottija za 1:1. Za las je nato za vodstvo Rome zgrešil Džeko, Courtois pa je v enem naslednjih napadov moral ustaviti tudi Ünderja, ki mu strela spet ni uspel preprečiti Nacho. Po seriji priložnosti romanistov je tako kot pri golu za 1:0 nato Real zadel povsem v nasprotju z dogajanjem na zelenici, ko je predložek Marcela na drugi vratnici v prepovedanem položaju pričakal Casemiro in zadel, gol pa je obveljal. 

Nora tekma se je nadaljevala z ekspresnim izenačenjem Rome prek Džeka, ki ga je našel Ünder, Sarajevčan pa je ušel Ederju Militau in hladnokrvno zaključil. Po še enem dobrem predložku Marcela je v 43. minuti lepo priložnost zapravil Casemiro, polčas pa se je končal z nekaj "iskricami" med Marcelom in Zaniolom, ki je v glavo udaril Brazilca in vanj vrgel žogo, Južnoameričan pa mu ni ostal dolžan. V drugi polčas je Real vstopil veliko podjetneje, Zidane je sicer v igro poslal mlada napadalca Viniciusa Juniorja in Luka Jovića, ki sta zamenjala Valverdeja in Nacha. Benzema je imel v 47. in 48. minuti dve lepi priložnosti, najprej po akciji s Carvajalom in svežim Viniciusom Jr., nato pa je njegov projektil, ki je letel v zgornji kot vrat, ustavi Lopez.

Priložnost tudi za Bala
Real je v drugem polčasu zaigral v sistemu s štirimi branilci, dvema zadnjima veznima (Casemiro in Modrić), v prvih 45 minutah nevidni Eden Hazard se je pomaknil na levi bok, v sredini pa sta "operirala" Jović in Benzema. Tekma se je v naslednjih minutah precej umirila, Zidane pa je v 61. minuti v igro le poslal Bala, ki se je ogreval od začetka drugega polčasa. Valižan je kazal vzpodbudne znake življenja, Jović pa bi moral v 65. minuti veliko bolje zaključiti protinapad, a je napol v padcu neoviran meril točno v Lopeza. Do izteka prve polovice drugega polčasa se je pod edina nevarna poskusa Rome podpisal Džeko, ki pa je v obeh primerih meril nenatančno, v 71. minuti pa je Zidane videl dovolj in nerazpoloženega Hazarda zamenjal z Iscom.

Fonseca je kmalu iz igre tudi sam potegnil svoja prva zvezdnika Džeka in Zaniola, Jović pa si je priboril žogo in imel v 77. minuti novo lepo priložnost, toda Lopez je njegov strel po sredini odbil z izvrstnim posredovanjem. Lopez je uspel ustaviti tudi nevaren poskus Viniciusa Jr., nato pa bi kritizirani Bale z malce natančnejšim strelom v 83. minuti lahko celo prinesel zmago Realu, a je po tem, ko ga je v prostoru zaposlil Isco, z zunanjim delom stopala zatresel zunanji del mreže. Bale je v enem zadnjih napadov sodnikovega podaljška prišel do neoviranega strela z roba kazenskega prostora, a je njegov diagonalen poskus zletel mimo oddaljenejše vratnice.

Na drugi strani bo lahko tekmo v korist Rome odločil rezervist Mirko Antonucci, toda iz težkega položaja mu ni uspelo zatresti kaj več kot zunanji del mreže. Odločitev o zmagovalcu je tako padla po strelih z enajstih metrov, do petega kroga so bili izjemno natančni in zanesljivi vsi, tretji strel za Real je uspešno izvedel tudi Bale, kapetan Reala Marcelo pa je v prečko poslal zadnji, deseti strel, in s tem prinesel zmago Rimljanom.

Izid prijateljske tekme:

Roma* ‒ Real Madrid 2:2 (2:2)
Perotti 34., Džeko 40.; Marcelo 16., Casemiro 39.
* - zmaga po 11-metrovkah

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
12. 08. 2019 16.34
Kot sem rekel če bo kateri italijanski klub zmagal bo to roma.. Pa ne zato ker so v kaki svetovni formi.. Pač pa ker so igrali proti realu..
šumar
12. 08. 2019 14.35
+2
zapirač kako kaj roma haha
igyyp
12. 08. 2019 13.36
Res da so te prijateljske tekme bolj tako, veliko rotacij, sprobavanja, vendar vseeno, imam občutek da to ni Real. Me prav zanima prva postava v soboto, ki pa ni več prijateljska in pristop. Žal z tako igro se bomo borili za peto mesto če? No pustimo se presenetiti.
mmmmmmmnnnnnnmmm
12. 08. 2019 16.46
+1
Ja prijateljske tekme Portugalske ki je bila kot zmagovalec so Ronalda eni dvignili v nebo.. Hahah.. Pa igrala z Italijo nerešeno z Poljsko isto premagali pa Švico in na koncu nizozemsko.. Pa so mu že eni hotelu dat zlato žogo.. Hahaha prijateljske tekme hahahahah
cripstoned
12. 08. 2019 11.44
-1
neverjetni ste navijaci barce spodaj...nisem komentiral novic o prijateljskih tekmah ravno zaradi tega razloga ker nikoli ne mores delati zakljuckov iz pripravljalnih tekem....ko bo slo zares bomo komentirali do takrat pa imejte svoje veselje....
Štanjkol
12. 08. 2019 12.07
-2
Če bomo prvi dobro, če ne bomo tudi dobro, 5 zlatih žog v naslednjih 6 letih........
265004
12. 08. 2019 13.57
+3
štanjkol pravilno je ,če bomo prvi bo super,če ne bo pa tud super...važn da se igra
265004
12. 08. 2019 13.57
+1
pa 7 zlatih žog v nasldnjih 6 letih,še ena za Pereza k zdej si jo pa res že zasluži...
šumar
12. 08. 2019 17.59
+1
kako nisi komentiral ce si pod vsako objavo barce haha
Kollerik
14. 08. 2019 18.14
a bejž no cripson....nisi komentiral prijatelskih tekem zgolj zato, ker tvoj Real pu*ši...
Iniesta
12. 08. 2019 10.10
+0
Zizou je mojster .... na pripravljalnih tekmah nic od nic, ko pa se bo slo zares pa bo Real zacel mleti ... se Neya pripelje in bo imel ubijalsko ekipo ...
Janezcesnik
12. 08. 2019 10.19
+1
elrocco77
12. 08. 2019 09.44
+5
Sem gledal tekmo in nekaj napredka v igri Reala dejansko je, čeprav so če jih primerjam z konkurenti Barcelono ali Atleticom kakor ti igrajo za razred slabši.., Res me zanima v kakšni formi bo Real začel tole prvenstvo čez en teden.. Stvari se sicer v nogometu lahko hitro spremenijo, ampak glede na videno, težko kdorkoli ne samo navijač Reala vidi v vsem skupaj kakšno galaksijo... prej oblačno nebo.... Kar pa se tiče Balea, dvomim da je odigral zadnjo tekmo, ker ga ta hip rabijo ko Sahara vodo...
265004
12. 08. 2019 08.49
+8
Po tej tekmi je vse jasno....Real letos spet ne bo konkurenčen...brez igre,brez ideje,menjave Zidana samo njemu razumljive.....Real bo letos igral počasi,traktorsko...ima take igralce na sredini.Edina rešitev da bo Real vsaj malo konkurenčen je Neymar....Ampak ,kdo se bo komu umaknil?Hazard ali Neymar?Kdo bo voja te ekipe?Za mene bo slatko tole spremljat...Barca Neymarja ne potrebuje,če pa pride v Real bodo težave v slačilnici....Sezona se je začela,Zidane bo pa moral na novo uigravati Neymarja....Že tako so brez sistema in prave taktike,pol pa še to...In tudi zelo važno,Mbappe...Če Real vzame Neymarja,bo Mbappe veliko bolj dosegljiv....
nebel
12. 08. 2019 10.05
+3
apodgra
12. 08. 2019 07.42
-5
Realova slaba igra se nadaljuje. Nova pridobitev igralca Hazarda, ni še pokazala nič kaj obetavnega , kot da se tej realovi igre ne zna prilagoditi oziroma ne uživa takšen status ,kot ga je užival Ronaldo . Morda ena več slabih investicij , ni nič ne bo to presenetljivo . Takih dragih prestopov je bilo veliko in tudi vemo ,kako so se končali.
ehjaehja
12. 08. 2019 07.57
+2
a griezman pa je opravičil svoj denar ker je zabil enega kot hazard? pa hazardov bil dosti lepši gol;))
nisde357
12. 08. 2019 09.07
+0
Ee zaporalec. Tudi grizman ni pokazal veliko poglej pa de jonga in ostale igralce ki letijo po terenu, ne pa vasa "zlata zoga" ki razpada. Nic ne bo od vas to leto.
ehjaehja
12. 08. 2019 09.10
+0
boš videl da bo nas hazard reševal večkrat kot vas griezman hazard je človek ki se mu sploh ne da žoge vzeti in tudi če ne zabije gola ogromno pripomore ekipi in dobro zna skriti žogo in zelo prodoren je:)
mmmmmmmnnnnnnmmm
12. 08. 2019 16.39
V McDonald bo rešil da ne bojo v zgubi.. Niti interesa ni pokazal kakega.. Leče brezglavo sem pa tja.. Pa že v 40 minuti sapo lovi kot da je že 40 star
mariomandzukic
12. 08. 2019 07.40
-7
lepa Asistenca glavnga playmakera in ideologa igre Reala..sam LM10 lahk Real vrne v Zlato dobo..eno generacijo je ze spremenil v zlato,zdaj je cas da se tole drugo z Hazardom,Viniciusom.,. in ostalimi
ehjaehja
12. 08. 2019 07.58
-3
Luka je za odstrel vsaj jaz bi ga prodal eden najslabših v realu zadnje leto.
Štanjkol
12. 08. 2019 11.12
+1
Mario kako to da za Neymara ponujajo glavnega ideologa in še 100 milijonov zraven. Malce čudna zadeva a ne?
Štanjkol
12. 08. 2019 11.14
+1
Edini ki je real spremenil v zlato generacijo je bil Ronaldo z malo pomočjo Ramosa
mmmmmmmnnnnnnmmm
12. 08. 2019 16.40
Hahah doza prevleka? Hahahahahahahhahahah.. Mandzuhic se fali tam..pa raketic pa se kaki mic