Nogomet

Messi izenačil rekord Xavija: 767. tekma in predstava za učbenike

Barcelona, 15. 03. 2021 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Lionel Messi je bil z goloma in podajo prvi mož Barcelone ob povratku na zelenice španskega prvenstva, kjer so Katalonci izkoristili nov spodrsljaj vodilnega Atletico Madrida z zmago nad Huesco (4:1). Messi in Antoine Griezmann sta se v prvem polčasu izkazala s fantastičnima zadetkoma, medtem ko so se sodniki na čelu z odgovornimi v VAR-sobi spet osramotili. Messi je v drugem polčasu po ligaškem prvencu Oscarja Mingueze z novim strelom s precejšnje razdalje postavil končni izid tekme.

Nogometaši Barcelone z Messijem na čelu proslavljajo vodilni gol na tekmi, ki ni bil nič manj kot mojstrovina Argentinca.
Nogometaši Barcelone z Messijem na čelu proslavljajo vodilni gol na tekmi, ki ni bil nič manj kot mojstrovina Argentinca. FOTO: AP
Na začetku januarja je Barcelona za vodilnim Atletico Madridom zaostajala za rekordnih 13 točk. Naskok ekipe Jana Oblaka se je v dobrih dveh mesecih stopil na trenutne štiri točke, drugi medsebojni obračun sezone, prvega je na domači zelenici z 1:0 dobil Atletico, bo na sporedu 9. maja na Camp Nouu (35. krog). Barca, ki je oktobra na svoji zelenici izgubila prvi "el clasico" sezone z Real Madridom (1:3), bo pri trenutno tretjeuvrščenih branilcih naslova gostovala 11. aprila. V primeru istega števila točk na lestvici v španskem prvenstvu odločajo medsebojni obračuni in šele nato razlika v golih.

767 je bila številka, v znamenju katere se je začel večerni dvoboj v nevsakdanjem, ponedeljkovem terminu na stadionu Camp Nou. Na katalonski zelenici sta nazadnje sicer odmevali številki 1:4, s kolikor je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov slavil Paris Saint-Germain, ekipi Ronalda Koemana pa na povratnem obračunu v Parizu ni uspelo pripraviti velikega preobrata (1:1). "Blaugrana" je lahko po dolgem premoru zbrala misli po povratku iz Pariza, na Camp Nouu pa je bilo tokrat veliko razlogov za slavje, saj se je kapetan in prvi strelec v zgodovini kluba Lionel Messi s 767. tekmo za Barcelono izenačil z legendarnim vezistom kluba Xavijem Hernandezom.

"Dotikajoč se neba," je klub Argentincu sporočil na posebnem transparentu, na katerem skupaj s Xavijem kaže s kazalcem proti nebu v slogu, na katerega je proslavil večino svoji golov v dresu Barce. V posrečenem videoposnetku so Messiju z visoko dvignjenimi kazalci voščili številni sedanji in nekdanji soigralci, med njimi tudi Urugvajec Luis Suarez, ki je pred iztekom poletnega prestopnega roka tako kontroverzno zapustil Katalonijo in se ustalil v vrstah madridskega Atletica.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Laporta pred uradnim prevzemom poslov videl mojstrovini
V prvih desetih minutah Huesca ni imela večjih težav z domačini, je pa ravno ob izteku desete minute Alvaro Fernandez dobro posredoval po močnem strelu Sergina Desta. Novoizvoljeni povratnik na predsedniško mesto kluba Joan Laporta je lahko v častni loži glasno proslavljal že nekaj napadov kasneje, ko je Messi z roba kazenskega prostora mojstrsko zadel za vodstvo Kataloncev tudi s pomočjo prečke, potem ko se je "evrogola" s strelom v skorajda identičen del vrat razveselil že pred dnevi v Parizu. Kmalu bi lahko bilo že 2:0, potem ko je žogo do roba kazenskega prostora popeljal Ousmane Dembele in jo prepustil Messiju, ta pa je z močnim in zavitim strelom z levico za las zgrešil želeni cilj.

V 26. minuti je bila Huesca blizu izenačenju, potem ko se je Pablo Maffeo v kazenskem prostoru uspešno izognil več bledim startom domačih branilcev in natančno meril po tleh, kjer pa je žogo ob svoji desni vratnici z izjemnim posredovanjem pričakal Marc-Andre ter Stegen. Messi je bil spet arhitekt izjemno nevarne akcije v 33. minuti, ko je v priložnost pred vrata Huesce poslal Jordija Albo, ta pa je iz sicer težkega položaja zatresel prečko. Večer mojstrovin se je nato le nadaljeval v 35. minuti, ko je "v Messijevem slogu" proti kazenskemu prostoru potegnil Antoine Griezmann, čigar strel je švignil pod stičišče vratnice in prečke nemočnega Fernandeza za njegov prvi gol po več kot mesecu dni. Še pred polčasom se je okvir gola Huesce spet zatresel, ko je izvrstno do vtekajočega Frenkieja de Jonga z levega boka podal Alba, Fernandez pa se je rešil s pomočjo prečke.

Statistika tekme Barcelona - Huesca.
Statistika tekme Barcelona - Huesca. FOTO: Sofascore.com

VAR-komedija hitro v drugem planu
Povsem iz ničesar si je nato glavni sodnik Adrian Cordero Vega "izmislil" najstrožjo kazen v zadnjem napadu polčasa, ko je po hitrem protinapadu pred Ter Stegnom padel Rafa Mir. Kljub počasnim posnetkom, ki so dokazovali, da je Ter Stegen v najslabšem primeru zgolj "pobožal" tekmeca s prstom, ki je sicer s strelom pred vrati grdo zgrešil, je milo rečeno škandalozna odločitev (VAR-soba se ni oglasila) obveljala. Mir je zanesljivo zadel za 2:1 ob polčasu, trener Barce Koeman pa se z nekaterimi nogometaši ni mogel zadržati in ob potiskanju klubskega delegata zapustil zelenico ob glasnem protestiranju.

Vsaj malce se je spomin na sodniško farso zabrisal s hitrim golom za 3:1, ki ga je po predložku Messija po "skrajšanem kotu" z glavo zabil Oscar Mingueza. To je bil za mladega branilca prvenec v španskem prvenstvu. Reči bi se lahko za domače spet zapletle v 57. minuti, ko so gostje povsem izigrali njihovo obrambo, predložek s strani prek Ter Stegna pa je skorajda na črti vrat s prsmi nerazumljivo čez prečko poslal Mir. V 63. minuti se je po dvojni menjavi v gostujočih vrstah odzval tudi Koeman, ki je v igro namesto De Jonga poslal vnovič zdravega srednjega branilca Ronalda Arauja. Igra je bila vedno bolj raztrgana, gostje pa so z nekaj ostrimi starti do 69. minute Koemana prepričali, da vstopita še Ilaix Moriba (namesto Desta) in Francisco Trincao (namesto Griezmanna), potem ko je Francoz po še enem v nizu prekrškov za hip obležal le nekaj sekund pred menjavo. Messi bi kmalu za tem, v 71. minuti, lahko dosegel svoj drugi gol na tekmi, a po podaji v globino in nenadzorovanem "izletu" gostujočega vratarja na rob kazenskega prostora Argentincu v visokem loku ni uspelo s sicer mojstrskim poskusom zadeti.

Najboljši posameznik tekme Barcelona - Huesca.
Najboljši posameznik tekme Barcelona - Huesca. FOTO: Sofascore.com

Spet je bil v 74. minuti blizu zadetku Mir, na katerega je pozabila domača obramba na čelu s Ter Stegnom, po sicer precej povprečnem strelu z glavo pa je žogo izpred svojih vrat izbil Mingueza. Ter Stegen je moral nato v naslednjem napadu posredovati še po strelu Davida Ferreira. Trincao si je na robu lastnega kazenskega prostora v 82. minuti privoščil veliko napako, toda zavit strel Mira proti oddaljenejši vratnici ni zadel cilja. Koeman, ki je nezbranega Portugalca opsoval že ob nekaj prejšnjih napakah, je tokrat še posebej nenadzorovano izgubil živce. Priložnost sta v zaključku tekme dobila še Martin Braithwaite in Riqui Puig, ki sta zamenjala Dembeleja oziroma Pedrija. Tekma se je končala z novim lepim zadetkom Messija, ki je tudi po zaslugi odboja od tekmeca s precejšnje razdalje zadel v daljši kot za končnih 4:1.

Koronavirus pasica nova

Izidi 27. kroga Primere Division:

Barcelona ‒ Huesca 4:1 (2:1)
Messi 13., 90., Griezmann 35., Mingueza 53.; Mir 45. (11-m)

Sevilla ‒ Real Betis 1:0 (1:0)
En-Nesiri 27.

Eibar ‒ Villarreal 1:3 (0:2)
Enrich 55.; Gomez 1., Bacca 34., Pedraza 87.
RK: Capoue 80. (Villarreal)
Esteban Burgos (Eibar) je v 42. minuti zapravil enajstmetrovko.

Granada ‒ Real Sociedad 1:0 (0:0)
Sanchez 51.

Celta Vigo ‒ Athletic Bilbao 0:0

Real Madrid ‒ Elche 2:1 (0:0)
Benzema 73., 90.; Calvo 61.

Getafe ‒ Atletico Madrid 0:0
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Alaves ‒ Cadiz 1:1
Osasuna ‒ Real Valladolid 0:0

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (132)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
16. 03. 2021 20.37
-1
Sem si malo prej pogledal zadetke tekme....lepi goli....penal pa to je pa že skoraj nemogoče....zelo zelo težko bo barci...srečno...
Vladimir.Krutov
16. 03. 2021 20.10
+1
Prednost res kopni....ampak po videnem bo zelo zelo težko....napad mora dati vsaj 50%več golov...
cripstoned
16. 03. 2021 18.03
-6
cestitke messiju... ampak boljs smešno je spet vse to pisanje njegovih ljubljence ki so 2dni nazaj pljuvali po ronaldu ki je zabil hatrick proti cagliari ju... 33min 3 goli ronalda... dosegel jih je z glavo, desno nogo in levo nogo....pa ste se vedno pljuvali... zdaj pa messi da 2 gola pravtako proti enaki ekipi kot je cagliari in že hvalospevi... dvojna merila se kako... pozabljate pa da je ronaldo se 4 leta starejši od messija...
Konan
16. 03. 2021 18.28
+6
A že kr 4 leta je starejši, no pol gre pa kmalu v penzijo
samomojemnenje
16. 03. 2021 19.31
+5
2 leti, 4 mesece in 19 dni je za Cripstoneda 4 leta. Toliko o njegovi kredibilnosti. In take lažne podatke servira tukaj gor iz dneva v dan.
samosamo7026
16. 03. 2021 18.00
+4
Messi najvecji vseh casov !
Kollerik
16. 03. 2021 19.36
+3
Crips ti je dal minus.... pa čeprav je Messija "pohvalil"... :)
zavetnik baleta
16. 03. 2021 16.25
+7
Če morajo dobiti sodniki napotke za el clasico potem veš koliko je ura ...
Kollerik
16. 03. 2021 17.44
+2
Od sodnikov lahko Barca v nadeljevanju prvenstva pričakuje še marsikaj slabega. To ti je ta gnila, koruptivna realnost španskega sojenja. Človek se ob vsem tem lahko samo še vpraša, ali sodniki sodijo tolikokrat v škodo Kataloncev zaradi politike, ali zaradi tega ker favorizirajo Real. Najbrž kar zaradi obojega.
matrix12
16. 03. 2021 16.08
+11
Zdajle sem prebral na portalu espn, da je Real vlozil veto na sodnika Iturraldeja za finalno tekmo pokala, ki ga je real dobil leta 2011 proti barco(sodil je 5-0 barca/real). Seveda je bil potem zbran realovec Undiano Mallenco. ITURRALDE je tisti, ki je rekel, da je 90% sodnikov navijacev reala. Iturralde je Bask in ni nic cudno, da so tako frankovsko z njim poceli. Casillias naj bi mu celo rekel: Dobra oseba si, toda nikoli vec nam ne sodi. Ce bi Messi to zacel govoriti sodnikom, potem bi barci le tuji sodniki zaceli soditi. Kakorkoli, ne vem zakaj se klubi ne pritozijo. Kajti vsakic ko koga oskodujejo, je to proti realu. V barcinem primeru pa je tudi proti drugim klubom. Ne recem, da morajo barci piskat penale, ampak jaz tega ne bi piskal niti proti Realu pa ce je zadnja minuta finala LP. Sram bi me bilo.
matrix12
16. 03. 2021 16.11
+9
Ne bi rekel, da bi kompenzirali: enkrat gres v skodo, enkrat v korist. Ampak pri barci gredo 3x v skodo pa 1x v korist. Pri realu pa obratno.
Kollerik
16. 03. 2021 19.42
-1
matrix12... ko je Real lansko sezono s 3: 1 premagal baskovski Eibar, je žoga Ramosu zadala roko, vendar je VAR kljub temu presodil, da to ni enajstmetrovka. Ob tej očitni sodniški goljufiji v korist Reala se je oglasila ena znanih televizijskih osebnosti španskega nogometa Cristobal Soria. Soria, ki je tako kot Ramos iz Seville, je na spletu naložil video, s katerim je s svojimi komentarji izrazil svoje ogorčenje nad to odločitvijo v korist Reala. "Prosim 19 predsednikov lige, naj se zberejo in ustavijo nenehne sodniške odločitve, ki dajejo prednost madridskemu Realu, tekmo za tekmo." Footbal Espana, 21.12.2020....
Kollerik
16. 03. 2021 19.44
+0
..... "in ustavijo nenehne sodniške odločitve, ki dajejo prednost madridskemu Realu, tekmo za tekmo.".... Jaz bi zraven še dodal: in ki sodijo v škodo Barce, tekmo za tekmo.
Lucky
16. 03. 2021 14.59
+8
Marsičemu smo bili že priča in se temu včeraj ni čuditi. Kar nekaj nas o tem govori že dolgo na tem portalu. Ampak tudi vsi mi, ki smo navajeni, smo verjetno včeraj lahko samo zaprli oči. Kakorkoli, izjemne poteze Messija ne morejo skriti dejstva, da smo tanki na nekaterih položajih. Busquets tam okoli 22 minute dvakrat, trikrat zaporedoma nonšalantno poda nasprotniku. Malo zatem se mu pridruži Dembele in to je to. Na drugi strani De Jong mislim da 60/60 realizacija podaj. Ko je šel ven se je igra razpadla, vstop Arauja pa je prnesu spet igro nazaj. To je to. Za RM in Atlete bo treba več.
zavetnik baleta
16. 03. 2021 16.22
+5
Lucky
16. 03. 2021 19.35
-1
Ok, nisem mislil celotno tekmo, ampak tisti moment, ko je pokazalo na ekranu. Ampak vseeno hvala, ker si me popravil. Toliko bolj impozantno.
Kollerik
16. 03. 2021 19.47
-2
Ni umetnosti ugotoviti najboljših v ekipi Barce,.... Messi, De Jong, Pe*dri, Ter Stegen. Upajmo da se šopku najboljših čim prej pridruži iz bolniške še Fati, morda Araujo in še kdo.
Brgolino
16. 03. 2021 14.13
+21
Lepa zmaga barce,predvsem pa lepo jih je bilo gledati igrati nogomet...messi pa itak spet razred zase...sploh se noce ustaviti
LojzekBojzek
16. 03. 2021 13.36
+12
ati od halerja imaš še kakšnega otroka
Od Halerja ati
16. 03. 2021 13.38
+17
Ahh sva bila z ženko odločno proti ko sva videla kaj je prišlo ven...
LojzekBojzek
16. 03. 2021 13.43
+10
pametno sta se odločila sej dva pametna v hiši lp👍
zavetnik baleta
16. 03. 2021 13.08
+16
Obstajajo igralci , ki s klasičnim hat trickom ne morejo doseči ocene 10 in obstajajo igralci z oceno 10 brez golov
zavetnik baleta
16. 03. 2021 13.01
+16
Kar se pa tiče sojenja...to je to...12 krogov pred koncem, se nič ne bo prepuščalo slučaju, pa naj bo še tako bizarno in tu je Real najbolj močan. Mislim, da bo pred tekmo z Realom Messi prejel enega najbolj smešnih rumenih kartonov, ki ga bo oddaljil od el clasica
+4
messi bo na naslednji tekmi proti sociedadu prejel 5.rumeni karton in bo pocival na domaci tekmi proti valladolidu
zavetnik baleta
16. 03. 2021 16.24
+2
Ja in...rumeni karton je rumeni karton, razen če to narediš tako naivno kot v takih primerih naredi Ramos
zavetnik baleta
16. 03. 2021 12.55
+14
Vidite razliko med Messijem in igralci, ki igrajo z jezo, da bi utišali kritike ?
zavetnik baleta
16. 03. 2021 12.55
+16
Messi čista desetka, igra iz učbenika , pravi GOAT, ...
Od Halerja ati
16. 03. 2021 12.38
+16
Braaavo Barca bravo Messi. včeraj sva bila s sinkotom navdušena nad predstavo. Le tako naprej 🙌👏
265004
16. 03. 2021 13.14
+12
mislim da sta včeraj preveč proslavljala...Kaj je pa pil?Mislim da edino frutek njemu dober naredi,vse ostalo mu pa škoduje...
beerch
16. 03. 2021 12.11
+16
A je kdo pogledal na oceno Messija???
zavetnik baleta
16. 03. 2021 12.57
+11
HALAcR7
16. 03. 2021 11.45
-27
Za tiste bedake,ki jih žal kar veliko v Francovi vladavini je Barca osvojila 19 lovorik Real Madrid 21 toliko o priviligiranem klubu,,,barca nikoli in nikdar ni konkurenca Realu,,,barca le povprečen goljufski klub,brez denarja,bi bila kot Huesca,tam ji je tudi mesto
RUBEŽ
16. 03. 2021 12.22
+18
Napotnica, pod zelo nujno, še bolje urgentno.
dark horse
16. 03. 2021 12.33
+15
Rubez za njega je bilo prepozno že ko se je rodil
LojzekBojzek
16. 03. 2021 12.44
+8
lepa slika na fan klubu ne morjo bit boljše izjave lp
265004
16. 03. 2021 13.21
+10
spet narobe napisano,sem ti že spodaj dal komentarje...Ne moreš pisat v sedanjiku,ker Francove vladavine ni več.Torej-uporabi preteklik...Pred žal bi moral postaviti je oz.pravilno je bilo....Uporabljaj vejice.Začetek stavka se piše z veliko začetnico,konec pa s piko.Ne smeš postavljati 4 vejic,to je narobe.Barca je ime kluba ,zato se piše z veliko začetnico...Goljufski ni pravilna beseda.Poišči jo ,ali pa poišči tisto punčko v risanki ,ki vse najde...
Johnny_J
16. 03. 2021 14.04
+7
Halar daj nehaj se smesiti. Ja kje bi pa real bil brez denarja? Morda ne veš kdo ima več doma vzgojenih igralcev in kdo je z denarjem osvajal lovorike tako, da je pokupil vse kar je hodilo?
Konan
16. 03. 2021 15.23
+2
Mahh
16. 03. 2021 11.12
+15
Ma kaksni penali so zdej to. Morali bi na novo postaviti jasna pravila ze vse možne scenarije in pornotiti pravila. Ter dajati kazni sodnikom, ki so neenotni.
samomojemnenje
16. 03. 2021 10.57
+14
Čestitke Barci za nove tri točke. Končno so proti bunkerju spoznali, da je treba streljati tudi od daleč in se je obneslo. Čestitke tudi Minguezi za lep gol in prvenec v LaLigi. Za Barco pa prihajajo tudi težke tekme, že v nedeljo gostujejo pri Sociedadu in če bo obramba na takšnem nivoju, me kar skrbi. Še sreča, da tam ni zadel Mir iz pol metra in bi bilo 3:2 in bi se lahko tekma zakomplicirala. Ni mi pa jasno, kaj je tam Mir želel storiti. Res da je Barca trenutno druga in je zaostanek za ATM samo še štiri točke, ampak za kaj več bo Barca morala premagati tudi ATM in Real in seveda Sociedad, s tem, da tudi na drugih tekmah ne bodo kiksali. Jim bo vse to uspelo? Bomo videli.
dark horse
16. 03. 2021 11.21
+15
Barca ima zunaj še sosiedad, real, valencio, villareal, doma atletico pa še sodnike bo treba premagati
HALAcR7
16. 03. 2021 11.37
-19
Misliš podplačati,,težka bo res,glede na to ta rinejo k bankrotu
alenka.brce
16. 03. 2021 11.50
+11
dark hose Predvsem so kritični sodniki,bi morali za tako sojenje biti vsi kaznovani.
MesOjediPinGvin
16. 03. 2021 16.17
+3
Podplača jih samo Real. Spet mešaš. Kaj ti je ata dal v Frutek?
denis pohoric
16. 03. 2021 10.39
+19
messi spet s fantasticno tekmo...v napadu so dobro odigrali, v obrambi pa spet napake...o penalu skoda izgubljati besede...sramota.
apodgra
16. 03. 2021 10.13
+13
Kdo lahko nadzira oziroma prepreči pokvarjeno, podkupljeno sojenje španskih sodnikov. Vse skupaj je šlo izpod nadzora . To , kar se dogaja Barci , je jasno že vsem ,samo sodniški zvezi Španije , še ni prišlo na oči. Če Čeferin gleda te tekme , kaj si on misli o tem in če to vidi in kako odreagiral. Kaj nogometna Španija ne sodi pod okrilje Uefe ?Kako se lahko taki sodniki mirno in samozavestno sprehajajo med ljudmi . Kje je njihova etika in morala , da ne govorimo o sodniki kvaliteti. Na vse skupaj se požvižgajo ,samo dobijo obljubljeno . Sedaj ,ko ima Barce velik možnosti, da osvoji naslov držav nega prvaka, bodo sodniki storil vse , da se to ne bo zgodilo . Sodniki preprosto uničujejo nogometno igro- Take sodnike bi bilo treba kaznovati in jim odvzeti licenco .
Kollerik
16. 03. 2021 10.15
+12
Ne razumem, zakaj v Španiji ne uvedejo sankcij proti takšni sodniškim goljufijam. Žalostno, toda resnično.
MesOjediPinGvin
16. 03. 2021 16.18
+3
Kollerik
16. 03. 2021 19.53
+1
Mesojedi, glede na svoje izjave za Footbal Espana (6.7.2020) ne bi mogli reči, da je Tebes ravno navijač Reala: "Prvi človek španske La Lige Javier Tebas je po obtožbah, da sodniki sodijo v prid Realu, spomnil na to, kaj je po eni od Realovih tekem storil predsednik kluba Florentino Perez. "Ponavljam, da se je v zvezi s sistemom VAR v Španiji vse spremenilo, odkar je Florentino Perez januarja osebno poklical Luisa Rubialesa in se mu pritožil glede sojenja. To je storil 20 minut po Realovi tekmi. To je škandalozno, nedopustno in neprimerno. To je neposreden pritisk na sodnike in sojenje. Ta klic je spremenil vse, ustvaril je pritisk, sodniki na igrišču in v VAR sobi pa se niso več razumeli..."
Kollerik
16. 03. 2021 19.55
Toliko prvi človek La Lige o brezsramnih mahinacijah Pereza s sodniki. Tisto pravo vprašanje pa je, zakaj se še vedno nič ne spremeni. Kljub vsem protestom se lopovščine sodnikov nadaljujejo brez kakršnih koli sankcij.