Nogomet

Le remi neučinkovitega Atletica pri Levanteju

Valencia, 17. 02. 2021 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., J.B.
Komentarji
7

Nogometaši Atletica iz Madrida so v zaostali tekmi španskega prvenstva le remizirali na gostovanju pri Levanteju 1:1. Domače je v vodstvo popeljal Makedonec Enis Bardhi v 17. minuti, 20 minut kasneje pa je za izenačenje in tudi končni izid poskrbel Marcos Llorente. Jan Oblak je branil vso tekmo. Kljub drugemu remiju v zadnjih treh tekmah pa Madridčani ostajajo trdno zasidrani na vrhu španskega prvenstva.

Statistika tekme Levante - Atletico Madrid
Statistika tekme Levante - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com

V kader Atletica se je po okužbi s koronavirusom vrnil nadarjeni Portugalec Joao Felix, ki pa je tekmo začel na klopi. V napadu gostov sta tako zopet bila Južnoameričana Luis Suarez in Angel Correa. Po težavah z najbolj razvpitim virusom sta se v začetno postavo sicer vrnila Yannick Carrasco na levi strani igrišča in Mario Hermoso, ki je skupaj z Josejem Mario Gimenezom in Stefanom Savićem sestavljal trojico osrednjih branilcev. Hector Herrera in Thomas Lemar pa sta bila še naprej odsotna.

Po tem, ko ga je junija presegel po številu prvenstvenih zmag na klopi Atletica, je imel Diego Simeone v Valencii priložnost legendarnega stratega rdeče-belih Luisa Aragonesa ujeti še po skupnem številu zmag v vseh tekmovanjih. "El Sabio de Hortaleza", Modrec iz Hortaleze, je s svojim ljubim Atleticom proslavljal 308 zmag v kar štirih etapah (1974–1980, 1982–1987, 1991–1993 in 2001–2003). Aragones je sicer v 76. letu starosti umrl za posledicami levkemije, februarja 2014, torej sredi sezone, ki je Atleticu prinesla zadnji državni naslov in uvrstitev v finale Lige prvakov v Lizboni, kjer je bil v dramatičnem obračunu od Simeonejevih varovancev po podaljšku boljši mestni tekmec Real.

Kot prvi na srečanju je v 10. minuti zapretil Suarez, ki je z glavo meril nekoliko mimo leve vratnice Levanteja. Čez sedem minut pa so domače "žabe" udarile iz protinapada. Jorge de Frutos je v kazenskem prostoru lepo našel Enisa Bardhija, ta pa je s strelom "na prvo" matiral nemočnega Jana Oblaka. Kmalu zatem je še drugič streljal Suarez, čigar strel je domači vratar Aitor Fernandez Abarisketa odlično ubranil. Urugvajec je v 24. minuti staknil manjšo poškodbo, ko ga je podrl eden od nasprotnikov, a je po pomoči zdravniške ekipe uspel nadaljevati tekmo. 

V 35. minuti je bil za Atletico neuspešen še Correa po podaji Saula Nigueza, ki je v 36. minuti tudi sam poskušal, a ponovno neuspešno. Zopet je odlično posredoval Abarisketa. Minuto kasneje pa niti tokrat odlično razpoloženi domači vratar ni uspel preprečiti izenačenja, za katerega je s strelom z velike razdalje in po srečnem odboju poskrbel Marcos Llorente. Pri izidu 1:1 je ostalo vse do konca polčasa, pa čeprav je imel Atletico še dve lepi priložnosti. 

Statistika Jana Oblaka proti Levanteju
Statistika Jana Oblaka proti Levanteju FOTO: Sofascore.com

V drugem polčasu so se nadaljevali napadi Atletov, ki so se domov pričakovano želeli vrniti z vsemi tremi točkami. Tudi v nadaljevanju je prvi streljal Suarez v 48. minuti, tik za njim pa je svojo srečo preizkušal Correa, a je Argentinec meril prek vrat. V 67. minuti je okvir Levanteja za manj ciljal še strelec prvega zadetka Llorente. Nato pa so sledile minute zatišja, ko priložnosti ni bilo veliko. V 83. minuti je imel tokrat nerazpoloženi Suarez na nogi žogo za 1:2, a mu je Abarisketa preprečil veselje s sijajno parado. Dve minuti zatem je Saul sicer meril v polno, a je bil pri tem v prepovedanem položaju. Za konec pa so do sploh prve prave priložnosti po doseženem zadetku prišli tudi domači, a je veselje Carlosa Clerca s parado preprečil Oblak. 

Pasica osmina finala Lige prvakov

Izid zaostale tekme 2. kroga Primere Division:

Levante ‒ Atletico Madrid 1:1 (1:1)
Bardhi 17.; Llorente 37. 
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Madridista1902
19. 02. 2021 14.03
Če se Real vrne v igro za naslov bi se znalo zgodit, da bom prvič v življenju navijal za barco (ko bo tekma barca atletico)😅
Minx17
18. 02. 2021 08.30
+1
Me zanima če bodo zdržalo do konca na prvem mestu... Bo zanimivo vsekakor
RUBEŽ
18. 02. 2021 08.27
+0
Kljub kiksu upam da bo na koncu prvak Atletico.
realmadrid the best
18. 02. 2021 08.02
+1
Že začel zapravljati
Kollerik
17. 02. 2021 21.59
+1
IQeS
17. 02. 2021 21.26
+4
Že 2 meseca govorim, da bo Athletico padel v formi ko bo najbolj pomembno. So se parkrat rešili v zadnjih minutah oz. z minimalnimi zmagami. Enkrat se pa bo ustavilo. To prvenstvo še zdavnaj ni odločeno.
ehjaehja
17. 02. 2021 21.15
+4
super novica za Real in Barco😎👏