Nogomet

Asensio in Benzema ponesla Real prek Eibarja

Madrid, 03. 04. 2021 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridski Real je ohranil pritisk nad vodilnim Atletico Madridom in na domači zelenici v 29. krogu Primere Division premagal Eibar (2:0). Zadela sta Marco Asensio v zaključku prvega in Karim Benzema v zaključku drugega polčasa. Realovce prihodnji teden seveda čaka veliko težja preizkušnja v četrtfinalu Lige prvakov proti Liverpoolu.

Nogometaši madridskega Reala v torek, 6. aprila, odpirajo četrtfinalne boje v Ligi prvakov z domačo tekmo proti Liverpoolu. Prenos se na Kanalu A in VOYO s studijskim delom začne ob 20.30. Dan kasneje, v sredo, 7. aprila, pa bomo skupaj pospremili dvoboj med lanskima finalistoma Bayernom in Paris Saint-Germainom. Ne zamudite.

"Generalka" madridskega Reala za tekmo z Liverpoolom v četrtfinalu Lige prvakov je seveda potekala brez poškodovanega kapetana Sergia Ramosa, ki je že "odpadel" za obe tekmi z angleškimi prvaki, medtem ko ob domnevnemu napredku okrevanja zvezdniškega napadalca Edena Hazarda trener Zinedine Zidane pregrešno dragega Belgijca tudi tokrat ni uvrstil v kader za tekmo. Priložnost je na sredini igrišča dobil Isco, Zidane pa se je odločil za postavitev s tremi branilci in obračun bi se za madridske bele kmalu začel sanjsko: Alejandro Pozo je storil "osnovnošolsko" napako in s podajo proti vratarju Marku Dmitroviću idealno zaposlil Realovega nadomestnega kapetana in prvega strelca Karima Benzemaja, ki je nato krenil v preigravanje srbskega reprezentanta, a ga je slednji po vsega treh minutah igre ustavil z izjemnim posredovanjem. Nič ni mogel Dmitrović storiti že ob enem naslednjih napadov, ko ga je z glavo matiral Benzema, ki pa je bil v (zelo očitnem) prepovedanem položaju.

Statistika tekme Real Madrid - Eibar.
Statistika tekme Real Madrid - Eibar. FOTO: Sofascore.com

Večjih priložnosti nato ni bilo vse do 21. minute, ko je s prostega strela izjemno udaril Marco Asensio, a zadel le prečko. V 32. minuti je popolno prevlado Reala vsaj malce z nevarnim poskusom z razdalje prekinil Pozo, ki ni bil daleč od želenega cilja. Mreža Baskov se je spet zatresla v 36. minuti, ko je Asensio s peto v mrežo mojstrsko preusmeril strel Benzemaja, a se je spet oglasila VAR-soba in razveljavila že drugi zadetek domačinom. V 41. minuti pa je gol Asensia vendarle veljal: Casemiro je prestregel podajo Papakoulija Diopa in zaposlil španskega napadalca, ki pred Dmitrovićem kljub temu, da je bil že v padcu, ni grešil. Diop bi se kmalu odkupil za svojo napako v enem zadnjih napadov polčasa, a je z ugodnega položaja meril točno v vratarja Thibauta Courtoisa.

Courtoisu ponagajal veter
Drugi polčas je v 52. minuti s prvim nevarnim poskusom odprl Asensio, a je Dmitrović z izvrstnim posredovanjem njegov strel pričakal pod svojo prečko. Veliko več bi lahko v 55. minuti s strelom z glavo iztržil Benzema, ki pa je po žogi udaril zelo slabo. Toni Kroos in Rodrygo sta po dobri uri igre vstopila namesto Luke Modrića oziroma Asensia, v 62. minuti pa je Courtois le za las ušel veliki napaki, ko bi mu po podaji Lucasa Vazqueza na spolzki zelenici (pihal je tudi močan veter) žoga kmalu ušla prek črte, a je z drsečim startom belgijski zvezdnik še zadnji hip preprečil zadetek. Poleg Viniciusa Juniorja je Zidane v igro nato poslal še golobradega 19-letnega vezista Sergia Arribasa.

Igralec tekme Real Madrid - Eibar.
Igralec tekme Real Madrid - Eibar. FOTO: Sofascore.com

Zaradi prepovedanega položaja slednjega so v vedno težjih razmerah za igro sodniki razveljavili še en zadetek Realu, tokrat je mrežo zatresel Casemiro, v 73. minuti pa je z glavo po lepi akciji in predložku Viniciusa tekmo vendarle uspel odločiti Benzema, ki je zdaj dosegel že sedem zadetkov na zadnjih petih tekmah. Po pričakovanjih je Zidane deset minut pred koncem iz igre potegnil tudi Benzemaja, ki ga je pred bližajočim se dvobojem z Liverpoolom v četrtfinalu Lige prvakov zamenjal Mariano Diaz

Courtois je moral v enem zadnjih napadov rednega dela drugega polčasa prisebno ustaviti nevaren poskus Takašija Inuija in tako preprečiti veliko bolj napet zaključek dvoboja, v katerem pa zmaga Reala v nobenem trenutku ni bila pod vprašajem. Vinicius bi lahko v 92. minuti zadel po protinapadu, a je v ključnem trenutku izgubil žogo. Z novim "paketom" točk so branilci naslova, seveda s tekmo več, na lestvici spet prehiteli Barcelono, s katero se bodo v naslednjem krogu udarili na zadnjem "el clasicu" sezone. Vodilni Atletico ima pred Realom tri točke prednosti, v tem krogu pa ga še čaka vedno neugodno gostovanje pri Sevilli, metem ko bo Barca doma gostila Real Valladolid.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

Izidi 29. kroga Primere Division:

Real Madrid ‒ Eibar 2:0 (1:0)
Asensio 41., Benzema 73.

Granada ‒ Villarreal 0:3 (0:2)
Moreno 9. (11-m), 18., 59. (11-m)
Jorge Molina (Granada) je v 80. minuti zapravil enajstmetrovko.

Osasuna ‒ Getafe 0:0

- že odigrano:
Levante ‒ Huesca 0:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
04. 04. 2021 08.30
-6
Res zanimivo da atletico ni smel igrati tekme s chealsea doma, real pa lahko
Rdeča kapica69
04. 04. 2021 09.14
+7
Zanimivo je bolj to kako tebi gre to v nos čeprav ne navijaš ne za Real ne za Atlete. Tipičen barca boy🤣😂
dark horse
04. 04. 2021 09.32
-2
A sebi si dal 3 pluske meni pa 3 minuse pacient. In kaj ima vezo za koga navijam, navajam pač dejstva. Če bi moral real igrati zunaj pa atletico doma bi real boysi tule pisali marsikaj
Vladimir.Krutov
04. 04. 2021 09.41
-5
Hahaha...to sem tudi sam že doživel...bolano
Od Halerja ati
04. 04. 2021 12.08
+2
Stric živi za pluse in minuse. To so resni bolniki. Vem zarad sinkota.
apodgra
04. 04. 2021 08.07
-3
HalacR7 Zmaga in tri točke zagotovljene . Igra pa katastrofalna . S tako igro proti Leverpoolu bo težko zmagal. Zadnja tekma Lirepoola ni bila nič mlahava , nasprotno zelo dinamična , moška , napadalna, hitra in polna akcij .
HALAcR7
03. 04. 2021 21.46
+5
Liverpool igra mlahavo,,upam da bodo tako tudi igrali v Madridu,,bodo pa v rahli prednosti saj ni najboljšega zidu vseh časov SR4
DianaMul
03. 04. 2021 20.48
-3
Real je druga liga sami penziči. Drgač pa REAL vedno igra z 12. timi igralci.
DianaMul
03. 04. 2021 20.48
-3
HALAcR7
03. 04. 2021 21.41
+4
Od Halerja ati
04. 04. 2021 08.39
+0
Ja sinko ti si ze stari tebe ze vsi poznajo. Žal na ne tist dober nacin kot atija
LojzekBojzek
03. 04. 2021 20.43
+0
Real je v top formi,prvo zmaga v pokalu ,potem pa veselo naprej. Ati daj mojemu idolu toplo mleko ker pomirja🐤🐤
dark horse
03. 04. 2021 20.42
+0
Ko realovci začnejo o sodnikih veš da se ni nič pretresljivega zgodilo
cripstoned
03. 04. 2021 20.24
+4
zelo lepo je bilo videti da se zidane ni odlocil za taktiko 4-3-3 ki ze nekajkrat ni pila vode v tej sezoni proti slabsim ekipam iz lestvice...3-4-2-1 je danes bila zmagovalna pa ceprav mocno spremenjena....marcelo je igral tako lb kot lw in asensio samo kot rw...torej marcelo in asensio kot krilna igralca in isca je dal v napad skupaj k benzemaju...tako marcelo kot asensio sta pridobila na sirini igre in s tem omogocila benz ter iscu da v napadu igrata skupaj...popoln recept ki se mora uporabljati proti taksnim ekipam kot je eibar....pohvale pa za asensia ki je danes odigral tekmo te sezone....skoda da ni zadel iz prostega strela...res epski gol bi to bil....toliko bolj sem pa vesel te zmage reala zaradi dejstva ker so morali poleg eibarja igrati se proti sodnikom enako kot na prejsnji tekmi in vsaj 6im v letosnji sezoni....smesno sojenje ki dovoljuje nasprotniki vse, realu pa nic...ocitno je da nekdo iz sodniske zveze narekuje sodnikom kako naj po ovinkih pomagajo nasprotnikom realu z ciljem da jim vzamejo tocke...ampak tudi danes ni slo...zdaj prihaja na vrsto liverpool in liga prvakov...verjamem da so zidane in ekipa se kako pripravljeni in motivirani da tudi tukaj ne razocarajo...kljub temu da bodo igrali brez ramosa....vamooooos campeeeeeoneeeeeees
cripstoned
03. 04. 2021 20.25
+4
se vedno cakamo sliko vara ''ofsajda'' benzemaja ki bo opravicila sodnisko odlocitev razveljavitve gola reala...
Kollerik
03. 04. 2021 21.13
-6
Kar navadi se na to "zdravilo" proti Barci... :)
cripstoned
03. 04. 2021 21.56
+8
sem se ze...barca kljub messiju in sodniski pomoci mora ubrati defenzivno taktiko ko se sreca z zidanovim realom brez ronalda...hejteri se niti ne zavedate da bo letosnja sezona se tezja za vas kot je bila lanska..ostaja vam samo upanje da real ne zmaga elklasika in ne napreduje v ligi rpvakov...v kolikor bo pa real napredoval in zmagal elklasiko vas bo pa vedno manj...to ne govorim na pamet ampak po videnjih zadnjih 7.sezon...toliko kot ste prejokali hejteri ne prejocejo dojencki v vrtcu....
Kollerik
04. 04. 2021 08.05
-6
Hahahaha..... hvala ti za vic dneva, dobro si me nasmejal.
apodgra
04. 04. 2021 08.19
-1
Crispotend Postavljena taktika velja samo na začetku, potem pa se vse prilagaja igri na igrišču. Ko so vsi v enem kazenskem prostoru ,kdo lahko ugotovi , kakšen sistem igra katera ekipa . Moderen nogomet se igra po sistemu vsi v napad in vsi v obrambo . Igralci zelo pogosto menjaj svoje pozicije in se prilagajajo situaciji na terenu. Če je tako pomemben ta tvoj sistem in je zmagoviti , zakaj potem ne zmagujejo vedno . To je isto , kot je izbrana taktika trenerja , če zmagajo je zasluga njegove taktiko , če pa zgubijo , kaj pa je potem ? Sama gola teorija , ki nima z nogometno igro nobene povezave . S samo praksa potrjuje teorijo.
dark horse
03. 04. 2021 19.04
-6
Odlična predstava reala, s tako igro 3 komadi ne uidejo z barco
HALAcR7
03. 04. 2021 19.41
+3
Toliko malo ceniš svojo ekipo,,3 so jim že zadnjič tresli
dark horse
03. 04. 2021 20.42
-1
3 goli v realovi mreži očitno nekateri ne poznate sarkazma
HALAcR7
03. 04. 2021 21.43
+6
Ne pozabi da eibarman ni zadel proti Realu že 3 leta,,,3 boste pa najmanj dobili,ne se sekirat
dark horse
04. 04. 2021 08.34
-1
Eibarman ki je dal realu že 26 golov 😂😂😂
Rdeča kapica69
03. 04. 2021 18.48
-1
Sodnik je želel spet ukrasti točke Realu... katastrofalno sojenje.. Real močno oškodovan ampak hvala bogu so bili preveč močni danes. Hala Madrid!
dark horse
03. 04. 2021 19.04
-3
HALAcR7
03. 04. 2021 19.40
-1
Penal bi moral biti dosojen,,,2x pa je bil ofsajd,,je pa dobro da zabijajo
apodgra
04. 04. 2021 08.22
+0
Skrivnostni mož Saj tokrat so sodili , tako kot morajo. Pošteno !!! P a saj vedno ne morejo soditi tako, da rešujejo Real .
ehjaehja
03. 04. 2021 18.30
+6
Vrhunska predstava Reala. Ogromno priložnosti ogromno smole in razveljavljevnih zadetkov toda pomembno je da smo začeli igrati dober in napadalen nogomet. Boj za naslov la lige se nadaljuje.
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 18.23
-3
Čestitke Realu za zmago in @Cripstonedu v vednost, da je tokrat povprečna starost prve enajsterice še starejša od zadnje tekme in zdaj znaša povprečno 28,45 let
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 19.50
-7
Halar... samo pojasnjujem Cripsi ju, da je v zmoti
cripstoned
03. 04. 2021 20.26
+5
kripsi ni v zmoti...v zmoti je laz ki se ima za resnico..
Kollerik
03. 04. 2021 21.14
-4
saj.... v zmoti si, cripso... v zmoti živiš in dihaš.
madridista07
03. 04. 2021 18.17
+14
Asensia jaz na realovem mestu ne bi kar tako spustil iz Reala, ker dečko je dober. Ker so baje neke govorice, da naj bi Marco zapustil Real. Če kdo kaj več o tem?
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 18.21
-7
samomojemnenje
03. 04. 2021 18.23
-3
Nekaj je bilo pisanja o tem, da naj bi sam izrazil željo, da poleti zapusti Real. Je pa to verjetno pogojeno s tem, kaj bo Real kupoval poleti. Če kupijo Haalanda ali Mbappeja in če bo Hazard začel igrati brez poškodb, potem bo žal Asensio veliko na klopi. On pa želi izdatno minutažo. Tudi Vasquez naj bi izrazil željo po odhodu.
madridista07
03. 04. 2021 18.29
+12
Za Lucasa sem slišal ja. Za asensia pa nisem bil ziher.
igyyp
03. 04. 2021 19.57
+0
Madridista: ja drži tudi za Marca Asensia.
Kollerik
03. 04. 2021 21.32
-5
Očitno si še vedno zelo želi odhoda iz Reala tudi Varane, ki je že leta 2019 hotel zapustiti klub. Nogomaniapress: "Madridski časnik AS poroča, da Ramos ni edini aktualni kadrovski problem Realove obrambe, saj naj bi se vse večje težave pojavljale tudi s 27-letnim Varanom. Varane je že leta 2019 želel zapustiti Madrid, a si je nato premislil, ker se je na trenerski stolček vrnil njegov rojak Zinedine Zidane. Njegov odhod že tedaj ni bil povezan zgolj s trenerjem, saj naj bi v njem že dalj časa zorela želja po novem kariernem izzivu, zato naj bi vodstvo kluba obvestil, da trenutno ne namerava podaljšati pogodbe, ki se mu izteče leta 2022. Real je s tem v zahtevnem položaju. Če Varane ne bo podaljšal pogodbe, bi junija leta 2022 lahko iz kluba odkorakal kot prost igralec, kar bi pri njegovi starosti za klub predstavljalo veliko in težko nadomestljivo ekonomsko izgubo. Če ga bo prodal že to poletje, bi z njim bržčas iztržil čeden znesek, vendar pa bi potencialen razpad celotnega branilskega tandema v športnem smislu predstavljal veliko tveganje. Varana naj bi v odhod kot rečeno motivirala želja po novem izzivu, saj za Real neprekinjeno igra že od leta 2011 naprej, ko se je kot pri rosnih 18 letih v Španijo preselil iz Lensa. AS že poroča o potencialnih Varanovih naslednikih, najbolj aktualna naj bi bila dva izjemna mlada branilca iz španske La Lige Jules Kounde iz Seville in Pau Torres iz Villarreala..... "
HALAcR7
03. 04. 2021 21.45
+4
Osvojil že vse kar se osvojiti da,,4x UCL. Worl cup,,,že prava legenda,,,ima pa.najboljšega mentorja vseh časov,,,škoda če gre
apodgra
04. 04. 2021 08.25
+1
Če imajo denar naj kupijo, kar oba . Zakaj se tudi Real s temi dragimi nakupi ne bi opekel , tako ,kot se je Barce že večkrat.