Nogomet

Atletico v Vitorii rešil Suarez, Barca za tri točke trepetala v Huesci

Vitoria, San Sebastian, Huesca, 03. 01. 2021 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Atletico Madrid se je do zadnjih minut potil za zmago na uvodni preizkušnji novega leta v španskem prvenstvu, a na koncu z golom prvega strelca Luisa Suareza v Vitorii premagal Alaves in se vrnil na vrh lestvice (2:1). Janu Oblaku ni uspelo še enajstič v sezoni ohraniti svoje mreže nedotaknjene, potem ko ga je 84. minuti z nerodnim posredovanjem ukanil kar soigralec Felipe. Alaves je v okvir gostujočih vrat prvič streljal šele v 95. minuti. Blizu novega razočaranja je bila spet tudi Barcelona, ki pa je z minimalnih 1:0 le uspela ugnati zadnjeuvrščeno Huesco.

Llorente (na fotografiji) je bil med junaki Atletica v letu 2020, z golom pa je začel tudi novo leto 2021.
Llorente (na fotografiji) je bil med junaki Atletica v letu 2020, z golom pa je začel tudi novo leto 2021. FOTO: AP
Prva tekma dneva med Athletic Bilbaom in Elchejem se je končala z zmago baskovske ekipe z 1:0, edini gol je dosegel Iker Muniain. Vodstvo domačega kluba pa je kljub zmagi presenetljivo odpustilo trenerja Gaizko Garitana, saj je pred tem ekipa iz Bilbaa na prejšnjih sedmih tekmah dosegla le eno zmago. "Pri Athleticu Bilbau smo se odločili, da odpustimo Gaizko Garitana in njegove pomočnike z mesta glavnega trenerja, ki ga je prevzel 5. decembra 2018," je zapisal klub v izjavi za javnost. Garitano je Athletic lani popeljal do finala španskega pokala, ki ga zaradi koronavirusne pandemije proti Real Sociedadu še niso odigrali. Uradno je njegov naslednik že postal Španec Marcelino Garcia Toral, ki je nazadnje vodil Valencio.

Domačemu Alavesu bi se kmalu bogato povrnila požrtvovalnost delavcev, ki so perfektno očistili še pred kratkim povsem zasneženo zelenico  in omogočili nemoteno izvedbo obračuna z vodilnim Atleticom. Ta je moral odgovoriti na izziv mestnega tekmeca Reala, ki ga je s tremi tekmami več v soboto zvečer z domačo zmago nad Celto iz Viga (2:0) vnovič prehitel na lestvici. Prvi polčas je minil s pričakovano pobudo gostov, ki pa si večjih priložnosti niso pripravili, medtem ko je bil domači Alaves povsem nenevaren za gol Jana Oblaka, v čigar okvir vrat je prvič pomeril šele v 95. minuti.

Kljub ne preveč navdahnjeni predstavi so rdeče-beli povedli tik pred koncem prvega polčasa, ko je domačega vratarja matiral Marcos Llorente. Nekdanji član baskovskega kluba je v protinapad sledil Luisu Suarezu in podajo Urugvajca z roba kazenskega prostora pospravil v mrežo. Ko se je že zdelo, da Madridčani večjih težav z osvajanjem novega polnega kompleta točk ne bodo imeli, saj je bil zaradi grobega prekrška nad Thomasom Lemarjem na predlog sistema VAR izključen Victor Laguardia, so se reči za varovance Diega Simeoneja vseeno nepričakovano zapletle.

Statistika Jana Oblaka na tekmi Deportivo Alaves - Atletico Madrid.
Statistika Jana Oblaka na tekmi Deportivo Alaves - Atletico Madrid. FOTO: Sofascore.com

Tudi po zaslugi zapravljivih Yannicka Ferreire Carrasca in Suareza, ki je bil enkrat tudi sam pred vratarjem Fernandom Pachecom, a ga ni uspel ukaniti še drugič. Kar štiri hitre menjave so prebudile domačo vrsto, ki bi kmalu izenačila prek standardne situacije, ko je z glavo Oblaka že premagal Florian Lejuene, a zadel le vratnico. Opozorilo očitno ni zaleglo in Alaves je uspel z igralcem manj izenačiti v 84. minuti, ko je predložek s strani ob svežemu rezervistu Lucasu Perezu mimo slovenskega vratarja "mojstrsko" pod stičišče vratnice in prečke preusmeril Felipe. Zadnji udarec je vseeno pripadel Atleticu, ki se je iz zagate rešil po akciji še enega igralca s klopi, Joaa Felixa: Portugalec je v kazenskem prostoru nesebično na oddaljenejši vratnici zaposlil osamljenega Suareza, ki je gostom z neposredne bližine prinesel veliko zmago v boju za težko pričakovani drugi državni naslov v tem tisočletju in že drugega v zadnjih sedmih letih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gol De Jonga premalo za pomiritev strasti pri Barci, ki se je mučila tudi z zadnjeuvrščeno Huesco
Po letu 2020, na katerega bi v taboru Barcelone najraje hitro pozabili, a bo zaradi številnih polomov na in ob igrišču tako ali drugače za večno ostal v spominu njenih navijačev, so imeli Katalonci za uvod v novo leto na papirju lahko nalogo na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Huesci. V ekipo sta se vrnila Jordi Alba in kapetan ter prvi strelec Lionel Messi, ki je ob dovoljenju kluba podaljšal počitnice in ni sodeloval ob decembrskem remiju z Eibarjem na Camp Nouu (1:1). Barcelona ‒ brez Antoina Griezmanna, ki je bil na klopi ‒ je v sedmi minuti začela z nizanjem nevarnih akcij pred vrati domačih, po podaji Albe je žoga z nekaj sreče prišla vse do Pedrija, ki pa iz koraka z neposredne bližine ni uspel preusmeriti žoge mimo Alvara Fernandeza.

Dve minuti kasneje je s svojega boka spet podajal Alba, ki je tudi izvedel met iz avta, njegov predložek pa je akrobatsko na oddaljenejši vratnici daleč mimo gola poslal Messi. Barcelona, ki se je v zadnjih mesecih "specializirala" za prejemanje nevsakdanjih zadetkov, bi si v 15. minuti kmalu zakuhala novega, ko je Sergio Busquets proti vratarju Marc-Andre ter Stegnu vrnil zelo neugodno podajo, žoga pa se je odbila Nemcu tik pod prečko, a jo je mojstrsko umiril z glavo in nato oddal podajo z nogo. V 19. minuti je Ousmane Dembele na svoji polovici začel silovit prodor in nato oddal žogo Pedriju v kazenskem prostoru: Španec mu je vrnil podajo, Francoz pa je v glavo zadel domačega kapetana Jorgeja Pulida, ki je verjetno preprečil gol.

Frenkie de Jong (v sredini) proslavlja zadetek z Ousmanom Dembelejem, Pedrijem in Messijem.
Frenkie de Jong (v sredini) proslavlja zadetek z Ousmanom Dembelejem, Pedrijem in Messijem. FOTO: AP

Dembele je dve minuti kasneje z odlično podajo našel Pedrija, ki je ostal sam med branilcema Huesce, a z glavo grdo zgrešil. Akcije so si še naprej sledile kot po tekočem traku, v 25. minuti je po dveh blokiranih podajah Pedrija do strela z roba 16-metrskega prostora prišel Alba, ki pa je zatresel le zunanji del mreže. Po vseh dolgih akcijah je Barca na koncu povedla precej bolj "enostavno", saj je Messi z leve strani z okoli 30 metrov zgolj dvignil glavo in opazil vtekanje Frenkieja de Jonga, ki je ubežal branilcema in brez težav podstavil nogo pred vratarjem Fernandezom za 1:0. Lepo sta v 31. minuti kombinirala Pedri in Sergino Dest, Pedri je s peto našel kolega z boka obrambe, ta pa pred vrati Marina Braithwaita, ki se je iznajdljivo obrnil, a njegov strel po zaslugi enega od branilcev ni prišel do vratarja. Fernandez se je pred polčasom še enkrat zelo izkazal, ko je pod svojo prečko s "panterskim" posredovanjem pričakal prosti strel Messija, ki si ga je Argentinec blizu roba kazenskega prostora tudi sam priboril.

Messi je bil prvi, ki je golu Huesce poskušal zapretiti tudi v drugem polčasu, a je po podaji Busquetsa z roba kazenskega prostora streljal (skoraj) dobesedno na parkirišče. Po tem, ko je Huesca brez strela zapravila izjemno nevaren protinapad, bi lahko že v naslednji, 57. minuti, na "varnih" 2:0 povišal Dembele, a po tem, ko je svoja vrata zapustil Fernandez, je njegov strel pred praznimi vrati ustavil Dimitrios Siovas. Po visoki žogi pred vrata je bil nato za las prekratek tudi Messi, nato pa je tik pred iztekom 60. minute Argentinec spet slabo meril z roba 16-metrskega prostora. Ob vseh zapravljenih priložnostih Barce bi v 63. minuti Huesca kmalu izenačila, ko je po podaji iz kota žoga nekako prišla do Pabla Insue, njegov strel s peto pa je z neposredne bližine refleksno ustavil Ter Stegen. 

Med "živimi" je Huesca ostala tudi v 69. minuti, ko je Messi po podaji Pedrija prišel pred Fernandeza, ki pa ga je spet ustavil. Dembele je v 77. minuti zapravil še eno priložnost, ko je z leve strani stekel sam proti domačemu vratarju, a na koncu sploh ni uspel streljati. Mučne zadnje minute, v katerih je priložnost dobil tudi Griezmann, bi Barceloni kmalu olajšali kar domači nogometaši sami, ki so se zapletli v obrambi, a je v zadnjem hipu žogo pred Messijem uspel izbiti vratar. Do novega velikega presenečenja na tekmah Barcelone tokrat vseeno ni prišlo, je pa branjenje ekipe Ronalda Koemana v zadnjih minutah še dodatno pokvarilo bled vsesplošen vtis, ki po turobnih zadnjih mesecih ostaja zelo povprečen. 

Statistika tekme Huesca - Barcelona.
Statistika tekme Huesca - Barcelona. FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica november

Izidi 17. kroga Primere Division:

Huesca ‒ Barcelona 0:1 (0:1)
De Jong 27.

Eibar ‒ Granada 2:0 (0:0)
Gil 55., 76.
Edu Exposito (Eibar) je v 55. minuti zapravil enajstmetrovko.

Real Sociedad ‒ Osasuna 1:1 (0:1)
Barrenetxea 46.; Calleri 20.

Deportivo Alaves ‒ Atletico Madrid 1:2 (0:1)
Felipe 84./avt.; Llorente 41., Suarez 90.
RK: Laguardia 63./Alaves
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Real Madrid ‒ Celta Vigo 2:0 (1:0)
Vazquez 6., Asensio 53.

Real Betis ‒ Sevilla 1:1 (0:0)
Canales 53./11-m; Suso 48.
Nabil Fekir (Betis) je v 75. minuti zapravil enajstmetrovko.

Villarreal ‒ Levante 2:1 (1:0)
Nino 19., Moreno 54.; Leon 73.

Athletic Bilbao ‒ Elche 1:0 
Getafe ‒ Real Valladolid 0:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (78)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
04. 01. 2021 18.01
+4
rm je atm-ju prodal llorenteja, barsa pa suareza. dve bedariji na kvadrat. zdaj pa imamo.
Kollerik
04. 01. 2021 19.35
+1
le?o
04. 01. 2021 17.10
-1
Obrez ma več znanja o fuzbalu??😂😂😂 Pa ljudje božji, obrez je športni novinar specializiran za fuzbal, tv komentator fuzbala, glavni urednik nekoč priznanega športnega cajtnga ekipa, z 25+ let izkušenj na področju. A se vam ne zdi, da bi moral znati več kot pa pametnjakoviči tukaj? Večina jih ni niti tok stara, kot ima on staža novinarja. In modeli ga potem primerjajo z znalci tukaj. No še to povem glede na vse novinarske izkušnje in staž, obrez nima blage o fuzbalu.
dark horse
05. 01. 2021 09.52
+1
Lucky
04. 01. 2021 16.18
+2
Do menjav niti ni bilo tako slabo kot pišejo nekateri spodaj in prispevek. Včeraj je tudi meni Koeman presedel. Da tako podreš igro z menjavami? Škoda besed. Kakorkoli, kadar Coutinho in Griezman nista v prvi postavi vsaj točke osvajamo.
Kollerik
04. 01. 2021 19.48
+2
Pozabil si še na Trincaa. Včeraj ga ni bilo, kar je bilo dobro za igro Barce.
ehjaehja
04. 01. 2021 16.01
+4
čestitke Barci za zmago,al zmaga 0:1 al zmaga 0:4 al zmaga 0:10 še vedno dobi 3 točke in to šteje.
dajno
04. 01. 2021 15.20
+5
Kar se tiče Barce, lahko bi bila petarda lahko pa tudi 1:1.
HALAcR7
04. 01. 2021 15.01
-1
Trepetali in to od zadnjega v laligi,ahahahaha
Od Halerja ati
04. 01. 2021 15.26
+0
real od 18 v laligi ni trepetal. no 4:1 ni trepetanje. HalaSoler vamooooos hihihi
fihner
04. 01. 2021 18.23
+0
7zigolino7
04. 01. 2021 14.19
-1
Obrez ma vec znanja o fuzbalu kot tle neki pametnjakovici.Pove tak kot je.Pac je za Barcelono ne za VarMadrid
Anticripstoned
04. 01. 2021 12.31
+1
Kavčarji....Obrez je za vas gospod...vi in Obrez je isto kot Dembele vs Martin B oz črnobel proti barvnemu TV
Kollerik
04. 01. 2021 14.46
+1
borut30
04. 01. 2021 16.55
-2
Clovek dobi solzne oci, ko bere tako lepe besede, ki so namenjene g. G. Obrezu. Kapo dol kolllllerik in kolllleril. Mogoce ze (vsaj na skrivaj) razmisljata, da bi si ga domov vzela? Pet obrokov na dan in tv in je vajin.....
messibog
04. 01. 2021 17.27
+4
obrez pove vse in večinoma ima prav,kaj ima pri barci zaigrat rot wailer pardon bretwhite,trincao...
Kollerik
04. 01. 2021 19.27
+2
borčy, inkvizitor svobodnega duha in besede spet v pogonu..... ti si pa kakšnega od vaših številnih belih sodnikov domov vzemi... zasluge, saj veš..
DR.Fejsbuk
04. 01. 2021 12.30
-4
Huesca je poskrbela, da je bilo igrišče prepojeno z vodo, pa vseeno ni pomagalo. Še enkrat več natančna podaja messija in to je to. Barca NI trepetala za zmago, saj Huesca niti blizu ni bila. Če se celo tekmo z enajstimi braniš, pa itak lahko računaš samo na minimalen poraz, vse ostalo pa bi bil glede na videno in kvaliteto, čudež....
-8
Messi je zal zanic brez najvecje nogometne lovorike slab clovek utajuje davke krade revnim zato nikoli ni med top 100 vseh casov nikoli
DR.Fejsbuk
04. 01. 2021 12.25
+1
kva je padalc, a spet deklamiraš svojo prozo nebulozo.
messibog
04. 01. 2021 17.30
+4
grozjak
04. 01. 2021 12.12
+5
Sem gledal tekmo na kanalu, kjer ne komentirajo strokovnjaki ala obrez itd..... Tam je strokovni komentator takoj povedal, da je na takšno postavitev, kot jo je lmela včeraj huesca, ki se je branila z vsaj osmimi igralci v kazenskem prostoru, zelo težko dati gol.
grozjak
04. 01. 2021 12.13
+6
Temu dodajmo še razmočeno igrišče in koemana......
DR.Fejsbuk
04. 01. 2021 12.24
+2
Kollerik
04. 01. 2021 14.49
+2
Pravijo, da ne veš kaj imaš, dokler tega ne izgubiš in Suarez je zelo lep primer...
-9
Messi blage se za v segundo ni haha tko je to je realno
mptour
04. 01. 2021 12.02
+8
Če misliš, da si smešen, zanimiv , pameten.... se hudo motiš. Dosadan si u 3 krasne. Isto Halar. Kripl in zapirač se vsaj včasih mal strezneta. Vama ni pomoči.
-10
Messi je postal desetorazredni igralec ne more zabit osmorazredni ekipi zato nikoli ni med top 69 vseh casov
-13
Messija bi realno uvrstil na 61 mesto vseh casov nikoli ni osvojil mali kipec pa se osmorazrednim ekipam ne more vec zabit
Od Halerja ati
04. 01. 2021 11.31
+6
ehh kak 8 razrednim te fantje ko so ucer igrali pri Huesci majo vsaj sredne šole vsi narjene eni tudi fax. 8 razred hodjo njihovi otroci
User513426
04. 01. 2021 14.02
+0
pa sem mislil da bo v novem letu Messinikolisvetovniprvakluzer in podobne srečala pamet pa jih ni in jih očitno tudi ne bo
-6
Messi zal nikoli ne bo najvecji tako je to je realno
Od Halerja ati
04. 01. 2021 11.28
+4
res je. s 169 cm spada med manjše ker je imel bolezen v mladosti pomanjkanje rastnega hormona. a nisi vedu?
-4
Messi je ponovno pokazal da je igralec majhnih tekem se hueski ne more zabit gola hahaha zal nima blage nikoli sv prvak zato ni in nikoli ni med top 60 vseh casov nikoli
Od Halerja ati
04. 01. 2021 11.22
+2
kako je igralec majhnih tekem če ni dal gola majhni ekipi? pol ne more bit igralec majhnih tekem. 🤔 hmmm
Rdeča kapica69
04. 01. 2021 10.29
+1
Taka Barca premaga Psg z lahkoto in osvojila bo ligo prvakov. (Šala) 😂🤣
Od Halerja ati
04. 01. 2021 10.59
-5
zmagaaaaaaa. vamoooos juhuhuuuuu 3 pikeeee
DR.Fejsbuk
04. 01. 2021 12.26
-5
skrivnostni mož z skrivnostnimi šalami, ki jih žal nihče ne razume..
Kollerik
04. 01. 2021 16.18
+2
Spet rezervni nick od kakšnega halarja ali top gunna aka lewandowskega aka avtohtonegabum*barja....
7zigolino7
04. 01. 2021 10.16
+1
Barca rabi kako tekmo da se jim cist odlomi.Tolk priloznosti zapravit je kr brutalno.Pa to ni edina tekma.
Trend01
04. 01. 2021 10.15
+5
Dembélé zelo vzpodbudno. Če ne bi bilo poškodb... Kako zdaj; bi ga še prodali? Alba nadaljuje z dobrimi predstavami. Ter Stegen dve odlični posredovanji. De Jong tudi na nivoju. Messi v svojem spodnjem povprečju, oz. letošnjem povprečju. Sicer lepa asistenca. Ostali? Jah, srednja žalost. Braithwaite se trudi in trudi. To mu ni za oporekati, a ne gre. Pregrešni dragi Griezmann pa na klopi. Kako na pride v formo, če ne igra? A, roko na srce; če bi igral za "mojo" ekipo, bi tudi raje videl, da ne igra. A dejstvo je, da z neigranjem ne moreš priti v formo. Tudi prodati ga ne morejo (ga sploh želijo?). Čudno je vse skupaj.
Fuzbaler
04. 01. 2021 10.53
+0
Jaz osebno bi kljub napaki v prejsnem kolu pohvalil se Arauja. Zelo dobro gibanje ima v obrambi in je izjemno čvrst. Seveda moramo počakati kako bo proti močnejšim tekmecem. In pa mladi Pedrito. Samo še zaključek mu manjka pa mislim, da bo postal res svetovna klasa. Je pa po eni strani žalostno kako močno se Barci pozna odstotnost se enega 18letnika-Fatija. On je bil letos pravzaprav edini razpolozen napadalec. Upam, da ga vidimo spomladi igrat v Sloveniji.
Trend01
04. 01. 2021 11.20
+6
Araújo? Ja, bi znal biti. Je mlad. In seveda dela napake. Tudi starejših, ki bi morali imet izkušnje jih delajo. Tudi v top ekipah. Le en problem vidim pri njem. Prenos žoge. Tu zamuja, oz. je prepočasen. Moč? To se da skompenzirati. Ne vedno, a večinoma se da.
Johnny_J
04. 01. 2021 11.34
+4
Včeraj je cela vezna linija odigrala zelo dobro, če spregledamo nekaj napak busquetsa na začetku tekme, potem je tudi on odigral malo bolj sigurno. Ekipa je delovala zelo dobro do menjav, ko je padel desni bok in z vstopom pjanica tudi vezna linija. Kot je rekel trend, braithwait se trudi, samo to ni dovolj za ekipo kot je barca. Ne moreš biti neviden 90% igralnega časa in tudi takrat ko nekaj naredi, ni nič posebnega...ni gola, za kar je zadolžen.
HALAcR7
04. 01. 2021 10.02
-2
Barca derby vs Huesci,ki je z malo sreče dobila barca,,Messi je dokazal da je goat, ko je nabil žogo z vso silo v reklamni pano,,,mesiiju naj svetujejo okulista,,,čestitke CR7 za dva lepa gola,z levo nogo in podiranje Peletovega rekorda
dark horse
04. 01. 2021 10.09
+0
Krele a oder še stoji 🙈🙈🙈 kakšen rekord je pa podrl?? Izenačil se je s pelejem ki pa sploh ni prvi😂 članek o tvoji ljubezni je pa drugje. Ne piši več idiotizmov
Od Halerja ati
04. 01. 2021 10.14
-5
zmagaaaaaa vamooooos. mi prvaki oleoleole. Barca je zmagala Soler je pa jezeeen. tvoj realcici je pa zgubil proti 18 ekipi sej se spomnes. Soler 3 komada iznenada. Barca je vsaj zmagala. upam da se zdej nebos spet skril za 1 teden ker smo te pogresali. oz ta tvoj profil
Kollerik
04. 01. 2021 10.46
-2
"Materiala" oziroma za zmagoviti ekipo je dovolj (Messi, Ter Stegen, Dembele, De Jong, Fati, Ped*ri, Alba, Araujo...), toda sedaj Barca potrebuje predvsem dobrega peka, da bo to testo zmesil nazaj v res vrhunski kolač. Išče se torej novi Flick...