Nogomet

Neverjeten večer na Mestalli: Real visoko izgubil po hat-tricku 11-metrovk

San Sebastian, Valencija, 08. 11. 2020 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kljub vodstvu, za katerega je v prvem polčasu poskrbel Karim Benzema, je Real Madrid visoko izgubil tekmo devetega kroga Primere Division z Valencio (4:1). Na neverjetnem obračunu je Carlos Soler za "netopirje" vse svoje tri gole dosegel z enajstih metrov, domači pa tako kljub hudi institucionalni krizi in finančnim težavam na domačem stadionu ostajajo nerešljiva uganka za oba madridska velikana ter tudi Barcelono.

Kapetan Reala Sergio Ramos (na fotografiji) je s soigralci le nemočno spremljal "festival" enajstmetrovk.
Kapetan Reala Sergio Ramos (na fotografiji) je s soigralci le nemočno spremljal "festival" enajstmetrovk. FOTO: AP
To je bilo prvič v 91-letni zgodovini španskega prvenstva, da je glavni sodnik v korist nasprotnika madridskega Reala na eni tekmi dosodil tri enajstmetrovke.

Po dolgem času se je v začetno postavo madridskega Reala vrnil vezist Isco, nekdanji vezist Valencie je proti bivšim delodajalcem dobil priložnost v tandemu z Luko Modrićem in Federicom Valverdejem, medtem ko je Zinedine Zidane v napadu od prve minute zaupal Viniciusu Juniorju, Marcu Asensiu in Karimu Benzemaju. Real je na Mestallo pripotoval oslabljen, z novim koronavirusom sta namreč okužena ključni vezist Casemiro in krilni napadalec Eden Hazard, "netopirji" pa so bili v zadnjih sezonah praviloma zelo trd oreh za državne prvake. Madridčani so imeli pobudo, toda večjih priložnosti si nobena ekipa vse do vodilnega zadetka Benzemaja v 23. minuti ni priigrala. Francoz je z roba kazenskega prostora presenetil slabo postavljenega Jaumeja Domenecha, a so domači dobro odgovorili in si po igranju z roko Lucasa Vazqueza priigrali priložnost z bele pike. 

Carlosu Solerju je Thibaut Courtois strel ubranil, Soler pa je nato v padcu z "odbitkom" zatresel vratnico, a je žogo nato v mrežo vseeno uspel spraviti nekdanji član mladinske šole londonskega Arsenala Yunus Musah. Sledilo je dolgo pregledovanje posnetkov VAR, v odločanje o (ne)regularnosti gola pa se je vpletel tudi glavni sodnik Jesus Gil Manzano, ki je na koncu odredil ponovitev enajstmetrovke zaradi malenkost prehitrega vtekanja Musaha oziroma Vazqueza. Tudi v drugem poskusu je bil Courtois blizu tega, da bi ustavil strel Solerja, a je bil slednji tokrat dovolj natančen za izenačenje na 1:1. Omenjeni dogodki so privedli tudi do občutnega podaljšanja prvega polčasa, še pred začetkom sodnikovega dodatka igralnega časa pa je Valencia brez pravih priložnosti celo uspela povesti: po protinapadu, ki se je začel z izgubljeno žogo Asensia na robu prekrška, je predložek pred Courtoisom nerodno prek lastnega vratarja in prek črte odbil Raphaël Varane. Spet je sledilo dolgotrajno preverjanje VAR-posnetkov, ki so vnovič, tokrat veliko bolj jasno in upravičeno, razveselili "netopirje".

Statistika tekme Valencia - Real Madrid.
Statistika tekme Valencia - Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Po enajstmetrovki, ki jo je zakrivil Ramos, vsega konec
Na začetku drugega polčasa je bilo takoj vroče, Domenech je že po prvi akciji Reala daleč iz vrat reševal pred Benzemajem, ki bi po slabem posredovanju domače obrambe kmalu prišel do žoge v 16-metrskem prostoru. Nato pa je spet silovito odgovorila Valencia in najprej je Kang-in Li z roba kazenskega prostora odlično pomeril po tleh, s konicami prstov pa je Courtois žogo odbil v vratnico. Že v enem naslednjih napadov pa nova enajstmetrovka za Valencio, ko je po dvoboju z Marcelom v kazenskem prostoru padel Maxi Gomez. Prekršek je bil sicer obojestranski, toda prednost je dobil napadalec, zanesljivi izvajalec strela z bele pike pa je bil spet Soler, Courtois pa je smer strela spet uganil. Po tem, ko je Domenech dobro posredoval po strelu Valverdeja, iz oči v oči pa ustavil Asensia, je na drugi strani spet zapiskal Manzano. Najprej nerazumljivo sicer v korist Reala, ker naj bi z roko igral Musah, a je bilo po ogledu posnetkov spet povsem jasno, da je žogo v slogu košarkarja oziroma rokometaša pred nasprotnikom z levo roko preprosto "odnesel" kapetan Reala Sergio Ramos

Soler je, tokrat najbolj zanesljivo in spet z uspešnim "ugibanjem" Courtoisa, z novo enajstmetrovko zaokrožil neverjeten hat-trick. Real je ohranjal pobudo in nadaljeval z nizanjem priložnosti, največjo je s strelom prek vrat zapravil Vazquez, Zidane pa je poskusil tudi z mladima Martinom Oedegaardom in Rodrygom, ki sta zamenjala Asensia oziroma Viniciusa. Večer se je za goste naglo še poslabšal, ko je med neuspešnim lovljenjem na vsaj bolj znosen poraz s poškodbo prepone iz igre odšepal Benzema. Real je z napadalno igro do konca tekme tvegal še višji poraz, medtem ko napadalci "belega baleta" niso uspeli vsaj ublažiti bolečega poraza. Real je prepustil drugo mesto Villarrealu in ima zdaj kot četrti točko manj od tretjega Atletica, a imajo mestni tekmeci tudi tekmo manj. Valencia se je povzpela do devetega mesta, tako kot Barcelona za pet točk zaostaja za Realom in šest za Atleticom, a je odigrala tudi dve tekmi več od Kataloncev in madridskih rdeče-belih.

Najboljši igralec tekme Valencia - Real Madrid.
Najboljši igralec tekme Valencia - Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Real Sociedad na kontroverzni tekmi spet na vrh lestvice
Že uvod v obračun Real Sociedada in Granade, dveh ekip, ki špansko čast v letošnji sezoni branita tudi v Ligi Evropa, je bil kontroverzen, saj vodstvo državnega tekmovanja ni uslišalo prošnje Andaluzijcev, ki so zaradi številnih okužb z novim koronavirusom prosili za preložitev gostovanja v San Sebastianu. Baski so težave gostov izkoristili in slavili po zaslugi dveh golov v prvem polčasu, pod katera sta se podpisal branilec Nacho Monreal v 22. in napadalec Mikel Oyarzabal z enajstih metrov v 27. minuti.

"La Real" se je tako vrnil na prvo mesto na lestvici, ki mu ga je s sobotno visoko zmago nad še enim andaluzijskim prvoligašem Cadizom (4:0) iz rok iztrgal Atletico Madrid. Sociedad je sicer tekmo končal brez izključenega branilca Robina Le Normanda, medtem ko je Willian Jose v 54. minuti zapravil tudi enajstmetrovko. Globoko v sodnikovem podaljšku drugega polčasa je bil z bele pike nenatančen tudi Darwin Machis, ki ni uspel doseči vsaj častnega gola za goste. O tekmi se bo sicer govorilo še kar nekaj časa, saj so gostje obračun, v katerega so že tako krenili z močno premešano postavo, sklenili z le štirimi člani prvega moštva. Po pravilniku tekmovanja bi jih moralo biti na zelenici vsaj pet, tako da Granadi za nameček po vseh težavah grozi še kazen oziroma vsaj avtomatski poraz z 0:3.

Alexander Isak, napadalec Real Sociedada (na fotografiji desno), med tekmo Lige Evropa z AZ Alkmaarjem.
Alexander Isak, napadalec Real Sociedada (na fotografiji desno), med tekmo Lige Evropa z AZ Alkmaarjem. FOTO: AP

Še pred obračunom v San Sebastianu se je pred madridski Atletico s sicer kar dvema tekmama več na lestvici prebil tudi Villarreal, ki je slavil na vedno neugodnem gostovanju pri Getafeju (3:1). V prvih 17 minutah so gledalci pred TV-zasloni videli kar tri gole, najprej je domačo mrežo v 11. minuti načel izkušeni Francisco Alcacer, pet minut kasneje pa je sledil odgovor Maura Arambarrija. A že v naslednjem napadu je Manu Trigueros zadel za novo vodstvo "rumene podmornice", ki si je vse tri točke dokončno zagotovila v drugem polčasu, ko je mrežo modrih v 62. minuti zatresel še Gerard Moreno.

Izidi 9. kroga Primere Division:

Valencia ‒ Real Madrid 4:1 (2:1)
Soler 35., 54., 63./vse 11-m, Varane 43./avt.; Benzema 23.

Real Sociedad ‒ Granada 2:0 (2:0)
Monreal 22., Oyarzabal 27./11-m
RK: Le Normand 86./Real Sociedad
Willian Jose (Real Sociedad) in Darwin Machis (Granada) sta v 54. ter 90. minuti zapravila enajstmetrovki.

Getafe ‒ Villarreal 1:3 (1:2)
Arambarri 16.; Alcacer 11., Trigueros 17., Moreno 62.

Atletico Madrid ‒ Cadiz 4:0 (2:0)
Felix 8., 90., Llorente 22., Suarez 51.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Sevilla ‒ Osasuna 1:0 (0:0)
Ocampos 59.

Barcelona ‒ Real Betis 5:2 (1:1)
Dembele 22., Griezmann 49., Messi 62./11-m, 82., Pedri 90.; Sanabria 45., Moron 73.
RK: Mandi 61./Betis
Antoine Griezmann (Barcelona) je v 33. minuti zapravil enajstmetrovko.

Real Valladolid ‒ Athletic Bilbao 2:1
Levante ‒ Deportivo Alaves 1:1
Huesca ‒ Eibar 1:1
Elche ‒ Celta Vigo 1:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
09. 11. 2020 19.26
-4
nic hudega...valencia je ekipa ki vsem 3 favoritom vzame tocke...real je vceraj zacel dobro potem pa padec ekipe in napake so razlog zakaj je valencia zmagala...slab dan za real madrid vsekakor ampak vseeno....varane zadnje case nima srece pravtako ne vem zakaj marcelo pred mendyem ampak vseeno zidane ze ve kaj dela....se vedno popolna podpora trenerju in igralcem...na koncu bo vse imelo svojo racunico....
RUBEŽ
11. 11. 2020 11.02
+1
ledr
09. 11. 2020 14.09
+9
V nogometu vedno obstaja ena stvar v kateri uživam še veliko bolj kot ob zmagi Barcelone. To je poraz Reala!!!
ledr
09. 11. 2020 14.08
+11
In, pri vseh penalih se nihče ni nič bunil, edino le Ramos!!! In ravno on, ki je od vseh daleč najbolj očitno igral z roko!!! In ravno on, ki ga ni igralca, ki bi bil bolj divji do sodnikov, če bi se kaj takega zgodilo na nasprotni strani! In ravno on, ki je največji provokator! In ravno on, ki ga ni igralca, ki bi namerno izsilil toliko penalov, kot jih je on! In ravno on, on, ki njegova podlost in pokvarjenost med igro ne pozna meja...
265004
09. 11. 2020 18.15
+6
in ravno on ki bi moral dobiti drugi rumeni ker je namerno klofnil nasprotnega igralca.....to so kamere pokazale,samo Obrez ni bil pozoren...
resnicaosvobaja
09. 11. 2020 12.21
+2
Ne bom komentiral tekme ampak kako jaz vidim ponovitev enajstmetrovke za razliko od dobitnika 10 zlatih žog - Obreza, kakor bi laik sklepal ob njegovih prepametnig ocenah igralcev... torej, če je gol razveljavljen zaradi prestopa v kazenskem strelca gola, potem je ponovitev posledica iste napake Reala na nasprotni strani 16 m črte kazenskega prostora
Alen Vre?er
09. 11. 2020 10.41
-7
Real rabi naredit čistko.Nekateri igralci niso več na nivoju.Reši jih lahko edino nakup nekaj novih igralcev ala Mbappe...
DR.Fejsbuk
09. 11. 2020 10.46
+16
Jih ravno printajo, nekaj v franciji, kitajska pa tudi že pričenja serijsko proizvodnjo....Spomladi bo za vse dovolj Mbapejev......
265004
09. 11. 2020 10.26
+16
folk,dej preberte cripsove napovedi včeraj za tekmo Reala...ta bi moral spet odpret vedeževanje z Danijem oz.Danijeve zvezde...hahaha
Od Halerja ati
09. 11. 2020 10.29
+11
DR.Fejsbuk
09. 11. 2020 10.46
+9
Kollerik
09. 11. 2020 13.22
+3
Gotof je.... v kleti in ob praznem štefanu mrmra... saj ne morem verjetm saj ne morem verjet...
Konan
09. 11. 2020 10.20
+8
Tralala tralali real jih dobi,tralala tralali trendek pa halar pa molci
Roglič šampion
09. 11. 2020 09.51
+9
brati komentarje tega halarja...pa to je neverjetno kok ta clovk misle da ve o nogometu, nima pa niti najmansga pojma...pa neke neumnosti skos...ahh to sploh ni vec smesn...toj za zjokat
AtleticoSLO
09. 11. 2020 09.57
+10
AtleticoSLO
09. 11. 2020 09.42
+5
Letos v takšnem nadaljevanju bo kot kaže Atletico ter Socieded daleč spredaj, ja sezona je dolga vi bodo v Križah a trenutno igrata zelo učinkovito...malo samo hvale, a tudi to je potrebno, upajmo na ter sezono
DR.Fejsbuk
09. 11. 2020 10.47
+4
Morda se motim, a ima Barca kar nekaj tekem manj.....
AtleticoSLO
09. 11. 2020 09.28
+7
Včeraj sta bila morda prekršek nad Asensiom morda tudi ne prekrška nad Marcelom...ampak se vseeno je srečal kriv za 2 čista penala, je bilo tudi nekaj smole, a tekma ne bo odločala prvenstva bolj vas naj skrbi poškodba Benza, pa še to pravite kako je Valencija slaba in kako zlahka jih je zmagat, moram pa napisat da kljub temu v kakšnem stanju so, imajo super talente v ekipi, nekaj mladih nebo dolgo tam, in bodo kmalu v zelo vernih klubih nastopal...saj vemo kaj mislim
Iniesta
09. 11. 2020 09.26
+5
Ucna ura nogometa na Mestali ... Real je brez CRa popolnoma nenevarna ekipa ...
Od Halerja ati
09. 11. 2020 09.14
+12
hahahhahahaha predlagam da si HalaCr 8:2 spremeni nick v HalaSoler 4:1 hahahhahahahaha precudovito jutro
Kollerik
09. 11. 2020 09.03
+0
No, tole pa je presenečenje. Real v prvem polčasu vglavnem dosti boljši, vendar z ogromno smole. In vedno ta nesrečni Varane. Le kaj pa se dogaja s sodniki zadnje čase, da so sodili tako dobro, tu mislim zlasti na VAR???? Nesrečni Gil Manzano ("ki je pred tekmo zaprosil Ramosa za avtogram",... tako Obrez) včeraj res ni vedel, kako bi spet ustregel svojemu Realu, vendar so tokrat na presenečenje vseh presenečenj bili iz VAR sobe neomajni. In to najmanj trikrat! Je Barci torej le uspelo s svojo pritožbo španski nogometni zvezi glede "napak" v sojenjih ? Zgleda že tako! Drugače si nekako ne bi znal razložiti tako korektno sojenje v zadnjih tekmah, predvsem tisto včeraj ne.
Kollerik
09. 11. 2020 09.05
+9
Aja, Valencia včeraj požrtvovalno, to je bila res borba do zadnje kaplje moči.. zato menim, da so zmagali povsem zasluženo.
RMadridd
09. 11. 2020 09.00
+15
Povsem zaslužen poraz. V igri nobene ideje, ekipa zelo počasna. Vinicius 0.Narcelo isco prav tako, Varane omg. Zidane prav tako kot Viny proti Reala. Sojenje, kar vredu. Najbolj smesen obrez, mislim ni smesen to meji z norostjo. citiram očigleden prekršek nad assensiom ampak to se ne šteje ker je bil na nasprotnikovi polovici🤔, ja ja tu je Marcelo kresnil po nogi, 6x sem gledal nism nič videl,da ne govorim o avtogramu. Po 11sekundah ze govori kako bodo sodniki porinili real. Apmak konec koncev zaslužena zmaga valencie,napakice so del športa in vceraj ne bi vplivale končen rezultat.
Lock Down
09. 11. 2020 09.18
+6
Pošteno. Kar se pa tiče Obreza je pa že nekaj časa neprebavljiv za poslušat. Že pri komentiranju Barce opažam njegovo skrajno neobjektivnost, vedno se spravi na enega, ki ga kljuva do onemoglosti. Zadnje čase je to Trincao (poleg Griezmana, ki si pa dejansko zasluži vse kritike), pri kateremu potencira in izpostavlja vsako še tako najmanjšo napako, medtem ko imajo drugi pri njem neomejen kredit. Pedrija recimo bo hvalil, pa čeprav do napravil 10 zaporednih napak, čeprav je fant res dober pri 17-najstih, da ne bo pomote. Hočem povedat le to, da pri Obrezu objektivnosti pač ne gre pričakovat, vse preveč je njegovih subjektivnih mnenj in nakladanja, kar je že prav iritirajoče za prenašat.
dark horse
09. 11. 2020 09.53
-1
Če nisi videl brce Marcela v posnetkih potem si kupi dobra očala. Realovi sodnik manzano je takoj pravilno videl
DR.Fejsbuk
09. 11. 2020 10.50
+4
Lockdown, Za popolnoma enak komentar o Obrezu, sem pred letom ali dvema fasal minusev, da jih do poletja ne porabiš...Takrat sta mu bila trn v peti Pique in še eden, ne vem več....... vsako tekmo eno in isto, za bruhat..... Dobro, da so amaterji na telekomu pogodbe z športklubi zasrali.....
RMadridd
09. 11. 2020 11.08
+2
jaz vidim kakor vidim s svojimi očmi, ti pa vidiš tako kakor obrez reče in vidi. Ne pravim da ni bilo stika ja in to je 11m,ampak koliko je on potenciral sem mislil da mu je nogo zlomil. Tudi ob izvajanju 11m,citiram pa tudi cortua je stopil ven, kaj pa tooooooooo, ceorav je bil z nogo v golu. potem posnetek pokaze da je igralec val. stopil na crto in z telesom bil naprej, pa valda ne bodo to sodiliiiii. joj joj joj. Po tem, ko se je 11m ponovila in ko so dali gol, pove da to ni vredu, da je to prekršek,saj je igralec bil v 16m.🤔 In to je naš komentator in to vse je rekel v 4min. Mi ga moramo prenašati pa 100min.
Lock Down
09. 11. 2020 12.22
+2
Messibog... verjetno misliš Andre Gomesa, tega siromaka je vsako tekmo raztrgal na prafaktorje. Obrez je pač iritantnež in gnjavator, ki vsako sezono dobi na piko enega ali dva in potem potencira njihove napake do onemoglosti, čeprav na isti tekmi tudi drugi grešijo. Takega cinizma in pretiravanja ne slišiš pri nobenem drugem komentatorju, ki večinoma navajajo zgolj dejstva in sprejemljivo mero subjektivnega mnenja.
Kollerik
09. 11. 2020 13.25
+2
"kljuva do onemoglosti"... pa še res je! Že dlje časa ima Obrez na piki Griezmanna, kar mu res ni za zamerit, da o Trincau ne govorim. Ga pa je zabavno poslušat, je tudi zelo informativen.
Lock Down
09. 11. 2020 14.06
+2
Nogometnega znanja mu ne oporekam, tudi marsikaj zanimivega pove, le njegov cinizem in pretirano izpostavljanje napak posameznikov je skrajno moteče in ko stokrat ponovi eno in isto stvar, ti začne počasi ventile odpirat.
Kollerik
09. 11. 2020 14.12
+2
To pa je druga plat medalje, ki tudi drži + pretirano paničarjenje ob trenutno neugodnem rezultatu Barce.
denis pohoric
09. 11. 2020 08.58
+11
tale realova obramba je bila pa vceraj vecja kot barcina zadnje tekme....marcelo nebi smel biti niti na klopi, vini in rodrygo nic od nic, varane iz napake v napako, se najboljsi je bil modric...zidane pa tudi nevem kaj razmislja s tem marcelom...penali vsi cisti...valencii pa cestitke za zmago, to je pravi ekipni duh.
denis pohoric
09. 11. 2020 08.58
+2
dark horse
09. 11. 2020 08.55
+8
Le krele joka tukaj glavnih hejterjev kripsla in zatvarala ni na spregled nič novega 🙈😂
glavni Baja
09. 11. 2020 08.55
+2
Janezcesnik
09. 11. 2020 08.52
+5
Barcine mlade neki omenjate na drugi strani pa dragulja vinkec in rodrigo ki nimata blage veze zdaj bo se tezje ce se je benzema orng poskodoval uojamo na vse najbolse... Treba bo ramosa dat za napadalca😂😂😂
HALAcR7
09. 11. 2020 08.51
-23
Real v največji krizi 4 mesto v laligi,ponižal varcelono na camp nou,,,,varcelona 8 v laligi,Messi zabija samo penale,od zadnjih 15 golov zabil 9 iz penalov,še Ramos je dal več golov iz igre,Real ni v krizi le smolo je imel in se bo pobral,,,barcelona bo pa kar ostala tam,še penalesi ko gre januara v city,boste pač mesofili navijali za city
dark horse
09. 11. 2020 08.56
+10
Zgoraj napišeš da je v največji krizi spodaj da ni v krizi 🙈🙈🙈🙈
Lock Down
09. 11. 2020 08.58
+15
Dobro si se razjokal, včasih pomaga pri večjem stresu, če si daš malo duška. Kar najprej tako sine, kar naprej, saj bo boljše.
fihner
09. 11. 2020 09.34
+5
Ljigo, a ne moreš iz svoje kože? To zna biti prava jeha....
bizgecc
09. 11. 2020 10.54
+5
Lock Down
09. 11. 2020 12.25
+3
Pa oba vodilna Villareal in Sociedad z 7 oz. 9 točkami naskoka z dvema(!) tekmama več. Zaenkrat še ni neke nobene panike.
HALAcR7
09. 11. 2020 08.46
-16
Zanimivo bi bilo videti slamnate navijače in igralce varcelone,če bi oni vodili 0:1 in bi jim potem piskali 3 penala,jokal bi tukaj cel teden,JOKICE
Johnny_J
09. 11. 2020 08.49
+8
Lock Down
09. 11. 2020 08.50
+8
Če ne bi Curtois tiste bombe z nohti preusmeril v štango, bi včeraj na Mestalliji počila celo petarda. Penali pa vsi pravilno dosojeni, ne vem kaj jokaš. Penal je penal.
HALAcR7
09. 11. 2020 08.54
-14
Varcelona grozi bankrot,saj so preveč denarj porabili na sodnik,....in za zlate žoge za messija,,,še blater bo šel v zalor zaradi korupcije in podarjenih nagrad messiji
Lock Down
09. 11. 2020 08.59
+11
Stresi iz sebe sine, stresi vse kar te boli.