Nogomet

Milan z dramatično zmago nad Laziem ostal prvi, Iličić spet ključen za Atalanto

Verona, Bologna, Milano, 23. 12. 2020 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na sredinih tekmah 14. kroga Serie A je večina največjih tekmecev Juventusa neusmiljeno izkoristila torkov poraz Torinčanov proti Fiorentini. Inter je začasno zavzel vrh lestvice z zmago nad Hellas Verono (2:1), na večernem derbiju kroga proti Laziu pa je mestne tekmece dramatično spet prehitel AC Milan (3:2). Josip Iličić je v prvem polčasu v Bologni priigral najstrožjo kazen Atalanti, ki je z goloma Luisa Muriela že vodila z 2:0, a nato ob odhodu Kranjčana iz igre iztržila le točko (2:2).

Francoski branilec Theo Hernandez ustavlja prvega strelca Lazia , italijanskega reprezentanta Cira Immobileja (v zelenem dresu).
Francoski branilec Theo Hernandez ustavlja prvega strelca Lazia , italijanskega reprezentanta Cira Immobileja (v zelenem dresu). FOTO: AP

AC Milan ne želi sestopiti z vrha Serie A in rdeče-črni so kljub dolgotrajni odsotnosti prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića v sredo zvečer vknjižili novo veliko zmago. Na derbiju kroga z Laziem so Milančani po golih Anteja Rebića in Hakana Calhanogluja (enajstmetrovka) že v 17. minuti vodili z 2:0, nato pa Rimljanom dovolili doseči zadetek priključka, ki je bil v 28. minuti takoj po zapravljeni enajstmetrovki Cira Immobileja delo Luisa Alberta. Immobile se je odkupil z izenačujočim golom sredi drugega polčasa, ko pa je že kazalo, da bo Milan po dolgem času sestopil z vrha Serie A, je v 92. minuti zmago domačim prinesel Theo Hernandez.

Francoski branilec je tako s prvega mesta "sklatil" mestne tekmece Inter. Ekipa Samirja Handanovića je nekaj ur prej slavila na gostovanju pri Hellas Veroni, kjer je kmalu po začetku drugega polčasa črno-modre v vodstvo popeljal Lautaro Martinez, v 63. minuti pa je izenačil Ivan Ilić, potem ko je po predložku s strani slabo posredoval ljubljanski vratar Interja in izpustil žogo, ki je končala v nogah Milana Škriniarja, ta pa je ni uspel izbiti pred strelom pozornega tekmeca. Za poln izkupiček v mestu Romea in Julije je nato poskrbel ravno nesrečni Škriniar že v enem naslednjih napadov, natančneje v 69. minuti.

Statistika tekme AC Milan - Lazio.
Statistika tekme AC Milan - Lazio. FOTO: Sofascore.com

Josip Iličić se je v prvo postavo Atalante vrnil z zelo dobrim prvim polčasom v Bologni, ki je sledil njegovi herojski predstavi v vlogi rezervista na domačem obračunu z Romo. Iličić je v 22. minuti priigral najstrožjo kazen svojemu moštvu, zanesljivi izvajalec je bil Luis Muriel, ki je nato že v naslednjem napadu povišal na 2:0. Trener Gian Piero Gasperini tudi tokrat v ekipo za tekmo ni uvrstil kapetana Alejandra Gomeza, njegov tesni zaveznik Iličić pa je dobil priložnost le v prvem polčasu, saj ga je italijanski trener pred začetkom nadaljevanja zamenjal. Začel se je povratek ekipe Siniše Mihajlovića, v 73. oziroma 82. minuti pa sta Takehiro Tomijasu in Nehuen Paz gostom preprečila, da bi se domov na sever vrnili s polnim izkupičkom.

Statistika Josipa Iličića na tekmi Bologna - Atalanta.
Statistika Josipa Iličića na tekmi Bologna - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Roma je na boleč poraz v Bergamu odgovorila z domačo zmago nad Cagliarijem (3:2), s katerim se je utrdila na tretjem mestu na lestvici, veliko zmago pa je pri Genoi proslavljal Miha Zajc. Slovenski vezist, ki je v igro vstopil v 63. minuti, je s soigralci slavil na gostovanju pri neposrednem tekmecu v boju za obstanek, Spezii, od katere je bilo pristaniško moštvo boljše po zaslugi gola Mattie Destra v 16. in enajstmetrovke Domenica Criscita v 73. minuti. V enem zadnjih napadov na tekmi je domači poraz Napolija proti Torinu preprečil Lorenzo Insigne (1:1), sinje modri pa so s tekmo manj od vodilne četverice ostali točko pred Juventusom, ki ima po razveljavitvi njunega nikoli odigranega medsebojnega obračuna (za zeleno mizo so zmago v Torinu sprva prisodili "stari dami") prav tako v dobrem še eno tekmo. "Odkritje sezone" Sassuolo je zvečer slavil na gostovanju pri Sampdorii (3:2) in ostal le točko za tretjeuvrščeno Romo.

Statistika Samirja Handanovića na tekmi Hellas Verona - Inter.
Statistika Samirja Handanovića na tekmi Hellas Verona - Inter. FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica november

Izidi 14. kroga Serie A:

AC Milan ‒ Lazio 3:2 (2:1)
Rebić 10., Calhanoglu 17./11-m, Hernandez 90.; Alberto 28., Immobile 59.
Ciro Immobile (Lazio) je v 28. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bologna  ‒ Atalanta 2:2 (0:2)
Tomiyasu 73., Paz 82.; Muriel 22./11-m, 23.
Josip Iličić (Atalanta) je igral do 46. minute.

Napoli ‒ Torino 1:1 (0:0)
Insigne 90.; Izzo 56.

Roma ‒ Cagliari 3:2 (1:0)
Veretout 11., Džeko 71., Mancini 77.; Pedro 59., 90./11-m

Sampdoria ‒ Sassuolo 2:3 (0:1)
Quagliarella 55., Keita 84.; Traore 2., Caputo 56., Berardi 58.
RK: Keita 90./Sampdoria

Spezia ‒ Genoa 1:2 (1:1)
Nzola 10.; Destro 16., Criscito 73./11-m
Miha Zajc (Genoa) je igral od 63. minute.

Udinese ‒ Benevento 0:2 (0:1)
Caprari 9., Letizia 77.

Hellas Verona ‒ Inter 1:2 (0:0)
Ilić 63.; Martinez 52., Škriniar 69.
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Juventus ‒ Fiorentina 0:3 (0:1)
Vlahović 3., Sandro 76./avt., Caceres 81.
RK: Cuadrado 18./Juventus

Crotone ‒ Parma 2:1 (2:0)
Messias 24., 44.; Kucka 57.
Jasmin Kurtić (Parma) je igral vso tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glavni Baja
24. 12. 2020 13.49
+2
juventus na 6. mestu. buahahaha 😃
PieBaracus
24. 12. 2020 09.32
+4
Milan v dveh tekmah brez pol ekipe prisel do 6 pik. 26 tekem brez poraza in zasluzeno 1. mesto
Optimisty
24. 12. 2020 11.12
+3