Nogomet

Dinamo s 3:0 odpravil slovenske prvake v Zagrebu, Maribor slavil doma

Maribor, Zagreb, 08. 08. 2020 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najvišjeuvrščena kluba minule ligaške sezone, prvak NK Celje in podprvak NK Maribor, sta v soboto odigrala pripravljalni srečanji pred prvimi preizkušnjami v novem tekmovalnem letu. Branilci državnega naslova so visoko izgubili na težkem gostovanju pri zagrebškem Dinamu (0:3), Mariborčani pa so bili v domačem Ljudskem vrtu boljši od češkega prvoligaša Slovackega (2:1).

Trener Maribora Sergej Jakirović (levo) je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih fantov.
Trener Maribora Sergej Jakirović (levo) je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih fantov. FOTO: Damjan Žibert

Povratnik v ekipo Maribora Aljoša Matko, ki je v minuli sezoni blestel v vrstah ljubljanskega Brava, je v Ljudskem vrtu v 20. minuti poskrbel za vodstvo vijoličastih, ko je po dolgi podaji Roka Kronavetra slabo posredoval vratar gostujoče ekipe, Matko pa se je dobro znašel in razveselil zadetka. Čehi so bili nevarni šele v zaključku prvega polčasa, ko je v 41. minuti vratnico zatresel Jan Kalabiška, isti nogometaš pa je v 44. minuti tudi uspel zatresti mariborsko mrežo po podaji iz kota. Ko se je že zdelo, da se bo polčas končal z izenačenim izidom, pa je udaril še Jasmin Mešanović. Ta je v enem zadnjih napadov prav tako zadel po kotu, ko gostje niso povsem izbili žoge, bosansko-hercegovski napadalec pa je z glavo izkoristil predložek Aleksa Pihlerja.

Na začetku drugega polčasa je trener vijoličastih Sergej Jakirović v boj poslal tri nove nogometaše: Amirja Derviševića, Alexandruja Cretuja in Martina Kramariča, po obdobju brez večjih priložnosti in 60 minutah igre pa je Jakirović še dodatno premešal ekipo in zamenjal praktično vse nogometaše na zelenici. Najaktivnejši je bil do konca tekme brazilski vezist Felipe Santos, ki pa v nekaj ugodnih situacijah ni uspel matirati nasprotnega vratarja. Do konca tekme sta se golu najbolj približala kapetan Marcos Tavares in Dervišević, oba pa sta merila mimo leve vratnice.

Celjani so se po dveh zmagah na domačem stadionu Z'dežele za (najverjetnejši) zaključek pripravljalnega obdobja podali v bližnji Zagreb, kjer je bil njihov tekmec državni prvak in redni udeleženec skupinskih delov evropskih tekmovanj Dinamo. V obračunu ekip, ki ju letos čakajo kvalifikacije za elitno Ligo prvakov, je Dinamo hitro povedel z golom Antonia Marina v 8. minuti, ko je zagrebški najstnik z bližine premagal Matjaža Rozmana. V 25. minuti je na 2:0 povišal Amer Gojak, ki je po podaji iz kota izkoristil podajo Lovra Majerja. Dve minuti kasneje so imeli "grofje" najlepšo priložnost za priključek, a je kapetan in eden največjih junakov minule sezone Mitja Lotrič zapravil strel z bele pike. Ivan Božić je bil prav tako blizu znižanju izida, a se izid v prvem polčasu ni več spreminjal, zato pa se je hitro v Dinamovo korist po začetku nadaljevanja, saj je rezervista Metoda Jurharja s strelom po tleh v daljši kot premagal Sandro Kulenović. V drugem polčasu velja, kar se tiče Celjanov, omeniti priložnosti Daria Vizingerja in novinca Mića Kuzmanovića ter vratnico Jakoba Novka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi prijateljskih tekem:

Dinamo Zagreb ‒ Celje 3:0 (2:0) 
Marin 8., Gojak 25., Kulenović 47.
Mitja Lotrič (Celje) je v 27. minuti zapravil enajstmetrovko.

Maribor ‒ Slovacko 2:1 (2:1)
Matko 20., Mešanović 45.; Kalabiška 44.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.