Nogomet

Real iz škripcev spet potegnil Ramos: 11-metrovka za +4 pred Barco

Madrid, 02. 07. 2020 23.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridski Real je imel na mestnem obračunu z Getafejem precej težav in je do 79. minute čakal na vodilni ter na koncu tudi zmagoviti gol kapetana Sergia Ramosa (1:0). Ramos je izkoristil enajstmetrovko in s soigralci po remiju na Camp Nouu med Barcelono in Atletico Madridom (2:2) večnim tekmecem iz Katalonije ubežal že na štiri točke prednosti.

Slavje Ramosa (levo) in rezervista Marca Asensia na stadionu Alfreda Di Stefana.
Slavje Ramosa (levo) in rezervista Marca Asensia na stadionu Alfreda Di Stefana. FOTO: AP

V derbi s tekmecem iz južnega predmestja Madrida so se varovanci Zinedina Zidana podali v lovu za že sedmo zaporedno zmago po "koronapremoru", ki bi jih še dodatno približala državnemu naslovu in prednost pred večno tekmico Barcelono povišala na težko ulovljive štiri točke. Zidane je po povratku iz Barcelone, kjer je Real minimalno premagal Espanyol (0:1), prvo postavo sestavil brez Marcela, Federica Valverdeja in Edena Hazarda, priložnost pa so dobili Ferland Mendy, Luka Modrić in Vinicius Junior. Modri, ki so v tej sezoni že večkrat presenetili in so poleg uvrstitve v osmino finala Lige Evropa še vedno v igri tudi za vozovnice Lige prvakov, so tekmo odprli veliko podjetneje in v deveti minuti je moral Thibaut Courtois prisebno posredovati po "srečnem" strelu Xabierja Etxeite s kolenom, ki je po predložku s strani in ponesrečenem poskusu Nemanje Maksimovića zletel proti njegovi oddaljenejši vratnici.

Belgijski vratar, ki se mu letos v dvoboju s slovenskim reprezentantom Janom Oblakom obeta prestižna nagrada zamora, je v 12. minuti brez večjih težav ujel tudi strel Jaimeja Mate z roba kazenskega prostora, medtem ko razen poskusa Karima Benzemaja iz tretje minute, ki ga je podobno elegantno ujel David Soria, v prvih 20 minutah Real ni sestavil omembe vredne akcije. V 23. minuti je sledila lepa kombinacija Modrića in Mendyja ter pobeg  in predložek slednjega z levega boka proti Viniciusu, strel Brazilca v padcu proti oddaljenejši vratnici pa je z izvrstnim posredovanjem ustavil Soria. Po obveznem premoru za osvežitev je moral Zidane prvič menjati, saj je po udarcu, ki ga je prejel med dvobojem ob podaji iz kota, z obkladki na tilniku igro zapustil Raphaël Varane, ki ga je nasledil Eder Militao.

Statistika tekme Real Madrid - Getafe
Statistika tekme Real Madrid - Getafe FOTO: Sofascore.com

Trojna menjava Zidana
V 35. minuti bi Realu kmalu uspel brezhiben protinapad, a je Casemiro predolgo "carinil" žogo, na koncu pa je z volejem Sorio preizkusil Isco in iztržil le kot. Veliko bolj vroče je bilo že čez nekaj sekund, ko so domači zahtevali najstrožjo kazen po prekršku nad Casemirom na robu kazenskega prostora, a se je vse skupaj končalo le s prostim strelom za Tonija Kroosa, ki je bil za vrata Getafeja nenevaren. "Kraljevi klub" je polčas zaključil veliko odločneje od mestnih tekmecev, a do začetka in po koncu kar petminutnega sodnikovega dodatka  velja omeniti zgolj akcijo Viniciusa in Benzemaja ter strel slednjega v daljši kot, ki pa v 44. minuti spet ni bil dovolj dober.

Real in predvsem Militao drugega polčasa nista začela najbolj prepričljivo, Brazilec je za prekršek nad Marcom Cucurello, ki ga je njegova matična Barcelona le nekaj ur pred tekmo prodala Getafeju (ohranila je zgolj desetodstotni delež pri naslednjem prestopu), prejel tudi rumeni karton. Do "magične" meje 60 minut je Getafe še enkrat resno zapretil po hudi napaki Mendyja, ki bojazljivo ni želel ustaviti žoge in povzročil protinapad, slednjega pa bi po akciji Cucurelle kmalu z "evrogolom" zaključil Mata. Ni bilo presenečenje, da je Zidane poskusil varovance prebuditi s kar trojno menjavo: iz igre so morali Isco, Modrić in Vinicius, na zelenico pa so pritekli Valverde, Marco Asensio in Rodrygo. Slednja sta hitro vnesla nekaj več prodornosti v igro Reala, ki pa do pravih priložnosti še naprej ni prihajal. Dokaz, kako močno je bil lahko gostujoči strateg Jose Bordalas zadovoljen z igro varovancev, je tudi njegova prva menjava, ki se je zgodila šele v 70. minuti, ko je rahlo nezadovoljnega Cucurello zamenjal Hugo Duro.

Tik pred zadnjim premorom za osvežitev je Bordalas zamenjal še Damiana Suareza in Mato, v igro pa poslal Jasona ter Jorgeja Molino. A še preden bi se lahko madridski "palčki" lahko pripravili za zaključni nalet Reala, je slednji na voljo že dobil najstrožjo kazen. Mathias Olivera je v kazenskem prostoru nespametno podrl Carvajala, zanesljivi izvajalec strela z bele pike pa je bil kljub dobremu poskusu obrambe Sorie v 79. minuti kapetan Sergio Ramos. Prednost pred branilko naslova Barcelono, ki je pred tekmo že znašala eno točko, je nenadoma poskočila na kar štiri, kljub napadalnim menjavam Bordalasa v zaključku tekme pa Getafeju zmage slovitih sosedov ni uspelo ogroziti. To je bila že sedma zaporedna zmaga Reala na sedmih tekmah po "koronapremoru", ki je Zidana in njegove varovance še bolj približala drugemu državnemu naslovu pod njegovo taktirko.

Statistika Sergia Ramosa na tekmi Real Madrid - Getafe
Statistika Sergia Ramosa na tekmi Real Madrid - Getafe FOTO: Sofascore.com

Izidi 33. kroga španske Primere Division:

Real Madrid ‒ Getafe 1:0 (0:0)
Ramos 79./11-m

Real Sociedad ‒ Espanyol 2:1 (0:1)
Jose 56., Isak 84.; Da. Lopez 10.

Real Betis ‒ Villarreal 0:2 (0:2)
Moreno 7./11-m, 30.
RK: Fekir 45./Betis

Valencia ‒ Athletic Bilbao 0:2 (0:1)
R. Garcia 13., 47.

Barcelona ‒ Atletico Madrid 2:2 (1:1)
Costa 11./avt., Messi 50./11-m; Niguez 19., 62./obe 11-m
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Leganes ‒ Sevilla 0:3 (0:2)
Torres 23., 35., El Haddadi 82.

Eibar ‒ Osasuna 0:2
Real Valladolid ‒ Levante 0:0
Deportivo Alaves ‒ Granada 0:2
Real Mallorca ‒ Celta Vigo 5:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
03. 07. 2020 15.55
-3
Real bo lahko pokazal svojo pravo vrednost na povratni tekmi proti Manchester Cityu.
cripstoned
03. 07. 2020 18.06
+1
a zdaj je pa liga prvakov kar naenkrat pomembna ....kako menjate teme, obraze in profile hejteri real madrida pa to ni vec normalno...ko real osvoji ligo prvakov in barca laligo je barca boljsa...ko real osvoji laligo in barca nic je pa boljsi tisti ki je prvak lige prvakov....ahahahahaah boljse da ne komentirate kot pa da se pojavite in javno blamirate ime barcelona...
cripstoned
03. 07. 2020 13.49
+0
letos mora ramos osvojiti zlato zogo...to kar je letos prikazal je vredno vsakega spostovanja...glavce, izvajanje penalov, prosti streli, vzete zoge in delo v obrambi ki ga opravlja je vredno vsake hvale...z vsem spostovanjem do lewe in bayerna..
cripstoned
03. 07. 2020 12.28
+6
tako real madrid kot barcelono cakata ta vikend tezka gostovanja...real madrid v goste k vedno neugodnemu bilbau, barca pa k letos odlicnemu villarealu...naj omenim da ima villareal od pokoronskega zacetka na 6 tekmah 5 zmag in 1 remi...vsekakor lahko vikend marsikaj odloci...glede na videno mislim in vem da ima real madrid vse da premaga bilbao, villareal pa lahko vzame nove tocke barceloni ki je neprepoznavna...seveda tudi ce bi real izgubil (kar ne verjamem) bi se vedno ostal v prednosti ampak upam da se to ne zgodi...se bo zanimivo in 4 tocke ni veliko ce gledamo da je barca se v mesecu juniju imela 4tocke prednosti (danes nevidni kollerik je tako lepo provociral z minus 4)....danes je pa ze real na 4+ posteno in zasluzeno....vamoooooooos reaaaaaal maaaaaaadrid
kmet1
03. 07. 2020 11.25
-11
Real se bo preimenoval v PENAL!
borut30
03. 07. 2020 12.08
+9
hja..tudi tvoj nadimek se bo kmal preimenoval v realno ime.....
fcrs_lj
03. 07. 2020 11.01
+8
Te vase krokodilje solze...NEPRECENLJIVO
fcrs_lj
03. 07. 2020 10.57
+15
Obrez in njegovo jokcanje...NEPRECENLJIVO
igyyp
03. 07. 2020 10.46
+18
Zdravo vsem. Igra za pozabo do 70 min. Isco ples štanga in počasnost, nima več kaj dolgo iskat v prvi postavi. Benzema borec, naprej nazaj, zelo se trudi. Po vstopu Fedeja,Rodriga, in Asensia Real v peto in na polno. Dani odlično in sreča da ni fasal že prej drugega kartona, ker je bilo vse na limitu. Prekršek nad njim je bil in 11m čisto pravilno odsojena. Malo sem še prebral o izvajanju Ramosa 11m, izvaja jih vedno na podoben način, zdaj če je pravilno ali ne je pa za strokovnjake. Pohvala pa tudi Getafeju, fantje igrajo zelo dobro, in so stisnili Real na polno, če sem realen so si tudi oni zaslužili točko, sam tisti prekršek jih je stal tako da tudi njim čestitke. Dobro 3 pike so 3 pike in kar šteje za nas.
RMadridd
03. 07. 2020 11.15
+2
z vsem bi se strinjal razen za carvajala. Vse prej kot odličen je, v njegovi igri se vidi da nima narejene OŠ.
KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 10.45
+7
Kako je komentator včeraj opisal Getafe? "Zobozdravnik španske lige". Vsaka ekipa, ki gre igrat proti Getafeju ima enak občutek, kot če bi morali k zobozdravniku; vedo da bo bolelo! hehehe Se je videlo včeraj. Dobro da je sodnik dopuščal takšno igro sicer nebi vseh 22 dokončalo tekme.
drimtim
03. 07. 2020 10.35
-10
Uspelo bo podariti naslov realu.
KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 10.38
+16
metallica-one
03. 07. 2020 10.32
+18
Barcelona je cisto sama kriva da je spustila naslov iz rok. Se bolj se lahko tolce po glavi zaradi svojih težav in ker ji bo najvecji tekmec odvzel naslov z ne preveč blešcečo igro.
ehjaehja
03. 07. 2020 10.29
+9
čim je Isco odšel iz igre pa Modrić in sta prišla Asensio ter Fede je igra Reala stekla in so bili hitri v proti napadih.Kdaj bo Zizuju kapnilo da nemore več igrati z staro gardo na sredini sploh pa ne z Iscotom ki je prepočasen in ustavlja vse protinapade Reala? Penal pa čist kot solza. Zizu pa bo moral izbirati ali mu bolj pomeni naslov ali stari garda kajti tako naprej ne bo šlo v nedogled žal. HALA MADRID!!!
KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 10.41
+7
Zizou ima sladke težave. Klop je dolga in vsi bi radi igrali. Se je pa res poznala razlika v igri z Iscom in brez njega. Ampak Getafe je dobro igral. Grobo in brezkompromisno. Veliko igralcev RMA je danes podplutih in z buškami. 3 točke so pa le 3 točke.
Lima33
03. 07. 2020 10.28
-6
Ni dosti manjkalo, da Real popestri končnico prvenstva... Jooj jooj... Sreča, da je Barca v krizi drugače bi Real zaostajal in to krepko... Zizuja je pa koronca rešila, da nebo odletu po koncu sezone ker neverjamem, da bo Real izgubil to prednost do konca... Bravo za zmago in tudi za osvojeno prvenstvo!! 💪💪🍾🍾...
denis pohoric
03. 07. 2020 10.08
+13
nic kaj sampionsko, ampak zmaga je zmaga...cestitke...penal cist
BETONSKI
03. 07. 2020 09.57
-13
Konec je s športom, ko se politika vmešava v šport in dirigira . To se dogaja v Španiji.
Roglič šampion
03. 07. 2020 09.55
+20
No cestitke realu za zmago. Glede penala pa nima smisla debatirati. Cist kot solza.
RMadridd
03. 07. 2020 10.20
+17
no eden pošten komentar, penal je res čist, ampak pri carvajalu ni bilo, model bi moral dobiti drugi rumeni, tudi tisti starti u 16m niso glih nedolžni.
cripstoned
03. 07. 2020 09.40
-3
sami znalci... zelo tezka tekma za real... getafe ni imensko dobra ekipa gre pa vsekakor za presenecenje te sezone v laligi... pred tekmo z realom so premagali real sociedad... trener ki ga imajo je v sezoni naredil cudez in zdak se borijo celo za ligo prvakov.... isco je razlog zakaj real igral bolje... z njegovim odhodm iz igrisca je potem zadeva sla na bolje... je pa potrebno reci da je golman getafeja branil viniju nemogoce in ce bi tam real zadel potem bi tudi v igri steklo... dlje ko ni gola vecji je pritisk nad igralci... nato pa prodor carvajala ki je sel na penal... igralec getafeja je nasedel in real je dobil zasluzen penal... sam osebno sem ponosen na real madrid... tudi komentator je povedal da je real madrid edini pravi prvak in da je zasluzeno tu kjer je.... ramos? velemojster in hladnokrvnez ki je res jezicek na vagi ko je govor o real madridu... vaaaaamooos reeeaaal maaaadrid.. 34* je ze skoraj tu...
cripstoned
03. 07. 2020 09.40
-1
samomojemnenje
03. 07. 2020 09.38
+11
Čestitke Realu za tri točke. Igra pa ni bila na nivoju. Glede penala, ne vem kaj spodaj nekateri sponašajo penal, saj je bil čist kot solza. Getafe bi lahko z malo več sreče oz. manj nerodnosti v napadu, prišel do točke, ki bi mu prav prišla v boju za CL. Realu pa se itak ne bi kaj veliko spremenilo, če bi remiziral, saj Barca do konca ne bo dobila vse tekme.
bizgecc
03. 07. 2020 09.53
-3
Penal cist, ni sporen, sporno je bilo pri izvajanju glede na stroga pravila
samomojemnenje
03. 07. 2020 09.57
+15
Bizgecc, sem ti že spodaj napisal. Če golman zapusti golovo črto pred strelom in dobi gol, potem se po pravilih ne ponavlja. Če pa ubrani, pa se, saj s tem proti pravilom skrajša kot. Tako, da tukaj ni nič spornega. Je pa bilo sporno, ko je Courtois to naredil proti Sociedadu, ampak takrat se VAR ni oglasil.
Fuzbaler
03. 07. 2020 10.07
-5
Sporno je bilo to, ker se je umes Ramos malce vstavil ko je izvajal 11m. To se pa ne sme.
Frel
03. 07. 2020 10.18
+7
tukaj te bomo pa verjetno 90 % ljudi na tem forumu popravili, saj se motiš. če slučajno narekuješ na "legendarni" rumeni karton Messija proti Ac Milanu, ko se je tudi ustavil, ampak to je popolnoma drugi primer. Messi se je ustavil, ko se je vratar že vrgel, dobeseno ga je Messi pretental, da se je Abate že vrgel in šele nato streljal. pač pripravil se je že za strel, nato se ustavil, abate se vrže in messi strelja. to je proti pravilom. če pa se igralec kot npr. včeraj Ramos ustavi med samim tekom oz. potjo do strela ustavi to pa je dovoljeno. samo poglej, koliko penalov se izvaja na takšen način.
Frel
03. 07. 2020 10.20
+6
opravičujem se za takšno razlago, saj je verjetno zelo slabo razumljiva.
samomojemnenje
03. 07. 2020 10.21
+11
Fuzbaler, v bistvu se sme oz. mi imamo občutek, da se je ustavil, pa se ni. Tudi Neymar tako izvaja, pa Coutinho in na sploh veliko Brazilcev. Ne vem, zakaj se tako obremenjujete s tem penalom. To je še najmanj sporno, oz. ni niti malo sporno. V Španiji imajo problem s sojenjem na globalni ravni. Če gledaš Angleško ligo, je sojenje čista poezija proti Španiji. Žal.
RMadridd
03. 07. 2020 10.23
+8
a ni žalostno s kom mi parlamentiramo, še osnovnih pravil ne poznajo.
Frel
03. 07. 2020 10.26
+2
ma kot lahko vidiš, je sojenje v španiji zadnje čase pod kritiko, saj nekatera pravila katera obstajajo kar naekrat ne obstajajo več in ravno obratno, itd. tako da mu ne gre zameriti, vsakdo se lahko zmoti. tudi sam sem trdil, da je bil gol Sociedada krivčno razveljavlen, a ste me popravili (še vedno je sporno ampak ok)
KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 10.50
+3
Frel Ramos se ni ustavil. Ni bil v teku. Izvedel je spot-kick. S koraka. Po mojem je kvečjem zastal pred strelom. Naredil je en korak, zastal pa še pred njim.
Aleš N.
03. 07. 2020 09.27
-4
teško je tem prvošolčkam realovim navijačem povedati da je to kar se dogaja vse le ne nogomet...tukaj se dela zgodovina kraj v nogometu...od leta 61 in eintrachta, do 3 vkradenih lig prvakov, do vsaj 20 toč v prvenstvu vsako leto na rovaš sodnikov...to bo ostalo za zmeraj....me veseli dejsvo da že nakdanji igralci reala govorijo da je to preveč...nekateri trenerji pa pravijo da ni pametno kupovati vrhunske igralce in igrati lep in dober nogomet...ker bo itak na koncu real kupil tekme...vse dokler so pod okriljem kraljeve družine bo tko...vendar ne gre izgubljati živcev...uefa baje že pripravlja nekaj...pol bo jasno kdo bo za segondo...je pa res da je real madrid najbolj umazan in podkupljiv klub v zgodovini nogometa spolh...a vi realovi otroci...ma otroci kot otroci...rresnih navijačev tako in tako ni.
RMadridd
03. 07. 2020 09.31
+9
hehehe,vsi vemo kolk je povprečna starost realovih in barcinih navijacev. Če pa real vedno kupuje prvenstnva, kak to da je v zadnjih 10l osvojil veckrat LP kot la Ligo. Tvoja izjava ne pije vodo.
cripstoned
03. 07. 2020 09.41
+2
Campeones34
03. 07. 2020 12.24
+2
Ko -4 udari v glavo začneš pisat take neumnosti
Fuzbaler
03. 07. 2020 09.26
+12
Letos tako Barca kot Real igrata res ekstra slabo. Razlika je ta, da Realu uspe nekako izvleci zmago in tu so te 4 tocke razlike. Kar se pa igre tiče, je pa od obeh vodilnih tako slaba, da ne pomnim kdaj je bilo nazadnje tako. Se takrat, ko je bil Atletico prvak sta bila Real in Barca bistveno boljša kot sedaj. V bistvu je res škoda, da je spanska liga premalo kvalitetna, da bi se tudi tu zgodil nek Leichester, kot Angliji in pripravil presenecenje. Ker taksno priloznost kot so jo pa imeli ostali klubi v letosnji sezoni, pa je mislim da se lep cas ne bo.
cripstoned
03. 07. 2020 09.43
-4
no no... se ne strinjam...real igra najlepsi in najboljsi nogomet v spaniji... prejeli so samo 21 golov in imajo 3 poraze... nadigrali so barcelono na obeh tekmah in premagali atlete v finalu...tukaj je se veliko ostalih tekem kjer preprosto briljirajo v svoji igri... vse kar real potrebuje je samo se napadalec ki bo sposoben zabiti 30+golov...
Fuzbaler
03. 07. 2020 09.54
+4
Če temu sedaj praviš brilijantna igra, tudi prav. Sicer pa bi tezko reke, da bo Real prvak zaradi svoje igre, ampak bolj zaradi tega, ker je Barca res ekstra slaba. In ker so ostali se slabši.
samomojemnenje
03. 07. 2020 09.54
+3
Fuzbaler...Se strinjam s tvojim komentarjem. Realno napisano.
Campeones34
03. 07. 2020 12.26
+1
Tole vceraj ni bio i od igre. Ni pa zadnja tekma pokazatelj, pac pride tak dan ko vsi zanič igrajo
-14
Messi res blage se vid nikoli ne more bit med top 30 vseh casov razen za nase kavc strokovnjake k se zoge vidl niso
KavčStrokovnjak
03. 07. 2020 10.52
+2