Nogomet

FOTO: Slovo Cesarja z napako: Belorusi grdo pokvarili zadnje minute velikemu kapetanu

Ljubljana, 27. 03. 2018 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenska nogometna reprezentanca je izgubila tudi drugo marčevsko prijateljsko tekmo. Izbranci selektorja Tomaža Kavčiča so na stadionu Stožice položili orožje pred Belorusijo, za katero je zmagoviti zadetek v 36. minuti zabil Maksim Skaviš. Na končnih 0 : 2 je z zadnjim strelom na tekmi povišal rezervist Anton Saroka.

Kljub ne najbolj polnim tribunam stadiona Stožice, so zbrani privrženci nogometa na največjem slovenskem stadionu toplo pozdravili člansko izbrano vrsto in predvsem kapetana Boštjana Cesarja, za katerega je bila tekma z Belorusi zadnja v reprezentančni karieri. Med gledalce so se v Ljubljani pomešali tudi premier Miro Cerar, nekdanji selektor A-reprezentance Srečko Katanec in tudi Robert Koren, ki je bil pred Cesarjem kapetan članske vrste.

Cesar (v belem dresu) je uspel v nekaj minutah dvigniti gledalce na noge.
Cesar (v belem dresu) je uspel v nekaj minutah dvigniti gledalce na noge. FOTO: Damjan Žibert

35-letni Ljubljančan je iz rok predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića dobil podpisan in uokvirjen dres s številko pet. Tomaž Kavčič je na svoji drugi tekmi v vlogi selektorja opravil napovedano spremembo v napadu, kjer sta za Robertom Berićem družno začela Josip Iličić in celovški rezervist Valter Birsa. Za nespremenjeno vezno vrsto sta priložnost v obrambi poleg Cesarja in Bojana Jokića dobila debitant Nemanja Mitrović in Martin Milec.

Ovacije in skoraj tudi poslovilni gol
Ob ovacijah s tribun je Cesar v drugi minuti poslal prekrasno dolgo žogo proti Jokiću, ki je nato poskusil zaposliti Berića, a posavski napadalec ni prišel do pravega strela. Veliko bolj nevarno je bilo po kotu, ki je sledil, ko je vseprisotni Cesar dobil skok, nato pa je Berić z glavo meril v vratarja Andreja Harbunova. Po dobrih petih minutah igre je hrvaški sodnik Fran Jović naznanil, da se je Cesarjev čas v reprezentanci iztekel, po objemu in čestitkah soigralcev, ki so mu pripravili špalir, je še zadnjič stopil na sredino igrišča in pomahal navijačem, nato pa ga je zamenjal Luka Krajnc.

Prvi polčas je minil v revialnem vzdušju, večjih priložnosti ni bilo.
Prvi polčas je minil v revialnem vzdušju, večjih priložnosti ni bilo. FOTO: Damjan Žibert

Slovenci tudi po izteku prvih petnajstih minut niso povsem zagospodarili na zelenici, na naslednjo zrelejšo priložnost je bilo treba počakati do 19. minute, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Iličić, a bil daleč od uspeha. Nekaj iskric je nato poletelo med Birso in Jurijem Kendišem, ki je slovenskega napadalnega vezista v enem od prodorov dobro obrcal, Primorec pa dolgolasemu Belorusu ni ostal dolžan. Domači so lepo akcijo izpeljali v 25. minuti, ko je nato v sredino podal Jokić, Mihail Sivakov pa je izbil pred golom. Na resni preizkušnji je bil minuto kasneje spet Harbunov, ki je po prodoru Iličića in polvoleju Reneja Krhina žogo prisebno odbil.

Zajc poživil igro v drugem polčasu
V 33. minuti je po avtu, ki ga je izvajal Milec, Iličić nemudoma poslal žogo v prostor do Birse, ki je močno udaril s precejšnje razdalje, spet pa je bil na mestu Harbunov. Tri minute kasneje so jo Belorusi zagodli Slovencem z vodilnim zadetkom, pod katerega se je po predložku s strani podpisal Maksim Skaviš, ki je dobil skok ob Milcu in z glavo zadel ob oddaljenejšo vratnico nemočnega Vida Belca. Belec bi si že dve minuti kasneje kmalu privoščil veliko napako, ko se je s soigralci poigraval v zadnji vrsti in zadel Skaviša, na srečo pa se je žoga odbila mimo praznih vrat v golavt. 

Iličić je tik pred polčasom, ne da bi prišlo do kontakta za nasprotnikom, obležal, a se nato po posredovanju zdravniške službe vrnil na igrišče, pred odhodom v slačilnice pa je spet "počilo" med Birso in Kendišem. Slovenski reprezentant je kljub temu, da pri njegovem drsečem štartu ni šlo za prekršek, dobil rumeni karton. Iličić je med premorom ostal v slačilnici, namesto njega pa je Kavčič aktiviral nekdanjega ljubljenca ljubljanskega občinstva Miho Zajca. Ta je nemudoma izpeljal zelo obetavno akcijo s Kurtićem, ki pa v 46. minuti ni privedla do nevarnega poskusa proti beloruskim vratom. Zajc je v naslednjem napadu meril še v blok mož v črnih dresih.

Birsa in Kampl iz igre po dobri uri
V 55. minuti so Belorusi po nerazčiščenem kotu izigrali slovensko obrambo, Kendiš pa je na robu prepovedanega položaja v padcu na srečo streljal v dobro postavljenega Belca. Napadi Slovencev so se razbijali na dobro postavljenih beloruskih čereh, gostje pa so gosto obrambo bliskovito spreminjali v nevarne akcije na slovenski polovici. S klopi je nato Kavčič dvignil še Romana Bezjaka, ki je v 65. minuti zamenjal Birso, namesto Kampla pa je štiri minute kasneje v igro prišel tudi Domen Črnigoj. Berić ni uspel sprožiti mimo bloka v 71. minuti, ko si je sicer lepo zaustavil visoko podajo znotraj kazenskega prostora. 

Rezervist Črnigoj je dvakrat pobegnil obrambi Belorusije, njegov prvi predložek je prinesel strela Kurtića in nato Zajca, ki sta malce predramila navijače, v 79. minuti pa je Črnigoj vnovič podal z desnega boka, tokrat Bezjaku, ki pa je z volejem grdo zgrešil. Slovenci si v precej povprečnem drugem polčasu niso pripravili nobene prave priložnosti več, gledalci pa so skupaj z nogometaši še z dodatno grenkobo zapuščali območje ob severni ljubljanski obvoznici, ko je z zadnjim strelom na tekmi na končnih 0:2 povišal rezervist Anton Saroka.  

Prijateljska tekma, stadion Stožice, Ljubljana:

Slovenija ‒ Belorusija 0 : 2 (0 : 1)
Skaviš 36., Saroka 90.

Postavi:

Slovenija: Belec; Milec, Mitrović, Cesar (od 6. Krajnc), Jokić, Krhin, Kampl (od 69. Črnigoj), Kurtić, Iličić (od 46. Zajc), Birsa (od 65. Bezjak), Berić (od 76. Šporar).

Belorusija: Harbunov, Šitov, Policevič, Kendiš, Bressan (od 75. Kisljak), Skaviš (od 81. Macvejčik), Nehajčik (od 46. Stasevič), Maevski (od 46. Drahun), Kovalev (od 69. Saroka), Sivakov, Veretilo (od 77. Valadžko).

Sodnik: Fran Jović (Hrvaška).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (93)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
29. 03. 2018 09.05
Cesar je moral iti to je bil pogoj da so nekateri potrdili svoj nastop v reprezentanci ,edinega ki bi jih porih-tal so se znebili...
stokviz
29. 03. 2018 07.52
Saj ni za vse kriv Kavčič. Največji krivec je tisti, ki ga je imenoval za selektorja!!!
tellerkit
28. 03. 2018 20.03
+1
Res katastrofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Kavčič bejž no bejž...Kaka je to igra, a ekipa ni imela malice al kva!!!???
v81e92
28. 03. 2018 18.58
+3
Selektor Kavcic opravlja veliko menjav, pozabil pa je zamenjati sebe
blazter
28. 03. 2018 12.40
+2
Gledal in berem. Selektor nežen, ekipa bi se božala. Kljub prijateljski tekmi bi lahko pokazali več želje. Ekipa, jedro, se pozna že več let, tako da vpoklicani igralci dodajo svoj del selektorjevi zamisli. Vprašanje kvalitete, motiva in vodenja ekipe.
Die einemaister
28. 03. 2018 12.06
+4
to slovenijo premaga še Severna Koreja, če u rikverc igrajo
dajno
28. 03. 2018 09.19
+8
Ni vsak za vse Kavčič je to lepo pokazal. Mogoče je strokovnjak, samo trenira pa lahko mogoče mladince
stokviz
29. 03. 2018 07.46
Niti mladincev ne more trenirati. Edino filozofirati zna o nogometu!!!
inside1
28. 03. 2018 08.58
+8
Mislim, da je marsikomu cilj kariere dosežen, ko je vpoklican notri in ima status reprezentata. Glavno da se lepo sliši, kaj pa na igrišču delajo ni več pomembno. Treba se šparat za svoje klube.
mare.florida
28. 03. 2018 08.54
+18
Katastrofa...igra brez glave in repa in predvsem brez volje.Stako igro bi izgubili tudi proti Vatikanu ali Butanu...S tem selektorjem ne bo nič.Keka nazaj ali pa kaksnega tujca!!!
aki10
28. 03. 2018 08.52
+15
Še kolcal se nam bo po Srečkotu... tole je enostavno ena velika sramota kako igrajo.. Mislim, da Kavčič nima avtoritete, tud deluje mi cel zgubljen, NZS je nardila napako z njim. Imamo velik boljših trenerjev od njega..
Opazujemvas
28. 03. 2018 08.48
+6
Tale Kavčič, bo letel še prej, kot bo sploh začel.
direstraits
28. 03. 2018 08.43
+7
So naši bolj za na modno revijo, kot pa za Fuzbal plac.
mallonge
28. 03. 2018 08.39
+19
Tri četrt reprezentance vključno s selektorjem bi moralo dobiti prepoved približevanja nogometnim igriščem.
inside1
28. 03. 2018 08.38
+14
Obramba ena velika luknja. Žoga kr poskakuje od enega do drugega, kot se malo zajebavajo.... Mislim, da tole, kar ni Katanca še bolj tone...... Kaj taki igralci sploh delajo v reprezentaci, če se jim ne da tečt? Verjetno igrajo z ciljem, da drugi ne bodo dali gola...... Porazno....novi selektor začel z dvema konkretnima porazoma.... A še je kod kaka lažja reprezentaca, da bi bila primerna za naše....
istruke2
28. 03. 2018 08.38
+8
Napredek je 0:2 BRAVO
gomax
28. 03. 2018 08.36
+6
Kak bi ke selektor ke naredo ce se govorit ne ve. Sramota. Najboljs da ukinemo reprezentanco. Uspehov itak nebo.
vicente
28. 03. 2018 08.32
+14
mislim in gledam njihove brezhibne frizure,od slovenskega nogometa imajo dobiček samo frizerji,ostalo je vaška liga,oz ni primerno za stadion ker preveč onesnažuje okolje.
orcus
28. 03. 2018 08.31
+12
Katanec je uzival, se je videlo.
titema
28. 03. 2018 08.29
+14
Kavčič spokaj se kdo te je postavo tja seveda Mijatovič oba sta vredna svojega denarja.
mrbungle
28. 03. 2018 08.27
+21
Pa kaj res mislite, kako hude igralce ima slovenija? Edino Oblak je top, Iličič morda nekje na pol top, malo za njim pa Kampl, ostali pa so daleč od klase... zato je imel katanec čisto prav, ko je dejal, da nima izbire.. Pa še tisto, kar je imel, so bili fizično preslabi, da bi lahko s tem nadomestili tehniko...
Min1Gun
28. 03. 2018 08.34
+8
Ja to je vse res, samo selektor izbira igralce s katerimi bo igral...če bi izbral igralce iz slo lige ,ki igrajo tekme vsak teden bi mel v igri igralce ,ki imajo kondicijo za celo tekmo če nič druga.
direstraits
28. 03. 2018 08.45
+1