Nogomet

Barcelona se je na Camp Nou vrnila z zmago in brez blišča

Barcelona, 16. 06. 2020 23.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Vodilna ekipa španskega prvenstva, Barcelona, je odigrala prvo domačo tekmo po "koronapremoru" in na Camp Nouu premagala madridski Leganes (2:0). Ta je imel pred vodilnim zadetkom Anssumaneja Fatija v prvem polčasu kar dve zelo lepi priložnosti za to, da bi povedel, tudi v nadaljevanju tekme pa Katalonci niso blesteli, a so madridskemu Realu vsaj začasno spet pobegnili na pet točk prednosti.

Fati (na fotografiji levo) proslavlja z Juniorjem Firpom.
Fati (na fotografiji levo) proslavlja z Juniorjem Firpom. FOTO: AP

Zaradi izrednega prestopa napadalca Martina Braithwaita, ki ga je vodstvo tekmovanja Barceloni dovolilo ob hudi poškodbi Francoza Ousmana Dembeleja, je Leganes tokrat na Camp Nou prispel še malce bolj motiviran kot sicer. Madridčani Kataloncem zamerijo, da so jim v boju za obstanek odvzeli enega najboljših nogometašev, karizmatični mehiški trener Javier Aguirre pa je pred sredino tekmo celo pogumno napovedal, da ga na legendarnem stadionu zanima zgolj zmaga. Njegov kolega Quique Setien je od prve minute "aktiviral" bisera klubske šole Anssumaneja Fatija, ki je  zamenjal ravno Braithwaita, potem ko je Danec na Majorki zabil svoj prvenec za Barco, kaznovanega Jordija Albo pa je na levem boku obrambe nadomestil Junior Firpo. V primerjavi s prvo tekmo po "koronapremoru" na Balearih so od prve minute začeli tudi Clement Lenglet (po odsluženem suspenzu), Ivan Rakitić in Arthur Melo.

Leganes je v obračun, ki se je začel z minuto molka, krenil na zadnjem mestu na lestvici, a se to niti malo ni poznalo. Po uvodni prevladi Barcelone brez pravih priložnosti so Madridčani udarili prek protinapada, Javi Eraso je bil skorajda sam pred Marc-Andre ter Stegnom, se dolgo odločal, nato pa le oddal žogo, ki je nato po zaslugi Mese prišla do osamljenega Guerrera, ki je premagal nemškega vratarja, ne pa tudi Lengleta, ki je na črti vrat rešil svoj klub. Guerrero je že v enem naslednjih napadov iz težkega položaja zatresel celo vratnico, razen strela z glavo v 29. minuti Antoina Griezmanna, ki je bil večji del tekme spet povsem neviden,  pa Katalonci zrelejše priložnosti niso imeli.

Pogled na prazen stadion Camp Nou, ki so ga v TV-prenosu "polepšali" virtualni navijači in posneto navijanje.
Pogled na prazen stadion Camp Nou, ki so ga v TV-prenosu "polepšali" virtualni navijači in posneto navijanje. FOTO: AP

Prvi strel v okvir vrat Leganesa = prvi gol 
Tako je bilo vse do zadnjih napadov polčasa in 42. minute, ko je Fati sprejel žogo v kazenskem prostoru in si namestil strel, ki je končal ob vratnici in mreži nemočnega Ivana Cuellarja. To je bil že peti gol v sezoni za 17-letnika po rodu iz Gvineje Bissau, ki pa je že lani po meteorskem vzponu med člani po hitrem postopku tudi dobil in izkoristil vpoklic v mlado reprezentanco Španije. Do konca polčasa je z glavo neprepričljivo poskusil še Messi, izid pa se ni spremenil. V drugem polčasu smo dolgo časa čakali na pravo priložnost, Gerard Pique pa je za dlje časa obležal, potem ko je imelo njegovo koleno bližnje srečanje s spodnjim delom nogometnega čevlja rezervista Rogerja Assaleja. Setien je opravil tudi dvojno menjavo, v igro sta vstopila povratnik po poškodbi, ki je že dobil nekaj minut tudi v prejšnjem krogu, Luis Suarez, in bočni branilec Nelson Semedo, ki sta zamenjala strelca Fatija ter Sergija Roberta. Kmalu po novi menjavi, Sergia Busquetsa je na zelenici nasledil Arturo Vidal, so Barceloni sodniki po ogledu VAR-posnetkov ob izteku 64. minute razveljavili lep zadetek: po podaji v globino Messija je Semedo pred vrati našel Griezmanna, ta pa se je izkazal z zaključkom, a je zaradi nekaj centimetrov prehitrega Portugalca proslavljal zaman.

Nato je reči v svoje roke vzel Messi, ki si je izmenjal dvojno podajo in nanizal nekaj tekmecev, nato pa padel in Barci priigral najstrožjo kazen. Protesti gostov in dolgi pogovori med VAR-sobo in glavnim sodnikom Juanom Martinezom Munuero odločitve niso spremenili, argentinski kapetan pa je Cuellarja v 70. minuti poslal v napačno stran z natančnim strelom ob vratarjevo levo vratnico. Oba trenerja sta nato opravila dvojni zamenjavi, priložnost je pri Barci dobil tudi mladi vezist Riqui Puig, namesto šepajočega Piqueja pa je vstopil Samuel Umtiti

Leganesu je do zadnjega premora za osvežitev uspelo nekaj obetavnih akcij, a zaključki nogometašev v sinje modrih dresih so se kot po pravilu ustavljali v katalonskem bloku in Ter Stegna niso ogrozili. Ko so gostje domačo obrambo le izigrali, kot denimo v 82. minuti Guido Carrillo, in je bil Ter Stegen že premagan, pa njihovi streli spet niso bili dovolj natančni. Umtiti je po nekaj minutah dobil rumeni karton in bo manjkal za gostovanje v naslednjem krogu pri Sevilli, tako da bodo pri Barceloni, ki ji srednjih branilcev kronično primanjkuje, upali, da se Pique ni resneje poškodoval. V 88. minuti je imel sijajno priložnost za potrditev izdatnejše zmage Puig, ki je po akciji Messija in podaji Vidala prišel sam pred Cuellarja, a ga je izkušeni vratar "prebral", žoga pa je po odboju od enega izmed branilcev končala v kotu. Po izvajanju slednjega je 20-letni Puig nevarno poskusil še z roba kazenskega prostora, spet pa je bil na mestu Cuellar. Tako kot Ter Stegen, ki je bolj "za fotoreporterje" kot "zares" ubranil poskus s prostega strela Kevinu Rodriguesu v 90. minuti. V kar šestminutnem sodnikovem podaljšku (posledica težav Piqueja in odmora za osvežitev) je bil edini vrhunec izključitev Aguirreja, ki je očitno nekaj zabrusil glavnemu sodniku, saj ga je ta brez razmišljanja poslal pod prho z rdečim kartonom.

Izidi 29. kroga španske Primere Division:

Barcelona ‒ Leganes 2:0 (1:0)
Fati 42., Messi 70./11-m

Getafe ‒ Espanyol 0:0
RK: Bernardo 16./Espanyol

Villarreal ‒ Real Mallorca 1:0 (1:0)
Bacca 16.

Real Betis ‒ Granada 2:2 (0:1)
Canales 85./11-m, Tello 88.; Fernandez 29., Soldado 90.

Levante ‒ Sevilla 1:1 (0:0)
Carlos 87./avt.; De Jong 46.

Lestvica:

1. Barcelona 65 točk
2. Real Madrid (-1) 60
3. Sevilla 51
4. Real Sociedad 47 (-1)
5. Getafe 47
6. Atletico Madrid 46 (-1)
7. Villarreal 44       
8. Valencia 43 (-1)
9. Granada 42
...
12. Levante 35
13. Betis 34
...
17. Celta 26 (-1)     
18. Mallorca 25
19. Espanyol 24
20. Leganes 23

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (83)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
17. 06. 2020 21.58
+2
Messijeva predstava je bila odlična , ni pa bila na najvišji ravni. 8,25 ocena pove veliko in je tudi najbolje ocenjen igralec na tekmi. Tudi zasluženo. Videl sem veliko preigravanj dobrih igralcev nogometa, a le Messi jih medtem vlači s sabo, ko ga objamejo ali obesijo na njegov dres
Maxx365
17. 06. 2020 21.47
+4
Sploh ne razumem kaj eni toliko tulite in se utrujate s seciranjem Barcine igre. Po prisilnem večmesečnem premoru zaradi korone v bistvu večina ekip igra slabše, pa še vse te menjave in rotacije zaradi natrpanega urnika, ko praktično vsako tekmo začnejo z drugo postavo... Tudi Real in Atletico ne igrata briljantno, se vam ne zdi?
resnicaosvobaja
17. 06. 2020 21.53
+1
Tako ...če ne bi bilo Fatija in Messija, ne bi bilo ene podaje naprej, po postavi in imenih pa 2. ekipa Barcelone v prvem polčasu , ki postane velika težava, če se v tem času spravijo v zaostanek
-11
Messi lahko zabija samo tretje razrednim klubom zmagujejo pa samo s sodniki sramota je ta klub za nogomet
cripstoned
17. 06. 2020 19.22
-1
leganes je marsikaj razkril...se zdalec ni bil lahek nasprotnik barceloni sploh v 1.polcasu kjer so imeli 2 zelo lepi priloznosti za gol...pohvale tudi za lengleta ki je odigral sijajno in mariskaj bi se lahko zgodilo CE bi leganes tista 2 zadetka pospravil v zep...busqets je v zelo slabi formi....messi tudi ni mogel razviti svoje igre se sreca za fatija ki je zadel in spremenil (olajsal) delo barceloni v nadaljevanju...seveda stejejo na koncu samo 3 tocke in ostale so doma...cestitke...
Petarda10
17. 06. 2020 19.30
+4
Messi ni mogel razviti svoje igre haha, a preigraval cez pol igrisca
cripstoned
17. 06. 2020 19.48
-1
kdor je gledal tekmo je videl da to ni bilo to tudi iz strani messija...tu in tam preigravanje prebliski...ce bi vceraj messi pravi bi leganes imel vec golov v mrezi pa tudi asistenca vec bi bila na kontu...na primer na zadnji tekmi ko sta se leganes in barca srecala je padla petarda...messi je dal 2 gola in 1 asistenco...tako da ja se vedno vztrajam da tudi iz strani messija vceraj ni bilo vrhunsko
Roglič šampion
17. 06. 2020 20.05
+3
Se strinjan ja kar bekaj zog je izgubil leo. A vseeno je bil igralec tekme pa tudi ko ima slabsi dan je sposobrn osmesiti nasprotne igralce tako kot jih je pred prekrskom za enajstmetrovko.
cripstoned
17. 06. 2020 20.13
-6
igralec tekme bi moral biti lenglet ali fati...
Roglič šampion
17. 06. 2020 20.42
+4
Ma prej lenglet. Pa vseeno tudi messi kar zasluzeno. Pa ceprav je imel za svoje standarde malce slabso tekmo
Kollerik
17. 06. 2020 19.04
+6
Grozno dolgočasen prvi počas z dvakratno veliko srečo za Barco, da ni prejela vsaj dveh golov od Leganesa. Potem pa se je začelo. Ansu Fati... prelep, zvit gol, in tako naprej. Messi itak car in spet najboljši mož tekme. Sem se moral nasmejat, kako ga je Leganes zaustavljal na vse mogoče načine, tudi z rokoborskimi prijemi... in pri tem fasal kar tri rumene kartone. Lepa, energična igra Riquija Puiga. Suarez in Rakitić neuigrana, lepi zadetek Griezmanna žal upravičeno razveljavljen. Bravo Barca!! BBBBBAAARRRRCCCCC, MMMEEEESSSSIIIIIIIII.....!!!
-13
Pa messi nikoli ne no sv prvak res bruka
Maxx365
17. 06. 2020 21.37
+3
-15
Uefalona lahko zmaga samo z prevaro izdajo zmoto res kdo lahko navija za tak korupcijski klub
idiu3krasne
17. 06. 2020 17.57
+1
to je to...gazimo po vsem kaj je iz Madrida.
ehjaehja
17. 06. 2020 18.29
-6
Kollerik
17. 06. 2020 18.59
+1
cripstoned
17. 06. 2020 19.26
-5
var jke krivec zakaj je barca na 1.mestu in ne zaostaja za 2tocki za realom...nonstop omenjate var in sodnike ki so vzeli realu zmago sredi katalonije in remi sociedadu...hejterjem seveda ni pomembno to vazno da pljuvajo po klubu ki je v vseh segmentih boljsi od barcelone in nenazadnje to dokazujejo ze od prihoda zidana....
Kollerik
17. 06. 2020 19.36
+4
cripstoned
17. 06. 2020 19.50
-5
Maxx365
17. 06. 2020 21.38
+3
To ni odgovor, to je le pripomba, ne ločiš?
-14
Messi zal nikoli ne bo najboljsi po moje tut top 50 ni vseh casov
idiu3krasne
17. 06. 2020 17.53
+6
resnicaosvobaja
17. 06. 2020 16.17
+11
Rammstein...Programi Sport kluba so ENI NAJDRAŽJIH za operaterje in z vsakim podaljšanjem se dražijo. Z njihove strani je recimo nekako "razumljivo", ni pa razumljivo,kadar ti odvzamejo najdražje programe naročnina pa ostane enaka...to pa je dvoličnost
grozjak
17. 06. 2020 15.27
+9
Težko komentiram, saj mi je eden vodilnih operateraterjev zaradi lastne škrtosti onemogočil spremljanje premier in la lige....nadaljevanje v smislu menjave operaterja sledi.....
igyyp
17. 06. 2020 15.38
+5
Rammstein: ni samo Telekom, vsi A1,T2,Telekom, pejt na google pa si preberi, vse tekme pa si lahko še vedno ogledaš. Pri vseh operaterjih razen pri Telemachu bo pa na voljo Arena sport, ki prevzema vse lige razen Bundes, Eng, Spanska, bo na Areni.
idiu3krasne
17. 06. 2020 17.56
+4
se pravi prevzema samo šrot...Telemach orje po vseh.
Maxx365
17. 06. 2020 21.41
"Arena sport, ki prevzema vse lige razen Bundes, Eng, Spanska, bo na Areni" ??? Pismo, to je pa tudi vse, kar gledam.
Fuzbaler
17. 06. 2020 13.51
+4
Upam, da so se včeraj varčevali za Sevillio. Je pa res, da po teh dveh tekmah tudi Sevillia ni v blesteči formi. Ce Arthur ne dvigne intenzitete svoje igre, potem sploh ne bi bilo prevelike skode, ce bi sel v Juve. Griezmana spet ni bilo celo tekmo. Firpo je vsaka zogo podal nazaj, vidi se da ne seze Albi do kolen. Samo Messi je bil sposoben malce razbiti obrambo Leganesa, ki je bila vceraj res zelo dobra. Ampak, da je Leganes tako dobro stal na igriscu, je bila kriva prepocasna igra Barce. PS: gostujoci trener je dobil rdeci karton, ker je oponašal sodnikovo piščalko med tekmo haha...večkrat je bil opozorjen, na koncu je pa sodniku prekipelo. Vsaj nekaj zanimivega z včerajšne tekme.
samomojemnenje
17. 06. 2020 14.47
+5
Če bi jaz bil trener barce, bi tekme začel z de Jongom, Arthurjem in Puigom na položajih vezistov. In naj se pokaže mladost. Slabše verjetno ne bi bilo.
grozjak
17. 06. 2020 15.22
+8
Če bi bil jaz direktor telekoma, bi odpustil vse osle, ki so dopustili blamažo stoletja in izpad sportklub programov......
drimtim
17. 06. 2020 12.19
+2
avtocesta do naslova prvaka
Dany75
17. 06. 2020 11.43
+10
Zmaga zasluzena,vendar tekmec ni pravi pokazatelj forme...prave tekme se pridejo...cestitam za tri pike!
igyyp
17. 06. 2020 12.16
+5
Dany75: itak zanimivo bo že jutri ena, pol pa še naprej.
265004
17. 06. 2020 13.06
+2
Igyyp sorry ne bom navijal za Real,ampak teb pa privoščim....
igyyp
17. 06. 2020 13.27
+7
264005: ja itak saj si navijač Barce, no jaz včeraj sem gledal tekmo neutralno, ker me zanima samo RM, nimam pa nič ne proti Messiju, ne proti Barci, kot športnik je spoštovan tudi iz moje strani, ni mi pa nakbolj všeč ko igra proti Realu, tam je potem nevarnost.
samomojemnenje
17. 06. 2020 14.44
+0
igyyp, kako si lahko gledal neutralno? Kot navijač Reala, bi bilo logično, da bi navijal za Barcine nasprotnike, saj če Barca izgubi, je več možnosti, da Real osvoji LaLigo. In obratno. Jaz priznam, da bom navijal za ekipe, ki igrajo proti Realu, da bi Barca osvojila naslov. To je čisto navijaško. Navijam pa za Real proti Cityju, ker mi siti nikoli ni bil preveč všeč, pa ne vem zakaj. Pa s tem, ko navijaš za tekmeca konkurenčnega kluba, ne pomeni, da si hejter, kot to ene par modelov tukaj gor piše. Za njih je vsak, ki ne navija za Real hejter Reala. Tudi moj najboljši prijatelj je navijač Reala in včasih tudi skupaj gledava elcllasico in se bockava v duhu zdravega navijaštva.
igyyp
17. 06. 2020 14.55
+1
Samomojemnenje: Nisem hejter Barce, in ne Lea, in me zanimajo samo točke RM, in kje smo na lestvici, pogledam tekmo Barce, in RM za vse ostalo mi je vseeno. Šteje lestvica, in nič druga. In nisem navijal za nobenega, tekma in to je to. In naj zmaga kdor je boljši. Če tudi bi navijal za nasprotnika kaj od tega? Nič.
samomojemnenje
17. 06. 2020 15.03
+2
Ampak kot navijač Reala in kot praviš, da te zanima lestvica in točke, potem moraš želeti, da Barca vsaj enkrat kiksne, da Real skoči na vrh. Pod pogojem, da Real zmaga vse do konca. Ker če tudi Barca zmaga vse, potem je Barca prvak. Čeprav imam občutek, da bosta še oba kiksala in kdor bo manj kiksal, bo prvak.
igyyp
17. 06. 2020 15.10
+1
Samomojemnenje: kaj to vse spremeni ? Šteje rezultat, ja seveda, da bom navijal, kakšne možnosti ima Malorca, ter Leganes proti Barci, 0,0,1% potem gledam tekmo, kot neutralno, proti Sevilli, se pa stvar obrne, tako kot se bo ju3 proti Realu. Pa sam navijaško vsaj iz moje strani.
-29
Messi lahko zabija samo tretjerazrwdnim klubom zato nikoli ne more bit med top 30 vseh casov
igyyp
17. 06. 2020 12.22
+24
Svetovniprvak: veš včasih nam normalnim komemtatorjem, ki se pogovarjamo dejansko o nogometu zbrišejo komentarje. Ti pa bluziš eno isto na vsakem članku. Res najdi si delo, al pa pomoč, ker se ti že cela Slovenija smeji. Ti pa napiši tistih 30, ki so vsi boljši od njega. Službo si najdi, pa delaj.
Roglič šampion
17. 06. 2020 12.46
+12
Igyyp, tega cloveka ze vecina dojema kot vsiljen oglas. Stisnes minus gres dalje
igyyp
17. 06. 2020 12.51
+5
12345fcb: meni se še minusov ne da stiskat, če eno te isto. Kaj bom pa stisku pol bom mimuse uničil ;)
265004
17. 06. 2020 13.08
+2
igyyp to je en pacient k se je v preteklosti predstavljal kot Maja in skoz isto nabijal...ptedvsem kako je nogomet bolj popularen kot smučanje in da Slovenci pojma nimamo....crisp in zapirač sta za njega barvna televizija...
igyyp
17. 06. 2020 13.24
+3
265004: ej ja se spomnim, sam ona je skozi o nekem smučanju pa judu in podobne gluposti, ja maš prav. Sem pozabu na tisto kalvarijo, ki je bla.
samomojemnenje
17. 06. 2020 14.50
+3
Tudi jaz ga dojemam kot vsiljen oglas. Sem pa že pomagal v njegovi nevednosti, ko je napisal, da ga ne uvršča med trideset, ker je ducat boljših. Ni vedel, da je ducat 12. Zdaj ne omenja več ducata.😊
Roglič šampion
17. 06. 2020 15.30
+2
Ssmomojemnenje pa ne bi upal stavit da ne bo vec omenil tega haha
265004
17. 06. 2020 11.25
+7
Kje je crisp da nam bo iskreno čestital za zmago?
drimtim
17. 06. 2020 12.17
+3
265004
17. 06. 2020 11.24
+7
Spet nadaljevanje sojenja v korist Reala...Včeraj Barci razveljavili gol, Realu v nedeljo priznali...ccccc
resnicaosvobaja
17. 06. 2020 16.29
+4
Reala ne gledam in ne verjamem, da bi VAR to dovolil....gol Barcelone pa je bil opravičeno razveljavljen..
Roglič šampion
17. 06. 2020 16.50
+1
Resda je slo za las a ofsajd ke bil. Tako da ja
Roglič šampion
17. 06. 2020 10.32
+7
Je barca z odliko opravila nalogo. Pa ceprav pri tem ni ravno böestela. A na koncu so vazne le 3 tocke in 5 tock prednosti na lestvici. Bomo videli kaksen bo odgovor real madrida
igyyp
17. 06. 2020 10.34
+4
He he, vidimo ju3, zdaj je konc ekip na koncu lestvice. Zdaj se vidi prava moč vaših in naših.
Roglič šampion
17. 06. 2020 10.44
+6
Tocno tako ja. Zaenkrat se brezveze karkoli napovddovati. Zdaj prihajajo pravi testi za barco in real
HalaCr77
17. 06. 2020 10.02
-30
Gledal posnetek,VAR zopet zatajil,že standard pri Varceloni
Petarda10
17. 06. 2020 10.10
+26
Ni bilo penala hahah messi preigral pol ekipe ze pred tem je nad njim bilo storjenih 5 prekrskov za rumen karton penal pa tako ali tako cist kot solza dva nasprtona igralca sta ga zrusila, kupi si ocala hejtercek
Roglič šampion
17. 06. 2020 10.32
+11
Blabla pusti halarcka vidis d se pisat ne zna
fihner
17. 06. 2020 12.29
+7
samomojemnenje
17. 06. 2020 14.53
+5
Ubogi Halar ne gleda tekme in kljub temu piše neumnosti. Messi nikoli ne pada in simulira. Še ko je pod prekrškom, se trudi, da ostane na nogah. Ampak OK, halar tega ne dojema.
Kollerik
17. 06. 2020 19.13
VAR se je še kako izkazal, saj Griezmannu zadetka zaradi tistih nekaj cm prepovedanega položaja od Semeda niso priznali.
igyyp
17. 06. 2020 09.48
+9
Čestitke Barci. Bo še zanimivo do konca. Lepo se imejte barcini navijači. Ju3 pa vidimo dejansko moč Reala proti Valenciji. Al bomo pušnili al pa spet na -2.
stoj?kov
17. 06. 2020 12.45
+2
tekma z valencio jutri je vrjetno kar finale za real,valencia nujno potrebuje zmago tako kot real,prva odločilna za naslov v la ligi.dejansko se veselim te tekme
igyyp
17. 06. 2020 13.05
+1
Stojčkov: bi znalo bit, Sevilla pa tud rabi. Vse še odprto.